Yeni ve Temiz Enerji Araştırma ve Uygulama Merkezi (YETAM) 01.01.2014- 31.12.2014 tarihleri arasında gerçekleştirilen faaliyetler.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
8. SINIF 3. ÜNİTE BİLGİ YARIŞMASI
Advertisements

HACETTEPE GO TOPLULUĞU (HUGOKU)
NOKTA, DOĞRU, DOĞRU PARÇASI, IŞIN, DÜZLEMDEKİ DOĞRULAR
Türk Bankacılık Sektörü Genel Görünümü
1 2 HE in General …………… EM…………… EM Projects …………….. VenueVenue MEU KYK Info on EM in General Yüksek Lisans ve Doktora Programları İçin Hareketlilik.
KnowTech3D 3 Nisan 2014.
SAKARYA ÜNİVERSİTESİ’NDE
Erzurum Masa Tenisi İl Temsilciliği Faaliyet Sunumu
Stratejik Plan Otomasyonu
1 T.C. ŞIRNAK VALİLİĞİ MART GENEL TANITIM.
eAvrupa, eAvrupa+ ve Türkiye
1 T.C. ŞIRNAK VALİLİĞİ ŞUBAT GENEL TANITIM.
BTO310:Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi Kitap Toplama Projesi
Araştırma Görevlilerinin Öğrenci Laboratuvarlarına Katılımı
Nicel / Nitel Verilerde Konum ve Değişim Ölçüleri
Uygulamalı Örneklem Seçimi
TC Ahi Evran Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Zorunlu Hazırlık Eğitimi Bilgilendirme Toplantısı
ACM Hacettepe Öğrenci Topluluğu
Strateji Geliştirme Başkanlığı
Bologna Sürecinde Enstitümüz
Farabi Değişim Programı Tanıtım Toplantısı Öğrenci Değişimi Prof. Dr. Ş aban ÇALI Ş ’ın tarihli sunumundan alınmı ş tır.
Aldığım Kurslar 1998 HAZIRLAYAN Abdulmuttalip ŞAHİN Mart
ORHAN EREN İLKOKULU 1-A.
MERSİN ÜNİVERSİTESİ DENİZCİLİK MESLEK YÜKSEKOKULU AKADEMİK DEĞERLENDİRME ve KALİTE GELİŞTİRME TOPLANTISI NİSAN 2010.
ARALARINDA ASAL SAYILAR
Gün Kitabın Adı ve Yazarı Okuduğu sayfa sayısı
26 ŞUBAT 2014 ÇANKIRI. 1- GENEL KONULARDA BİLGİ VERİLMESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ BAHAR YARIYILININ.
EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ
PERFORMANS BÜTÇE HAZIRLIK SÜRECİ
Meslek Yüksekokulu Akademik Genel Kurul Toplantısı 11 Haziran 2013 Çankırı.
LOGO TÜBİTAK Proje Eğitimi Etkinliklerini Destekleme Programı Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu MSc. Gülşah ÇELİK Proje.
Elektrik Elektronik Teknoloji Platformu Oluşturma Çalıştayı Sinan Tandoğan TÜBİTAK-TEYDEB 23 Şubat 2007, TÜSSİDE.
ENERJİ VERİMLİLİĞİ DANIŞMANLIK (EVD) ŞİRKETLERİ
MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ
3. Teknoloji Fakültelerinde Mühendislik Eğitimi Çalıştayı
Uygulamalı Örneklem Seçimi
İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün ulusal ortağı ve temel paydaşı olduğu Kadın Dostu Kentler Programı, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu-
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ AFET TIBBI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
Erasmus Staj Hareketliliği Programı Akademik Yılı Verileri Akademik Yılı Programı Uygulanışı.
TEST – 1.
ANKOS 7. Yıllık Toplantısı, 31 Mayıs-2 Haziran 07, KTÜ Tanıtım ve Organizasyon Çalışma Grubu ANKOS 7. Yıllık Toplantısı 30 Mayıs-2 Haziran 2007 Karadeniz.
HALK KÜTÜPHANELERİ SOSYAL AĞLARDA HALK KÜTÜPHANELERİNE ERİŞİM.
ORGANİZASYON KURULU.  8 Şubat: Süper Lig 5.etap karşılaşmaları İzmir Halkapınar Spor Salonunda yapıldı.  Şubat: Çek Cumhuriyeti’nin Hodonin kentinde.
HABTEKUS' HABTEKUS'08 3.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI KARST SU KAYNAKLARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ 1 OCAK-31 ARALIK 2014 DÖNEMİ FAALİYET RAPORU 10 Mart 2015 Ankara.
MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü
ODTÜ TEKNOKENT Gerçekleştirilen Etkinliklerimizden Örnekler.
Belediye Ortaklık Ağları Projesi TUSENET – Türk –İsveç Belediye Ortaklık Ağları / Turkish – Swedish Municipal Network.
HÜTKOM Hacettepe Üniversitesi Tütün Kontrol, Eğitim, Vergilendirme Uygulama ve Araştırma Merkezi, 20 Haziran 2012 tarih ve sayılı Resmi Gazete'de.
ATIK YÖNETİMİ TOPLULUĞU. AMACIMIZ Üniversitemiz bünyesinde oluşan atıkların toplanmasını, izolasyonunu ve yaşanılabilir dünya için çevreyi korumayı amaçlar.
STRATEJİK PLANLAMA SÜRECİ 2.1. Durum Analizi -Bahçe Ziraatı Programında halen 1. Sınıfta 43 öğrenci; 2. Sınıfta 60 öğrenci olmak.
1 GEDİZ TSO SEÇİM TAKVİMİ MART SEÇİM SÜRECİ 18 ŞUBAT 2005 Cuma: Listelerin hakime verilmesi ( 3 nüsha ) 23 ŞUBAT 2005 Çarşamba: Listelerin hakimden.
AKADEMİK YILI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ’NDE AVRUPA BİRLİĞİ HAYATBOYU ÖĞRENME VE GENÇLİK PROGRAMLARI FAALİYETLERİ.
18 Mart Yalova.  22 Mayıs 2008 tarih ve 5765 sayılı kanun ile kurulmuş olan Yalova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Eğitim Öğretim.
PERFORMANS PROGRAMI HAZIRLIK SÜRECİ Nisan, Yeni Kamu Yönetimi Anlayışı Üzerine Genel Bir Değerlendirme Ana Hatlarıyla Performans Programı Performans.
Hacettepe Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi (PDRMER) Hacettepe Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik.
HS_IVSS_CSZE 04 IVSS-Elektrik Bölümü Ankara, Şubat 2005.
Toplama Yapalım Hikmet Sırma 1-A sınıfı.
İletişim Fakültesi Dekanlığı Prof. Dr. Suavi AYDIN.
T.C Hacettepe Üniversitesi DEĞİŞİM ÖĞRENCİLERİ TOPLULUĞU
MESLEK ANALİZİ ÇALIŞTAYI III 21 – 25 Ocak 2013 Ankara
1.HAFTA 26 Ağustos 2009 ÇARŞAMBA 2.HAFTA 01 EYLÜL 2009 SALI 3.HAFTA 09 EYLÜL 2009 ÇARŞAMBA 4.HAFTA 15 EYLÜL 2009 SALI 5.HAFTA 23 EYLÜL 2009 ÇARŞAMBA 6.HAFTA.
1.HAFTA 26 Ağustos 2009 ÇARŞAMBA 2.HAFTA 01 EYLÜL 2009 SALI 3.HAFTA 09 EYLÜL 2009 ÇARŞAMBA 4.HAFTA 15 EYLÜL 2009 SALI 5.HAFTA 23 EYLÜL 2009 ÇARŞAMBA 6.HAFTA.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ TAHKİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
Hacettepe Üniversitesi Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK ARAŞTIRMALAR MERKEZİ SENATO SUNUMU
H.Ü. EDEBİYAT FAKÜLTESİ BOLOGNA TOPLANTISI 21 NİSAN 2015.
MİSYONUMUZ VİZYONUMUZ Özgün Değerlerimiz Etkinliklerimiz
GIDA GÜVENLİĞİ PROJESİ KOBİ EĞİTİM SEMİNERİ
ABİDE Akademik Becerilerin İzlenmesi ve Değerlendirilmesi.
Sunum transkripti:

Yeni ve Temiz Enerji Araştırma ve Uygulama Merkezi (YETAM) tarihleri arasında gerçekleştirilen faaliyetler

Saygıyla Anıyoruz

DÜZENLENEN / KATILINAN ETKİNLİKLER Fotovoltaik Çalıştayı II: Güneş-Elektrik Dönüşüm Sistemlerinin Olası Riskleri ve Değerlendirilmesi- 18 Şubat 2014, H.Ü. (YETAM ve Fizik Mühendisleri Odası’nca ortak düzenlenen) Haziran 2014 tarihleri arasında, İstanbul'da gerçekleştirilen "Photovoltaic Workshop" etkinliğinde ‘’ Hacettepe University Renewable Energies Graduate Program’’ başlıklı sunum Ekim 2014 tarihleri ODTÜ’de yapılan "Turkish - German Conference on Energy Technologies" etkinliğine katılım Kasım 2014 tarihleri arasında Ankara’da gerçekleştirilen " EIF / Uluslararası Enerji Kongresi ve Fuarı (EIF 2014)" etkinliği

24-25 Kasım Ankara Uluslararası Enerji Kongresi ve Fuarı (EIF Energy is Future) TANITIM Merkezin ve Yüksek lisans programının daha geniş kitlelere tanıtımı için broşür hazırlandı.

DÜZENLENEN / KATILINAN ETKİNLİKLER TSE-Güvenli-Yeşil Bina çalışmaları kapsamında Yenilenebilir Enerji konusundaki dikkate alınacak parametrelerin ( Binaların Enerji Performansı – Mekan Isıtılması ve Soğutulması İçin Enerji Kullanımının Hesaplanması) belirlenmesi amacıyla kurulan komitede aktif görev Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının Daveti ile BETTER (Bringing Europe and Third countries closer together through renewable Energies) çalıştayına katılım- Mayıs 2014 Fizik Mühendisleri Odasınca düzenlenen Fotovoltaik Sistem Tasarımı temel eğitimlerine katkı verildi: Ankara : Mayıs 2014 Adana: Eylül 2014

PROJELER 1.Beytepe Güneş Evi’ndeki Fotovoltaik Sistemin Performansının İncelenmesi – HÜ-BAB 2.Fotovoltaik Modüllerde Gerilim Kaynaklı Bozulmaların İncelenmesi – HÜ-BAB proje hazırlığı Temiz- Tükenmez Enerjiler Yüksek Lisans programı bahar dönemi ve Güz dönemi Mülakat sınavları yapıldı. 2 Mart 2015 itibariyle, Ders aşamasında 24 öğrenci ( 2 yabancı uyruklu) Tez aşamasında 22 öğrenci (1 yabancı uyruklu) Mezun 16 öğrenci

 Endüstri ile işbirliğini artırmak için enerji sektöründe önde gelen kuruluşlarla işbirliği yapmak  Doktora Programı açmak  Uluslararsı ilişkileri güçlendirmek için gerekli iletişimi kurmak ve Erasmus koordinatörlüğü ile birlikte uluslararası ilişkilerde koordinasyonu sağlamak  Yaz okulu, Yaz/bilim kampı, kurslar düzenlemek  Ders notlarının elektronik ortama aktarılması veya ders notu olarak basılması  Akredite test laboratuvarı kurulması PLANLANAN ÇALIŞMALAR - Orta vade Merkezimizin binası olan GüneşEvi’nin yenilenmesi ile ilgili olarak başlatılan çalışmalara devam edilmesi. Yeni bina yapımının programa alınması üzerine, çalışmalar hız kazandı. Temiz Tükenmez Enerjiler Yüksek Lisans Programı için Bologna Uyum Çalışmaları kapsamında yeni seçmeli dersler eklenmesi PLANLANAN ÇALIŞMALAR -Kısa vade