PHP İş Başında (Formlarla PHP)

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Bilgisayar Ağları ve İnternet
Advertisements

PHP VE MYSQL.
NurNet.Org 3. Siteye Nasıl Yazı Eklenir
E-Posta Hesapları ve Anında Mesajlaşma Yazılımları
PHP KURULUMU PHP kurulum dosyasına çift tıklayınız.
MYENGLISHLAB ONLINE Kayıt Kılavuzu.
İNTERNET VE İLETİŞİM.
Tablolar Tablolar etiketi ile belirtilir. Bir tablo etiketi satırlara bölünür ve her satır da etiketi ile sütunlara bölünür. etiketinin anlamı "table.
Mezitli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
OGM SİTESİNDEN GİRİLEREK E-POSTA HESAP ŞİFRESİ DEĞİŞTİRME
INTERNET EXPLORER TEMEL İŞLEMLER GOOGLE ARAMA TEKNİKLERİ
E-posta Sistemi Outlook Ayarları
Frame (Çerçeve) Çerçeve tekniği, bir web sayfasını istenilen miktarda parçaya bölüp, bu sayfa üzerinde birkaç sayfa birden görüntülenmesine olanak verir.
Öğrt.Gör.Dr. Ahmet Cengizhan Dirican GYTE – Bilgisayar Mühendisliği
Kırklareli Üniversitesi Pınarhisar Meslek Yüksekokulu
PHP'de formdan gelen bilgileri almak için $_GET ve $_POST değişkenleri kullanılır
Support.ebsco.com DynaMed Kullanıcı Kılavuzu. Temel arama, kategorilere göre tarama, en son güncellemeleri takip etme ve sürekli tıp eğitimi puanı alma.
DOVECOT İLE IMAP VE POP3 SERVER KURULUMU
ŞANLIURFA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ E-POSTA KULLANIM SUNUSU
MS Outlook İle E-Posta Haberleşmesi
Php Form İşlemleri.
Gmail(Google Mail) Hesabı Açma
Outlook express ayarları
Form İşlemleri. Form İşlemleri Bütün programlama dillerinde kullanıcının girmiş olduğu bilgiler üzerinde.
PHP 4’ün Yenilikleri VIII. “Türkiye’de İnternet” Konferansı İstanbul, Aralık 2002 Hidayet Doğan.
 HTML nin en önemli araçlarından biri de bilgi girişinde kullanılan form kontrolleridir.  Formlar, web sayfası tasarlayan kişi veya şirketlerle internet.
İNTERNET DÜNYAYI SARAN HAYALİ BİR AĞDIR BİLGİSAYARLAR ARASI İLETİŞİM AĞI. BİLGİYE EN HIZLI ULAŞIM.
TC Kimlik Numaranızı Giriniz
WEB TASARIMININ TEMELLERİ HTML. HTML FORMLARI VE BİLGİ GİRİŞİ FORM, FORM ELEMANLARI BARINDIRAN BİR ALANDIR. FORM ELEMANLARI KULLANICILARDAN BİLGİ GİRİŞİNE.
TEFBİS DÖNER SERMAYE İŞLETMELERİ MODÜLÜ KULLANICI EĞİTİMİ
 Bilgisayarlar arasında bilgi alışverişini, dosya iletimini sağlamaktadır.  Bu protokol kullanılarak, internet üzerinde bulunan herhangi bir bilgisayarda.
Ertan Deniz Öğretim Görevlisi.
OUTLOOK EĞİTİM ve UYGULAMALARI
T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Büro Yönetimi Öğretmeni Fatma GEZ BALIKESİR / BANDIRMA – İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Büro Yönetimi ve Resmi Yazışma Kuralları.
E-Posta Hesapları.
SODES BİS SİSTEMİ.
Name formun adı Action formun gönderilecegi adres. Bu adres uzun URL yada lokaldeki CGI adresi Kullanılan method POST yada GET GET ile adres satırında.
Karaman Milli Eğitim Müdürlüğü, Mebbis Şubesi 2012
E-POSTALARIN OUTLOOK 2010 PROGRAMINA KURULUMU
İKMAP İnternet 1 Ders Notu
Muhtar Bilgi Sistemi.
Ekle Butonunu tıklayın.
AMAÇ Muhtarlarımızın kamu hizmetlerini daha kaliteli ve etkin şekilde yürütmeleri amacıyla kamu kurum ve kuruluşlarından yapacakları taleplerin takip edilip.
MİCROSOFT OFFİCE OUTLOOK 2003 PROGRAMININ KURULUM VE KULLANIMI
Form İşlemleri. Bütün programlama dillerinde kullanıcının girmiş olduğu bilgiler üzerinde işlem yapılır. Php'de kullanıcı tarafından bilgileri alabilmek.
Modül 1: Giriş. Genel Bakış Temel.NET kavramları Geliştirme ortamında gezinti Bir C# projesi oluştur Use Visual Studio.NET Veriye eriş Hata ayıkla ve.
İnternet Programlama-I
KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
E-POSTA Hakan YİĞİT.
Çiğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
 Destek sistemine hangi adresten ulaşabilirim?.  Sisteme nasıl giriş yapabilirim?  Kullanıcı bilgilerimi nasıl güncelleyebilirim?  Bildirimimi nasıl.
HTML Dili ’ nin Genel Özellikleri. HTML Nedir? İşaretleme dili (HyperText Markup Language) Belirteçler (tags) W3 konsorsiyumu (Tim Berners-Lee) W3 konsorsiyumu.
ÖTÖ 451 Okul Yönetiminde Bilgisayar Uygulamaları R. Orçun Madran.
HTML. Tablo Etiketleri 5 Tablolar sayesinde sayfamızdaki nesnelerin yerleşimini, hizalamasını ve sayfa yapısını istediğimiz şekilde ayarlayabiliriz.
Havran İlçe Milli Eğitim E-posta Adreslerinin Kullanımı.
Çiğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
E-Posta Hesapları ve Anında Mesajlaşma Yazılımları
PROGRAMLAMA DİLLERİNE GİRİŞ Ders 9: Genel Kontroller (1)
PHP İş Başında (Formlarla PHP)
Diyalog pencereleri.
Mailinize gelen şifre aktive edilecek.
ENLİL PACS (UZAK) PROGRAMI İP VE PORT AYARLARI DEĞİŞTİRME REHBERİ
MAİL SERVER Oğuz ZARCI –
İNTERNET PROGRAMCILIĞI 1
İNTERNET VE BİLGİ AĞLARININ KULLANIMI
WEB TASARIMI-HTML FORMLAR SAVAŞ TUNÇER
Bitirme Dersi Danışman Seçme Sistemi (Ta-Bi-S)
İST1111 BİLGİSAYAR UYGULAMALARI HTML-3 Form Oluşturma
İNTERNET PROGRAMCILIĞI 2
Milli Eğitim Bakanlığı Eğitek Haydar TUNA Teknik Öğretmen ve Yazar
Sunum transkripti:

PHP İş Başında (Formlarla PHP) PHP Programlama Dili PHP İş Başında (Formlarla PHP)

Formları Hatırlamak <BODY> <FORM ACTION="formlar02_isle.php" METHOD="GET"> Adiniz, Soyadiniz: <INPUT TYPE="TEXT" NAME="adi"> <br> Elektronik Adresiniz: <INPUT TYPE=TEXT" NAME="adres"> <br> <INPUT TYPE="SUBMIT" VALUE="Gönder Gitsin!"> <INPUT TYPE="RESET" VALUE="Vazgeç, Gönderme!"> </FORM> </BODY>

METHOD="GET" olduğu zaman... Formu doldurup ve Gönder düğmesini tıkladığınız zaman; Browser'inizdeki hata mesajına aldırmadan, URL adres kutusunda ne yazdığını okuyun: http://server/formlar02_isle.php?adi=Muharrem+Ta%E7&adres=muharremtac@mynet.com Bu, HTTP protokolüne göre GET yoluyla bilgi göndermekte kullanılan yöntemin tam bir örneğidir.

METHOD="POST" olduğu zaman... <FORM ACTION="formlar03a_isle.php" METHOD="POST"> HTTP açısından GET ile POST'un tek farkı gelen değerlerin nerede nasıl tutulduğundan ibaret değildir. GET yönteminde, bir Browser'in sunucuya gönderebileceği verinin uzunluğu, sunucunun ayarlarına bağlı olmak üzere, sınırlıdır. Oysa POST ile alacağımız veri miktarı, sadece sunucunun bulunduğu bilgisayarın sabit disk alanıyla sınırlıdır. Bir başka fark, Browser'in GET yoluyla gönderdiği verilerin tümü, sunucuya, URL-kodlanmış metin olarak, Browser'in URL adres hanesine de yazılmasıdır. Bir çok kullanıcı için bu bir güvensizlik belirtisi sayılır. Bu iki unsur Formlarımızda metod olarak GET yerine POST kullanmanın daha yerinde olduğunu gösterir.

Temel form elemanları Eleman tipi Açıklaması Örnek kod Görünüm text Metin kutusu <input name="metin" type="text" value="varsayılan değer" /> password Metin kutusu ile aynı fakat yazılanlar gösterilmez <input name="sifre" type="password" value="varsayılan değer"/> checkbox İşaretlemeli onay kutusu <input name="onay" type="checkbox" /> radio Radyo butonlar <input name="cinsiyet" type="radio" value="erkek" /> Erkek, <input name="cinsiyet" type="radio" value="kadin" /> Kadın Erkek, Kadın

Temel form elemanları textarea Geniş metin alanı <textarea name="metin">varsayılan değeri</textarea> select, option Seçim listesi ve seçim listesinin seçenekleri <select name="liste"> <option value="windows">Windows</option> <option value="linux">Linux</option> <option value="mac">MacOs</option> </select> submit Formu gönderme butonu <input name="gonder" type="submit" value="Gönder" />

Form Yaratımı <form action="index.php" method="post">  İsim: <br/>  <input type="text" name="isim" /><br/>  Soyisim: <br/>  <input type="text" name="soyisim" /><br/>  E-mail: <br/>  <input type="text" name="mail" /><br/>  Cinsiyet: <br/>  <input type="radio" name="cinsiyet" value="e" /> Erkek<br/>  <input type="radio" name="cinsiyet" value="k" /> Kadın<br/>  Mesaj: <br/>  <textarea name="mesaj"></textarea><br/>  <input type="submit" value="Formu gönder" /> </form>

Formu Kontrol Etme <?php if(isset($_POST['kullanici']) && isset($_POST['sifre'])) {    $kullanici = $_POST['kullanici'];    $sifre = $_POST['sifre'];       if(empty($kullanici) || empty($sifre)) {       echo 'Lütfen boş bırakmayın';    } else {       echo 'Girilen kullanıcı adı: ' . $kullanici . ' şifre: ' . $sifre;    } } else {    echo 'Lütfen formu kullanın'; } ?>