1 BAZI VARLIKLARIN MİLLİ EKONOMİYE KAZANDIRILMASI HAKKINDA KANUN TASARISI ANKARA-2008.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
“VARLIK BARIŞI” 5811 sayılı Bazı Varlıkların Milli Ekonomiye Kazandırılması Hakkında Kanun.
Advertisements

5766 SAYILI KANUN İLE 6183 SAYILI AMME ALACAKLARININ TAHSİL USULÜ HAKKINDA KANUNUN ÇEŞİTLİ MADDELERİNDE YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER VE ANILAN KANUNA EKLENEN.
BAZI VARLIKLARIN MİLLİ EKONOMİYE KAZANDIRILMASI HAKKINDA KANUN
Gelir ve Kurumlar Vergileri Müdürlüğü
5811 SAYILI BAZI VARLIKLARIN MILLI EKONOMIYE KAZANDIRILMASI HAKKINDA KANUN SUAYIP SEVGI.
YAT MEVZUATI GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI
 Amaç ve kapsam  MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, kamu kurum ve kuruluşları hariç olmak üzere ondan az çalışanı bulunanlardan, tehlikeli ve çok.
Çankaya Üniversitesi-İİBF Güz Yarıyılı
İŞ SOHBETİ: DÜNYA VE TÜRKİYE’DEKİ SON EKONOMİK GELİŞMELERE BAKIŞ HASAN BASRİ AKTAN MALİYE MÜSTEŞARI İş Dünyası Vakfı, İstanbul 30 Ocak 2009 T.C. MALİYE.
1 “VARLIK BARIŞI” 5811 sayılı Bazı Varlıkların Milli Ekonomiye Kazandırılması Hakkında Kanun Mürsel Ali KAPLAN Gelir İdaresi Daire Başkanı.
1 “VARLIK BARIŞI” 5811 sayılı Bazı Varlıkların Milli Ekonomiye Kazandırılması Hakkında Kanun Feyyaz YAZAR Gelir İdaresi Grup Başkanı.
Öğretim Görevlisi Süleyman DAL
MİHDİYE ORHAN YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİR
GİDER VERGİLERİ KANUNU BANKA SİGORTA MUAMELE VERGİSİ
GELİRLERİM Gelir Kaynağım Gelirlerimi ne Zaman ve Hangi Yoldan Alıyorum?
KIYMETLİ EVRAK HUKUKU Doç. Dr. Mustafa ÇEKER
HUKUK MÜŞAVİRLİĞİ ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI SOSYAL GÜVENLİK KURUMUNA YAPILAN SİGORTALI VE İŞYERİ BİLDİRİMLERİNİN BAZI KURUMLARA YAPILMASI GEREKEN.
4734 Sayılı Kanun Madde 10’da Yer Alan “İhale Dışı Bırakılma Durumları”  İle İlgili Sunulacak Belgeler ve Temin Yerleri.
BURDUR SMMM ODASI ÖZEL ESASLAR-SAHTE VE MUHTEVİYATI İTİBARİYLE YANILTICI BELGE.
YENİDEN YAPILANDIRMA EMT İ A, MAK İ NE, TEÇH İ ZAT, DEM İ RBA Ş, KASA VE ORTAKLARDAN ALACAKLAR YAKUP CEYLAN.
Menkul Sermaye İradı.
VARLIK BARIŞI For information on applying this template onto existing presentations, refer to the notes on slide 3 of this presentation. The Input area.
1 “VARLIK BARIŞI” 5811 sayılı Bazı Varlıkların Milli Ekonomiye Kazandırılması Hakkında Kanun İmral DURAN Gelir İdaresi Başkanlığı Kurumlar Vergisi ve Menkul.
5811 SAYILI BAZI VARLIKLARIN MİLLİ EKONOMİYE KAZANDIRILMASI KANUNU VE UYGULAMASI.
1 BAZI VARLIKLARIN MİLLİ EKONOMİYE KAZANDIRILMASI HAKKINDA KANUN Garip Ayaz, YMM, CPA, MSA 28 Kasım 2008-ANKARA
HAZIR DEĞERLER VE MENKUL KIYMETLER
SERMAYE PİYASASI Sermaye piyasası basit bir tanımla sermaye arz ve talebinin karşılaştığı bir piyasadır. Sermaye kısaca orta uzun ve sonsuz vadeli fonlar.
Gümrük Vergilerinin Tahakkuku, Tebliği ve Ödenmesi
Bankaların Faaliyet Konuları
NAKİT TALEP AKTARIM SİSTEMİ (NTAS)
SERMAYE PİYASASI HUKUKUNA GİRİŞ
Teminat Gümrük Kanunu ( ).
ŞANS OYUNLARI VERGİSİ (ŞOV) EKİM 2007
GENEL MAKRO EKONOMİK DEĞERLENDİRME VE 2009 YILI BÜTÇESİ HASAN BASRİ AKTAN MALİYE MÜSTEŞARI 30 Ocak 2009 – İSTANBUL T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
Yürürlüğe Giriş: 10 Temmuz, 1997 MABEB Mayıs 2011.
Kambiyo Mevzuatı. Lojistik ve Dış Ticaret İstanbul Ticaret Üniversitesi Meslek Yüksekokulu VII. Bölüm.
Menkul Sermaye İradı.
Menkul Kıymet Borsaları
VERGİDE ELEKTRONİK TEBLİGAT DÖNEMİ
Kasım 2015 VERGİDE ELEKTRONİK TEBLİGAT DÖNEMİ 1 OCAK 2016’ DA BAŞLIYOR.
Gelir İdaresi Başkanlığı. ELEKTRONİK TEBLİGAT NEDİR? Elektronik Tebligat, 213 sayılı Vergi Usul Kanunu ve 456 sıra no.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
TÜRK VERGİ SİSTEMİ Doç. Dr. İrfan TÜRKOĞLU 5. ÜNİTE: KURUMLAR VERGİSİ
Bakanlığımız yönetiminde ve kullanımında bulunan taşınmazlar ;
BONOLAR Cemil GÖKTAŞ.
FİNANS YÖNETİMİ.
MALİ TATİL İHDAS EDİLMESİ HAKKINDA KANUN Mustafa Dündar Gelirler Başkontrolörü.
YATIRIM FONLARI - Menkul Kıymet Yatırım FonlarıMenkul Kıymet Yatırım Fonları - Borsa Yatırım FonlarıBorsa Yatırım Fonları - Serbest Yatırım FonlarıSerbest.
İHRACAT İŞLEMLERİ VE MUHASEBELEŞTİRİLMESİ II
YENİ AF YASASI NE GETİRİYOR. Yasa kapsamı nelerdir?  Haziran.2016 tarihine kadar olan amme borçları yasa konusudur,  2. Tahakkuk eden vergi, vergi.
Bazı Kamu Alacaklarının Yapılandırılması.
6736 BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASINA İLİŞKİN KANUN
Finans Sistemine Genel Bakış
ÖNEMLİ Insert client name
FİNANSAL KURUMLAR KURUMLAR BİRLİĞİ (FKB)
ŞEMSİYE FON Katılma payları tek bir içtüzük kapsamında ihraç edilen tüm fonları kapsayan yatırım fonudur.
MAKRO İKTİSAT PARASAL SİSTEM
PORTFÖY YÖNETİM ŞİRKETLERİ
NAKİT SERMAYE ARTIRIMINDA İNDİRİM
Para, Banka ve Finansal Piyasaları Niye Çalışıyoruz?
YRD. DOÇ. DR. EDA ÖZDİLER KÜÇÜK
7143 SAYILI BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASINA İLİŞKİN KANUN
Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun
VERGİ VE DİĞER BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASINA İLİŞKİN KANUN 26 Haziran 2018.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI
Katılım Bankalarında Muhasebe Organizasyonu ve Muhasebe Uygulamaları
Sunum transkripti:

1 BAZI VARLIKLARIN MİLLİ EKONOMİYE KAZANDIRILMASI HAKKINDA KANUN TASARISI ANKARA-2008

2 AMAÇ ►Bu Kanunun amacı; gerçek ve tüzel kişilere ait olup yurt dışında bulunan para, döviz, altın ve diğer menkul kıymetler ile taşınmazların milli ekonomiye kazandırılmasını sağlamaktır.

3 KAPSAM ►Bu Kanun; para, döviz, altın cinsinden kıymetlerin yurda getirilmesi, hisse senedi, tahvil ve diğer menkul kıymetler ile taşınmazların ise beyan üzerine kayda alınmasına ilişkin usul ve esasları kapsar.

4 Uygulama Esasları ►1/10/2008 tarihi itibarıyla gerçek veya tüzel kişilerce yurt dışında sahip olunan ve varlığı kanaat verici bir belge ile ispat edilen para, altın, döviz, hisse senedi, tahvil ve diğer menkul kıymetler ile taşınmazlar, Kanunun yayımını izleyen üçüncü ayın sonuna kadar Türkiye’deki bankalara veya vergi dairelerine beyan tarihi itibarıyla Yeni Türk Lirası değeriyle beyan edilir.

5 Uygulama Esasları Beyan edilen kıymetlerden; ►Yurt dışından Türkiye'ye getirilen para, döviz ve altın ile diğer kıymetlerin beyan tarihini izleyen bir ay içinde en az bir yıl süreyle Devlet tahvili veya Hazine bonosuna yatırılması, en az bir yıl süreyle vadeli hesaplarda tutulması ya da beyan tarihini izleyen üç ay içinde nakdi sermaye artırma işlemlerine başlanılmak ve altı ay içinde tamamlanmak kaydıyla % 0,5 ► Yurt dışından Türkiye'ye getirilen para, döviz ve altın ile diğer kıymetlerin beyan tarihini izleyen bir ay içinde Türkiye'ye getirildiğinin tevsiki kaydıyla % 1

6 ►Yurt dışında bulunan taşınmazların değeri üzerinden % 1 ►Yurt dışında bulunan diğer kıymetlerin değeri üzerinden % 2 oranında vergi tarh edilir ve tarhiyatın yapıldığı ayı izleyen ayın sonuna kadar ödenir.

7 Uygulama Esasları ►Bankalar kendilerine bildirilen iktisadi kıymetlere ilişkin olarak hesapladıkları vergileri bildirimi izleyen ayın onbeşinci günü akşamına kadar bir beyanname ile bağlı bulunduğu vergi dairesine beyan eder ve aynı sürede öder. ►Bu Kanun kapsamında beyan edilen iktisadi kıymetlerden hareketle geçmişe yönelik hiçbir suretle vergi incelemesi ve tarhiyat yapılamaz.

8 Uygulama Esasları ►Bu Kanun hükümlerinden yararlanan gerçek kişiler ile tüzel kişilerin kanuni temsilcileri hakkında, bu Kanun kapsamındaki beyanlarıyla ilgili olarak 1567 sayılı Türk Parasının Kıymetini Koruma Hakkında Kanun, 2499 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu, 4458 sayılı Gümrük Kanunu, 5411 sayılı Bankacılık Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu (282 nci maddesinde sayılan suçlardan 213 sayılı Vergi Usul Kanununun 359 uncu maddesinde yer alan fiillerden kaynaklananlar dışındaki suçlar hariç) hükümlerine göre takibat, inceleme ve soruşturma yapılamaz.