©Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
AGORA Elektronik veritabanını açmak için bannere tıklayın.
Advertisements

Web sitemizden kütüphane hizmetleri ve kaynaklarının kullanımı konusunda tüm bilgilere erişebilirsiniz.
Araştırma platformlarından yararlanmak için öncelikle ne aradığımıza karar vermemiz gerekiyor. Eğer aradığımız kaynak bir makale ise Elektronik Kaynaklar.
360Core Kütüphane Kullanıcıları için Kütüphaneciler için
ELEKTRONİK KAYNAKLAR İÇİN KATALOG TARAMASI
SORU: Kampüs içinde Google Scholar’dan bir tarama yaptığınızda, bulduğunuz makalelerin tam metninin kütüphanenizde oldugunu nasıl anlarsınız? CEVAP: Makalenin,
MATHSCINET KULLANIM KILAVUZU
Merkez Kütüphane Kütüphane Otomasyon Sistemi Ödünç Alınan Yayınların İnternet Üzerinden Uzatılması Ve Rafta Olmayan Yayının Ayırtılması
KÜTÜPHANE OTOMASYON SİSTEMİNİN KULLANIMI
Yasal Yönleri ile Açık Erişim İlkay Holt, Kütüphane Direktörü 50. Kütüphane Haftası, Panel: Bilimsel Bilgiye Erişimin Sorunları ve Açık Erişim Hareketi.
Ulusal Akademik Ağ ve Bilgi Merkezi
İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANESİ KATALOG TARAMA
İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANESİ
Bu menü, ILL, Katalog, Konu başlıkları, Kütüphane Yönergesi dışında kalan tüm sayfalarda aktiftir Araştırma sürecinizi kolaylaştırmak, kütüphane kaynaklarına.
ANKOS 9. Yıllık Toplantısı, Nisan 2009, İnönü Üniv LİSANS ANLAŞMALARI ÇALIŞMA GRUBU İlkay Holt, Özyeğin Üniversitesi Zeynep.
E-Journal A.M.S. (EJAMS) Kütüphaneciler için e-dergi koleksiyonlarının yönetiminde, kullanıcılar için ise bu koleksiyonlardan yararlanmada kolaylık sağlar.
Kütüphane Web Sayfası Kullanıcı Eğitimi
Kütüphanemizin Bibliyografya ve Süreli Yayınlar bölümündeki Bilimsel Dergilerin mevcut sayılarının içerdiği tüm makale bilgileri; Analitik Dergilerin 2007.
KÜTÜPHANELERDE HALKLA İLİŞKİLER ve PAZARLAMA ANKARA ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANESİ ÖRNEĞİ Tuna CAN & E.Erdal AYDIN
6-7 June 20033rd International ANKOS Meeting1 ANKOS Anadolu Üniversite Kütüphaneleri Konsorsiyumu Bülent KARASÖZEN Orta Doğu Teknik Üniversitesi.
Emre Hasan Akbayrak ODTÜ Kütüphanesi Hizmetiçi Eğitim Seminerleri
Üniversitemize yeni kayıt yaptıran öğrencilere yönelik olarak Kütüphanemizce düzenlenen oryantasyon programına; Tıp Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Diş.
KÜTÜPHANE ve DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI
Web sayfamızda ( manas. edu
Amaç Açık Erişim Nedir? Neden Açık Erişim? Açık Erişim Nasıl sağlanır?
ABDULLAH GÜL ÜNİVERSİTESİ
KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRESİ BAŞKANLIĞI
LİSANS ANLAŞMALARI ÇALIŞMA GRUBU ANKOS 6. Yıllık Toplantısı Haziran 2006 Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi.
. Çankırı Karatekin Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı.
Doç. Dr. Doğan Atılgan Ankara üniversitesi
Wiley İnterScience TUBİTAK-EKUAL & SAĞLIK BAKANLIĞI Eğitim Toplantısı Wiley InterScience
TÜRK ULUSAL SİTE LİSANSI (Turkish National Site License - TRNSL) Pamela Kontowicz Elektronik Kaynaklar Sorumlusu Bilkent Üniversitesi Kütüphanesi.
American Mathematical Society MathSciNet Mathematical Reviews
KOÇ ÜNİVERSİTESİ SUNA KIRAÇ KÜTÜPHANESİ
BİT’ini Kullanarak Bilgiye Ulaşma ve Biçimlendirme
KÜTÜPHANE ve DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI Katalog Tarama İşlemi.
Kurumsal Arşivler ve Açık Erişim Uygulamaları 44. Kütüphane Haftası, 31 Mart–4 Nisan 2008 Ömer Orhan Atılım Üniversitesi Kütüphanesi.
DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ
TÜBİTAK ELEKTRONİK KAYNAKLAR ULUSAL AKADEMİK LİSANS EKUAL TÜBİTAK EKUAL STANDART LİSANS ANLAŞMASI STANDART LİSANS ANLAŞMASI Mayıs 2008, Çeşme Ahmet.
İçerik EndNote Hakkında… EndNote Kurulumu
TÜBİTAK ULAKBİM Cahit Arf Bilgi Merkezi Araştırma Faaliyetleri ve Bilimsel İçeriğe Erişimde Cahit Arf Bilgi Merkezi & Dünden Bugüne TÜBİTAK EKUAL.
Tarım Politikası Dersi-Uygulama Yayın Arama/Tarama
Bilgi Kaynağı Olarak Veri Tabanları
Elektronik Bilgi Kaynaklarına Yatırım ile Yayın Sayısı Arasındaki İlişki Üzerine Yaşar Tonta Hacettepe Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü yunus.hacettepe.edu.tr/~tonta/tonta.html.
dijitalleşme ve Kütüphaneler
İnternet Nedir Bilgisayar Ağları Ağ Çeşitleri Çağlar Gülcek.
Iğdır Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı
Web sayfamızda ( yerleştirilen "Elektronik Katalog" linkini ya da adresini açarak kütüphanemizde.
Hakan Kapucu  Kurumsal Akademik Arşiv Danışma Kurulu oluşturulmuştur.  Danışma Kurulu, Işık Üniversitesi Açık Erişim Politikasını.
Hafta 1: Dizinleme ve Özler BBY 264 Dizinleme ve Sınıflama.
AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ AÇIK ERİŞİM KULLANMA KILAVUZU.
3. ULUSAL AÇIK ERİŞİM ÇALIŞTAYI AÇIK ERİŞİM ÜNIVERSİTELERDE NELERİ DEĞİŞTİRECEK? Ekim 2014 Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı BİLKENT ANKARA İlkay Holt.
Hafta 2: Dizinleme ve Öz Hazırlamaya Giriş BBY 306 Dizinleme ve Öz Hazırlama
Araştırmacıların konu ve kaynak taraması için harcadıkları zaman sorunlarına, ulusal düzeyde, hızlı, tek merkezden ve kolay arama ile çözüm. Ulusal dergilerin,
Kütüphane ve Dokümantasyon
KÜTÜPHANE OTOMASYON SİSTEMİNİN KULLANIMI
Akademik Kütüphaneler için Basit Arama Kullanım Kılavuzu
Full Text Finder Publication Finder Genel Bakış
Dijital kütüphane işlevleri
I Ğ DIR ÜN İ VERS İ TES İ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DA İ RE BA Ş KANLI Ğ I Kütüphane kullan ı m ı ve elektron İ k kaynaklara er İŞİ m Kütüphanec İ : Ercan.
EBSCO Discovery Service (EDS) Daha İsabetli Sonuç Listeleri
Öğretim Yılı Oryantasyon Programı
ANKOS ELEKTRONİK BİLGİ KAYNAKLARI ERİŞİMİNDE ULUSALLAŞMAYA DOĞRU
Full Text Finder Publication Finder Genel Bakış
Dspace Kurumsal Arşİv KullanIm kILAVUZU
Türkiye Atıf Dizini nedir?
Çukurova Üniversitesi Kurumsal Açık Erişim Arşivi Çalışması
Akademik Özgeçmiş Tabanlı Fakülte Bilgi Sistemi
Türkiye Atıf Dizini nedir?
Türkiye Atıf Dizini nedir?
Sunum transkripti:

©Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ ©Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı

VERİ TABANI VE ELEKTRONİK YAYINLAR Gelişen enformasyon teknolojilerinin, bilginin depo edildiği ortamları ve bilgiye erişimi farklılaştırmasıyla beraber internet üzerinden kitap,dergi, makale,rapor gibi BASILI kaynaklara ELEKTRONİK erişimi mümkün kılarak “Elektronik yayınlar ve Veri tabanı” kavramının gelişmesine yok açmıştır. Basılı kaynakların dijital formata dönüştürülmüş yada dijital ortamda hazırlanmış haline elektronik yayın,(E-Kitap,E-Dergi,E-Tez vb.) Bu elektronik yayınları içeren,kullanılmasını sağlayan sitemlerin tümüne ise VERİTABANI denir.

ABONELİK Her yıl,Üniversitemizin ihtiyaçları ve bütçesi doğrultusunda ihtiyaç duyulan içeriklerdeki veri tabanları incelenerek,aralarından uygun nitelikteki veri tabanları seçilerek 1 yıllık lisans anlaşması(kullanım sözleşmesi)yapılır,anlaşma yapılan firmalara Üniversitemizin IP numaraları verilerek abonelik başlatılır. VERİ TABANI VE ELEKTRONİK YAYINLARA ERİŞİM Üniversiteye bağlı tüm bilgisayarlar üzerinden ve proxy server ile evden bağlanırlar. Proxy bilgisi http://web.deu.edu.tr/sss/proxy.html

ELEKTRONİK KAYNAKLARIN KULLANIM KURALLARI DEÜ Kütüphanesi, yayıncı ve firmalarla yaptığı lisans anlaşmaları ile bir çok elektronik kaynağa abone olmuştur. Yapılan anlaşmalardaki kuralların herhangi bir kişi tarafından ihlal edilmesi, geçici bir süre için veritabanlarının Üniversitemize kapatılmasına yol açabilmekte, bazı durumlarda ise anlaşma iptal edilerek, veritabanlarının Üniversitemize tamamen kapatılmasıyla sonuçlanmaktadır. Bu tür problemleri engellemek için aşağıda belirtilen kurallara uyarak bize yardımcı olabilirsiniz

ELEKTRONİK KAYNAKLARIN KULLANIM KURALLARI İZİN VERİLENLER Belirli sayıda basılı veya elektronik kopya alınır. Kendi bilgi ihtiyacınızı karşılamak amacıyla kullanılır. İZİN VERİLMEYENLER Veri tabanlarından ticari amaçla veya sistematik olarak robot ve benzeri yazılımlarla ,çok sayıda yayının kopyalanması.

Veri tabanlarının satılması veya içeriğinin dağıtılması yasaktır. Veri tabanlarından kopyalanan bilgilerin üniversite dışındaki kişilere aktarılması yasaktır. Veri tabanlarından kopyalanan bilgilerin veya makalelerin e-mail listesi aracılığıyla dağıtılması yasaktır. Veri tabanlarından indirilen bilgilerin üzerinde değişiklik yapılması veya bunlardan yararlanarak benzer çalışmaların yapılması yasaktır

Araştırmanıza Uygun İçerikte Veritabanı Seçerek Aramaya Başlayabilirsiniz

Gelişmiş Arama: Aramak istediğiniz terimin nerede geçmesini istiyorsanız daha isabetli aramalar ve sonuçlar için… Çabuk Arama: Girdiğiniz terim nerede geçiyor ise tüm sonuçları getirir

Çıkan sonuçlardan istediğiniz bir kaynağı incelemek tam metnine erişmek için tıklayınız

Eriştiğiniz Kaynağı,Bilgisayarınıza Kaydebilir yada Çıktısını Alabilirsiniz