Adam 3 yaşındaki kızını, pahalı bir hediyelik kaplama kağıdını ziyan ettiği için azarlamıştı. Küçük kız, koskoca bir paket altın yaldızlı kağıdı bir kutuyu.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Çelebi Grubu.
Advertisements

Küçük bir jest….
KİBRİT ÇÖPÜNÜN HİKAYESİ Yazarı bilinmiyor.
HERKES İÇİN BİRAZ MUTLULUK
HAYATIN İÇİN TALİMATLAR :  Çavdar ye.  İnsanlara istediklerinden fazlasını ver, ve bunu kalben isteyerek yap.  En sevdiğin şiiri ezberle.  Duyduğun.
Ninem: -Büyüklerine saygılı ol, küçüklerini sev dedi.
CANIM ANNECİĞİM Müzik:Kibariye(eller kader Kıymet bilmiyor ANNE
Mümkün Olmuyor Ağlamak Ama
EĞİTİM BAŞARISINI ARTTIRMADA ANNE BABANIN ROLÜ
De Securiteit Advies en Onderzoeksbureau 11 Februari 2011 Songül Akkaya.
Dünyayı düzeltmek için
BİLMECELER.
ÖYKÜ Lütfen SESLİ izleyiniz....
Çin öyküsü
Lütfen okuyun (5 dakikanızı alır)
Adam üç yaşındaki kızına, pahalı bir hediyelik kaplama kağıdını ziyan ettiği için kızmıştı.
1/20 Zamir A B C D Aşağıdaki cümlelerin hangisinde şahıs ( kişi ) zamiri vardır? Akşam dayımlar geldiğinde uyuyordum. Durmadan yağan kar çocukları heyecanlandırdı.
Sınav ve Ders Başarısında
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
Pes ettim... Daldaki yapraktım yaşamda, Hayat denilen ağacın dallarından, En yalnız olanında bir küçük yaprak, Yalnızdı üzerinde bulunduğum dalım,
SIRA DIŞI DÜŞÜNME. SIRA DIŞI DÜŞÜNME NEDİR?  Zihninizdekileri anlamlı bir şekilde kurgulayabilmektir  Orjinal bir yaklaşımdır  Uyuşmaz fikirlerin.
BİR GÜN ANLARSIN Uykuların kaçar geceleri, bir türlü sabah olmayı bilmez. Dikilir gözlerin tavanda bir noktaya, Deli eden bir uğultudur başlar kulaklarında.
İP HİKAYESİ.
ses düğmesini açabilirsiniz ilerlemek için sadece “mouse”u tıklayınız.
Çok önemli bir toplantıya katıldınız. Toplantı büyük bir konferans salonunda, herkes pür dikkat sunumu dinliyor.
ZAMİRLER (ADILLAR). ZAMİRLER (ADILLAR) Bu konuda seni uyarmıştım. Şunları bahçeye bırakır mısın? Aşağıdaki cümlelerdeki zamirleri bularak türlerini.
Baba sabah evden çıkarken çocuklarına; “Bugün size bin kişinin çalışarak hazırladığı bir pasta getireceğim” demiş.
ANNELER BABALAR/ÇOCUĞUNUZ SINAVA GİRİYOR …. Çocuklarımızı çok severken kişisel isteklerimizin, beklentilerimizin onlar için belki de aşırı bir yük olacağını.
BABALAR VE KIZLARI.
ÇOCUKLAR İÇİN BEŞ SEVGİ DİLİ
İskoçya’da yoksul mu yoksul bir çift yaşardı. Fleming'di adı
TIRTILIN DEĞİŞİMİ.
Türkçe Yaz Tatili Ödevleri 8-A.
Çalışmanın Nasıl Yapılacağı Hakkında Önbilgi
tartışmalarına yol açar.
Belki doğru insanla tanışmadan önce yanlış insanlarla tanışmamız gerektiği doğrudur... Böylelikle en sonunda doğru insanla tanıştığımız zaman bu hediye.
Her anın güzelliği.
HATALARIMIZ ve SONUÇLARI
Lütfen okuyun (5 dakikanızı alır)
Lütfen SESLİ izleyiniz...
ANNELER BABALAR/ÇOCUĞUNUZ SINAVA GİRİYOR …
OKUL REHBERLİK SERVİSİ – ORS-
OSMANİYE ORTAOKULU DEĞERLER EĞİTİMİ
YAĞMUR İclal AYDIN Ses Düğmesini Açınız.
Küçük kız babası ile ormanda yürüyüş yaparken, ayağı takılıp yere düşüyor. Can acısıyla "Ahhh" diye bağırınca ilerideki dağın tepesinden "Ahhh" diye bir.
SEVGİ ZENGİNLİK BAŞARI
Bu hikaye bir babanın para ve değerli bir eşyayı kaybettiği için 5 yaşındaki kızına ceza verdiği zaman meydana geldi. Paranın bulunamadığı zor zamanlardı.
DÜRÜSTLÜK BİR ERDEMDİR…
Annemin yalnızca bir gözü vardı
Test : 1 Konu: Doğal Sayılarda İşlemler
Tıklayarak ilerleyiniz.
FEDAKARLIK.
ERGENLİK DÖNEMİ VE GENÇLERLE İLİŞKİLER
PARA BİRİKTİRİYORUM.
1 CANSAN İLKÖĞRETİM OKULU. 2 “Dünyanın en güzel insanlarına” Sevgili anneme ve babama mektup.
EĞLENCELİ MATEMATİK
ŞEHİT ALBAY İBRAHİM KARAOĞLANOĞLU ORTAOKULU
4. Kendimize Karşı Sorumluluklarımız :
KİBRİT ÇÖPÜNÜN HİKAYESİ
İnsan İradesi ve Kader İnsanı diğer varlıklardan ayıran en temel özellikler, -akıl -irade AKIL, iyiyi kötüden, güzeli çirkinden, doğruyu yanlıştan ayırt.
VE ÇOCUGUN GELİŞİMİNE ETKİLERİ
Bunu okursanız iyi olur. Bir şey kaybetmezsiniz....
ADNAN ÇAKMAN MATEMATİK ÖĞRETMENİ
4/A 51 BÜŞRA CUHADAR.  Fedakarlık, bencilce düşünmeyerek başkaları için kendimizden ödün vermektir. Bazı insanlar sevdikleri için çırpınır, onlariçin.
KUŞUMU KİM KIŞKIŞLADI?.
EVİMİ VE AİLEMİ SEVİYORUM
Anne Baba Tutumları ve Çocuğun Kişilik Gelişimine Etkileri.
Küçük kız babası ile ormanda yürüyüş yaparken, ayağı takılıp yere düşüyor. Can acısıyla "Ahhh" diye bağırınca ilerideki dağın tepesinden "Ahhh" diye bir.
Sunum transkripti:

Adam 3 yaşındaki kızını, pahalı bir hediyelik kaplama kağıdını ziyan ettiği için azarlamıştı. Küçük kız, koskoca bir paket altın yaldızlı kağıdı bir kutuyu eğri büğrü sarmak için kullanmıştı....

Yılbaşı sabahı küçük kızı, paketi getirip "Bu senin babacığım" dediğinde üzüldü. Acaba gereğinden fazla mi tepki göstermişti kızına... Bir gece önce yaptığından utandı... Ne var ki paketi açınca yeniden öfkelendi. Kutunun içi bostu... Kızına gene bağırdı "Birisine bir hediye verdiğinde, kutunun içinde bir şey olması lazım.

Küçük kız gözlerinde yaslarla babasına baktı, " O kutu boş değil ki baba" dedi... "İçini öpücüklerimle doldurmuştum!...." Adam öyle fena oldu ki... Koştu...Kızına sarıldı... Beraberce ağladılar.

Adam o altın kutuyu ömrünün sonuna kadar yatağının bas ucunda sakladı Adam o altın kutuyu ömrünün sonuna kadar yatağının bas ucunda sakladı. Ne zaman keyfi kaçsa, ne zaman morali bozulsa, ne zaman kendini kotu hissetse, kutuya kosar, icinden minik kızının sevgi ile doldurdugu hayali opucuklerinden birini cıkarırdı.

Aslında butun anne ve babalara boyle bir altın kutuyu cocukları hicbir karsılık beklemeden, sevgi ve opucuklerle doldurup vermislerdir. Hic kimsenin hayatında bundan daha degerli bir armagana sahip olmasi mumkun degildir