Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Bölgelerimizi tanıyalım

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Bölgelerimizi tanıyalım"— Sunum transkripti:

1 Bölgelerimizi tanıyalım

2 1-Marmara bölgesi Ülkemizin kuzeybatısında yer alır.İstanbul ve Çanakkale bu bölgede bulunur.Marmara bölgesi sanayi bakımından en gelişmiş bölgedir.

3 2-Ege bölgesi İzmir bu bölgede bulunur.Ülkemizdeki en çok zeytin,çekirdeksiz üzüm,incir ve zeytin yağı Ege bölgesinde üretilir.

4 3-Akdeniz bölgesi Ülkemizin en çok turist çeken bölgesidir.Ayrıca porkatakal,mandalina ,greyfurt,limon,muz gibi bir çok sebze ve meyve yetişir.

5 4-Karadeniz bölgesi Ülkemizdeki en yeşil ve ormanlıkbölgesidir.4 mevsimide çok yağmurlu geçer . Karadeniz’de balıkçılık yapılır.Çay,fındık en çok orada yetişir.

6 5-İç Anadolu bölgesi Ülkemizin başkenti Ankara bu bölgededir.Ülkemizin en çok tahıl yetiştirilen bölgedir(arpa,buğday,fasulye,nohut gibi)

7 6-Doğu Anadolu bölgesi Ülkemizin en büyük gölü olan Van gölü ve en yüksek dağı olan Ağrı dağı bu bölgededir.Büyükbaş hayvancılık en çok bu bölgemizde yapılır.

8 7-Güney Doğu Anadolu bölgesi
Ülkemizdeki petrol bu bölgede çıkarılır.Geniş düzlüklerle kaplıdır.Antep fıstığı,Diyarbakır karpuzu,mercimek en çok bu bölgede yetişir.

9 NOTLAR NOT:ARKADAŞLAR UNUTMAYIN Kİ ÜLKEMİZ BİR YARIM ADADIR.

10 1-Marmara bölgesi Ege bölgesi Akdeniz bölgesi Karadeniz bölgesi İç Anadolu bölgesi Doğu Anadolu bölgesi Güney Doğu Anadolu bölgesi


"Bölgelerimizi tanıyalım" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları