KÜMEDEN OYMAĞA GEÇİŞ : Kümede çalışarak kendini yetiştiren yavrukurtlar 11 yaşından sonra izciliğin ikinci kademesi olan izci sınıfına geçerler. Yavrukurt.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
………………. İLKÖĞRETİM OKULU
Advertisements

CÜMLE ÖĞELERİ Cümle, bir duyguyu, düşünceyi, veya olayı anlatan sözcükler topluluğudur. Cümlede her sözcüğün bir görevi vardır. Bu görevli sözcüklere öğe.
KELİME TÜRLERİ ZARFLAR.
İZCİLİĞİN AMAÇLARI ve TEMEL PRENSİPLERİ
A) Zilin çalmasıyla yarışma başladı.
2.SINIF OKUL HEYECANIM.
ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI TARİHİ
Bu 10 arkadaş en güzel fikrin Eğitim Fakültesinin ön kapısında fotoğraf çekinmek olduğunu düşünürler ve okul bitmek üzere olduğundan bu işi her hafta yapmaya.
Selman ALBAY Din Kül. ve Ahl. Bil.
Celal Bayar Üniversitesi
İzci Şarkıları 1.
23 NİSAN BİZİM BAYRAMIMIZ
HANGİ OYUNLARI OYNUYORUZ
KAMP ATEŞİ.
Sayın kaymakamım. Sayın İlçe Milli Eğitim müdürüm ve Şube Müdürlerim
Türkçe Öğretmenliği 2. Sınıf (Gündüz)
TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ İKİNCİ ÖĞRETİM İKİNCİ SINIF
İZCİ ANDI İzcilik Teşkilatına giren herkes aşağıdaki İzci Andını içer : “Tanrıya - Vatanıma karşı vazifelerimi yerine getireceğime, İzcilik Türesine uyacağıma,
TÜRKİYE İZCİLİK FEDERASYONU
BAYRAĞIMIZ VE İSTİKLAL MARŞIMIZ
TÜRKİYE İZCİLİK TEŞKİLATI
TEMEL İZCİLİK BİLGİLERİ
İSTİKLAL MARŞI VE KABULU
Yaş Basamaklarına Göre Eğitim Gereksinimleri. Yaş Basamakları  8-11 Yavrukurt  İzci  Ergin İzci.
Davet Metinleri Çevrenizde ek gelir arayan güvenilir tanıdıklarınız var mı..? Çekirgede ki şirketimizde beraber çalışacağımız; yetiştirilmek üzere 3-4.
ÜNİTE TOPLANTILARI. Kaynaklar Baden Powell diyor ki; 16 yaş için iyi olan 15 yaş için çok iyi olmayabilir, hatta 13 yada 14 için kötü olabilir. Karakter,
İZCİLİK VE TOPLUMA HİZMET. Bilindiği gibi, İzcilik hareketi izciliğin kurucusu Baden Powell tarafından oluşturulmuş ve onun tarafından belirlenen amaç.
İZCİLİĞİN AMACI NEDİR ?.
Bir yaz günü üçgen tek başına parkta oynuyordu.
İLK DERSİMİZ HAYAT BİLGİSİ
TÜRKİYE İZCİLİK TEŞKİLATI
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
DEMOKRATİK YÖNETİM Demokrasi halk idaresi anlamına gelmektedir. Demokrasinin olmadığı toplumlarda insan hakları, eşitlik, özgürlük gibi değerler korunamaz.demokratik.
Türkân SAYLAN Fazıl SAY’ın Anılarından… SUNUM:Doğan ÖZGEZGİN.
SAYILARINA GÖRE İSİMLER
ANT İÇME TÖRENİ Aday olarak alınan izci; üç aylık eğitimi tamamladıktan sonra Yönetim Kurulunca çalışmaları yeterli görülürse ant içerek izci olmaya hak.
Ayşeyle Ali okuldan çıkıp evlerine gideceklerdir. Evlerine gitmek için caddelerden gitmeleri gerekmektedir. Bunun için yaya geçidi olan, lamba olan yolları.
HAZIRLAYAN: KISMET YAŞAR 8-A ÖĞRETMEN : SELMA ERASLAN
MEHMET TUZA PAKPEN TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ
ORTA ÖĞRETİM KURUMLARI SOSYAL ETKİNLİKLER YÖNETMELİĞİ
Soru 1. İnsan bir kışını burada geçirse ( ) yalnız müzik dinlese ( ) yalnız bu yankılı havayı koklasa ( ) Yukarıdaki cümlede parantezle gösterilen yerlere.
SÖZ ÖBEKLERİ (GRUPLARI)
HAZIRLAYAN: AYŞE NUR OKUR HANDAN YOL MERYEM RASULİ
KÜMELER.
6 MART ATATÜRK ‘ÜN ANTALYA GELİŞİ
İZCİLİK.
KÜMELER ERDİNÇ BAŞAR.
ROBERT STEPHENSON SMYTH BADEN POWELL
HAZIRLAYAN: ESİN YAVAŞ 6/A 498
İstiklal Marşımızın kabulü’nün 94. yılını kutladık.
Hazırlayan songül zehiroğlu 6/A 41
MİLLİ BAYRAMLARIMIZ Milli bayramlarımız, ulusça kutladığımız, birlik beraberliğimizi pekiştiren sevinçli günlerimizdir.
BAYRAK TÜRKÇE.
KURALLI OYUNLAR Bünyamin ÖZDEŞ.
ÖĞRETİM YILI TANITIM YÖNELTME TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ.
KONU : HATA YAPABİLİRİZ KAZANIM :
İSTANBUL VALİLİĞİ «İSTANBUL’UN ÇOCUK YAZARLARI» PROJESİ
Bir kelimenin cümlede diğerlerine göre daha baskılı okunmasına vurgu denir.
C TEMASI DÜN, BUGÜN, YARIN C TEMASI DÜN, BUGÜN, YARIN.
IDEF'15 12'nci Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı Vestel Savunma Yansıma Raporu Mayıs 2015.
SEÇİM MEYDANLARINDA HAKARETİN DİZ BOYU OLDUĞU ŞU GÜNLERDE BİRAZ BEYEFENDİ GÖRELİM DEDİK...
ŞİİRDE AHENK UNSURLARI ÖLÇÜ HECE ÖLÇÜSÜ
ORTAOKUL BEŞİNCİ SINIF OKULA UYUM PROGRAMI
EDATLAR (İLGEÇLER) GİBİ EDATI Aslan gibi bir genç.
Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığını sembolize eden ve milli marş olarak kabul edilen İstiklal Marşı Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılmış,
Türk Bayrağının Ortaya Çıkışı Sunu
BU SUNUMDA EMEĞİ GEÇEN ARKADAŞLARA TEŞEKKÜR EDERİZ.
İSTİKLÂL MARŞI MIZ Öğrenme Alanı: A. DİNLEME-SÖYLEME-ÇALMA
 Alexander Graham Bell, 3 mart 1847 yılında İskoçya nın Edinburgh şehrinde dünyaya gözlerini açmıştır. Ahşaptan bir evde doğmuştur. Graham Bell'in.
 Alexander Graham Bell, 3 mart 1847 yılında İskoçya nın Edinburgh şehrinde dünyaya gözlerini açmıştır. Ahşaptan bir evde doğmuştur. Graham Bell'in.
Sunum transkripti:

KÜMEDEN OYMAĞA GEÇİŞ : Kümede çalışarak kendini yetiştiren yavrukurtlar 11 yaşından sonra izciliğin ikinci kademesi olan izci sınıfına geçerler. Yavrukurt kümesinden ayrılarak izci oymaklarına gidecekler için genellikle mayıs ayının ilk haftasında bir ayrılış töreni yapılır. Bu törene çevre büyükleri ile veliler ve yavrukurtların gidecekleri izci oymağı da davet edilir. Bu töreni birkaç oymak birleşerek de yapabilir.

Tören Programı : " Bayrak çekme, (İstiklal Marşı söylenir). " Milli marşlar ve şiirler. " Küme başının yapacağı kısa konuşma. " Yavrukurt gösterileri. " Yavrukurtların izci oymağına geçişi. " Bayrak indirme ve dağılış.

Yavrukurtların izci oymağına girişi Yavrukurt ve izci oymakları karşılıklı olarak alanın yanlarında safta dizilirler. Kümebaşı Türk Bayrağı'nın solunda yer alır.Ayrılacak yavrukurtları karşısına çağırır.Yavrukurtlar Kümebaşı'nın karşısında yerlerini alınca,Yavrukurt kümesi:"Aramızdan ayrılan kardeşlerimizi sevinçle uğurlayalım" derler ve alkışlarlar.

Kümebaşı karşısında duran yavrukurtlara: "Bugün kümemizden ayrılıyorsunuz. Aynı duygularla iyi bir izci olmanızı ve başarı sağlamanızı dilerim"der. Yavrukurtlarda :"Bizi yetiştirmek için çok çalıştınız,bu emeklerinizi ve yavrukurt kardeşlerimizi daima anacağız, sağ olun“ cevabını verirler. Kümebaşı izci adaylarını ,İzci Oymakbaşı'na götürerek: "Size eski yavrukurtları ve yeni izcileri getirdim“ der. Ve onları teker teker tanıtır.

İzci Oymakbaşı da: "Kümenizde nasıl çalıştılarsa biz de de öyle çalışarak kendilerini yetiştireceklerine inanıyorum. Emeklerinize teşekkür ederim“ der ve çocuklara izci oymağındaki yerlerini gösterir. İzciler,yeni arkadaşlarını alkışlarlar,bundan sonra her iki oymak topluca bir izci marşı söyler.

OYMAKTAN OCAĞA GEÇİŞ : İzciliğin bağlı olduğu oymak,16 yaşına basan izcilerini ergin izci ocağına geçmelerini temin etmek amacı ile (U) şeklinde toplanmıştır. (Bu seremoni genellikle cumartesi günleri yapılır.) Ocağa geçecek adaylar ikişer ikişer olmak üzere,sırtlarında çantalar geziye çıkmaya hazır konumda (U) 'nun açık yerinde dururlar. Bunların hemen önünde Grupbaşı, Ocakbaşı ve Oymakbaşlar yerlerini alırlar. Onların önünde ise yüzleri (U) 'nun açık tarafına gelmek üzere saf halinde ocağın ekipleri olurlar.

Oymak ayrılacak izcilere hitaben ve yüksek sesle"Veda Valsi"ni söyler Oymak ayrılacak izcilere hitaben ve yüksek sesle"Veda Valsi"ni söyler. Bu şarkı ile beraber Oymakbaşı izcileri Grupbaşına getirip tanıştırır. Grupbaşı da onları Ocakbaşına getirerek tanıştırır. Kısa selamlamadan sonra iki izcinin çıkacağı gezinin talimatı bir zarf içinde kendilerine verilir. İki izci herkesi selamlayarak gezi yerine gitmek üzere ayrılır. Ocakbaşı bu iki izcinin ne yapacağını oymağa anlatır.