WileyInterscience Ulusal Akademik Lisans (UASL)Toplantısı 14-15 Mayıs 2007 - Antalya

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Duke University Press Elektronik Koleksiyon ve Servisler.
Advertisements

Cochrane Collaboration & The Cochrane Library
-Scopus- Uz. Kübra DEMİR
Aile Hekimleri İçin Bir Elektronik Takip Veritabanı Ailem 1.0
360Core Kütüphane Kullanıcıları için Kütüphaneciler için
Journal Use Reports Süreli Yayın Koleksiyonu Geliştirmenizde Güçlü Karar Destek Hizmeti - Kasım
MATHSCINET KULLANIM KILAVUZU
Zeynep Niksarlı & Ebru Bezik Aktaş
ANKARA ÜNİVERSİTESİ Kurumsal Arşivi Açık Erişim Kaynakları
ULAKBIM UASL Mayıs İçerik Türleri: Bilgide Bir Servet Hukuk Dergileri Online Hukuk Kitapları Yasalar, İçtihatlar ve Mahkeme Kararları Gazete ve.
Tarafından sağlanmaktadır ScienceDirect Veri Tabanı.
Oxford Online Dergi Koleksıyonu’ nun Etkin Kullanımı. Bölüm 1 Oxford Dergılerını Tarama ve Tarama Seçeneklerini Genışletme.
E-Journal A.M.S. (EJAMS) Kütüphaneciler için e-dergi koleksiyonlarının yönetiminde, kullanıcılar için ise bu koleksiyonlardan yararlanmada kolaylık sağlar.
Copyright 2006 Thomson Corporation 1 Ulusal Akademik Site Lisansı (UASL) Projesi çerçevesinde THOMSON SCIENTIFIC – ISI WOK EĞITIM SEMİNERLERİ – 2007 TEKNİK.
Journal Citation Reports - Dergi Atıf Raporları -
CABI Bilgi Kaynaklarında Yenilikler; E-kitaplar, E-arşivler ve Referans kaynakları Clodagh Corcoran&Merve Okur.
Oxford Online Dergi Koleksıyonu’ nun Etkin Kullanımı. Bölüm 1 Oxford Dergılerını Tarama ve Tarama Seçeneklerini Genışletme.
Ankara Üniversitesi Açık Arşiv Uygulaması
WEB OF SCIENCE İLE ATIF TABANLI ARAŞTIRMA DEĞERLENDİRMESİ Eğitmen: Metin TUNÇ This presentation is an introduction to InCites - the new web-based.
MİKRO Bilgi Kayıt ve Dağıtım A.Ş. AV-DATA
6-7 June 20033rd International ANKOS Meeting1 ANKOS Anadolu Üniversite Kütüphaneleri Konsorsiyumu Bülent KARASÖZEN Orta Doğu Teknik Üniversitesi.
InCites. National Citation Report for Turkey Kurumunuzun aboneliğini gerçekleştirdiği InCites (National Citation Report for Turkey) Web of Science kapsamındaki.
ANKOS 7. Yıllık Toplantısı, 31 Mayıs-2 Haziran 07, KTÜ KULLANICI/KÜTÜPHANECİ EĞİTİMİ GRUBU Kullanıcı/Kütüphaneci Eğitimi Grubu ANKOS çatısı altında 2002’de.
EGE ÜNİVERSİTESİ «TPE BİLGİ VE DOKÜMANTASYON BİRİMİ» PATENT BİLGİ VE DOKÜMANTASYON MERKEZLERİNİN (PATLIB) YENİDEN YAPILANDIRILMASI PİLOT PROJESİ.
Journal Citation Reports (JCR)
Emerald Management eJournals Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi 08 Nisan 2011 Mine Tonta Tel:
WILEY InterScience WILEY InterScience. Erişim Adresi:
Jane’s Information Group Metin Tunç Veritabanı Uzmanı.
İstanbul Medipol Üniversitesi
ULAKBİM UASL Mayıs 2007 İktisadi ve İdari Bilimlerde Otorite Kaynak: OECD.
CAHİT ARF BİLGİ MERKEZİ ULUSAL VERİ TABANLARI Uzman Didem AYDAN Uzman Sibel TABANLIOĞLU V. TÜBİTAK EKUAL Yıllık Toplantısı Mayıs 2009, Antalya.
Wiley İnterScience TUBİTAK-EKUAL & SAĞLIK BAKANLIĞI Eğitim Toplantısı Wiley InterScience
American Mathematical Society MathSciNet Mathematical Reviews
EBSCOhost 2.0 Tıp Veritabanları Eğitim Toplantısı.
ANKOS 3. ULUSLARARASI TOPLANTISI 6-7 HAZIRAN 2003 ANKARA.
Springerlink.com Emel Kaynak Mikro Bilgi Kayıt ve Dağıtım A.Ş EĞİTİM ARAŞTIRMA HASTANELERİ EĞİTİM TOPLANTISI.
Türk Tıp Fakültesi yayınlarında kurallar ve dergiler Sağlık Bilimlerinde Süreli Yayıncılık Ulusal Sempozyumu Kasım 2008, Ankara Öğr. Gör.
Engineering Village Platformu Foksiyonlar ve Arama fırsatları Tübitak - Ekual Mayıs,2008 Emre Bilinç ITS.
Research Services Group. Copyright 2006 Thomson Corporation 2 Araştırmaların Ölçümü Her ne kadar Web of Science veritabanının ana amacı araştırmacılara.
Uzm. Fatma BAŞAR Cahit Arf Bilgi Merkezi Eğitim ve Tanıtım Sorumlusu 22 Eylül 2010 T.C. Sağlık Bakanlığı Eğitim Toplantısı TÜBİTAK.
Cochrane Collaboration Kanıta Dayalı Tıp Organizasyonu
1 Bilgiye Erişimde Fırsat Eşitliği Projesi Olarak EKUAL'in Doğuşu ve Gelişimi Prof.Dr. Cem SARAÇ Hacettepe Üniversitesi.
ANKOS Kullanım İstatistikleri Kullanım İstatistikleri Çalışma Grubu ANKOS 7.Yıllık Toplantısı, 31 Mayıs-2 Haziran 2007 Karadeniz Teknik Üniversitesi.
Empowering management research EmeraldManagementXtra Ürün ve Hizmetler Brian Berry Business Manager for Turkey Emerald Group.
Wiley InterScience Kanıt Tabanlı Tıp Bilgi Hizmetleri.
“Sosyal Bilimler ve Internet” 18 Nisan 2000, Hacettepe Üniversitesi, Beytepe Y.T. Sosyal Bilim Araştırmalarında Elektronik Yayınların Kullanımı Yaşar Tonta.
Deniz Yilmazoglu. Sağlık ile ilgili bilgiler heryerde... Fakat bir sağlık müdahalesinin diğerinden daha iyi olduğunu, veya yarardan çok zarar inşa ettiğini.
SPRINGERLINK YENİLİKLERİ VE YENİ TIBBİ İÇERİKLER N ADJA M ADANI M OUDARRES M ETIN T UNÇ EKUAL 2010 A NTALYA.
ULUSAL AKADEMİK LİSANS TOPLANTISI 6 Kasım 2006, İstanbul.
SB Eğitim ve Araştırma Hastaneleri İçin TÜBİTAK EKUAL Eğitim Toplantısı SpringerLink Eğitim Sunumu TÜBİTAK Mustafa İnan Toplantı Salonu Ankara, 22 Eylül.
TÜBİTAK ULAKBİM Cahit Arf Bilgi Merkezi Araştırma Faaliyetleri ve Bilimsel İçeriğe Erişimde Cahit Arf Bilgi Merkezi & Dünden Bugüne TÜBİTAK EKUAL.
Cochrane Kitaplığı’nı Anlamak Cochrane Kitaplığı’na giriş.
Springerlink.com Emel KAYNAK Stm-Info Bilgi Hizmetleri ve Yayıncılık
STM İNFO Hakkında ULAKBİM UASL Antalya 2007 Metin Tunç STM-INFO Bilgi Hizmetleri ve Yayıncılık
Malzeme Bilimi & Mühendisliği online veritabanı © Trans Tech Publications Inc.
Trans Tech Publications (TTP) 1967 yılında ünlü bir Avrupalı bilim adamı ve eğitimci tarafından kurulmuştur. Malzeme bilimi ve mühendisliği alanlarında.
ArgentinaArmeniaAustraliaAustria Belgium (Flemish) Belgium (French) Bosnia and HerzegovinaBotswanaBrazilBulgariaCanadaChileChina Chinese Taipei CroatiaCyprus.
HUKUKTA BİLGİ YÖNETİMİ BBY Veri Tabanları (Uluslararası) Nazan Özenç Uçak Güz.
23 Haziran 2014 Gazi Gelecektir. Birimi Makale IF 0,1-0,5 Makale IF 0,51- 1,00 Makale IF 1,01- 2,00 Makale IF 2,01- 5,00 Makale IF 5,01- 10,00 Makale.
NOT: Bu slayt üzerindeki resmi değiştirmek için resmi seçin ve silin. Ardından, kendi resminizi eklemek için yer tutucudaki Resimler simgesini tıklatın.
Araştırmacıların konu ve kaynak taraması için harcadıkları zaman sorunlarına, ulusal düzeyde, hızlı, tek merkezden ve kolay arama ile çözüm. Ulusal dergilerin,
Bilimsel Bilgiye Erişim
Bilimsel Çıktıları ve Performans Analizi
Oxford Dergılerını Tarama ve Tarama Seçeneklerini
Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanlığı
Literatür Araştırması
Uluslararası Üniversite Sıralama Sistemleri Genel Bir Değerlendirme
Türkiye Atıf Dizini nedir?
Türkiye Atıf Dizini nedir?
Türkiye Atıf Dizini nedir?
Sunum transkripti:

WileyInterscience Ulusal Akademik Lisans (UASL)Toplantısı Mayıs Antalya

WILEY YAYINCILIK 1807 yılında kuruldu. “ In 1807, Charles Wiley, then 25 years old, opened a small printing shop at 6 Reade Street in lower Manhattan, New York City.” Ana Çalışma Alanı: Bilimsel yayıncılık

Wiley yayınları fen, teknoloji ve tıp alanlarında dergi, kitap, bilimsel ansiklopediler, referans kaynakları, ve diğer profesyonel bilgi kaynakları olarak son kullanıcıların hizmetine gelişmiş teknoloji olanakları ile sunulmaktadır.

Kimler Kullanır? Endüstri & Hükümet Hastaneler İlaç Firmaları Kimya Firmaları Mühendislik Firmaları Bankacılık & Sigortacılık... Akademi Tıp Fakülteleri Mühendislik Fakülteleri Bütün Üniversiteler Askeri Akademi Resmi Araştırma Kurumları

14 farklı bilimsel alana dağılmış biçimi ile mevcuttur. Taranabilir, dinamik ve her zaman erişime açık! Dargi Paketi: 883 Dergi E-book Paketi: 2300’den fazla E-kitap Referans Paketi: 70’ten fazla Ansiklopedik Referans Kaynağı Protokol paketi: 14 Güncel Protokol Profesyonel Veritabanları Paketi: 14 Veritabanı Arşiv Paketi: 18 Arşiv Koleksiyonu Wiley InterScience Kapsam / Ürün Paketleri

Yüksek Etki Değerine Sahip Dergiler Journal Citation Report derginin 606 tanesi atıf indekslerinde yer almaktadır. Abbreviated Journal Titl Impact Factor 1MASS SPECTROM REV HEPATOLOGY ANGEW CHEM INT EDIT ADV MATER IMMUNOL REV MED RES REV HUM MUTAT ANN NEUROL ARTH RHEUM/AR C RES7.421

…Dergi Arşiv Koleksiyonu …Dergi Arşiv Koleksiyonu İlk sayıya varacak düzeyde 1800’lü yıllara ulaşan içerik.

Psikoloji Tanımlayıcı Referans Kaynakları İş, Finans ve Yönetim KimyaMühendislik Yer ve Çevre Bilimleri FizikGenel Bilim Fen ve Tıp Bilimleri = 70’den fazla Farklı Referans Kaynağı

…OnlineBooks™ 2300’ü aşkın çevrimiçi e-kitap Her yıl 250 kadar yeni başlık ile güncel içerik.

14 Laboratuvar Protokolü Tüm içerikleri ile taranabilir. Html ve PDF formatı Dahili linkleme Güncel Protokoller

Profesyonel Veritabanları Encyclopedia of Reagents for Organic Synthesis: Compounds/reactions = 50,000 Records/reviews = 5,582 Organic Syntheses: Compounds/reactions = 6,000 Records/reviews = 10,400 Organic Chemical Drugs and their Synonyms : Compounds/reactions = 16,000 Records/reviews = 125,000 Encyclopedia of Actuarial Science Kapsamlı Referans Kaynağı 450 Makale

Cochrane Library online veritabanı sağlık hizmeti geliştiren uzmanlara ve hizmeti alan kitleye verecekleri kararda yardımcı olacak bilgi ve delilleri sunar. The Cochrane Library

Cochrane – international 1993’te Kuruldu Kar Amacı Gütmeyen Bir Organizasyon İngiltere Merkezli 15,000 Katkı Sağlayıcı 100 Farklı Ülkeden Gelişmekte Olan Ülkelerden 1,000’in Üzerinde katılım 12 Bölgesel Cochrane Merkezi ve Birimleri

Cochrane Merkez ve Birimleri Canadian US UK Nordic Dutch German Italian Iberoamerican Chinese Australasian South African Brazilian Bahrain Branch Thai Network South Asian Network New Zealand Branch San-Francisco Branch Hong-Kong

Cochrane Library Bünyesindeki Bilgi Türleri Systematic Reviews Protocols Randomized Controlled Trials Meta-Analysis

Systematic Review “Review” belli bir alanda iki veya daha fazla yayının üzerinde inceleme yaparak sonuç ve değerlendirmeleri sentezleyen çalışmalardır. “Systematic review“ ise belli bir alanda çıkarılmış bütün literatürü kapsamlı biçimde sentezleyen bilgi materyalidir.

Cochrane Reviews The Lancet, New England Journal of Medicine, British Medical Journal, ve The Journal of the American Medical Association gibi yayinlarda “Altin Standard” reviewlar olarak değerlendirilmektedir.

Örnek Bir Systematic Review Kriteri

Protokoller Belli bir çalışmada plan veya süreçleri tanımlayan bilgilerdir. Yapılaması gereken işlemleri nedenleri ile birlikte nasıl yapılması gerektiğini belirtir bilgilerdir.

Meta-Analysis Tek bir rakamsal ölçüm yöntemi üzerinde birkaç çalışmanın sonuçlarını ölçer üst analiz fonksiyonudur.

Odds Ratio (Log Scale) Favours TreatmentFavours Control P<.01 P<.001 P< Thrombolytic Therapy Patients ,793 2,544 2,651 3,311 3,929 5,452 5,767 6,125 6,346 6,571 21,059 22,051 47,185 47,531 48,154 Cumulative RCTs Year years 70 trials 48,154 people Lives wasted ? Time wasted? £££ wasted? Antman et. al., JAMA 1992

Randomised Controlled Trial (RCT) Kontrollü ve kontrollü olmayan İki veya daha fazla müdahalenin denekler üzerinde rasgele uygulanmasıyla geliştirilen deneylerdir.

EBM Guidelines Genel pratisyenlik ve temel bakım doktorlarının kullanımı için hazırlanmıştır. Genel uygulamalarda temel teşkil eden klinik bilgiyi toplar, özetler ve günceller. Hedeflenen en kısa sürede tek bir anahtar terim ile arama gerçekleştirerek doğru bilgiyi sağlamaktır.

EBM Guidelines İçeriği Temel bakım süreçlerinde çeşitli semptomlara dair kanıtları esas alır problem tabanlı kılavuzlar (Problem-based guidelines) Nadir görülür hastalıkları kapsayacak biçimde, hastalığa özel kılavuzlar (Disease-specific guidelines). Genel amaçlı hastanelerde kullanılabilecek temel bakım teknikleri ve minör cerrahi ve bununla birlikte yatan hasta bakımı içeriği Genel pratikte yaygın biçimde uygulanmayan ama yeterli eğitimden sonra uygulanabilir prosedürler

EBM Guidelines - Yardımcı Araçlar Güçlü Bilgi Erişim Yazılımı Kapsamlı Kavramsal Dizin Tek bir anahtar kelime ile ilgili bütün bilgiye erişim Makaleler ile birlikte mültimedya materyaller “peak expiratory flow rate variation”, “body mass index” ve “LDL cholesterol” gibi ölçümler için dahili hesap makinesi

EBM Guidelines - Kanıt Bildirisi Her bir kanıt özeti aşağıdaki detayları kapsar: Başlık Kanıt Bildirgesi Özet Kılavuzları destekleyen kanıtın gücünü belirleyen derecelendirme

InfoPoems/InfoRetriever Her klinik doktor iki araca ihtiyaç duyar: Tespit Aracı – InfoPOEMs klinik doktorların kendi çalışmaları ile ilgili olarak tıptaki yeni gelişmelerden haberdarlığını sağlar. Erişim Aracı – InfoRetriever, ihtiyaç duyulduğunda bilginin hızlı ve isabetli biçimde bulunması ve erişimini sağlar.

infopoems.com

Günlük servisi Pazartesi-Cuma Bir dergi makalesinin kritik değerlendirmesi için gerekli 300 – 400 kelime Yeni gelişmelerin ilk duyurulduğu kaynak olmak üzere dizayn edildi. InfoPOEM nedir? (Patient-Oriented Evidence that Matters)

1. Aşama: İlgililik için filtreleme –Bu bilgi hastanın sağlığı için doğrudan katkı sağlayacak mı? (semptomlar, morbidite, yaşam kalitesi ve mortalite) –Problem pratikte yaygınca karşılaşılan bir problem mi? –Geçerli ise, bu bilgi mevcut uygulamalarda bir değişiklik gerektirecek mi? InfoPOEM nedir? (Patient-Oriented Evidence that Matters)

İkinci Aşama: Geçerlilik için filtreleme Oxford, İngiltere’de yerleşik “Centre of Evidenced-Based Medicine” tarafından geliştirilmiş kriterler ile seçim süreci Ölçeklendirilmiş aralıklar ile değerlendirme 1a’dan (Randomize Sistematik Reviewlar) 5’e (uzman görüşü) Her bir InfoPOEM’e bir “Level of Evidence” (LOE) atanır. InfoPOEM nedir? (Patient- Oriented Evidence that Matters)

Tıklayarak LEO detayını görün. InfoPOEM nedir? (Patient-Oriented Evidence that Matters)

InfoRetriever® nedir? Filtrelenmiş 7 farklı kanıt tabanlı veritabanı içeriğini tarama En iyi bilinen kanıtı birkaç saniyede sunma Kliniklerde, hasta odasında veya ofisinizde kullanabileceğiniz biçimde Web, Windows PC, Pocket PC ve Palm OS üzerinden kullanılabilme Her yıl en az 3 sefer güncelleme

Erişim Aracı: InfoRetriever Griffith’s 5-Minute Clinical Consult Decision Rules and Calculators Cochrane Database of Systematic Reviews Diagnostic Test Calculators History and Physical Test Calculators InfoPOEMs Practice Guidelines ICD-9 Coder, E/M Wizard, Number Need to Treat Collection, ve daha çok kaynağı ayrıca kapsar. InfoRetriever Veritabanları:

Wiley InterScience EBM Kaynakları Wiley InterScience sağlık hizmetlerindeki başarımın yükseltilmesinde katkı sağlayan en önemli kanıt tabanlı bilgi kaynağını sunar.

Soru & Öneri