OBEZİTE İLE MÜCADELE.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Spor ve Sağlık FATİH DERVENT.
Advertisements

Beslenme Bozuklukları ve Diyabet
OBEZİTE.
BURSA HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ
OBEZİTENİN ÖNLENMESİ.
ÇAĞIMIZIN SORUNU OBEZİTE ADANA HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ
HEMİPLEJİ VE TEDAVİ PROGRAMI
DİYABET (Şeker Hastalığı) ve BESLENME
Genetik ve Vücut Kompozisyonu
Hazırlayan:Yunus Başaran
KADIN VE AİLE SAĞLIĞI HİZMETLERİ
Kalp Damar Hastalıklarında Beslenme
OBEZİTE.
OBEZİTENİN ÖNLENMESİ VE FİZİKSEL AKTİVİTENİN ÖNEMİ
GIDALARIN SAĞLIK ÜZERİNE ETKİSİ
Yeterlİ ve dengelİ beslenme NedİR?
OBEZİTE (ŞİŞMANLIK) ve HAREKETLİ YAŞAM
BURSA HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ
DİYABETİ TANIYALIM İZMİR HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ
 İnsanın;  Büyüme  Gelişme  sağlıklı ve üretken olarak uzun süre yaşaması için gerekli olan besin öğelerini yeterli miktarda alıp, vücudunda kullanmasıdır.
OBEZİTENİN ÖNLENMESİ VE FİZİKSEL AKTİVİTE
Aile Hekimliği Anabilim Dalı
FİZİKSEL AKTİVİTE VE SAĞLIĞIMIZ KASTAMONU TSM. Sağlık: Sağlık, yalnızca hasta veya sakat olmak değil bedenen, ruhen ve sosyal yönlerden tam bir iyilik.
KADIN, BESLENME VE SAĞLIK
Yard. Doç. Dr. Özlem Solak AKÜ FTR AD
TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ SAĞLIKLI BESLENME VE OBEZİTE DANIŞMANLIĞI HİZMETLERİ BİRİMİ BULAŞICI OLMAYAN HASTALIKLAR VE PROGRAMLAR ŞUBESİ 1.
Çağın Hastalığı Obezite ve Sağlıklı Yaşam
ÇAĞIMIZIN SORUNU OBEZİTE
Konu başlıkları Kanser hücresi oluşumu Kansere neden olan etmenler
LABORATUVAR ANALİZ SONUÇLARINI ETKİLEYEN FAKTÖRLER
OBEZİTE DİYABET Eğitim Hemş.:Ayşe ÖZTÜRK.
Vücudun iskelet kasları tarafından oluşturulan her türlü hareketi sonucu enerji harcamasıdır. FİZİKSEL AKTİVİTE.
DENGELİ BESLENMENİN ÖNEMİ VE SAĞLIĞA ETKİSİ

SAĞLIKLI BESLENME.
Sevdiğimiz sebze ve meyveler
“BESLENME DOSTU OKUL” PROJESİ
YÜKSEK TANSİYON (HİPERTANSİYON)
Dr. Sema Yıldız Türk Diabet e Obezite Vakfı Özel Diabet Hastanesi
YEME BOZUKLUKLARI OBEZİTE ANOREKSİYA NEVROZA BLUMİYA NEVROZA.
OKUL DÖNEMİNDE OBEZİTE SAĞLIK BAKANLIĞI İSTANBUL HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ OBEZİTE,DİYABET VE METABOLİK HASTALIKLAR BİRİMİ Dyt.Özlem ÇİÇEK.
YEME BOZUKLUKLARI.
DİABET (ŞEKER HASTALIĞI)
Figurwell Şirketi Kuruluş: Ana Ürün:e-scan Metabolic - Test 350 Partner:Almanya; Avusturya, İsviçre, İspanya, Avustralya;
KRONİK HASTALIKLAR *Genellikle tam iyileştirilmeleri söz konusu olmayan, *Sürekli, *Yavaş ilerleyen, *Çoğu kez kalıcı sakatlıklar bırakan, *Oluşmasında.
Şişmanlığın Ortaya Çıkış Nedenleri ve Sağlık Üzerinde Etkileri.
OBEZİTE NEDİR ? SEBEPLERİ NELERDİR?
BÖLÜM 11 ORTA ÇOCUKLUK DÖNEMİNDE FİZİKSEL GELİŞİM.
Serum sT4 düzeyleri obez kadınlarda kilo verme tedavisinin etkinliği ile ilişkilidir Dr. Ceyhun YURTSEVER KTÜ Aile Hekimliği ABD Aralık 2015.
AİLE SAĞLIK ÖYKÜSÜ “GEÇMİŞE KISA BİR BAKIŞ GELECEĞİNİZ İLE İLGİLİ ÇOK ŞEY SÖYLEYEBİLİR” Dr.Metin Okucu Kadıköy Şifa Ataşehir Hastanesi.
Çocuk ve Spor Bahadır Özdilek.
Şişmanlık (Obezite) HALİL KARADERE.
OBEZİTE NEDİR? NEDENLERİ,ÖNLENMESİ Çorlu Mimar Sinan Anadolu Lisesi.
Sağlıklı Beslenme / 32.
Çağımızın Sağlık Problemi Obezite
VÜCUT KOMPOZİSYON ÖLÇÜMÜ, SINIFLAMALAR VE PERFORMANSLA İLİŞKİSi
Şeker Tüketİmİ ve SağlIk
GÜRÜLTÜNÜN ÇEVREYLE İLİŞKİSİ
Beslenme Durumunun Saptanması GİRİŞ
ÇAY ŞEKERİYLE ALDIĞIMIZ BİR KARBOHİDRAT:FRUKTOZ
DENGELİ BESLENME SEDA DEMİRAĞ.
Diyabet, vücutta pankreas bezinin az veya hiç çalışmaması,etkisiz olması sonucunda kan şekerinin yüksekliği ile seyreden bir hastalıktır. Pankreas, midenin.
OBEZİTE, SAĞLIKLI BESLENME VE FİZİKSEL AKTİVİTE
ŞİŞMANLIK VE BESLENMEYE BAĞLI BAZI KRONİK HASTALIKLARIN EPİDEMİYOLOJİSİ ve FİZİKSEL AKTİVİTE.
Süt nedir? Memeli canlıların doğumdan hemen sonra meme bezlerinden salgılanan, kendisine has tadı, kokusu ve kıvamı bulunan beyazımsı bir sıvıdır.
GIDALARIN SAĞLIK ÜZERİNE ETKİSİ
Beslenme İlkeleri - 4.
Sunum transkripti:

OBEZİTE İLE MÜCADELE

OBEZİTE NEDİR ? OBEZİTE : Obezite ya da halk arasında bilinen adıyla şişmanlık, vücutta fazla miktarda yağ birikmesi sonucu ortaya çıkan ve mutlaka tedavi edilmesi gereken bir hastalıktır. Obezite, besinlerle alınan enerji miktarının, metabolizma ve fizik aktivite ile tüketilen enerji miktarını aştığı durumda ortaya çıkar. Sonuç olarak obezite, insan yaşamını kısaltan ve yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyen bir hastalık olarak tanımlanabilir. Yapılan araştırmalara göre, obezite özellikle son 20 yılda, bütün dünyada süratle artmakta ve bir salgın hastalık gibi yayılmaktadır. Bu salgından ülkemiz de etkilenmektedir. Kadın nüfusumuzun yaklaşık üçte biri, erkek nüfusumuzun da yaklaşık beşte biri obez, yani şişmandır.

OBEZİTE HAYATIMIZI NASIL ETKİLER ? Obezite, insan vücudunda kalp ve damar sistemi, solunum sistemi, hormonal sistem, sindirim sistemi gibi sistemleri etkileyen ve birçok önemli rahatsızlığa zemin hazırlayan bir hastalıktır.Kalp hastalıkları, yüksek tansiyon, şeker hastalığı, yüksek kolesterol, solunum rahatsızlıkları, eklem hastalıkları Obezite ile ilgili doğrudan ilişkili hastalıklardır

OBEZİTENİN BAŞLICA NEDENLERİ Obeziteye neden olan etmenler tam olarak açıklanamamakla birlikte aşırı ve yanlış beslenme ve fiziksel aktivite yetersizliği obezitenin en önemli nedenleri olarak kabul edilmektedir. Bu faktörlerin yanı sıra genetik, çevresel, fizyolojik ve psikolojik pek çok faktör birbiri ile ilişkili olarak obezite oluşumuna neden olmaktadır. Tüm dünyada özellikle çocukluk çağı obezitesindeki artışın sadece genetik yapıdaki değişikliklerle açıklanamayacak derecede fazla olması nedeniyle, obezitenin oluşumunda çevresel faktörlerin rolünün ön planda olduğu kabul edilmektedir.

OBEZİTENİN TEDAVİ YOLLARI Obezite de ki amaç daha sağlıklı bir kiloya inmek ve bu kiloyu korumaktır. Sağlıklı kiloya inmek doğal olarak estetik olarak da bir iyileşme sağlayacaktır ancak obezitenin amacı hiçbir zaman estetik değildir. Aşırı kilonun kişide yaratmış olduğu yandaş hastalıkların iyileştirilmesi yada oluşumunun engellenmesi için gerekli olan kilo kaybı herkes de farklı olacaktır. Aşırı kilonun oluşum nedeni de her hastada farklı olduğundan tüm hastalarda kesin sonuç verecek bir mucize yol da yoktur. Hasta uzman bir ekip tarafından değerlendirilmeli aşırı kilonun oluşum nedeni ortaya konmalı ve kişiye özel bir yol oluşturulmalıdır.

OBEZİTE İLE İLGİLİ BAZI RESİMLER