İtalya (İtalyanca: Italia)İtalyanca Resmî adı: İtalya Cumhuriyeti (Repubblica Italiana) Avrupanın güneyinde büyük bölümü İtalya Yarımadası üzerindedir.İtalya.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Schengen Antlaşması 14 haziran 1985
Advertisements

Avrupa Birliği.
Avusturya.
AB Düşüncesinin Temelini Batı Almanya Fransa İtalya Belçika Hollanda Lüksemburg.
COĞRAFİ BÖLGELER.
ÇANAKKALE ZAFERİ 18 MART 1915.
KIBRIS. Kıbrıs Adası…Kıbrıs Türkiye‘ nin Akdeniz sularında bulunmaktadır.”Yavru vatan” olarak da bilinmektedir.
Tu ğ ba Turan AVRUPA BİRLİĞİ. AVRUPA BİRLİĞİ NEDİR ? Avrupa Birli ğ i ya da kısaca AB yirmi yedi ülkeden olu ş an ve toprakları büyük ölçüde Avrupa kıtasında.
Okullarda Arkeoloji Kulüpleri Kurma ve Avrupa Kültürünü Tanıtma K1 PROJESİ Kaman Endüstri Meslek Lisesi.
Cansu TASCI Yoksulluk, ülkeden ülkeye, veya coğrafyadan coğrafyaya değişik nedenlerle ortaya çıkabilir. Başlıca nedenler arasında çevresel nedenler,
Avrupa Birliği Bayrağı Geleneksel olarak 12. mükemmeliyetin, bütünlüğün ve birliğin sembolü olduğundan dolayı bayrakta 12 yıldız vardır.
AVRUPA BİRLİĞİ KÜLTÜR POLİTİKASI. Avrupa Birliği ya da kısaca AB, yirmi yedi üye ülkeden oluşan ve toprakları büyük ölçüde Avrupa kıtasında bulunan siyasi.
Bayrağı-Armasi Coğrafi durumu  Ülkenin toplam yüzölçümü yaklaşık 2586 kilometrekaredir.  Başkenti ülkeyle aynı adı taşıyan Lüksemburgtur.  Nüfusu.
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük II. DÜNYA SAVAŞI SONRASI DÜNYA
ROMANESK ÇAĞ MİMARLIĞI ALMANYA-İTALYA
AVRUPA BİRLİĞİ EKONOMİ POLİTİKASI
ARNAVUTLUK Yeri:Balkan Yarım Adasında, Kuzey’de ve Doğu’da Yugoslavya ile .Güneyi’nde Yunanistan ile sınırlıdır. Yüzölçümü:28 738km 2 Nüfus: (1991)
BULGARİSTAN Bayrak Arma Slogan: Съединението прави силата .(Bulgarca)
OKAN POLAT AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ ÜLKELER COĞRAFYASI DERSİ SUNUMU KONU:İTALYA
İsviçre.
BALKAN YARIMADASI Balkanlar veya bazı yayınlardaki kullanımla Güneydoğu Avrupa, Avrupa kıtasının güneydoğu kesiminde, İtalya Yarımadasi'nın doğusu, Anadolu'nun.
GEÇ GOTİK MİMARLIK ( ) İSPANYA/PORTEKİZ.
İTALYA’NIN FİZİKİ VE BEŞERİ COĞRAFYASI
DÖRDÜNCÜ BÖLÜM UZAK DOĞU ÇATIŞMALARI ( ) Avrupa’da NATO’nun ve dolayısı ile Doğu ve Batı blokları arasında dengenin kurulması üzerine, bu iki blok.
Hibe ve Performans. Üniversitelerin Hibe Miktarları Merkez Hibe Tahsisatını Nasıl Yapar : Merkez üniversitelerin talep ve performanslarına dayanarak toplam.
İtalya.
Macaristan.
EPMA European Association for Predictive, Preventive & Personalised Medicine.
ALMANCA Ayşe Su Büyük 4-A.
FRANSIZCA FRANSIZCA LAL İLBAHAR 4-B 193.  İsviçre  Belçika  Monako ve Andorra  Fransa  Kanada  İtalya  Lüksemburg  Haiti  Birleşik Devletler.
Avrupa Birliği Ülkeleri
HİNTÇE ŞİRA ÇAVLUER 4-B.
İtalyanca İrem YILDIRIM 4-A.
 Arjantin  İtalya  Hırvatistan  San Marino  İsviçre  Slovenya  Eritre NOT:60 milyon kişi tarafından konuşulan bir dildir.
RUSYA Devletin Adı: Rusya Federasyonu
Güney Avrupa. Avrupa'nın güneydeki topraklan Akdeniz Bölgesi'nin bir parçasıdır. Denize yakın bö­lümleri dağlıktır; yukanda tanımlanan Akde­niz iklimi.
GSYH ve TÜFE: Makroekonominin İzlenmesi
İTALYA.
5 ülke.
En Yeni 10 Ülke.
Dünyanın En Zengin 15 Ülkesi
RÖNESANS Nurdan Gül Kökten Eskişehir Salih Zeki Anadolu Lisesi.
20 Maddede 1.Dünya Savaşı Berat Köse.
20 Maddede 1.Dünya Savaşı Berat Köse.
En Yeni 10 Ülke
AB Avrupa’nın siyasi ve ekonomik bütünleşmesini insan hakları ile hukukun üstünlüğü ilkeleri çerçevesinde sağlamak amacındaki demokratik Avrupa ülkelerinden.
Klasik Batı Müziği.
UZAKTAKİ ARKADAŞLARIM
AVRO BÖLGESİ VE AVRUPA MERKEZ BANKASI Avrupa Birliği Maliyesi Sakarya Üniversitesi/SBF-Maliye Yrd. Doç. Dr. Harun KILIÇASLAN.
ERASMUS PROGRAMI Personel Eğitim Alma Hareketliliği Oryantasyonu
DÜNYA ÜZERİNDEKİ ÖNEMLİ BOĞAZLAR VE KANALLAR.
V. Bayrakv v Arma v Ulusal Marş "Inno e Marcia”Inno e Marcia.
AVRUPA BİRLİĞİ. BİRLİĞİN GEÇMİŞİ Avrupa Kömür ve Çelik Topluluğu.
EDİRNE’NİN KÜLTÜR VE TURİZM POTANSİYELİ Balkan Yarımadası'nın güneydoğu kesimindeki Trakya Bölgesinde yer alan Edirne, Doğu-Batı ulaşım yolları üzerindeki.
NEREDE, NİÇİN YAŞIYORUZ? NEREDE, NİÇİN ÜRETİYORUZ?
İtalya Yüz ölçümü: km 2 Nüfusu: İdare şekli:Cumhuriyet Başkenti:Roma Önemli şehirleri :Napoli, Milano, Torino, Venedik, Cenova Dili:İtalyanca.
UZAKTAKİ ARKADAŞLARIM
Avrupa Birliği ve Türkiye Tarımı
Seyahat İşletmeleri Yönetimi ve Ulaştırma Sistemleri
Seyahat İşletmeleri Yönetimi ve Ulaştırma Sistemleri
TÜRKİYE İSTİHDAM VERİLERİ
Hıristiyan Mezhepleri
RÖNESANS İtalya’da Ortaçağ papaları ile imparatorlar arasında anlaşmazlıklar başladı. Papalık eski önemini yitirmiş ve şehir aristokrat aileler tarafından.
AETR KONVANSİYONU
Dünyada Başlıca Ülkelerin İşsizlik Oranları. Birinci madde işaretinizi buraya ekleyin İkinci madde işaretinizi buraya ekleyin Üçüncü madde işaretinizi.
Rönesans. Rönesans "yeniden doğuş" anlamına gelen bir süreçtir. 15. yüzyılda başlayan bu süreç, aynı yüzyıl içinde bütün Avrupa'ya yayıldı. Bu yenilikte,
Kavimler Göçü.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

İtalya (İtalyanca: Italia)İtalyanca Resmî adı: İtalya Cumhuriyeti (Repubblica Italiana) Avrupanın güneyinde büyük bölümü İtalya Yarımadası üzerindedir.İtalya Yarımadası AkdenizAkdeniz'in en büyük iki adası Sicilya ve Sardunya İtalyan topraklarıdır.SicilyaSardunya Kuzeyde Alpler bölgesinde Fransa, İsviçre, Avusturya ve Slovenya'yla komşudurAlplerFransaİsviçreAvusturyaSlovenya Bağımsız iki Avrupa ülkesi olan Vatikan ve San Marino İtalya'nın toprakları içine sıkışmış enklav (bir başka ülkeyle tümüyle kuşatılmış) ülkelerdir.VatikanSan Marinoenklav Campione d'ItaliaCampione d'Italia bölgesi ise İtalya'nın İsviçre içinde kalan bir eksklavıdırİsviçreeksklavıdır (ana topraklardan ayrı mülkiyet). Tarihi boyunca çok çeşitli Avrupa uygarlıklarına ev sahipliği yapmıştır.Avrupauygarlıklarına Başkenti Roma, yüzyıllar boyunca Batı uygarlığının merkezi olmuş, mimaride barok üslûbunun doğuşuna tanıklık etmiş, eskiden beri Katolik Kilisesi'nin merkezi olmuştur.RomamimaridebarokKatolik Kilisesi İtalya ülkelerin kişi başına nominal gayri safi yurtiçi hasıla sıralamasında yirminci,ülkelerin kişi başına nominal gayri safi yurtiçi hasıla insanî gelişme endeksiinsanî gelişme endeksi sıralamasında yirminci, yaşam kalitesi endeksinde sekizinci sıradadır.yaşam kalitesi 1957yılında1957yılında başkent Roma 'da imzalanan Roma Antlaşması'yla kurulan Avrupa Birliği kurucu üyelesidir.RomaRoma AntlaşmasıAvrupa Birliği ITALY-ITALIE-ITALYA