ABD'nin Georgia eyaletinde bulunan "Rehber Taşı" henüz 29 yıllık bir geçmişe sahip ama esrarını koruyor. Görenleri şaşırtan taşı kimin yaptırdığı tam olarak.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
DERSİMİZ : HAYAT BİLGİSİ KONUMUZ : YÖNÜMÜ NASIL BULUYORUM?
Advertisements

Şehzadebaşı ve Koca Sinan
AMAN BU OYUN HİÇ BİTMESİN... Berber, sokakta oynayan çocuklardan birini çağırdı ve o gelince cebinden biri beş milyonluk, öteki beşyüzbinlik iki banknot.
Çemberin Analitik İncelenmesi
Uzay mekiğinin yakıt tankının genişliği neden 1,5 metre?
Slaytı kendi akışında ve sesli izleyiniz.
Anneler günü nasıl başladı birlikte öğrenelim….
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
Atatürk’ün Çocukluk Anıları
A) Zilin çalmasıyla yarışma başladı.
Çinde Şanghi eyaletindeki Chian şehrinin 120 km
Bir süre önce, başka bir kadınla çıkmaya başladım ve bu aslında
“YAZARLAR OKULLARDA’’ PROJESİ
MESLEK SEÇMELİ I DERSİ BİTİRME ÖDEVİ
Günay GEÇKİN Fen Bilgisi Öğretmeni
POMPEI Cem Yurtsev
YEREL SAAT ve GÖLGE BOYU GRAFİĞİ.
Öğrenci Temsilcilikleri Seçimi Mühendislik Fakültesi.
DOĞAL AFETLER.
Hazırlayan Nehir Gülce ÇEŞMECİ 6-B NO 1
Halk Sağlığı Müdürlüğü
Tamamı insanoğlu tarafından inşa edilmiş, olağanüst yapıtlardır
TIKANDI BABA Seval KEMERTAŞ tarafından düzenlenmiştir.
6. EYLEM KİPİNDE ANLAM KAYMASI.
ÜÇ İHTİYAR MİSAFİR ÖYKÜSÜ
ESKİ DÜNYANIN 7 HARİKASI
MISIR PİRAMİTLERİNİN SIRRI
Matematik Cahit arf.
Ali Barsal 5N 1K Anne ne çok soru soruyorsun aklım karıştı ya…
Takvim VE SAAT ÇEŞİTLERİ
Eve bir bakın. Tipik bir amerikan evi. Yer Tennessee Eyaleti.
1. YEREL SAAT Güneşin gökyüzündeki durumuna göre ve yeryüzündeki cisimlerin gölge boyuna göre ayarlanan saate yerel saat denir. *Yani güneşin en tepede.
KİM KİMİ YENECEK? Kazanım: *Öfke ile baş etmede yapıcı yollar kullanır. 9. Sınıf 33 nolu kazanım etkinliği *Bu etkinlik özel bilgi ve deneyim gerektirdiği.
DÜNYANIN ŞEKLİ VE HAREKETLERİ-2
Şiddetle itiraz ettim: "Ama ben seni seviyorum!!!"
CÜMLEDE ANLAM.
MÜLAKAT (GÖRÜŞME) Ünlü kişileri çeşitli yönleriyle tanıtmak veya toplumu ilgilendiren önemli bir konuyu aydınlatmak için ünlü kişi yahut uzmanlarla.
DEPREM NEDİR ? NASIL MEYDANA GELİR. DEPREM NEDİR ? NASIL MEYDANA GELİR.
NUSAYBİN EMİRE GÖZÜ ANADOLU LİSESİ HAZIRLAYAN: KOORDİNATÖR REHBER ÖĞRETMEN MEHMET AYDOĞAN.
Dünyayı tehdit eden ölümcül virüs Ebola, ilk olarak bundan 38 yıl önce, Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde ortaya çıktı. Uzun bir aranın ardından 2013'te.
BİR ÖYKÜ.
Soru 1. İnsan bir kışını burada geçirse ( ) yalnız müzik dinlese ( ) yalnız bu yankılı havayı koklasa ( ) Yukarıdaki cümlede parantezle gösterilen yerlere.
Dünyanın Yedi Harikası
TÜRKÇE / Düşünce Yazıları (Gezi Yazısı-Anı)
1-)BASİT 2-)BİRLEŞİK 3-)SIRALI 4-)BAĞLI
Bizler bugüne kadar, Kurtuluş Savası denince aklımıza hiç
PARA KAZANMAK SADECE DÜŞÜNMEK, ÇALIŞMAK VE HIRSLA OLMAZ. İŞTE BUNA ÇOK GÜZEL BİR ÖRNEK…
SEVGİ ZENGİNLİK BAŞARI
BİLGİ YUVAMIZIN KUZUCUKLARI
Madde atom element bileşik
Örnek 1: Bayram Gıda Market’in Mayıs ayı kasa bakiyesi TL’dir. Şirket gelecek 7 ay içerisinde aşağıda yer alan nakit akımlarına sahip olacağını.
MERHAMET ŞEVKAT FEDAKARLIK
BEST SUMMER EVER. EMBASSY SUMMER  Campbell House.
ŞAP KOTU DAĞITIMI NASIL YAPILIR
TAVŞAN VE YILANIN DOSTLUĞU
Yönleri Öğreniyorum.
Sayı değeri
GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE SAATLER
Uydu Konumlandırma Sistemleri
PARA KAZANMAK SADECE DÜŞÜNMEK, ÇALIŞMAK VE HIRSLA OLMAZ. İŞTE BUNA ÇOK GÜZEL BİR ÖRNEK… PPS: Cem Yurtsev Hikayeyi paylaşan : Sevil Bayer BU SUNU SANALDUNYA.
ADLAR a:Cins Ad b:Özel Ad c:Ad Tamlamaları 2-Sevim’in babası İstanbul’dan bugün geldi. Örnekte gördüğünüz her sıra bir cümledir.Çünkü,her sırada birtakım.
Bir zamanlar, birbirine bitişik iki çiftlikte yasayan iki erkek kardeş vardı. Günlerden bir gün bu iki kardeş arasında bir anlaşmazlık baş gösterdi. İki.
Alibaba.com Marka Hikayesi
MELODİ TAŞDEMİR
GECE ve gündüz Orhan İŞLEYEN ( ) Rıdvan ADIYAHŞİ ( )
MISIR PİRAMİTLERİNİN SIRRI §Yüzyıllar önce Mısır hükümdarı... Ülkesine eşsiz ve asırlarca kalabilecek bir yapıt inşa edilmesini istemiş. Bu eşsiz yapıtın.
DÜNYANIN YEDİ HARİKASI Mahir Kılıç 8/a 334. TAÇ MAHAL Babür İmparatoru Şah Cihan tarafından yaptırılan Taç Mahal, Hindistan’ın Agra şehrindedir. Şah Cihan’ın.
MISIR PİRAMİTLERİNİN SIRRI §Yüzyıllar önce Mısır hükümdarı... Ülkesine eşsiz ve asırlarca kalabilecek bir yapıt inşa edilmesini istemiş. Bu eşsiz yapıtın.
DÜNYA, AY, GÜNEŞ VE EVRELERI. AYıN EVRELERI AY HAKKıNDA ILGINÇ BILGILER.
Pi(p) Sayısını Tanıyalım
Sunum transkripti:

ABD'nin Georgia eyaletinde bulunan "Rehber Taşı" henüz 29 yıllık bir geçmişe sahip ama esrarını koruyor. Görenleri şaşırtan taşı kimin yaptırdığı tam olarak bilinmiyor. Ama "Kıyamet gününden sonra hayatta kalabilecek insanlara, yeniden bir medeniyet kurmaları için bir rehber niteliğinde" olması amacıyla yaptırıldığı biliniyor. Üzerinde, Svahili dili dâhil 8 dilde sayısız ilginç yazılar mevcut. Tarihten, genetiğe, sosyal bilimden fiziğe kadar pek çok bilgi var.

Her biri 20 ton ağırlığında, 5 metre yüksekliğinde beş ayağı, bir de 12 tonluk bir tepe taşı olan devasa anıtın her türlü doğal felakete meydan okuyacak nitelikte yapılması istenmiş. 1980'de dikilen anıtın hikâyesi ise Temmuz 1979'un bir cuma akşamında başlamış. Kendisini Robert C. Christian olarak tanıtan, şık giyimli, orta yaşlı, gir saçlı, ince ve uzun boylu bir kişi, ABD'nin ve hatta dünyanın en iyi granit taşının işlendiği Georgia eyaletindeki Elbert kentindeki Elberton Granite Finishing adlı şirkete gidip "Ben küçük bir grup Amerikalı'nın adına burada, hem saat, hem takvim, hem rehber olacak bir granit anıt siparişi vermek istiyorum" dedi.

Elberton Granite Finishing Firmasının o dönemdeki Başkanı Joe Fendley, o günü şöyle anlatıyor:

"Etkileyici görünen o adamın anlattıklarıyla önce pek ilgilenmedim ama ne istediğini tarif ettikçe şaşırdım. Sadece dev granit taşları işlememizi değil, onları devasa bir astrolojik enstrüman şeklini andıracak bir şekilde yerleştirmemizi istiyordu. Bu çok zor bir işti ve kurtulmak için üç kat fazla bir fiyat söyledim. Ama o rakamı hiç itiraz etmeden kabul etti. Şemalarıyla geldi ve o şemalara göre çalıştık. Her şey bittiğinde ortaya çıkan bu dev anıta şaşırdık. Ama siparişini veren Robert C. Christian o gün bugün ortada yok. Ayrıca buradan ayrılırken bana açıkca R.C. Christian'ın takma bir isim olduğunu söyledi" dedi. "Etkileyici görünen o adamın anlattıklarıyla önce pek ilgilenmedim ama ne istediğini tarif ettikçe şaşırdım. Sadece dev granit taşları işlememizi değil, onları devasa bir astrolojik enstrüman şeklini andıracak bir şekilde yerleştirmemizi istiyordu. Bu çok zor bir işti ve kurtulmak için üç kat fazla bir fiyat söyledim. Ama o rakamı hiç itiraz etmeden kabul etti. Şemalarıyla geldi ve o şemalara göre çalıştık. Her şey bittiğinde ortaya çıkan bu dev anıta şaşırdık. Ama siparişini veren Robert C. Christian o gün bugün ortada yok. Ayrıca buradan ayrılırken bana açıkca R.C. Christian'ın takma bir isim olduğunu söyledi" dedi.

Rehber taşının ayakları, güneşi yıl boyunca Doğu-Batı yönünde işaret edecek şekilde yerleştirilmiş. Tepe taşına açılan bir delikten gelen güneş ışını, bir ayağın üzerindeki takvimde, günü gösteriyor. Taşın üzerindeki İngilizce, Arapça, İbranice, Svahili dili dahil 8 dildeki bilgiler ise şaşırtıcı derecede hem günlük hayatta hem de yüksek bilimde kullanılabilen bilgiler.

Anıtın Elbert kentinin bir tepesine dikilmesine izin veren belediyede de R. C. Christian adına izin belgesi mevcut. Ama hiç kimse onu tanımıyor. Ne var ki belediyeye çok yüklü bir bağış da yaptığı kayıtlarda.

Bu temaya yaklaşan ve tarihöncesi bir dönemde yapıldığı bilinen fakat halen ne amaçla yapıldığı belli olmayan bir yer daha var…STONEHENGE Bu temaya yaklaşan ve tarihöncesi bir dönemde yapıldığı bilinen fakat halen ne amaçla yapıldığı belli olmayan bir yer daha var…STONEHENGE

İngiltereİngiltere'deki Salisbury Düzlüğü'nde eskiden dinsel törenler için kullanılan büyük taşlardan oluşan bir çember vardır. Başlangıcı İngiliz adalarındaki Neolitik insanlara kadar uzanmaktadır. Keskiyle yontulmuş, düzgünleştirilmiş ve dışarıdan yerel bölgeye taşınmış, dik konumundaki 30 taştan (bunlardan halen 17'si ayaktadır) oluşan ve kavisli hale getirilerek dik duran taşların üzerine yerleştirilen lento(kiriş) taşlarını içeren ve böylelikle çember şeklinde kapı boşlukları oluşturan tek taş çemberdir. Salisbury Düzlüğüİngiliz Neolitik İngiltereSalisbury Düzlüğüİngiliz Neolitik

Stonehenge'in çemberi bölen ve yapının girişinden geçen ekseninin yaz dönencesindeki (21 Haziran) gündoğumuna doğru konumlandırılmış olması ilginçtir.

Enteresan değil mi ?...