AĞLAYAN KİŞİYLE NASIL İLETİŞİM KURALIM Kocaeli Üniversitesi Toplum Ruh Sağlığı Birimi ve Psikiyatri Anabilim Dalı sunuyor Kocaeli Üniversitesi Hastanesi.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÖZEL İBNİ SİNA ANADOLU SAĞLIK MESLEK LİSESİ’NE
Advertisements

Uygulama: Bir kitap olarak HAYATIM
İLKNUR ERDEM HEMŞİRE TSK ETİMESGUT ASKER HASTANESİ
BESLENME DESTEK EKİBİ YAPILANMADAKİ SORUNLAR
İLKÖĞRETİM OKULU MÜDÜRLERİNİN VİZYONER LİDERLİK ÖZELLİKLERİNE SAHİP OLMALARI İLE ÖĞRETMENLERİN ÖRGÜTSEL ADANMALARI ARASINDAKİ İLİŞKİ Fatma BABİL Eskişehir.
Süleyman Demirel Kültür Merkezi (Küçük Salon) Tarih: Perşembe Saat:21:15 – 22:00 OYUN AYNI YORUMLAR FARKLI… KOÜ Toplum Ruh Sağlığı Birimi ve.
BİZ KİMİZ?  Hacettepe Üniversitesi Okuma Topluluğu, kısa adıyla “ HUNOK ” 2007 yılında Hacettepe Üniversitesi öğrencileri tarafından kurulmuştur. Bununla.
AĞLAYAN HASTA İLE İLETİŞİM
4 Kare Problemi 4 Kare Problemi Hazır mısın? B A Bu şekle iyi bak
ÇOCUĞUNUZ SINAVA HAZIRLANIYOR!..
DİNLEME KONUŞMA VE ELEŞTRİ ADABI
Yıldız Üniversitesi Davutpaşa Konferans Salonu Koltuk Modeli: EKO Koltuk Adeti: 1100 Montaj Tarihi : 2012.
AB GENÇLİK( YOUTH ) PROGRAMI
Tahir Atik, Caner Turan, E.Ulaş Saz
4 KARE.
HASTANE ETİK KURULLARI
Verimli Ders Çalışma Yöntemleri
21 Şubat :00 15:30 KOÜ Toplum Ruh Sağlığı Birimi sunuyor Yakın ilişkilerimizde PATRON kim? KOÜ Toplum Ruh Sağlığı Birimi sunuyor 2011’de YAKIN İLİŞKİLERİMİZE.
SUNUM.
DERS PLANI Dersin Adı: Hayat Bilgisi Sınıf: 3 Tema: Okul Heyecanım
Davet Metinleri Çevrenizde ek gelir arayan güvenilir tanıdıklarınız var mı..? Çekirgede ki şirketimizde beraber çalışacağımız; yetiştirilmek üzere 3-4.
*Hülya ÖZKAN **Yasemin AKBAL ERGÜN
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Nefrolooloji Bilim Dalı Yayın Sunumu 15 Ocak 2015 Perşembe Ar. Gör. Dr.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ AFET TIBBI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
DEÜ İZİSYÖM İzmir İli Stratejik Planlama Yönetişim, Araştırma ve Uygulama Merkezi Geri Kazanılmış Atık Suların Kullanımı ve İzmir’de Uygun Stratejiler.
POLİS AKADEMİSİ BAŞKANLIĞI
Çiğdem ODABAŞI.
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi
UYEK 5. Dönem Yönetim Kurulu Faaliyet Sunumu.
AŞKLaRıM.
DE Ğ ERLER İ M İ Z Kazanım: De ğ erlerini fark eder. 9. Sınıf 21 nolu kazanım etkinli ğ i.
Estetik Cerrahi Uygulama ve Araştırma Merkezi Faaliyet Raporu
ANNELER BABALAR/ÇOCUĞUNUZ SINAVA GİRİYOR …. Çocuklarımızı çok severken kişisel isteklerimizin, beklentilerimizin onlar için belki de aşırı bir yük olacağını.
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Nefrolooloji Bilim Dalı Yayın Sunumu 15 Ocak 2015 Perşembe Ar. Gör. Dr.
İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ASİSTAN AKADEMİK KURULU 18 Aralık 2013.
ANNE ÖLÜMLERİNİ ÖNLEME SEMPOZYUMU
BİR ORGAN BİR HAYAT.
Geleneksel’den Yeni Yaklaşımlara;
ANNE ÖLÜMLERİNİ ÖNLEME SEMPOZYUMU
BİRBİRİMİZİ FARKLI ANLADIĞIMIZ KİŞİYLE NASIL İLETİŞİM KURALIM Kocaeli Üniversitesi Toplum Ruh Sağlığı Birimi ve Psikiyatri Anabilim Dalı sunuyor Kocaeli.
ÖFKE KONTROL EDİLEBİLİR BİR DUYGUDUR
GRUP SEMPTOM Konu : Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine Başvuran Hasta ve Hasta Yakınlarının Sağlık Hizmetleri Hakkındaki Bilgi ve Yararlanma.
BAZILARIMIZ TANK GİBİ (BAZEN HEPİMİZ TANK GİBİ OLABİLİYORUZ) Kocaeli Üniversitesi Toplum Ruh Sağlığı Birimi ve Psikiyatri Anabilim Dalı sunuyor Ko Ü Hastanesi.
İNSAN İLİŞKİLERİNDE BAZILARIMIZ KESKİN NİŞANCI GİBİDİR BAZEN HEPİMİZ KESKİN NİŞANCI GİBİYİZ Kocaeli Üniversitesi Toplum Ruh Sağlığı Birimi ve Psikiyatri.
Yakın ilişkilerimizde PATRON kim? KOÜ Toplum Ruh Sağlığı Birimi sunuyor 2011’de YAKIN İLİŞKİLERİMİZE YAKINDAN BAKIYORUZ - 2 Kocaeli Üniversitesi Anıtpark.
İç Hastalıkları Klinik Stajı GİRİŞ DERSİ
2013 YILI ETKİNLİKLERİ. Hacettepe Üniversitesi Stratejik Araştırmalar Merkezi (HÜSAM) tarafından davet edilen Dr. Eugene Kogan tarafından "Armenian Foreign.
Arkadaşlar trafikte araba kullanırken hangi trafik ışığında neler yapmamız gerektiğini biliyor musunuz?
Ecz. Sema ÖREN Uygulama Adı: İlaç Bilgilendirme Notları
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları
İ.Ü.CERRAHPAŞA TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ FİZİKSEL TIP VE REHABİLİTASYON AD HEMŞİRELİK HİZMETLERİ FAALİYETLERİ
ANNELER İÇİN EVDE DİSİPLİNİ SAĞLAMA YOLLARI
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları
Kocaeli University Community Mental Health Center & Department of Psychiatry presents Kocaeli University Conference Hall Date: 5th June 2014 Time: 12:15.
İ.Ü. İSTANBUL TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ GÖZ HASTALIKLARI ANABİLİM DALI
İYİLİK HALİ YILDIZI MODELİ ve KENDİ YAŞAM KOÇUMUZ OLMAK
Hastane Odası Tefrişi
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ASİSTAN AKADEMİK KURULU
SEMINER 1 : MERHABA SıNAV ÇALIŞMAYI SEVMEK. TEOG sistemini dikkate alarak çalışmalarımızı nasıl yapılandırmalıyız, verimli ders çalışma tekniklerini nasıl.
ZOR HASTAYLA İLETİŞİM Prof Dr Süheyla Ünal.
Cinsel İstismarda Ruhsal ve Hukuksal Sorunlar
KOÜ PSİKİYATRİ ANABİLİM DALI SEÇKİN KONUKLARIYLA KUTLUYOR
HASTALIKLAR VE HEMŞİRELİK BAKIMI UYGULAMA MODÜLÜ DEĞERLENDİRME SONUÇLARI Ders Koordinatörleri Prof. Dr. Asiye AKYOL Prof. Dr. Gül ERTEM Ölçme.
Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) TEOG ile yerleştirileceklerdir.
Sağlık Bilimleri Fakültesi
ONKOLOJİ HEMŞİRELİĞİNİN ÖZENDİRİLMESİ için STRATEJİLER
HEMŞİRELİK HİZMETLERİ FAALİYETLERİ
Sağlık Bilimleri Fakültesi
GÖRÜŞME İLKE VE TEKNİKLERİ Sağlık Bilimleri Fakültesi
Sunum transkripti:

AĞLAYAN KİŞİYLE NASIL İLETİŞİM KURALIM Kocaeli Üniversitesi Toplum Ruh Sağlığı Birimi ve Psikiyatri Anabilim Dalı sunuyor Kocaeli Üniversitesi Hastanesi Konferans salonu Tarih: 26 Ocak 2012 Perşembe Saat: 12:45 – 13:30

Ağlayan kişiyle nasıl iletişim kuralım? Ağlayan birisini görünce insanlar genellikle ne yapar? Ağlayan bir hastayı görünce diğer hastalar veya yakınları ne yapar? Ağlayan bir hastayı görünce doktor veya hemşire ne yapar? Bu sorulara “ne yapmalıdır?” sorusunu eklemek doğru olur mu? Var mıdır böyle herkes için geçerli bir “doğru”? Belki ne yapmamalı üzerinde konuşulabilir – belki… Birbirimizi dinlemek, farklı deneyimlerden yararlanmak işe yarayabilir mi?

Ağlayan kişiyle nasıl iletişim kuralım? Bu ve benzer konular hakkında en başta kendimizi dinlemek, kendimizin duygu ve düşüncelerini tanımak, farkına varmak önemli olsa gerek. Her birimizin bazı kalıpları olabilir, bazı önyargıları, bazı doğru yada yanlışları olabilir. Bu tür duygu ve düşüncelerimizi nasıl edindiğimizi pek sorgulamayız. Öyledir işte! O kadar! Farklısı garip gelebilir, dudak bükülebilir… Bazen de “değişik!”, “ilginç!” gibi yorumsuz, yüksüz görünmeye çalışan ama gene de “bana pek uymuyor” kokusu veren tutumlarımız olabilir.

Ağlayan kişiyle nasıl iletişim kuralım? Birkaç yıl önce “hastanede zor durumlar” diye bir seminer dizisi yapıyorduk o zamanki konferans salonunda. Derslik olunca ara vermiştik. Şimdi yeniden başladık. “Önyargılarımızı, algılarımızı”, “öfkeli biriyle nasıl iletişim kuralım” konusunu ele aldık. Şimdi sıra “ağlayan kişiyle nasıl iletişim kuralım” konusunda. Bir çok başka “pek ellemediğimiz” konu var ele alabileceğimiz.

Ağlayan kişiyle nasıl iletişim kuralım? Bu söyleşilerde amacımız “bir tek doğru yaklaşım var da onu birilerine öğretmeliyiz” değil. Hepimizde var olan duygu ve düşüncelerimizle ilgili farkındalığı geliştirmeye çalışalım diyoruz. Bazı öneriler olabilir kuşkusuz, yapsak yada yapmasaklarla ilgili ama bu etkinliklerde hazır reçete dağıtılmasını doğru bulmuyoruz… Bu da tartışılabilir elbette. Toplum Ruh Sağlığı Birimi ve Psikiyatri Anabilim Dalı olarak hazırlamaya çalıştığımız seminerlerimize katılmanızı, deneyimlerinizle zenginleşmemize katkı sağlamanızı bekleriz.