MEVLANA YOLUNDA ARALIK 2010 KONYA

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
 BEKLENTiSiZ SEVMEYi DENEDiNiZ Mi?
Advertisements

Aşk, Dostluk ve Güven... Lütfen sesli izleyiniz.
Ağır ağır çıkacaksın bu merdivenlerden
YAŞAMIN ÖĞRETTİKLERİ (psikoloji arşivi)
ASIL EKSİKLİK Asıl eksiklik, eksik olduğumuzu düşünmekti. Asıl eksiklik, çareyi başkasında aramaktı.
“YAZARLAR OKULLARDA’’ PROJESİ
Ilk göz ağrım.
HAMZAKOCAKOĞLU2006 KİM DAVALI KİM DAVACI BİR HİKAYE AMA BELKİ DE GERÇEK.
Sorunlar bazen üzerine abanır, Arada çok bunalırsan Hayat denen kredinin bittiğini düşün.. Dünyayı tekrar görememeyi Sevdiklerinle bir daha bir arada.
Ben ZİYA LEVENT TOPÇUOĞLU.
HAZIRLAYAN:BURAK KAAN AKHAVUZ 5/C 477 BAHAR COLLEGE
GÜL'E DAİR ....
Dövüş ustası olanlar öfkelenmezler. Kazanma ustası olanlar korkmazlar
Cömertlikte ve yardım etmede akarsu gibi ol.
Hayatı yavaşlatma kararımız doğrultusunda ilk adımı atıp,Heybeliada’ya yerleştik. İlk defa misafirliğe gelen siz dostlarımızla bu mutluluğu paylaştık.Bu.
Kıl Beni Ey Namaz !.
KIL BENİ EY NAMAZ. ÇÖLLERDEN TOPLA HÜCRELERİMİ… RAHMETİNİN SERİNLİĞİNDE YIKA KALBİMİ…
MURATHAN MUNGAN’ DAN.
BAHAR GETİRDİM SANA Bu yazının bana ulaşmasını sağlayan
AHİRET İNANCI.
Size de olur mu bilmem ; her ölümün ardından yaşamın peşine düşerim ben... Yakın bir dostu toprağa verir vermez, kabrinin çiçekleri kurumadan daha, ihmal.
‘’RUHLAR ALEMİ’’ bilgidagi.com.
bizden asaf’dan İG sesi açınız tıklayarak geçiniz.
Dünyadaki herkes için herhangi birisin ama her hangi biri için dünyalara degersin, yüregimde mahkumsun cezan sonsuza kadar sevilmek hem de sevildigini.
Ömer Hayyam Rubailer BÖLÜM-2
ADANA-GAZİANTEP-ZEUGMA SEFERİ 1-2 EKİM 2011 “Funda 3 ay kadar önce Necdet’i arar ve “biz Adana’ya kebap yemeğe gitmek istiyoruz “ der ve derhal 1 Ekim’e.
Bir dilim pasta ya ne dersiniz?
ZAYENDE GEZGİNLERİ MEVLANA YOLUNDA ARALIK 2010 “Dikenden gül bitiren,kışı da bahar haline getirir.Selviyi hür bir halde yücelten,kederi de sevinç.
Ömer Hayyam rubailer Ömer Hayyam
Seni Seviyorum.
Devamını okumadan önce bir dilek tutmalısın! Tuttun mu dileğini?...
EY CAN, GİTME BENSİZ… SESLİDİR..SESİ AÇINIZ… OTOMATİK ÇALIŞIR..
KADIN Bir kadın çocuktur aslında..   Çocuk gibi davranmayı sever.   Erkeğin kendisine bir çocuğa gösterdiği şefkati göstermesini ister. Bir çocuğu.
Tanrım!Huzurundayım ve çok mutluyum. Senden rütbe,servet ve şöhret istemiyorum
EY CAN, GİTME BENSİZ… SESLİDİR..SESİ AÇINIZ… OTOMATİK ÇALIŞIR..
Zamansızdır hep ayrılık.... Yalnız hayat bin işkence, Kim demiş ki bahtiyarlık? Can bedenden gitmeyince, Zamansızdır hep ayrılık.
Bir bedende atan kalp gibiydik!
40 Yaşımda ben….
GiTTiĞiN YeR.
ARKADAŞLIK İyi dostu olanın aynaya gereksinimi yoktur. Mevlana.
ÖNCE VATAN Bu toprağa nice canlar verildi, Haindir ülkemi satan diyorum, Zalimler ordusu yere serildi, Önce vatan sonra vatan diyorum. Toprağını sürdüm.
Program İçeriği Program Baslangici Saygi Durusu ve İstiklal Marsi
Şsg y.b.o rehberlik servisi
AİLE İÇİ İLETİŞİM SEMİNERİ
Vefa; insana duyulan sevgidir..
Aileye Karşı SEVGİ VE SAYGI
DEĞERLER EĞİTİMİ SEVGİ VE SAYGI.
O kadar da önemli değildir bırakıp gitmeler, arkalarında doldurulması mümkün olmayan boşluklar bırakılmasaydı eğer. Dayanılması o kadar da zor değildir,
GÜVEN.
SeNDeN SoNRa.
Kur'an Doğru Bilgiye Önem Verir
ASIL EKSİKLİK.
İNSANIN PAYLAŞMA VE YARDIMLAŞMA İHTİYACI
İslam’da Bilginin Kaynakları
BİLGELERİN GÖZÜYLE YAŞAMA BAKIŞ Waltz of the butterfly.
KAVGAYI ağacın yaprağına yaz; Sonbahar gelsin yaprak KURUSUN diye.
İlahi Kitaplara İman -Allah Niçin Vahiy Göndermiştir?
İnsan İradesi ve Kader İnsanı diğer varlıklardan ayıran en temel özellikler, -akıl -irade AKIL, iyiyi kötüden, güzeli çirkinden, doğruyu yanlıştan ayırt.
ŞAH VE PİYON sesli
ŞÜKRAN AŞKINCI 1/C SINIF ÖĞRETMENİ 1. 2 FEDAKÂR ANNEC İĞİ M; SANA OLAN VEFA BORCUMUZU B İ R GÜNDE ÖDEYEMEY İ Z D İ YEREK YOLA ÇIKTIK.
ESKİLERİ HATIRLATMA Belki de en başından belliydi kaderimiz.
Nietzsche’nin İnsanlık Adına Söylediği 9 Özlü Sözü
CANLILARIN BESLENME ŞEKİLLERİ
SESLİDİR Sen Hiç..? MR CAN AKIN Sen; mehtaplı yaz gecelerinde sevginin coşkusuyla, yıldızlara dokunabildin mi hiç..? Sen; güneşli ılık bahar günlerinde.
Mevlâna Celâleddin-i Rûmî
TABLOLAR RÜBAİLER ve Teoman Bayer Değerli kardeşim Teoman Bayer’in
 Gerçek iyilik nedir? Toplum içinde insanların belirlediği bir "iyilik" kavramı vardır. Yolda gördüğü dilenciye para veren, insanlara.
T.C. ORMAN ve SU İŞLERİ BAKANLIĞI Sunu Bakanlığımızca yapılan fotoğraf yarışmasında derece giren 50 tane resimden oluşmaktadır. Resim üzerindeki yazılar.
bir kadın çocuktur aslında...
Sunum transkripti:

MEVLANA YOLUNDA 10-12 ARALIK 2010 KONYA “Dikenden gül bitiren,kışı da bahar haline getirir.Selviyi hür bir halde yücelten,kederi de sevinç haline sokabilir” Mevlana

GÜL BAHÇESİNDE “Kim iyi dostlarla düşüp kalkarsa külhanda bile olsa gül bahçesindedir” Mevlana “Ne insanlar gördüm üzerinde elbisesi yok. Nice elbiseler gördüm içinde insan yok” Mevlana

GÖNÜL GÖZÜYLE MEVLANA YOLUNDA “Dünyayı görmek için gerçek göze ihtiyaç vardır” Mevlana

LEZZET YOLUNDA “Gönül her dosttan bir gıda ile gıdalanır. Her bilgiden bir lezzet alır” Mevlana Etli Ekmek, Tirit, Furun Kebap

SEMA COŞKUSUNA KAPILDIK,BİZ DE DÖNÜYORDUK KALBİMİZ YÖNÜNDE SEMA COŞKUSUNA KAPILDIK,BİZ DE DÖNÜYORDUK KALBİMİZ YÖNÜNDE ...AŞK OLSUN DİYE...

HAYAL ALEMİNDEYDİK,SEMAZENLER DEĞİL SANKİ RUHLAR DANSEDİYORDU...

RUH BEDENDEN AYRILMIŞ...

HAYALLER GERÇEKLER İLE KARIŞMIŞTI...

''Sema 'diri' olanın canına huzur verir, Bunu, ancak canında 'can' olanlar bilir Gül bahçesinde yatan, Gülistan'da uyanır Zindandaki ise, kalksa bile yine zindandadır. Sema düğün yerinde olur; yas olan yerde değil! Yas yeri ancak feryat-figan yeridir. Kendindeki cevheri göremeyenler yok mu; Bu insanlara müzik ne yapsın, def ne yapsın! Sema, gönüller alan Sevgili'yle buluşmak içindir. Yüzlerini kıbleye dönmüş kişiler, Bu dünyada da Sema'dadır, o dünyada da; Hele hele Sema edenlerin ortasında bir de Kabe olursa… Bir parmak şeker istersin belki amma; Gel, şeker madeni var burada, hem de bedava. (Mevlana, Gazel No: 339 - Nuri Şimşekler tercümesi)

Sonsuz bir karanlığın içinden doğdum. Işığı gördüm, korktum. Ağladım Sonsuz bir karanlığın içinden doğdum.  Işığı gördüm, korktum.  Ağladım.  Zamanla ışıkta yaşamayı öğrendim.  Karanlığı gördüm, korktum.  Gün geldi sonsuz karanlığa uğurladım sevdiklerimi. ..  Ağladım.  Yaşamayı öğrendim.  Doğumun, hayatın bitmeye başladığı an olduğunu;  aradaki bölümün, ölümden çalınan zamanlar olduğunu  öğrendim.  Zamanı öğrendim.  Yarıştım onunla...  Zamanla yarışılmayacağını,  zamanla barışılacağını, zamanla öğrendim...  İnsanı öğrendim.  Sonra insanların içinde iyiler ve kötüler olduğunu...  Sonra da her insanin içinde  iyilik ve kötülük bulunduğunu öğrendim.  Sevmeyi öğrendim.  Sonra güvenmeyi...  Sonra da güvenin sevgiden daha kalıcı olduğunu,  sevginin güvenin sağlam zemini üzerine kurulduğunu  öğrendim.  İnsan tenini öğrendim.  Sonra tenin altında bir ruh bulunduğunu.. .  Sonra da ruhun aslında tenin üstünde olduğunu öğrendim.  

Evreni öğrendim. Sonra evreni aydınlatmanın yollarını öğrendim Evreni öğrendim.  Sonra evreni aydınlatmanın yollarını öğrendim.  Sonunda evreni aydınlatabilmek için önce çevreni aydınlatabilmek  Gerektiğini öğrendim.  Ekmeği öğrendim.  Sonra barış için ekmeğin bolca üretilmesi gerektiğini.  Sonra da ekmeği hakça üleşmenin, bolca üretmek kadar  önemli olduğunu öğrendim.  Okumayı öğrendim.  Kendime yazıyı öğrettim sonra...  Ve bir süre sonra yazı, kendimi öğretti bana...  Gitmeyi öğrendim.  Sonra dayanamayıp dönmeyi...  Daha da sonra kendime rağmen gitmeyi...  Dünyaya tek başına meydan okumayı öğrendim genç yasta...  Sonra kalabalıklarla birlikte yürümek gerektiği fikrine vardım.  Sonra da asil yürüyüşün kalabalıklara karşı olması gerektiğine vardım.  Düşünmeyi öğrendim.  Sonra kalıplar içinde düşünmeyi öğrendim.  Sonra sağlıklı düşünmenin kalıpları yıkarak düşünmek  olduğunu öğrendim. Namusun önemini öğrendim evde...  Sonra yoksundan namus beklemenin namussuzluk olduğunu;  gerçek namusun, günah elinin altındayken, günaha el  sürmemek olduğunu öğrendim.  

Gerçeği öğrendim bir gün. Ve gerçeğin acı olduğunu Gerçeği öğrendim bir gün...  Ve gerçeğin acı olduğunu...  Sonra dozunda acının, yemeğe olduğu kadar hayata da  "lezzet" kattığını öğrendim.  Her canlının ölümü tadacağını,  ama sadece bazılarının hayatı tadacağını öğrendim.  Ben dostlarımı ne kalbimle nede aklımla severim.  Olur ya ...  Kalp durur ...  Akıl unutur ...  Ben dostlarımı ruhumla severim.  O ne durur, ne de unutur ... MEVLANA

AHMET ÖZHAN İLE MEŞK ETTİK... “Manasız söz,su üstüne yazılan yazı Gibidir.Ondan vefa umarsan elin boş Kalır” Mevlana Bu törene yakışır harika bir Kültür Merkezi yapılmış Konya’da.

VE VEDA ZAMANI GELDİ,YENİ GEZİYE KADAR HOŞÇAKALIN. Necdet Bükülmez 2010 “Ayrılık küçük bir aşkı söndürür,büyük bir aşkı daha da güçlendirir ” Mevlana