Etkili İletişim Yrd. Doç. Dr. Kenan TAŞTAN

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Ordu Üniversitesi Eğitim Ve Araştırma Hastanesi Ordu/Türkiye
Advertisements

Iletişimde üç filtre
DÜŞÜK PREVALANS HEKİMLİĞİ
İLKNUR ERDEM HEMŞİRE TSK ETİMESGUT ASKER HASTANESİ
Enfeksiyöz Hastalıkların Tedavisinde Eczacının Rolü
Amaç: Amaç: Tıp Fakültesi öğrencilerinin üniversiteye giriş başarısının dönem içerisindeki başarısıyla orantılı olup olmadığı her zaman bir soru işareti.
As.Yük.Hem.Gülçin ÇEVİRME
BİR UZMANLIK SEÇENEĞİ OLARAK AİLE HEKİMLİĞİ
MODÜL 10 Müşteri Hizmetleri.
Tıp Fakültesi Birinci ve İkinci Sınıf Öğrencilerinin Tamamlayıcı ve Alternatif Tıp Yöntemleri Hakkında Bilgi, Tutum ve Davranış Farklılıkları  Hazırlayanlar:
1/8 Bologna Sürecinde Yönetişim Kırklareli Üniversitesi 3 Ekim 2012 Yrd.Doç.Dr. Mustafa Turan
BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
AİLE HEKİMLİĞİNDE SAĞLIK OKURYAZARLIĞI
Sevgili Çalışanımız, Yeni bir maaş zammı dönemine yaklaşmaktayız. Maaşınıza ne kadar zam yapacağımıza karar vermek için sizinde fikrinizi almayı uygun.
Nurhak Merkez Sağlık Ocağına Başvuranlarda Proteinüri Risk Faktörleri
MESLEĞE YÖNELTME SEMİNERİ
Sağlam Birey Takibi Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Eylül 2009 Doç. Dr. Zekeriya Aktürk / 10 1.
Yrd. Doç. Dr. Yasemin ÇAYIR Aile Hekimliği
 Nasıl hizmet alacağım?  Aile Hekimliği hizmetlerinin sağlıklı bir şekilde ger ç ekleştirilmesi i ç in kayıt olmak esastır. Aile Hekiminize T.C. Kimlik.
HASTA EĞİTİMİ (SAĞLIK EĞİTİMİ)
NLP ALGISAL DAVRANIŞ KONTROLÜ
İşyerinde UyUmsuZluK Artırma Yolları
A.Ü ARAŞTIRMA HASTANESİNE BAŞVURAN HASTALAR MEMNUN MU?
Sağlık Hizmetlerine Ulaşım Sınıf 2,
Hastalık ve Mortaliteyi Azaltmada Genel Sağlık Kontrolleri Dr. Mustafa Kürşat ŞAHİN Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı.
Msc. Melahat BAYRAM Uzman
KANSER VE PSİKİYATRİ Prof Dr Behcet Coşar
Saldırgan/Psikiyatrik Hastada Triyaj
Study Turkish © 2010 Study Turkish To want to do sth. -mek istemek Part II.
1 Kapsamlı Sağlık Bakımı Prof. Zekeriya Aktürk Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi.
DOĞUM VE SAĞLIK: DOĞUM SAYISI SAĞLIK DURUMUNU ETKİLİYOR MU ? Amaç Annelik kadının varoluşunda ona bahşedilen bir duygudur. Anneliğin birçok getirisi olduğu.
/ 181 BolognaSürecinde 20 Nisan Dr. Zekeriya Aktürk Ders Bilgi Paketi Hazırlama - Amaç - Öğrenim.
İLAÇ KULLANIMINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR
Amaç: Organ yetmezliği insidansı (toplumdaki hastalık sayısı oranı) tüm dünyada artmakta olup, organ nakli olmayı bekleyen hastalar da uygun organ beklerken.
Güçlü yönler Zayıf yönler Fırsatlar Tehditler
Yrd. Doç. Dr. Yasemin ÇAYIR Aile hekimliği
TIP FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİ AİLE HEKİMLİĞİNİ NE KADAR TANIYOR? Beyza Boğa*, Merve Ayşe Atmaca*, Uğur Can İzlimek*, Kadir Özmen**, Nagihan Külahlıoğlu**,
Kaynaklar 1- Aile Hekimliğinin Kilometre Taşları, Millis Ve Willard Raporları, Aktürk Z., Dağdeviren N. (Çeviri Editörleri). Türkiye Aile Hekimliği Uzmanlık.
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ KADIN SORUNLARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
Enfeksiyöz Hastalıkların Tedavisinde Eczacının Rolü Doç.Dr. Kutay Demirkan Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Klinik Eczacılık Anabilim Dalı Başkanı.
MESLEKLERİ ÖĞRENELİM.
KALİTE ÇEMBERLERİ Yrd. Doç. Dr. Turan SET
BİR ORGAN BİR HAYAT.
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ
Pratisyen Hekimlerin Hukuksal Sorunları  Her ne kadar sağlık hizmeti denildiğinde ilk aklımıza gelen hasta ve hekim ilişkisi olsa da bu ilişkide;  Devlet.
Asistan ve Öğretim Üyesi İhtiyacı Açısından Gelecekte Aile Hekimliği
Hasta ve yaralı insanlara bakar ve onların iyileşmesinde de yardımcı olurum. Hastalığın belirtilerini izlerim. Hastalara ilaç.
TIP FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİNİN BAŞARISINDA
TIP FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİNDE DEPRESYON BELİRTİLERİ TAŞIMA DURUMU
/ 61 Zekeriya Aktürk, Nezih Dağdeviren EQuiP Türkiye Delegeleri Aile Hekimliğinde Kalite Kursu Bir Kalite İyileştirme Planı (KİP) Oluşturma Grup Çalışması.
YaşlılıkPsikiyatrisi
AİLE HEKİMLİĞİ TANIMI VE İLKELERİ
GRUP SEMPTOM Konu : Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine Başvuran Hasta ve Hasta Yakınlarının Sağlık Hizmetleri Hakkındaki Bilgi ve Yararlanma.
__________Mehlika –Emir Altay Anaokulu Okul Kuralları
İletişimin Temelleri.
Kocaeli Üniversitesi E3 Grubu Toplumsal Duyarlılık Projesi
Dünya ve Türkiye’de Psikiyatrik Hastalıklarda Tamamlayıcı ve Alternatif Tedavilerin Yaygınlığına Genel Bir Bakış Ümit Avşar1, Memet Işık1, Ümmü Zeynep.
HEKİM-HASTA İLETİŞİMİNDE SORUNLU DURUMLAR
Bilgilendirme Teknikleri
Etkili İletişim Beden Dili Yrd. Doç. Dr. Kenan TAŞTAN
Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi
Atatürk Üniversitesi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Atatürk Üniversitesi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi.
Yrd. Doç. Dr. Elif Ateş KTÜ Tıp Fakültesi Aile Hekimliği AD
Aile Hekimliğinde Anamnez ve Genel Muayene Zekeriya AKTÜRK Şifa Üniversitesi Tıp Fakültesi Aile Hekimliği AD 28 Eylül 2015
Aile Hekimliğinde Sürekli Sağlık Bakımı
Hastane Kullanımındaki Artış - Kalite İlişkisi Hastane Kullanımındaki Artış - Kalite İlişkisi Sakarya KHB Genel Sekreteri Doç Dr Hasan S.SAĞLAM.
Etkili İletişim Beden Dili Yrd. Doç. Dr. Kenan TAŞTAN Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aile hekimliği Ana Bilim Dalı.
Hasta ve yaralı insanlara bakar ve onların iyileşmesinde de yardımcı olurum. Hastalığın belirtilerini izlerim. Hastalara ilaç veririm. İnsanların hastalık.
Olgularla Diyabette Hedef Değerlere Ulaşma Başarısızlığı Nedenleri
Tedavimi Değiştirmeyelim
Sunum transkripti:

Etkili İletişim Yrd. Doç. Dr. Kenan TAŞTAN Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Ana Bilim Dalı ktastan2002@yahoo.com http://www.aile.atauni.edu.tr

Hasta Hekim İletişimi Tüm hastaların yaklaşık % 70’inde tanının sadece görüşme ile konabildiği, İletişim yetenekleri yüksek doktorların hastaları tarafından daha az dava edildiği, Doktora tüm kaygılarını anlatmayı başaran hastaların memnuniyetinin daha yüksek olduğu görülmüş.

Hasta Hekim İletişimi Hasta görüşmelerinin %69’unda doktorun ilk 18 saniyede hastanın sözünü kestiği, Ve bu hastaların ancak %2’sinden azının konuşmaya devam ettiği, Bu görüşmelerin % 77’sinde hastanın doktora gelme nedenini henüz açıklayamamış olduğu saptanmış.

Hasta Hekim İletişimi Doktorunun ofisinden henüz çıkmış hastaların sadece % 50’sinin hastalığı ve tedavisi ile ilgili yeterli bilgiye sahip olduğu, Yaklaşık %50 hastanın kullanacağı ilaçları bilmediği, %22-70 hastanın doktorlarının önerilerine uymadığı gösterilmiştir.

Çalıştığınız kurumda iletişim kalitesini artırmak istiyorsanız: "Başkalarının yanında personelinizi uyarmayın!"

“Ne söylediğiniz değil, onu nasıl söylediğiniz önemlidir."

İşyerinizde sorun çözme şeması HER ŞEY YOLUNDA MI? HAYIR EVET SAKIN KARIŞMA İŞİ SEN Mİ KARIŞTIRDIN? EVET SENİ APTAL HAYIR KİMSE GÖRDÜ MÜ? ÜSTÜNE Mİ KALACAK? EVET OZAMAN AYVAYI YEDİN EVET SUÇU BAŞKASININ ÜSTÜNE ATABİLİR MİSİN? HAYIR HAYIR HAYIR SAKIN SÖYLEME! GÖRMEZDEN GEL EVET SORUN YOK, RAHATLA!

Kapı Kolundaki El Hastanın ayrılırken söyledikleri bazen esas hekime geliş nedenini içerir. Hasta kapının önünde güvendedir. Stres oluşturacak bir ortam olursa her an uzaklaşabilir. Hastanıza her görüşmede sorun: Değinmediğimiz veya dikkatimizden kaçan herhangi bir nokta var mı?