Adana’ya gidiş sebebim tabii ki Çukurova Kitap Fuarı. 6 gün sürmesine rağmen 200 bin’in üstünde ziyaretçi oldu. Asgari ücretle çalışan babalar, biri üniversitede biri lisede okuyan çocukları için bütçelerinden arttırdığı paralarla kitap almaya gelmişlerdi.
ADANA’YA GİDİLİR DE KEBAP YENMEZ Mİ? ÖNCE NASIL YAPILDIĞINI ÖĞRENDİM. 100 KG Kıymaya 100 Gr Pul biber katılıyormuş. Ama Acılı isterseniz ayrıca üstüne dökülüyor.
SONRA NASIL PİŞTİĞİNİ KONTROL ETTİM: Kor kömür ateşinde.
Önce hafif yağı çıkana kadar pişiyor.
Yağı lavaşa sürülüyor ve içine çekiliyor. Yanına domates ve yeşil (hepsi acı) biber!..
Yemek siparişinde Künefe sipariş etmeyi unutmayın. Künefe yavaş yavaş pişiyor.
Biraz ADANA’yı gezdim. En önemli ürün TURUNÇ!..
Yağmur altında, bir elimde şemsiye bir elimde fotoğraf makinesi… Böyle çekim yapmak ne kadar zormuş anladım. İlk fırsatta bir tripod almalıyım. Eleştirilerinizi de beklerim.