İNŞAATTA DUVARCI USTASI OLARAK ÇALIŞAN BİR USTANIN BAŞINDAN GECEN İLGİNÇ BİR İŞ KAZASI OLAYININ KENDİ KALEMİNDEN ACIKLAMASI...! Konu İnternetten Alınmıştır....

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TRAJİKOMİK BİR İŞ KAZASI
Advertisements

ASIL EKSİKLİK Asıl eksiklik, eksik olduğumuzu düşünmekti. Asıl eksiklik, çareyi başkasında aramaktı.
Eğitimhane.com için hazırlanmıştır.
Hazların peşinde koşmaktan Nice tükenmiş sevdalarda, G ö n ü l h i ç y o r u l m a d ı s e v m e k t e n v e " s e n i s e v i y o r u m " d e m e k t.
HAZIRLAYAN Zekiye AŞGIN
Bir süre önce, başka bir kadınla çıkmaya başladım ve bu aslında
EĞİTİMİN AMACI Kazaların, Olayların, Hasarsız Olayların, Hastalıkların ve Maddi Hasarların Azaltılması, Performans, Üretim ve Verimlilik Artışı,
B ir Hayat İnşa E tmek B ir Hayat İnşa E tmek -- ANONIM -- ANONIM.
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİNİN GENEL PRENSİPLERİ
MAKİNA MÜHENDİSİ/EĞİTMEN
Hissedebiliyorum... lüzümsuz konuşmalara gebe bu gece, hissedebiliyorum, kıracaksın beni yine, biliyorum ama istiyorum. sıradanlıktan geçiyorum, sıradışılık.
E posta = e mail Elektronik posta.
AHMET NAFİZ DEMİR * * 2005 a.g.b k.g.b z.g.e a.g.b a.g.b o.l.m a.g.b
SIFATLAR.
İSKELET.
Bilmeceler dünyası.
ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ Optimed Hastanesi 2011.
SIRALI VE BAĞLI CÜMLELER - ÇEŞİTLERİ
BEL EGZERSİZLERİ.
BASKETBOL Hazırlayan Ayşegül YILDIZ.
ÜSLÜ SAYILAR DERS : Matematik SINIF : 8 ÖĞRENME ALANI : Sayılar
HER GÜN BAYRAM Zamanla anlıyor insan:
TIKANDI BABA Seval KEMERTAŞ tarafından düzenlenmiştir.
MADE IN BAL.
VAN İLİ KAMU HASTANELER BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ TIBBİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI HAZIRLAYAN Tıbbi Hizmetler ve İş Güvenliği Uzmanı / A Bülent MATPAY.
ş i i r : T ü l i n H a t i p o ğ l u Aşk'a Sitem (I)
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ FOTOĞRAF YARIŞMASI
Zarflar fiilleri, sıfatları, fiilimsileri veya kendi türünden sözcükleri (zarfları) etkileyen sözcüklerdir. Zarfların diğer ismi de tir. Zarfları beş.
İŞ KAZASI RAPORU.
İNŞAAT İŞ MAKİNALARINDA GÜVENLİK.
SENDEN GİTTİM Slayt otomatiktir kendi haline bırakınız
4. SINIF VE TEKNOLOJİ VÜCUDUMUZ BİLMECESİNİ ÇÖZELİM
Verimli ders çalışma yöntemleri
Erciyes Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği-2
Benim adım Balerin Bebek.
GERÇEK ANLAM MECAZ ANLAM
DİZ EGZERSİZLERİ.
GRUBUMUZUN WEB SAYFASI YAYINA GİRMİŞTİR: Bu sunuşu Çözüm Paylaşım Grubuna Üye olduğunuz için aldınız. Benzer sunuşları düzenli.
Sevgiye hasret kalmış,zavallı sürgün yüreğim o gecelerin karanlığında kavrulur da kimseler bilmez. Sevdayı alıp ta mahvedenlere.
İnsan kaç yaşında ihtiyar olur ?
IHLAMURLAR ÇİÇEK AÇTIĞINDA GEL...
SÖZCÜKTE ANLAM Hazırlayan:Gökçe Hanım EMİR Numara:
HAZIRLAYAN:NADİYE TURĞUTER ONYEDİEYLÜL İLKÖĞRETİM OKULU 2 C SINIFI
KRALIN OĞLU İlknur Eryiğit 2011 DEM.
Mitat Zorlu 1 - = + 8 = = 12 Adı ve Soyadı: ……….……………………………. 2 Haziran 2009 Salı Matematik Aşağıdaki işlemlerin sonucunu bulman gerekiyor. - =
Ş.S * Okulun ilk gününde 5. sınıfın önünde dururken, öğretmen çocuklara bir yalan söyledi. Çoğu öğretmen gibi, öğrencilerine baktı.
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
SEVGİ ZENGİNLİK BAŞARI
MOMENT-DENGE-AĞIRLIK MERKEZİ
VÜCUDUMUZDAKİ SİSTEMLER
ASIL EKSİKLİK.
BEYAZ BULUT YAĞMUR OLMAK İSTEDİ
KLAVYE KULLANIMI.
TEOG TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ Engin DEMİRCİ.
BENİ NE SARIYOR? ARAMIZDA NE VAR? Havanın varlığı-1 © Nesibe POLAT.
Doğal Sayılarda Toplama Ve Çıkarma İşlemi
Kütahya Siteler Yurdu Talebeleri Sınıf Aşağı yön tuşu ile ilerleyiniz.
1 tane yüzlük 100 birlik 1 tane yüzlük 10 tane onluk.
İŞ KAZASI. Sayın Şantiye Şefim İş kazası tutanağına planlama hatası diye yazmıştım,bunu yeterli görmeyerek ayrıntılı olarak yazmamı istemişsiniz. Şu anda.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ, PLANLI ÇALIŞMA & HAFIZA VE TEKRAR BİREY DERSANESİ REHBERLİK SERVİSİ.
OLGU VE GÖRÜ Ş HAZIRLAYAN Kübra bardak.
İNŞAAT SEKTÖRÜNDE İŞ GÜVENLİGİ IGS 508 Fen Bilimleri Enstitüsü İş Sağlığı ve Güvenliği Ana Bilim Dalı Fen Bilimleri Enstitüsü İş Sağlığı ve Güvenliği Ana.
 Ülkenin  batısındaki küçük bir mahallenin  bir sokağının neredeyse tamamı  ressamlardan oluşmaktaydı.  Bu mahallede, üç katlı bodur bir tuğla yığınının.
GERÇEK ANLAM MECAZ ANLAM
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİNİN GENEL PRENSİPLERİ İŞ GÜVENLİĞİ UZMANI(B)
BEYAZ BULUT YAĞMUR OLMAK İSTEDİ
Ç.
SLAYT.
6. Sınıf 2. Ünite Destek ve Hareket Sistemi
DESTEK VE HAREKET SİSTEMİ
Sunum transkripti:

İNŞAATTA DUVARCI USTASI OLARAK ÇALIŞAN BİR USTANIN BAŞINDAN GECEN İLGİNÇ BİR İŞ KAZASI OLAYININ KENDİ KALEMİNDEN ACIKLAMASI...! Konu İnternetten Alınmıştır.... ....SLAYT.... HAZIRLAYAN Ayhan BAKAR ayhanbakar@hotmail.com http://termiksantral.sitemynet.com ............

İş kazası tutanağına, planlama hatası diye yazmıştım. Şantiye Şefi Sayın Şantiye Şefim, Duvarcı Ahmet Usta İş kazası tutanağına, planlama hatası diye yazmıştım. Bunu yeterli görmeyerek, ayrıntılı anlatmamı istemişsiniz. Şu anda Hastanede yatmama neden olan olaylar aynen aşağıda anlattığım gibi olmuştur. ...............................

Bildiğiniz gibi ben bir duvar ustasıyım Bildiğiniz gibi ben bir duvar ustasıyım. İnşaatın altıncı katındaki işimi bitirdiğim zaman, biraz tuğla artmıştı. Yaklaşık, rakamla 250 Kilo kadar olduğunu tahmin ettiğim bu tuğlaları, aşağıya indirmek gerekiyordu. ..........................................................

Aşağı indim, bir varil buldum. Ona sağlam bir ip bağladım. Altıncı kata çıktım ve ipi bir çıkrıktan geçirip, ucunu aşağıya saldım. Tekrar aşağıya indim ve ipi çekerek, varili altıncı kata çıkardım. İpin ucunu sağlam bir yere bağlayıp, tekrar yukarı çıktım. Bütün tuğlaları varile doldurdum. Aşağıya inip, bağladığım ipin ucunu çözdüm. .................................................................... Varil

İpi çözmemle birlikte birden kendimi havalarda buldum. Nasıl bulmamayım? Ben yaklaşık 70 Kilo. 250 Kiloluk varil süratle aşağıya düşerken beni yukarı çekti. Heyecan ve şaşkınlıktan ipi bırakmayı akıl edemedim. Yolun yarısında dolu varille çarpıştık. Sağ iki kaburgamın bu sırada kırıldığını sanıyorum. Tam yukarı çıkınca, iki parmağım iple beraber çıkrığa sıkıştı. Parmaklarımda bu sırada kırıldı. ....................................................................

Bu esnada yere çarpan varilin dibi çıktı ve tuğlalar etrafa saçıldı Bu esnada yere çarpan varilin dibi çıktı ve tuğlalar etrafa saçıldı. Varil hafifleyince, bu sefer ben aşağıya inmeye, varil yukarı çıkmaya başladı ve yolun yarısında yine varille çarpıştık. Sol bacağımın kaval kemiğide bu sırada kırıldı. Can havliyle ipi bırakmayı akıl ettim. Başımı yukarı kaldırdığımda boş varilin süratle üzerime geldiğini gördüm. Kafatasımın da böyle çatladığını sanıyorum.

Bayılmışım, gözümü hastanede açtım Bayılmışım, gözümü hastanede açtım. Cenab-ı Hak dan tüm kullarını böyle görünmez kazalardan korumasını diler, hürmetle ellerinizden öperim. Duvarcı Ustanız Ahmet.!