Finansal planlamada temel amaç;

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SERMAYE( KAYNAK) MALİYETİ
Advertisements

Girişimci: Candan İŞVEREN
FİNANSAL PLANLAMA BAŞABAŞ NOKTASI ANALİZİ FİNANSAL DENETİM
BÖLÜM VIII FİNANS YÖNETİMİ.
GİRİŞİMCİ SUNUMU.
HAZIRLAYAN: TANER KAYA
5. İşletme Dönemi Finansman Planının Hazırlanması
İŞ KURMA SÜRECİ.
FİNANSAL PLANLAMA BAŞABAŞ NOKTASI ANALİZİ FİNANSAL DENETİM
GİRİŞİMCİLİKTE FİNANSMAN (Bütçe - Anapara - Kredi)
sermayenin karlılığı=vergi sonrası kar/öz kaynakx100
GİRİŞİMCİLİKTE FİNANSMAN (Bütçe - Anapara - Kredi)
FİNANSAL ANALİZ.
Doc.Dr.Nesrin Ozatac Guz Donemi
NAKİT BÜTÇESİ İşletmenin gelecekteki çalışmaları ile ilgili olup,belirli bir dönem(genellikle bir yıl) nakit giriş ve çıkışlarının gösterildiği bir tablo.
3. Üretim Sistemi Geliştirme Planı ve Üretim Planının Hazırlanması
Finansal Planlama ve Kontrol
Finansal Planlama ve Kontrol
İŞLETMENİN FAALİYETLERİNE KAYNAK BULMA: FİNANSMAN
İŞLETME KURMA AŞAMALARI
İŞLETMELERİN KURULUŞ SÜRECİ VE AMAÇLARI
Çalışma Sermayesi Yönetimi
1. İŞLETMELERDE KAYNAK BULMANIN ÖNEMİ VE KAYNAK SAĞLAMA SİSTEMİ OLARAK FİNANSMAN
Sabit sermaye yatırım giderleri
9.BÖLÜM İŞLETMELERDE FİNANSMAN İŞLEVİ VE YENİ FİNANSMAN YÖNTEMLERİ
ÜNİTE 5 (Bölüm 1) FİNANSAL ANALİZ
İŞLETME BÜTÇESİNİN HAZIRLANIŞI
MADDİ DURAN VARLIĞI KREDİLİ SATIN ALMAK MI KİRALAMAK MI??
Nakit bütçesi, gelecek bir dönem içinde, (“genellikle bir yıl” veya “altı ay”) nakit giriş ve çıkışlarını gösteren bir tablodur. Bu tablonun yöneticinin.
Planlama Nedir? Planlama, işletmenin tümünü ya da herhangi bir birimini ilgilendiren, gelecekteki hareket tarzının ilkelerini saptama süreci veya işlerin.
Duran Varlıklar Rasyosu
Mali Konular İşletme Maliyetinin Hesaplanması. Mali Konular İşletme Maliyetinin Hesaplanması Küçük işletmelerde muhasebe ve nakit akışı Tanımlama.
İŞLETMELERİN KURULUŞ SORUNLARI
İşletmeyi neden kurarız ?
Örn: Dönen varlıkları: 40 TL
Planlama Nedir? Planlama, işletmenin tümünü ya da herhangi bir birimini ilgilendiren, gelecekteki hareket tarzının ilkelerini saptama süreci veya işlerin.
İŞLETME BİLİMİNE GİRİŞ
İŞLETMELERİN KURULUŞU
AKTİF HESAPLARPASİF HESAPLAR Duran VarlıkDönen VarlıkUVYKKVYK 220 ALICILAR120 ALICILAR400 BANKA KREDİLERİ300 BANKA KREDİLERİ 221 ALACAK SENETLERİ121 ALACAK.
Öğr.Gör.SEDA AKIN GÜRDAL
KOSGEB ve KOBİ’ler. KOSGEB KOSGEB, 1990 yılında 3624 sayılı Kanun ile kuruldu. Amacı; ülkenin ekonomik ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanmasında küçük.
İşletmelerin Kuruluşu, İş Planı ve Fizibilite
MALİ İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ. Dünyadaki hızlı değişim ve gelişim sürecinde kurumların başarılı olmaları ancak etkin bir muhasebe ve finansal yönetim ile olanaklıdır.
VARLIKLARIN YÖNETİMİ ÖRNEK SORULAR
PROJE KONULARI KOBİ’lerde Kurumsallaşmanın Geliştirilmesi KOBİ’lerde Markalaşmaya Geçiş.
İŞLE 524 – İŞLE 531 Yönetim Muhasebesi Maliyet ve Unsurları Dr. Can Öztürk.
İşletmenin Kuruluş Çalışmaları
KISIM 2 Finansal Yönetimde Temel Kavramlar BÖLÜM 3 Finansal Tablolar, Nakit Akışı ve Vergiler.
FİNANS VE MUHASEBE H04.
1 GİRİŞİMCİ SUNUM TASLAĞI. 1. İletişim Formu 2. Şirket Hakkında Bilgi 3. Genel Bilgi 4. Sektör ve Pazar Hakkında 5. Teknoloji ve Patent Hakkında 6. Rakip.
XXX HİDROELEKTRİK SANTRALİ (HES) PROJESİ
KARABURUN RÜZGAR ENERJİ SANTRALİ (RES) PROJESİ
KKTC GİRİŞİMCİLİK PROJESİ - ÖNCELİK 2 İŞ PLANI
FİNANSAL KİRALAMA İŞLEMİ VE MUHASEBE KAYDI
İŞLETME BÜTÇELERİ Bu sunudaki değerler “file:///C:/Users/kullanici/Documents/%C4%B0%C5%9Fletme%20B%C3%BCt%C3%A7eleri%20(Do%C3%A7.%20Dr.%20R.%20%C4%B0.%20G%C3%B6kbulut).pdf”
İŞLETMELERİN KURULUŞ SORUNLARI
FİNANS ÖĞR.GÖR.TAYLAN VURGUN.
İŞ PLANI ÖRNEĞİ HAZIRLAMA (DEVAMI)
İŞLETMELERİN KURULUŞU
Finans Nedir Finans, işletmenin gereksinim duyduğu fonların en uygun koşullarda ele geçirilmesi ve ele geçirilen fonların en etkin kullanımını sağlamaktır.
YEDİNCİ BÖLÜM FİNANSAL PLANLAMA.
FİNANSAL YÖNETİM.
KKTC’DE GİRİŞİMCİLİK PROJESİ
Bölüm 12. İşletmecilik İşletme, ürün piyasalarındaki ekonomik birim olup, üretim faaliyeti için üretim faktörleri bir araya getirilir. İşletmelerde örgütsel.
DURAN VARLIKLARA AİT ÖZELLİKLİ YATIRIM KARARLARI
BAŞA-BAŞ NOKTASI (BREAK EVEN POINT)
İÇİNDEKİLER Firmalarda Uzun Vadeli Yatırım Kararları (Sermaye Bütçelemesi) Sermaye Bütçelemesi ve Nakit Akımı Analizleri Projenin Nakit Akımlarının Tahmini.
KKTC GİRİŞİMCİLİK PROJESİ - ÖNCELİK 2 İŞ PLANI
HESAP PLANI.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

Finansal planlamada temel amaç; Finansal planlama, işletmelerin faaliyetleri sırasında ortaya çıkacak her türlü fon giriş ve çıkışlarının önceden bir program içerisinde Finansal planlamada temel amaç; Gelecek döneme ilişkin olarak hazırlanan finansal planların hedeflerine ulaşmaları, plan öncesi ve plan sonrası çalışmaların titizliğine bağlıdır. Plan hazırlandıktan sonra amacına ulaşabilmesi , planın her uygulama aşamasının titizlikle gözlenip değerlendirilerek kontrol edilmesi ile olanaklıdır. Uygulama aşamasında değişen koşullara göre , planda gerekli düzeltmelerin yapılması ve planın belirlenen amaç doğrultusunda uygulanması finansal kontroller ile sağlanabilir.

FİNANSAL PLANLAMA Gelecek döneme ilişkin olarak hazırlanan finansal planların hedeflere ulaşmaları, plan öncesi ve sonrası çalışmaların titizliğine bağlıdır. Planlar hazırlandıktan sonra amacına ulaşabilmesi , planın her uygulama aşamasının titizlikle gözlenip değerlendirilerek kontrol edilmesi ile olanaklıdır. Uygulama aşamasında değişen koşullara göre , planda gerekli düzeltmelerin yapılması ve planın belirlenen amaç doğrultusunda uygulanması finansal kontroller ile sağlanabilir.

FİNANSAL PLANLARIN TÜRLERİ OLAĞAN FİNANSAL PLANLAR İşletmenin normal faaliyet döneminde faaliyetlerini yürütebilmek amacıyla yaptığı finansal planlardır. Proforma bilanço, gelir tablosu ve fon akım tablosu İşletme bütçeleri OLAĞANÜSTÜ FİNANSAL PLANLAR İşletmenin olağanüstü durumlarda veya yatırım kararlarına bağlı olarak hazırlanan planlardır. Yatırım planları (fizibilite etüdleri ) bu planların en iyi örnekleridir.

FİZİBİLİTE ETÜDÜNÜN BÖLÜMLERİ EKONOMİK BÖLÜM TEKNİK BÖLÜM FİNANSAL BÖLÜM

FİZİBİLİTE ETÜDÜNÜN BÖLÜMLERİ EKONOMİK BÖLÜM İŞLETME HAKKINDA GENEL BİLGİLER FAALİYET KONUSUNUN EKONOMİDEKİ YERİ TEKNİK BÖLÜM KURULUŞ YERİ HAKKINDA GENEL BİLGİLER YATIRIMLA İLGİLİ TEKNİK BİLGİLER FİNANSAL BÖLÜM SABİT YATIRIM HARCAMALAR FİNANSMAN BİLGİLER YILLIK İŞLETME GİDERLERİ YILLIK İŞLETME GELİRLERİ İŞLETME SERMAYESİ TUTARI YAPILACAK ANALİZLER VE DÜZENLENECEK İŞLETME BÜTÇELERİ

İŞLETME HAKKINDA GENEL BİLGİLER EKONOMİK BÖLÜM İŞLETME HAKKINDA GENEL BİLGİLER İşletmenin Adı (Ünvanı) İşletmenin Adresi İşletmenin Hukuki Yapısı İşletmenin Sermayesi İşletmenin Ortakları ve Pay Dağılımları İşletmenin telefon, telex, telefaks, web , e- mail adresi Bağlı bulunduğu vergi dairesi adı ve hesap numarası FAALİYET KONUSUNUN EKONOMİDEKİ YERİ Faaliyet konusunun girdiği sektör hakkında genel bilgiler Sektörün genel olarak dünyadaki durumu Sektörün Türkiye’deki durumu Planlanan yatırım ile hedeflenen değerler

KURULUŞ YERİ HAKKINDA GENEL BİLGİLER TEKNİK BÖLÜM KURULUŞ YERİ HAKKINDA GENEL BİLGİLER Kuruluş yeri olarak düşünülen alanlar Karar verilen kuruluş yerinin seçilme nedenleri Kuruluş yeriyle ilgili alt yapı özellikleri Kuruluş yerinin ulaşımla ilgili değerlendirmeleri YATIRIMLA İLGİLİ TEKNİK BİLGİLER Etüd ve proje hazırlamalarıyla ilgili bilgiler Yatırımda kullanılacak olan arsa veya araziyle ilgili bilgiler (tevzi ,düzenleme,satın alınma şekli v.b) Yapılacak olan tesisat ve satın alınacak makine ,cihaz, demirbaş v.b. Donanımla ilgili teknik bilgiler tercih edilme nedenleri Yatırımın ekonomik ömrü ve tahminlenen hurda değerleri Yatırım projesinin tercih edilmesinde uygulanan proje yöntemleri Patent – know –how gibi haklar kullanılacakla onunla ilgili bilgiler İstihdam edilecek personele ilişkin bilgiler

SABİT YATIRIM HARCAMALARI FİNANSAL BÖLÜM SABİT YATIRIM HARCAMALARI Etüd ve proje hazırlama giderleri Patent ve know- how giderleri ( varsa) Arsa satın alma veya kiralama bedeli Arazinin düzenlenme giderleri İnşaat giderleri Makine, teçhizat,demirbaş v.b. giderler İthalat ve gümrük vergileri(ithalat işlemi yapılacaksa) Yatırım tamamlanıncaya kadar yapılan genel gider niteliğindeki harcamalar Kullanılan yabancı kaynaklara ait finansman giderleri FİNANSMAN BİLGİLER Yatırımda kullanılacak öz kaynak toplamı Kullanılacak yabancı kaynakların türleri , vadeleri ve toplamı

YILLIK İŞLETME GİDERLERİ FİNANSAL BÖLÜM YILLIK İŞLETME GİDERLERİ Enerji ve yakıt giderleri Üretim giderleri (hammadde, yardımcı, malzeme v.b) Bakım – onarım ve giderleri Personel giderleri Finansman giderleri Anapara taksitleri Amortisman giderleri AR-GE araştırma giderleri Satış, reklam v.b. giderler (ambalaj malzemesi dahil) Genel giderler Beklenmeyen giderler

YILLIK İŞLETME GELİRLERİ FİNANSAL BÖLÜM YILLIK İŞLETME GELİRLERİ Yıllık satış hacmi Birim satış fiyatı Yıllık toplam satış hasılatı Diğer olağan gelirler

İŞLETME SERMAYESİ TUTARI FİNANSAL BÖLÜM İŞLETME SERMAYESİ TUTARI İşletme sermayesi tahminlemesinde bulunurken en az aşağıdaki noktaların dikkate alınması gerekir İşletmede izlenecek satış politikaları ( nakit , alacaklar ,stok politikasıyla doğrudan ilgilidir) İşletme faaliyetlerinin mevsimlik özellikleri Üretim politikası Sektördeki rekabet koşulları ve rakip işletmelerin politikaları Kar payı dağıtım politikası İşletme sermayesinin belirlenmesinde etkili olan diğer politikalar

VE DÜZENLENECEK İŞLETME BÜTÇELERİ FİNANSAL BÖLÜM YAPILACAK ANALİZLER VE DÜZENLENECEK İŞLETME BÜTÇELERİ Başabaş noktası analizi Karlılık analizi Yatırımın ekonomik ömrü süresince yıllık İşletme giderleri bütçeleri İşletme gelirleri bütçeleri Satış bütçesi Üretim bütçesi Nakit bütçesi

KARAR YATIRIMI GERÇEKLEŞTİR YATIRIMDAN VAZGEÇ İYİ GÜNLER