Öğrencilerin Üniversite Sağlık Merkezleri Aracılığıyla Cinsel Sağlık/Üreme Sağlığı Konularında Bilgilendirilmesi Projesi Dokuz Eylül Üniversitesi Deneyimi.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Anadolu Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu
Advertisements

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ KADIN SORUNLARI ARAŞTIRMA
MEDİKOSOSYAL MERKEZİ.
BOLOGNA SÜRECİ BİRİNCİ PAYLAŞIM TOPLANTISI
KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜ. KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜ ETKİNLİKLERİ Sosyal, sanatsal ve kültürel bir eğitim-öğretim merkezi olan Kültür Müdürlüğümüz, Öğrenci kulüpleri ve.
ETCF is funded by the European Union EU–TURKEY ODALAR FORMU TİCARET ODALARININ HİZMET KALİTELERİNİN GELİŞTİRİLMESİYLE GÜNEY MARMARA BÖLGESİNDEKİ KOBİ’LERİN.
ÇOCUK İSTİSMARINA BÜTÜNCÜL YAKLAŞIM
AİLE HEKİMLİĞİNDE SAĞLIK OKURYAZARLIĞI
AİLE HEKİMLİĞİNİN TANIMINDAKİ TEMEL İLKELER
Sağlam Birey Takibi Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Eylül 2009 Doç. Dr. Zekeriya Aktürk / 10 1.
ADLİ TIP ANABİLİM DALI’na
ÜNİVERSİTE GENÇLERİNİN CİNSEL VE ÜREME SAĞLIĞI. ÖĞENCİ CSÜS EĞİTİM PROJESİ Beş Üniversite Çalışması 2006 Dr. Mehmet Ali BİLİKER Proje Koordinatörü.
Cumhuriyet’e Nasıl Kavuştuk?
Dış İ lişkiler ve AB Koordinasyon Birimi Kırıkkale Üniversitesi.
HASTA EĞİTİMİ (SAĞLIK EĞİTİMİ)
İLAÇLA AKILCI TEDAVİ EĞİTİMİNDE TFD’nin ROLÜ
MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ GENÇLİK ARAŞTIRMALARI VE UYGULAMA MERKEZİ FAALİYET SUNUMU Merkez Müdürü / Prof. Dr. AYLİN GÖRGÜN BARAN.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ AFET TIBBI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
DEÜ İZİSYÖM İzmir İli Stratejik Planlama Yönetişim, Araştırma ve Uygulama Merkezi Geri Kazanılmış Atık Suların Kullanımı ve İzmir’de Uygun Stratejiler.
Üniversiteye Bağlı Fakülte ve Yüksekokullar  15 Fakülte  7 Yüksekokul  7 Meslek Yüksekokulu ÖZELLİKLERİ: Erciyes Üniversitesinde, 2005–2006 öğretim.
ÜNİVERSİTE SAĞLIK MERKEZLERİ ÇALIŞANLARININ ÇALIŞMA KOŞULLARI VE ÖZLÜK HAKLARI Başkan: Dr. Rüştü Güner Raportörler: Dr.Özlem Elçin Dr. Sare Mıhçıokur.
AİLE PLANLAMASI.
e-Sertifika Programları
Kemik İliği Nakli Ünitesi Yapım Süreci ( Haziran Aralık 2013) Prof.Dr. Nazım MUTLU
ERGENLİK: FIRTINALI DÖNEM AMA KİMİN İÇİN? Dr. Gülden AYKANAT İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Gençlik Danışmanlık ve Sağlık Hizmet Merkezi.
İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı
İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı
CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ GENÇLİK DANIŞMA BİRİMİ DENEYİMLERİ
ANNE ÖLÜMLERİNİ ÖNLEME SEMPOZYUMU
Pratisyen Hekimlerin Hukuksal Sorunları  Her ne kadar sağlık hizmeti denildiğinde ilk aklımıza gelen hasta ve hekim ilişkisi olsa da bu ilişkide;  Devlet.
BODRUM YAT İMALATI İŞ KÜMESİ ROTASINI ÇİZİYOR PROJESİ
2. GRUP Prof. Dr. Selma ÇİVİ Prof. Dr. Dilek GÜLDAL Doç. Dr. Yeşim UNCU Yrd. Doç. Dr. Nazlı ŞENSOY Yrd. Doç. Dr. Muharrem.
FP 6-TRAMS PROJESİNİN SAĞLIKLI YAŞAMI DESTEKLEME BİLİM OFİSİ PAYLAŞIM TOPLANTISI SCIENCE SHOP ON EMPOWERMENT OF HEALTHY LIFE SKILLS Yard. Doç.
YENİDOĞAN İŞİTME TARAMASI ve ERKEN TANI UYGULAMA ve ARAŞTIRMA MERKEZİ
Sağlık Bakanlığı Hastanelerinin Yönetim ve Organizasyonu
Gençlik Danışma Birimi Psk. Nuriye Genç
BİRBİRİMİZİ FARKLI ANLADIĞIMIZ KİŞİYLE NASIL İLETİŞİM KURALIM Kocaeli Üniversitesi Toplum Ruh Sağlığı Birimi ve Psikiyatri Anabilim Dalı sunuyor Kocaeli.
DEÜ İZİSYÖM İzmir İli Stratejik Planlama Yönetişim, Araştırma ve Uygulama Merkezi İNSAN KAÇAKÇILIĞI VE İNSAN TİCARETİ OLGUSU 18. FARKINDALIK TOPLANTIMIZI.
ADIYAMAN’DA ÇOCUĞUN PSİKOSOSYAL GELİŞİMİNİ DESTEKLEME PROGRAMI
“Üniversite Öğrencilerine ÜS/CS Hizmet Modeli Oluşturma” Araştırması, (Hacettepe Örneği) Dr. Sare MIHÇIOKUR Hacettepe Üniversitesi, Beytepe Kampüsü, Öğrenci.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ TAHKİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
Akademik Danışmanı Yrd.Doç.Dr. Aslan KAPLAN Topluluk Başkanı
ERDEP Ergenlik Dönemi Değişim Projesi Tanıtım Toplantısı
BÜTÜNLEŞİK KIYI YÖNETİMİ
Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Şubat, 2012
Psk. Dan. Sabit Akbaş.
A İ L E P L A N L A M A S I Sağlık Slayt Arşivi:
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ TÜRK HALK MÜZİĞİ TOPLULUĞU
DEÜ İZİSYÖM İzmir İli Stratejik Planlama Yönetişim, Araştırma ve Uygulama Merkezi İNSAN KAÇAKÇILIĞI VE İNSAN TİCARETİ OLGUSU 18. FARKINDALIK TOPLANTIMIZI.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ HALK OYUNLARI TOPLULUĞU
Vet. Hekim Ahmet SAFRAN Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü
l İstanbul‘un Şişli İlçesi’nde risk altındaki çocukların ve sosyal çevrelerine davranış bağımlılığı konusunda olumlu değişiklik yapmak.
ZAMANI ÖĞRENELİM.
Aile Hekimliği Zekeriya AKTÜRK Prof. Dr. 1.
Obezite ve Diyabet Formlar ve Kullanımları Dyt. Gamze KARAKAYA Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Programlar Şubesi.
Prof. Dr. Cemil Öztürk EPDAD Başkanı Marmara Üniversitesi
BİZ KİMİZ 2000 Yılından bu yana farklı organizasyonlarda aktif olarak görev almış; alanında uzman ve akademik anlamda ciddi projelere imza atmış bir ekibiz.
T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR DAİRESİ BAŞKANLIĞI
TÜRK PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK DERNEĞİ
2016 Mart – 2017 Temmuz deuder.org.tr.
ADNAN BALİ Türkiye İş Bankası A.Ş. Genel Müdürü
Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü
T.C. TEKİRDAĞ VALİLİĞİ Halk Sağlığı Müdürlüğü
Kadın Hastalıkları ve Doğum Klinik Stajı
Uzun vadeli kredilerin döviz kompozisyonu
Uzun vadeli kredilerin döviz kompozisyonu
YÜREĞİR KAYMAKAMLIĞI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
HERKES İÇİN SAĞLIK PLATFORMU
Ocak 2010 PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA CUMARTESİ PAZAR 1 2 3
Sunum transkripti:

Öğrencilerin Üniversite Sağlık Merkezleri Aracılığıyla Cinsel Sağlık/Üreme Sağlığı Konularında Bilgilendirilmesi Projesi Dokuz Eylül Üniversitesi Deneyimi Dr. Levent BUDA DEÜ. Sağlık Hizm. Şb. Md. V.

26 Nisan 2005

Öğrencilerin Üniversite Sağlık Merkezleri Aracılığıyla Cinsel Sağlık/Üreme Sağlığı Konularında Bilgilendirilmesi Projesi

AMA

AMAÇ Cinsel Sağlık/Üreme Sağlığı hizmetlerinin, öğrenci sağlık merkezlerinde sunulan sağlık hizmetlerine entegrasyonu 16-25 yaş arasındaki gençlerin cinsel sağlık ve üreme sağlığı (CSÜS) konularındaki bilgi, tutum ve davranışlarının iyileştirilmesini sağlayarak bilinçli bir toplum ve sağlıklı bir nesil yaratmaya katkıda bulunmak

HEDEFLER Hedef kitlenin CSÜS bilgilerinde %30 oranında iyileşme sağlanması, Aktif cinsel yaşamı olan gençlerin tutum ve davranışlarında %20 oranında iyileşme sağlanması, Danışmanlık hizmetinin kullanımının % 50 arttırılması, Aktif cinsel yaşamı olan gençlerin modern kontraseptif yöntem kullanma oranının %100 arttırılması, İlk cinsel ilişkide yöntem kullanımının %100 arttırılması, Birinci basamak hekimleri içerisinde % 10’luk bir grubun konuya olan duyarlılığının ve ilgisinin arttırılması, Öğretim elemanları arasından % 5’lik bir grubun konuya olan duyarlılığının ve ilgisinin arttırılması, Madde bağımlılığı ve üreme sağlığı ilişkisi konusunda gençlerin bilgilendirilmesi.

GOAL – TOR

Yazışma - Hazırlık

Community European

İŞ

ŞUBAT 2006 Akran Eğitimi

ŞUBAT 2006 Akran Eğitimi

ŞUBAT 2006 Akran Eğitimi

ŞUBAT 2006 Akran Eğitimi

MAYIS 2006 ŞENLİK

MAYIS 2006 GDB AÇILIŞI

Danışmanlık Hizmetleri Üreme Sağlığı Cinsel Sağlık Gebelikten Korunma Yöntemleri Meme ve Testis Muayenesi Beslenme Kişisel Hijyen Madde Bağımlılığı İstenmeyen Gebelikler ve Gebelik Sonlandırma Cinsel İstismar ve Şiddet Psikolojik Danışmanlık Temel hizmet ekinlikleri, toplumsal ortamın bütüncül bir yaklaşımla ele alınması ve hizmetlerin etkin bir şekilde tanıtılmasıyla başlamakta; fiziksel büyüme ve cinsel gelişimin izlenmesi, bütün temel sorunlara ilişkin danışmanlık hizmeti sunulması, CYBE-HIV/AIDS dahil sık görülen hastalıkların tanı ve tedavisi, kontraseptif hizmetler ve düşük, gebeliklerin yönetimi, şiddet ve madde bağımlılığının önlenmesi ve yönetimi başlıklarıyla incelenmektedir. Halkın sağlık eğitimi ve sektörler arası işbirliği de özellikle vurgulanmaktadır. Sürekli kalite gelişimi güvencesini sağlayacak süreçler için, yönetim bilgi sistemi öngörülmektedir.

Klinik Hizmetler Muayene Gebelikten Korunma Yöntemleri Prezervatif (kondom,kılıf) Gebeliği önleyici haplar Gebeliği önleyici iğneler Rahim içi araç uygulanması İlişki Sonrası Gebelikten Korunma Gebelik Takibi Doğum Sonrası Bakım Hizmetleri  

Hizmet

Danışmanlık Verileri İlk Kez Başvuran Tekrar Başvuran Nisan 48 Mayıs   İlk Kez Başvuran Tekrar Başvuran Nisan 48 Mayıs 23 24 Haziran 11 Temmuz 8 7 Ağustos 4 Eylül 13 10 Ekim 21 Kasım 25 TOPLAM 159 114

5123 karşılıklı danışmanlık Akran Danışmanlığı 5123 karşılıklı danışmanlık

Derslik Ziyaretleri 34 Derslik Söyleşisi X 30 = 1020

Stand Çalışması 7 550 kişi

TOPLAM 13 966 Kişi

MOTİVASYON

Gençlik Danışma Birimi KASIM 2006 Buca Belediyesi Gençlik Danışma Birimi

SONUÇLAR - ÇIKTILAR

TEŞEKKÜRLER İzmir İl Sağlık Müdürlüğü Buca Belediyesi Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı Dokuz Eylül Üniversitesi Hemşirelik Yüksek Okulu DEÜ Sağlık,Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı Mediko Sosyal Hizmetler Ünitesi Arbeiter Wohlfahrt Organisition(AWO) Türk Aile Hekim Uzmanları Derneği İzmir Şubesi Türk Hemşireler Derneği İzmir Şubesi Öğrenci Toplulukları (BUHUS, DEBAT, TurkMISC vb) Dokuz Eylül Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi EU T.C. Sağlık Bakanlığı SSYV HATAM HÜKSAM

TEŞEKKÜRLER Prof. Dr. Ayşe AKIN Prof. Dr. Bahar Şevkat ÖZVARIŞ Dr. Mehmet Ali BİLİKER Dr. Ensar ÖZKIZIKLI Prof. Dr. Emin ALICI Prof. Dr. Ömür. N. ÖZMEN Prof. Dr. Dilek GÜLDAL Yrd. Doç. Dr. Vildan MEVSİM Tüm Ekip AKRANLAR

MUTLU YILLAR