TÜRKİYEDE YETİŞEN TAHIL ÜRÜNLERİ Türkiye de en fazla üretilen tarımsal ürünler tahıllardır. Şunlar;
1-BUĞDAY Büyüme döneminde nem ve yağış, olgunlaşma ve hasat döneminde kuraklık ve sıcaklık ister. Ülkemizde buğday üretiminde iç anadolu bölgesi birinci sıradadır.
ARPA 2-ARPA Buğdayın yetiştirilemediği daha soğuk ve yüksek yerlerde yetiştirilir. Yetişme döneminde yağış, hasat döneminde sıcaklık ister. En çok İç Anadolu bölgesinde yetişir.
3-MISIR Sıcak ve nemli bölgelerde yetişir.Özellikle olgunlaşma döneminde daha fazla nem ve yağış ister.En çok Akdeniz bölgesinde yetiştirilir.
4-PİRİNÇ Pirinç, çeltik bitkisinin tohumlarının kabuklarından ayrılmasıyla elde edilir. Yetişme süresi boyunca yüksek nem ve sıcaklık ister. Ülkemizde en çok Marmara bölgesinde yetiştirilir.
5-ÇAVDAR Tahıllar içerisinde soğuğa en dayanıklı olanıdır. Bu nedenle buğday ve arpanın yetiştirilemediği yerlerde yetiştirilir. Ülkemizde en çok iç Anadolu bölgesinde yetiştirilir.
6-YULAF Sıcak ve kurak koşullarda üretilebildiği gibi serin ve nemli bölgelerde de yetiştirilebilir. Daha çok bisküvi üretiminde kullanılır. Ülkemizde özellikle iç Anadolu ve Marmara bölgesi ile Çukurova da yetiştirilmektedir.