SES ÇIKARTACAK KİMSE KALMADIĞINDA

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ZAMİRLER.
Advertisements

babasının bizzat Mustafa Kemal olduğunu,
ÜÇ FİLTRE SOKRATES. ÜÇ FİLTRE SOKRATES SOKRATES (M.Ö ) “Kendi kendini tanı" özdeyişinin felsefesinin temel kuralı olduğuna inanmış, “Hiç bir.
Dikkatle okunmasını tavsiye ediyorum
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
Slaytı kendi akışında ve sesli izleyiniz.
MANTIK Mantığın Konusu.
A.
Sayfa üzerine tıklayın.
KASIM AYI DEĞERİMİZ DOĞRULUK
Alman Prof. Naumark‘ın İtirafları: “İstanbul Üniversitesi'nde öğretim üyesi Alman asıllı Prof. Naumark ile bir kısım talebesi Boğaziçinde geziye çıkarlar.
ALIŞVERİŞ STRESİNİ MUTLULUKLA DEĞİŞTİRDİK… devam etmek için lütfen tıklayınız…
SİNAN AYTULU BUĞDAYIN YOLCULUĞU
Nurcan CİVELEK Yeter ALTUNTAŞ
AHMET NAFİZ DEMİR * * 2005 a.g.b k.g.b z.g.e a.g.b a.g.b o.l.m a.g.b
Sorunlar bazen üzerine abanır, Arada çok bunalırsan Hayat denen kredinin bittiğini düşün.. Dünyayı tekrar görememeyi Sevdiklerinle bir daha bir arada.
ATATÜRK VE SANAT.
Sesli izleyiniz yılında İzmir'de doğmuştur. Bestekarımız mûsikî çalışmalarına daha yedi yaşında iken amcası Emin Efendi'den meşk ederek başlamıştır.
TÜRKÇE / Ünlüler ve Ses Olayları
DÜNYA’MIZ NASIL OLU Ş TU? Güne ş Sistemi'nin Güne ş 'e uzaklık açısından üçüncü sıradaki gezegeni. Üzerinde ya ş am barındırdı ğ ı bilinen tek do ğ al.
En büyük yanlış yanlışların farkında olmamaktır. Karıncanın taşıdığı su; Nemrut Hz. İbrahim’i yakmak için ateş yaktırmış, Hz. İbrahim’i mancınıkla ateşin.
SES ÇIKARTACAK KİMSE KALMADIĞINDA
SES BİLGİSİ Ali MUTLU MUTLUCAN.
Alfabeye TÜRKÇE Hoş Geldiniz TÜRKÇE.
BÜYÜK ÜNLÜ UYUMU.
ÇOK ÇOK ÇOK ÖNEMLİ ……………………………… !
TIKANDI BABA Seval KEMERTAŞ tarafından düzenlenmiştir.
“ Hayatın Ortağı Olmak …” ''günümüz ergenleri” ile erişkinler arasındaki uzaklık daha da artacaktır. Günümüzün ''ergen dünyası'' nı, bu dünyada geçerli.
1/20 Zamir A B C D Aşağıdaki cümlelerin hangisinde şahıs ( kişi ) zamiri vardır? Akşam dayımlar geldiğinde uyuyordum. Durmadan yağan kar çocukları heyecanlandırdı.
1 HUKUK ve SİYASET OKULU – 8 Şubat 2008 X BAYAN: Biz uluslar arası ilişkilerde… ( Montaj Arası ) Birol BAŞARAN: Ben bütün toplumlarda hukuka ihtiyaç olduğunu,
Sevgili günlük, Bugün çok yoruldum. Neden mi bugün hem eğlendik hem öğrendik… Merak mı ediyorsun? Peki anlatayım…
Zamirler(adıllar) Ad olmadıkları halde adın yerini tutan ve söz söyleyenle kendisine söz söylenen kimseleri anımsatan sözcüklere denir. Hazırlayan:Menendi.
HECE BİLGİSİ.
Bekir COŞKUN Çok oy alacak çok TAYYİP Erdoğan en az yüzde 30 oy alır diyorlar. Alır... Dünyanın hiçbir medeni yerinde; her gün yoksul aile çocukları dağlarda.
Galileo neden yargılandı?
SES BİLGİSİ Türkçe Öğretmeni.
Alfabemizde 29 harf vardır.Her harfin büyüğü ve küçüğü vardır.
OLİGARŞİNİN TUNÇ KANUNU
Baba sabah evden çıkarken çocuklarına; “Bugün size bin kişinin çalışarak hazırladığı bir pasta getireceğim” demiş.
Bir dergiden sayfa Devriminden hemen önce İran’da ünlü bir kadın.
Yardımcı Doçent Doktor Cenk Aygül
ÜNSÜZLERLE İLGİLİ SES OLAYLARI
ATATÜRK ve İLKELERİ Cumhuriyetçilik:
ÇİRKİN ÖRDEK YAVRUSU …
Türkân SAYLAN Fazıl SAY’ın Anılarından… SUNUM:Doğan ÖZGEZGİN.
Türkiye'nin Jeopolitik Konumu
ARKADAŞLIK HOŞGELDİNİZ.
=>SES BİLGİSİ
İnsanoğlu mutluluğu hep hor kullanıyormuş...
Jacques Hadamard: ( ) Analizin babalarından ünlü matematikçi
ÖLÜMCÜL HASTALIK... Doğan Cüceloğlu'nun eğitimindeki katılımcılarla bir konuşmasından: Doğan Cüceloğlu: - Arkadaşlar, aranızda ölümcül hastalığı olan var.
IHLAMURLAR ÇİÇEK AÇTIĞINDA GEL...
ZAMİRLER.
ATATÜRK’ün İLKELERİ.
İBRETLİK BİR HİKAYE.
ATATÜRK İLKELERİ Atatürkçülük, Türkiye’nin gerçeklerinden doğmuş bir düşünce sistemidir. Türk milletinin iradesiyle oluşmuş, tarihi bir gelişmenin ürünüdür.
SeNDeN SoNRa.
ÇİVİ.
İDARE HUKUKU BİRİNCİ BÖLÜM Öğr. Gör. A. Çağlar ERKAN.
DİN ve DEVLET İLİŞKİLERİ
ABD’nin “barış”anlayışı…. Şayet “bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın” diyenlerdenseniz,bu slayttan hemen şimdi çıkın ve keyfinizi kaçırmayın.
“Merhaba çocuklar, İsmim ……… Kızılay’da …………….. Olarak görev yapıyorum. Sizlere bugün Türk Kızılayı’nı anlatacağım.“
Ahmet Eren Köksal ZamirlerZamirler. ZAM İ R NE DEMEK İsimlerin yerine kullanılan sözcüklerdir.Bütün zamirler sıfatlardan farklı olarak isim çekim eki.
CANIN KUŞLARI Can, o gün annesine ne kadar çok sıkıldığını anlatıyordu: — Neden oyuncaklarınla oynamıyorsun? diye sordu annesi. — Ama onlar benimle oynamıyorlar.
Etik Günü 25 Mayıs tarihi bütün dünyada etik günü olarak kutlanmaktadır. Bizim kültürümüze kavram ve çerçeve olarak farklı olan bu terim son yıllarda ülkemizde.
4.Sınıf Hazırlayan: Ömer TÖK TÜRKÇE METNİ
Josef STALİN’İN Kimdir?
Hızlı Okuma Egzersizleri
Dil Nedir? Dil, insanlar arasında anlaşmayı sağlayan, kendisine özgü yasaları olan ve ancak bu yasalar çerçevesinde gelişen, temeli bilinmeyen zamanlarda.
Sunum transkripti:

SES ÇIKARTACAK KİMSE KALMADIĞINDA

Önce Yahudileri götürdüler, sesimi çıkarmadım, NAZİLER onu götürmeye geldiklerinde, kilisedeki papaz o ünlü sözünü söylemişti: Önce Yahudileri götürdüler, sesimi çıkarmadım, arkasından aydınları götürdüler, sesimi çıkarmadım sonra muhalefeti götürdüler, sesimi çıkarmadım peşinden Çingeneleri götürdüler, sesimi çıkarmadım, peş peşe demokratları, sosyalistleri, liberalleri götürdüler.... sesimi çıkarmadım, En sonunda beni götürmeye geldiklerinde ses çıkartacak kimse kalmamıştı...'' *

Göreceksiniz bir gün ses çıkartacak kimse kalmayacak Göreceksiniz bir gün ses çıkartacak kimse kalmayacak. Bunlar önce cumhuriyetimizin en temel kavramı ''laik devlet''i alıp attılar. Kimse ses çıkartmadı. Kurumlar, ilkeler bir bir götürüldü. Devleti ayakta tutan, ömrünü çürütmüş, deneyimli, kir-pas içinde bile namuslu kalmayı başarmış, suçsuz-günahsız, ama sessiz kadroları çeşitli tehditlerle temizlediler. Peşinden; MGK silindi...

Yakında sıra şimdi sessiz kalanlara gelecek. Sendikalar... Özel af yasaları ile yargıçlar yetkisizleştirildi.Medyada işlerine gelmeyen programlar, yorumcular, yayınlar bir bir susturuldu. Kimseden ses-seda gelmedi. Şimdi YÖK'ü götürüyorlar. Hepimiz biliyoruz ki; Cumhurbaşkanı'nın yetkilerini kısmaktan, TRT'ye kadar kalan tüm kurumlar için kapıdalar. Yakında sıra şimdi sessiz kalanlara gelecek. Sendikalar... TÜSİAD... Demokratlar... Laik toplum dernekleri...

Tüm bunlar kaçınılmazdır Tüm bunlar kaçınılmazdır. Çünkü tüm bunların yerine koyacakları kendi kadroları, kurumları ve kavramları var. Sermayeleri... işadamları.... sendikaları.... medyaları...Örgütleri... İlkeleri... Bir karşı devrimdir bu. Birçok yanıltma yöntemi kullanıyorlar, sırada olanların sesleri çıkmasın diye.

Ve kimse sesini çıkartmıyor. Bana dokunmayan yılan bin yaşasın diye... Tam tersine destek var. Ama biri, onları da götürmeye geldiklerinde... Ses çıkartacak kimse kalmamış olacak...

Dilerseniz son olarak şunu bir kere daha hatırlayalım. İran da “Şah bize gelmez” demişti...   İran'ın 1975 Hükümeti (Hoveyda)

İran'ın 2005 Hükümeti (Ahmadinejad) http://groups.google.ca/group/CemIsmen