(Enter ve Stepwise Yöntemi)

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Kütle varyansı için hipotez testi
Advertisements

ALPER LAÇİN SERDAR TAŞAN
İLİŞKİLERİ İNCELEMEYE YÖNELİK ANALİZ TEKNİKLERİ
UYGULAMA II
MIT563 Yapay Zeka ve Makine Öğrenmesi
BİLİMSEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ
R2 Belirleme Katsayısı.
Eşleştirilmiş Örnekleme T-testi
İstatistik Kavramı İstatistik; kesin olmayışlığın ışığı altında karar verme tekniğidir. Ana kitle hakkında örneklem yardımıyla tahmin çalışmalarıdır. Kitle.
BÖLÜM X FİYATLANDIRMA.
KESİTSEL ARAŞTIRMALAR
İlişkisel Veri Analizi
RESEARCHMODEL RESEARCH LAYOUT ARASTIRMAMODELI LOYALTY.
PSİKOLOJİNİN ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ
TEST – 1.
Hesaplanan Parametrelerin Hassasiyeti ve Güvenirlik Bölgesi
THY ANALİZLERİ Ki – Kare Testi
Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü
KALİTE POLİTİKASI Müşteri memnuniyetini en üst seviyede tutarak, kendi sahamızda kaliteden ödün vermeksizin eğitilmiş personelimizle birlikte yükümlülüğümüz.
2. Pazarlama Planının Hazırlanması
THY Örneği Verilerin Diskriminant Analizi İle Açıklanması
BİLİMSEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ
TEK YÖNLÜ MANOVA Birden fazla bağımlı değişkene tek bir bağımsız değişkenin etki ettiği durumlarda Tek Yönlü MANOVA kullanılır. Tek yönlü MANOVA da başlangıç.
T - Testi Bağımsız örneklem t – Testi, bir birinden farklı örneklemlerin ölçülen ortalaması ile tahmin edilen ya da bilinen ortalamasının karşılaştırtırılmasında.
Gameplay Unsurları (Chapter 7 - The Elements of Gameplay) Meryem YILMAZ BTÖ 517 Değişen Eğitim ve Yeni Teknolojiler Güz.
Problemi Tanımlama Şener BÜYÜKÖZTÜRK, Ebru KILIÇ ÇAKMAK,
Normal Dağılımlılık EKK tahmincilerinin ihtimal dağılımları u i ’nin ihtimal dağılımı hakkında yapılan varsayıma bağlıdır.  tahminleri için uygulanan.
EŞANLI DENKLEMLİ MODELLER. Eşanlı denklem sisteminde, Y den X e ve X den Y ye karşılıklı iki yönlü etki vardır. Y ile X arasındaki karşılıklı ilişki nedeniyle.
THY Uygulaması Araştırması
ÇOKLU DOĞRUSAL BAĞLANTI
Nicel Araştırma Yöntemleri
Yıldız Teknik Üniversitesi Makina Müh. Bölümü
DİFERANSİYEL DENKLEMLER
ÇOKLU DOĞRUSAL BAĞLANTI
Otokorelasyon ut = r ut-1 + et -1 < r < +1 Yt = a + bXt + ut 
Meta Analizinde Son Gelişmeler
Normal Dağılım EKK tahmincilerinin ihtimal dağılımları u i ’nin ihtimal dağılımı hakkında yapılan varsayıma bağlıdır.  tahminleri için uygulanan testlerin.
Normal Dağılımlılık EKK tahmincilerinin ihtimal dağılımları u i ’nin ihtimal dağılımı hakkında yapılan varsayıma bağlıdır.  tahminleri için uygulanan.
…ÇOKLU REGRESYON MODELİ…
Yrd. Doç. Dr. Cemalettin DEMİRELİ
ARAŞTIRMA TEKNİKLERİ.
Mehmet Vedat PAZARLIOĞLU KUKLA DEĞİŞKENLER. Kukla Değişken Nedir? Cinsiyet, eğitim seviyesi, meslek, din, ırk, bölge, tabiiyet, savaşlar, grevler, siyasi.
İNCELEME Bilimin İşlevleri İstatistiksel Yöntemler Değişken Türleri
İSTATİSTİK YGULAMALARI: SINAVA HAZIRLIK
SİMPLEKS METOT Müh. Ekonomisi.
Veri Madenciligi . Sınıflandırma ve Regresyon Ağaçları ( CART )
NİCEL ARAŞTIRMA DESENLERİ
ÖĞRENME AMAÇLARI Tahmin kavramını anlamak Pazarlama araştırmacılarının regresyon analizinden nasıl faydalandığını öğrenmek Pazarlama araştırmacılarının.
Maliye’de SPSS Uygulamaları
Bölüm 7 Coklu regresyon.
Maliye’de SPSS Uygulamaları
BÖLÜM 2 Endüstri/Örgüt Psikolojisinde Araştırma Yöntemleri.
Korelasyon testleri Pearson korelasyon testi Spearman korelasyon testi Regresyon analizi Basit doğrusal regresyon Çoklu doğrusal regresyon BBY252 Araştırma.
NİCEL ARAŞTIRMA DESENLERİ
OLASILIK ve İSTATİSTİK
Lineer Regresyon. Amaç: Bu konu sonunda Tıp Fakültesi 1. sınıf öğrencilerinin çeşitli bağımsız değişkenleri kullanarak bir nümerik değişkenin değerini.
REGRESYON VE KORELASYON ANALİZLERİ
ARAŞTIRMA TÜRLERİ Temel Araştırmalar: Olaylar arasındaki ilişkileri keşfetmek ve teori geliştirmek amacıyla yapılan çalışmalardır. Bunlar daha çok bilim.
PSİKOLOJİDE ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ
Hatalarda Normal Dağılım
Ünite 10: Regresyon Analizi
DAVRANIŞ BİLİMLERİNDE İLERİ İSTATİSTİK DOKTORA
Psikolojide Araştırma Alanları Ve Yöntemler Dr. Ege AKGÜN
DAVRANIŞ BİLİMLERİNDE İLERİ İSTATİSTİK DOKTORA
Bilimsel Araştırma Yöntemleri
Normal Dağılımlılık EKK tahmincilerinin ihtimal dağılımları ui’nin ihtimal dağılımı hakkında yapılan varsayıma bağlıdır. b tahminleri için uygulanan testlerin.
Araştırma Modeli. İç Geçerliği Etkileyen Faktörler (Büyüköztürk vd., 2013; Karasar, 2005) 1. Zaman: Denenen bağımsız değişken dışında kalan önemli diğer.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Korelasyon testleri Pearson korelasyon testi Spearman korelasyon testi Regresyon analizi Basit doğrusal regresyon Çoklu doğrusal regresyon BBY606 Araştırma.
TEST.
Sunum transkripti:

(Enter ve Stepwise Yöntemi) REGRESYON ANALİZİ (Enter ve Stepwise Yöntemi) THY UYGULAMASI 1261 Evrim Şendur 1302 Mert Durdağ 1382 Emra Karaaslan PAZARLAMA ARAŞTIRMALARI-20.05.2009

PAZARLAMA ARAŞTIRMALARI-20.05.2009 REGRESYON ANALİZİ Regresyon analizi bağımlı değişken ile bir veya daha çok bağımsız değişken arasındaki ilişkiyi incelemek amacıyla kullanılan bir analiz yöntemidir. Modele giren tüm bağımsız değişkenlerin yardımıyla bağımlı değişkenin tahmini yapılabilir veya bağımlı değişken üzerinde politikaların belirlenmesinde bu değişkenlerden yararlanılabilir. PAZARLAMA ARAŞTIRMALARI-20.05.2009

PAZARLAMA ARAŞTIRMALARI-20.05.2009 Değişkenler bağımlı ve bağımsız olmak üzere iki gruba ayrılır. Bağımsız Değişken (Predictor): Dış müdahele olmaksızın kendiliğinden oluşabilen değişkenlerdir. Olayın sebebi olarak görülebilirler. Bağımlı Değişken (Criterion): Sonuç olarak gördüğümüz olayları bağımlı değişken olarak adlandırırız. Y= a+ bx1+e PAZARLAMA ARAŞTIRMALARI-20.05.2009

PAZARLAMA ARAŞTIRMALARI-20.05.2009 8. THY verilerini dikkate alarak genel memnuniyet değişkeni ile faktör analizi sonucu elde edilen THY verilerinde yer alan Güvenilir ve doğru hizmet Müsteriyi tanıma, anlama Anında hizmet Güven telkin etme Fiziki unsurlar değişkenleri arasındaki ilişkiyi regresyon analizinde yer alan enter ve stepwise yöntemlerine göre çözümleyiniz. Elde ettiğiniz sonuçları yorumlayınız. PAZARLAMA ARAŞTIRMALARI-20.05.2009

PAZARLAMA ARAŞTIRMALARI-20.05.2009 ENTER METHODU H0: Güvenilir, Müşteri, Anında hizmet, Güven telkin etme, Fiziki unsurların (bağımsız değişkenler), genel memnuniyet (bağımlı değişken) üzerinde etkisi yoktur. H1: Güvenilir, Müşteri, Anında hizmet, Güven telkin etme, Fiziki unsurların (bağımsız değişkenler), genel memnuniyet (bağımlı değişken) üzerinde etkisi vardır. Bağımsız değişkenlerin hepsi birden analize sokulur. PAZARLAMA ARAŞTIRMALARI-20.05.2009 5

PAZARLAMA ARAŞTIRMALARI-20.05.2009 ENTER METHODU yi = a + b1 x1 + b2 x2 + b3 x3 + b4 x4 + b5 x5 +e PAZARLAMA ARAŞTIRMALARI-20.05.2009

PAZARLAMA ARAŞTIRMALARI-20.05.2009 ENTER METHODU yi = 1.026 + 0.271 x1 + 0.079x2 + 0.314 x3 + 0.103 x4 + 0.035 x5 PAZARLAMA ARAŞTIRMALARI-20.05.2009 7

PAZARLAMA ARAŞTIRMALARI-20.05.2009 STEPWISE YÖNTEMİ Bağımlı değişkeni etkileyebilecek bağımsız değişkenler saptandıktan sonra, bunlar arasından birbirleriyle ilişkileri olmayan ve bağımlı değişkeni en çok etkileyen bağımsız değişkenler seçilir. Belirtilen şartlara uygun bağımsız değişkenlerin en güçlüsünden başlayarak, teker teker bağımlı değişken üzerinde önemli etkisi olan bağımsız değişkenler modele dâhil edilmektedir. Bu yöntemin çoklu doğrusal bağlantı problemine çözüm getirmektedir. PAZARLAMA ARAŞTIRMALARI-20.05.2009 8

PAZARLAMA ARAŞTIRMALARI-20.05.2009 ÇOKLU DOĞRUSAL BAĞLANTI PROBLEMİ Bağımsız değişkenlerin, bağımlı değişkeni açıklama oranını artırmak için modele bağımsız değişkenler eklediğimizde bazen önceki bağımsız değişkenlerin ktsayılarının azaldığını ve t testlerinin almasız çıktığını görebiliriz.Bu bağımsız değişkenlerin bir korelasyon içerisinde olduğundan kaynaklanmaktadır. PAZARLAMA ARAŞTIRMALARI-20.05.2009 9

PAZARLAMA ARAŞTIRMALARI-20.05.2009 STEPWISE YÖNTEMİ PAZARLAMA ARAŞTIRMALARI-20.05.2009

PAZARLAMA ARAŞTIRMALARI-20.05.2009 STEPWISE YÖNTEMİ PAZARLAMA ARAŞTIRMALARI-20.05.2009 11

PAZARLAMA ARAŞTIRMALARI-20.05.2009 STEPWISE YÖNTEMİ PAZARLAMA ARAŞTIRMALARI-20.05.2009

PAZARLAMA ARAŞTIRMALARI-20.05.2009 STEPWISE YÖNTEMİ PAZARLAMA ARAŞTIRMALARI-20.05.2009

PAZARLAMA ARAŞTIRMALARI-20.05.2009 TEŞEKKÜRLER 1261 Evrim Şendur 1302 Mert Durdağ 1382 Emra Karaaslan PAZARLAMA ARAŞTIRMALARI-20.05.2009