Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Görevlileri Akademik Kurul’u 18 Aralık 2013 Prof.Dr.Şükrü Hatun Dekan.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Program Geliştirme “uzmanlık eğitimi”
Advertisements

ORTAK ÇALIŞMA GRUBU Başkan, Galip Akhan, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü İlyas Çapoğlu, Erzincan Üniversitesi Rektörü Osman Genç, Dumlupınar Üniversitesi.
İnsancıl Bir Tıp İçin Ne Yapabiliriz. Prof. Dr
Türk Cerrahi Yeterlik Kurulu 2000 Genel cerrahi eğitiminin Ulusal cerrahi yeterliği Kurumları standartlarını belirlemek belgelendirmek eşyetkilendirmek.
Sağlık Bakanı Sayın Dr. Mehmet Müezzinoğlu ile görüşme 25 Şubat 2013-İstanbul Üniversitesi Balta Limanı Tesisleri Prof.Dr.Şükrü Hatun Kocaeli Üniversitesi.
Tıp Fakültelerinin Misyonları ve Mesai Dışı Çalışma Prof. Dr
T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ Arapgir Meslek YÜKSEKOKULU
BİR UZMANLIK SEÇENEĞİ OLARAK AİLE HEKİMLİĞİ
BİLGİSAYARLI MUHASEBE I
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ
ARAŞTIRMA GÖREVLİLERİ AKADEMİK KURULU Tarihli Asistan Akademik Kurulu – 1 yılda ne değişti?
ÇOCUK YOĞUN BAKIM Yrd Doç Dr Yasin BULUT
“Döner Sermaye ve Finans Akışı” Dokuz Eylül Üniversitesi
Diferansiyel Denklemler
BATMAN ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ 1. TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ Fakültemiz 13 Kasım 2009 tarih ve sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 2009/15546 sayılı.
Sayın Sağlık Bakanının katılımı ile yapılan Kocaeli İl Sağlık Koordinasyon Toplantısı- 26 Ocak 2014 Kocaeli Üniversitesi Ekibinin Görüş ve önerileri Prof.Dr.Sezer.
Kemik İliği Nakil Merkezi Açılış 21 Ekim 2014 Prof.Dr.Şükrü Hatun Dekan
ASİSTAN GÖZÜYLE ZİYARET SÜRECİ
HİSTOGRAM OLUŞTURMA VE YORUMLAMA
HAZIRLAYAN:SAVAŞ TURAN AKKOYUNLU İLKÖĞRETİM OKULU 2/D SINIFI
Türkiye'de Büyük Kentler Dışında Kurulan Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümlerinin Özellikleri ve Kurulmakta Olan Bölümlere Öneriler 50.Kütüphane Haftası Doç.
Emzirmenin Yararları Prof. Dr. Mustafa Bakır Marmara Universitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı.
MERSİN ÜNİVERSİTESİ DENİZCİLİK MESLEK YÜKSEKOKULU AKADEMİK DEĞERLENDİRME ve KALİTE GELİŞTİRME TOPLANTISI NİSAN 2010.
Klinik Çalışmaların Üniversitelere Katkıları
TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU
Prof. Dr. YUNUS SÖYLET İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ
Üniversite Hastanelerinin Finansal Yönetim Sorunları
Sağlık Tesisleri Ek Ödeme Gelirleri 2014/Aylık-Üç Aylık ve Altı Aylık
GÜNCEL EKONOMİK GELİŞMELER VE 2008 OCAK-HAZİRAN DÖNEMİ MERKEZİ YÖNETİM BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 10 Temmuz 2008 T.C. MALİYE.
AKADEMİK KARİYER OLANAKLARI
ÜNİVERSİTE HASTANE İŞLETMECİLİĞİ - MARMARA ÜNİVERSİTESİ DENEYİMİ
Tanı ve tedavi için gerekli olan laboratuvar hizmetlerini yapmak.
SAĞLIK TURİZMİ VE ÜNİVERSİTELER
Tıpta Uzmanlık Eğitimi ve Çalışma Süreleri
Prof.Dr.Şükrü Hatun Dekan. Geçen Çalıştaydan bugüne.. Fakültemizde “canlı ve etkin bir eğitim” için heyecan sürüyor Öğrenci sayılarındaki artış eğitimle.
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ UZMANLIK EĞİTİMİ 9 Ocak 2013.
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi
İ.Ü. HASTANELERİ 2. ÇALIŞTAYI STRATEJİK PLANI Şubat.2013 ENEZ.
Kemik İliği Nakli Ünitesi Yapım Süreci ( Haziran Aralık 2013) Prof.Dr. Nazım MUTLU
ÜNİVERSİTE HASTANELERİ Mali Durumları
NET İŞLETME (ÇALIŞMA) SERMAYESİ DEĞİŞİM TABLOSU
Hastane İşletmeciliği Uzmanı
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ASİSTAN AKADEMİK KURULU 18 Aralık 2013.
Tıp Fakültesi Prof. Dr. Elif N. Özmert. Dekanlık Seçimi ( ) Dört Aday Fakülte Akademik Kurulu ( ) Öğretim elemanları, tüm asistanlar.
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Klinik Bakteriyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Stratejik Plan Taslağı.
Kuruluş Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Şubat 1995’te Prof Dr Ayşe Sevim Gökalp’in Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde göreve başlaması.
Türkiye’den Program Örnekleri. Tıp Bilişimi Eğiticisi Kim Olacak?
ÜNİVERSİTE HASTANESİNDE ÇALIŞMA KOŞULLARI VE UZMANLIK EĞİTİMİ
2. GRUP Prof. Dr. Selma ÇİVİ Prof. Dr. Dilek GÜLDAL Doç. Dr. Yeşim UNCU Yrd. Doç. Dr. Nazlı ŞENSOY Yrd. Doç. Dr. Muharrem.
Prof. Dr. Seher Nilgün Ünal
MDK ALT YAPI KIYASLAMA ÇALIŞMA GRUBU
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ UZMANLIK EĞİTİMİ 4 Ocak 2013 Tarihindeki Fakülte Kurulu’nda kabul edilen ilkeler ve çalışmalar.
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Anabilim Dalları Stratejik Plan Formatı
ARAŞTIRMA GÖREVLİLERİ AKADEMİK KURULU
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ASİSTAN AKADEMİK KURULU 19 Aralık 2012.
Diferansiyel Denklemler
Stratejik Plan Formatı
Yüksek kalite standartlarında tanı ve tedavi hizmeti sunmak
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi
Hastane Odası Tefrişi
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Görevlileri Akademik Kurulu 9 Aralık 2015.
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Görevlileri Akademik Genel Kurulu
Çalıştay, Mayıs, 2016 VI. DÖNEM Doç. Dr. Cem Cerit Doç. Dr. Yiğit Çakıroğlu Yrd. Doç. Dr. T. Utku Yılmaz İnt. Dr. Emre Eserli.
ÜNİVERSİTE HASTANELERİNDE EK ÖDEME Prof. Dr. Başar SIRMAGÜL Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Hastanesi Başhekimi 26 Şubat 2016.
DİYARBAKIR EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ GENEL BİLGİLER
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ASİSTAN AKADEMİK KURULU
SUT fiyatlarının her yıl , ÜFE veya TÜFE oranında güncellenmesi,
Üniversite Hastanelerinin Finansal Sürdürülebilirliği
PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI
Sunum transkripti:

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Görevlileri Akademik Kurul’u 18 Aralık 2013 Prof.Dr.Şükrü Hatun Dekan

Fakültemiz Eğitim Yılı İtibarıyla 1304 Öğrenci Öğretim Üyesi Başına 5,53 öğrenci 3523 İnsan AKADEMİK PERSONELSAYI Profesör117 Doçent70 Yrd.Doç.44 Uzman/Öğretim Görevlisi5 Toplam Ö ğretim Üyesi 236 Araştırma Görevlisi299 Yandal Araştırma Görevlisi30 TOPLAM565 HASTANE PERSONELİSAYI Sözleşmeli Personel (4/B)16 Kadrolu Personel893 Veri Hazırlama Personeli222 Temizlik Personeli415 Mutfak Personeli62 Güvenlik Personeli62 TOPLAM1654

Fakültemiz 23. sıradan öğrenci aldı Bizden yukarıda üç büyük il tıp fakülteleri dışında Uludağ, Osman Gazi, Akdeniz, Çukurova Tıp Fakülteleri var 2013 Sonbahar TUS yerleştirme sıralamasında 8.inci sıradayız

Klinik Hizmetler İSTATİSTİKLER2011 YILI2012 YILI2013 YILI  Hasta Yatak Sayısı  Yatak Kullanım Oranı 78,877,1 76  Ortalama Yatış Gün Sayısı 6,76,6 6,2  Yatırılan Toplam Hasta Sayısı  Ölen Hasta Sayısı  Poliklinik Sayısı  Ameliyat Sayısı  Doğum Sayısı

Kurumsal Gelişme Deneysel ve Klinik Araştırma Merkezi (DEKART) Büyük acilin genişletilmesi ve düzenlenmesi Tüp Bebek ve Patolojinin mekansal olarak genişletilmesi Kemik İliği Nakli Merkezi Pediatrik Girişimsel Kardiyoloji/Çocuk Kalp Cerrahisi Karaciğer Transplantasyonu

Asistanları ilgilendiren genel sorunlar Üniversite hastanelerinin sağlık sistemi içinde yeterli değeri bulmaması ve SUT fiyatlarının yetersizliği Üniversite hastanelerinde hizmete ağırlık verilmesinden kaynaklanan misyon çatışması Asistan sayılarında azalma Sağlık hizmetlerinde asistan emeğinin yeterli değeri bulmaması

Torba Yasa İsteyen asistanların uzmanlık sınavı sonrası ilk zorunlu kurasına kadar kendi kurumlarında çalışmaya devam etmesi Acil ve yoğun bakım nöbet ücretlerinin artması

Döner Sermaye Bilançosu *(ARALIK) GELİR , ,27 GİDER , ,26 BORÇ , ,13 EK ÖDEME , ,85 BORÇ/ GELİR 0,250,36 EK ÖDEME / GELİR 0,280, BANKA ,53 TOPLAM ALACAĞIMIZ ,43

Ek ödeme dağıtımı Her ay 3 milyon TL civarında sabit bir miktar dağıtıyoruz Dolayısıyla bu yıl içinde her ay dağıttığımız miktar değişmedi. Ek ödemeye ayın 15’inde verilen 500 TL civarındaki “denge” parası dahildir. Asistanların eline geçen miktar,memuriyete başlama zamanı,anabilim dalının toplam puanı, hastane toplam puanına göre değişen 1 puanın kuruş karşılığı, riskli birimde çalışma vs ile belirlenmektedir. Örneğin olan bir asistan – Ekim ayında 1 puan=0,215 kuruş; vergi öncesi ele geçen:2150 – Kasım ayında 1 puan=0,171 kuruş; vergi öncesi ele geçen:1710 – Fark:440 TL Asistanların tabanları bu yıl başından itibaren civarına getirilmiş, tavanları kendi puanlarına ve yasal sınırlarına kadar açık bırakılmıştır. Daha çok hak ettiğinize inanıyoruz ama ek ödeme dengesi içinde maksimum katkı sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz

2014 için.. Eğitim için fakültemize sağladığımız kaynağı kullanarak 2014’in ilk 3 ayı içinde kliniklerdeki bütün asistan odaların donanımları insani hale getireceğiz.

Yeni Yılınız Kutlu Olsun UMUŞ Bütün iyi kitapların sonunda Bütün gündüzlerin, bütün gecelerin sonunda Meltemi senden esen Soluğu sende olan Yeni bir başlangıç vardır Parmağını sürsen elmaya, rengini anlarsın Gözünle görsen elmayı, sesini duyarsın Onu işitsen, yuvarlağı sende kalır Her başlangıçta yeni bir anlam vardır. Nedensiz bir çocuk ağlaması bile Çok sonraki bir gülüşün başlangıcıdır. Edip Cansever