BİLGİSAYAR DERSİ ÖDEV SLAYTI NECİP FAZIL’ IN TANITIM SLAYTI.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Hazırlayan :İ.Durak Sınıf Öğretmeni
Advertisements

1881’de Selanik’te doğdu. Annesi Zübeyde Hanım, babası Ali Rıza Efendi’dir. Sırasıyla, Mahalle Mektebi, Şemsi Efendi Okulu, Selanik Mülkiye Rüştiyesi,
ANLATAMIYORUM Ağlasam sesimi duyar mısınız, Mısralarımda;
ÜŞÜYORDU!.. Lütfen kendi akışında ve sesli olarak sonuna kadar izleyiniz…
SELİM İLERİ.
Geliyor Boğaziçi'nden doğru Bir iskeleden kalkan vapurun sesi, Mavi sular üstünde yine Bembeyaz Kızkulesi.
Türkçülük akımının nazariyatçısı / sosyolog / fikir adamı/ eğitimci
AHMET HAŞİM (1885 – 1933).
Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN HAYATI.
İstiklal Marşımızın Yazarı
Mustafa Kemal ATATÜRK.
MİLLİ EDEBİYAT DÖNEMİ 1.ETKİNLİK EŞLEŞTİRME.
Hayatı Edebiyat Yaşamı Eserleri Ödülleri
MEHMET AKİF ERSOY’UN HAYATI ( )
RESİM Her gün, Enginlerden engin, Yücelerden yüce
ATATÜRK’ÜN HAYATI.
SERVET-İ FÜNUN EDEBİYATI
Performans Ödevi Ders : Dil ve Anlatım Konu : Makale (Makale Nedir?Makale Çeşitleri Nelerdir ? Makalenin Özellikleri) Öğrenci Bilgileri İsim: Burak.
Necip Fazıl Kısakürek.
Ahmet Şuayip’ in Biyografisi
ULU ÖNDER ATATÜRK ’DEN GÜNÜMÜZE EĞİTİM
ÜNİTE:2.ADIM ADIM TÜRKİYE
Haldun Taner’İn hayatI
CUMHURİYET DÖNEMİ TÜRK EDEBİYATI
EDİP CANSEVER.
Aziz Nesin’in sürükleyici kitabı... Hazırlayan:Dilara Gür
NURETTİN TOPÇU Eğitim ve Kültür Değişmeleri.
İstiklal Marşının Kabulu. 12 Mart.
NECİP FAZIL KISAKÜREK HAYATI ŞİİRLERİ ŞİİR HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİ
İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’un Hayatı
SÜLEYMAN TARIK BUĞRA ( 2 EYLÜL ŞUBAT 1994 )
HÜSEYİN CAHİT YALÇIN ( )
BERKAY ARIKAN REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK YUNUS NADİ ABALIOĞLU.
20 Aralık Aralık 1936 İSTİKLAL MARŞIMIZIN MÜELLİFİ
NECİP FAZIL KISAKÜREK.
ATATÜRK'ÜN HAYATI.
Yahya Kemal Beyatlı HAYATI.
HAYATI,ESERLERİ,KİŞİLİĞİ…
EĞİTİM VE KÜLTÜR ALANINDA YAPILAN İNKILAPLAR
NAMIK KEMAL.
NECİP FAZIL KISAKÜREK.
Türk Kadınlar Birliği ülkemizde her yıl çocukları için büyük fedakarlığa katla­nan annelerden birini yılın annesi seçer. Yılın annesinin kişiliğinde tüm.
HÜSEYİN RAHMİ GÜRPINAR ( ) Naturalizm’in temsilcisidir. Ahmet Mithat geleneğini sürdürür. Dili sadedir. Kahramanlarını çevrelerinin.
Cümlenin öğelerini temel ve yardımcı olmak üzere iki grupta inceleyebiliriz. Temel öğeler Yardımcı öğeler yüklem özne nesne Z.T. D.T Edat tamlayıcısı.
Mehmet ÖZ / Türk Dili ve Edebiyatı Öğreetmeni
Servet-İ fünun edebİyatI
NÂZIM HİKMET RAN ( ) Selanik'te doğmuştur.
NECİP FAZIL KISAKÜREK Rana Önay 11/B 3. YAŞAMI YAŞAMI 26 Mayıs 1905'da doğdu. Maraş'lı bir soydan gelen Necip Fazıl'ın çocukluğu, mahkeme reisliğinden.
ERBAA SINAV DERGİSİ DERSHANESİ. 1. SORU İstanbullu Hoca olarak da anılan Reşit Efendi hangi romanın kahramanıdır?
Necip Fazıl Kısakürek.
YAKUP KADRİ KARAOSMANOĞLU ( )
Aruzu ustaca kullandığı , ulusal duyguları ön plana çıkardığı vatan millet konuları şiirleri ile ün yapmıştır. Milli Edebiyat akımının ilkelerini benimseyen.
İBRAHİM ŞİNASİ HAYATI VE ESERLERİ
EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR.
EDİP CANSEVER.
Türk Edebiyatında Anı Ve Anı Türünde Yazılan Önemli Eser Ve Yazarları * * * *
ATATÜRK’ÜN ÖĞRENİM HAYATI
( ).  1904 yılında İstanbul’da doğmuştur.  Bahriye Mektebi, İstanbul Üniversitesi Felsefe bölümünde öğrenim gördü.  17 yaşında ‘’İstanbul.
ATATÜRK’ÜN HAYATI.
HÜSEYİN CAHİT YALÇIN (1875_1957) Aslen İstanbullu olan babasının memur olarak bulunduğu Balıkesir’de doğdu. Mekteb-i Mülkiye’yi bitirdikten sonra Maarif.
 NECİP FAZIL KISAKÜREK KİMDİR?  Ahmet Necip Fazıl Kısakürek, 26 Mayıs 1904 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. Eğitim hayatını Fransız Frerler Mektebi'nde,
HÜSEYİN SUAT YALÇIN. ■Hüseyin Cahit Yalçın'ın ağabeyi. Tıbbiye'yi bitirdikten sonra (1886), bir süre Midilli ve İstanbul'da hekimlik yaptı. Uzmanlık.
EDEBİYAT PERFORMANS ÖDEVİ Adı:Ömer Soyadı:Koca No:284 Sınıf:10/H.
RESİM Her gün, Enginlerden engin, Yücelerden yüce
Atatürk’ün Hayatı ∞  Rahmetle Anıyoruz..
( ) HAYATI Yakup Kadri Karaosmanoğlu, 1889 yılında Mısır’ın Kahire şehrinde doğmuştur. Sanat hayatına Fecriati topluluğunda başlayan sanatçının,
Yaşar Kemal Hayatı  1922’de Osmaniye’nin Hemite köyünde doğdu.  Asıl adı Kemal Sadık Göğceli’dir.  5 yaşında kan davası yüzünden babasını yitirdi.
NECİP FAZIL KISAKÜREK NECİP FAZIL KISAKÜREK HAYATI ŞİİRLERİ ŞİİR HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİ ŞİİR HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİ TİYATROLARI İLE DİĞER ESERLERİ TİYATROLARI.
Sunum transkripti:

BİLGİSAYAR DERSİ ÖDEV SLAYTI NECİP FAZIL’ IN TANITIM SLAYTI

NECİP FAZIL KISAKÜREK HAYATI

Doğum yeri İstanbul Çemberlitaş Doğum tarihi 26 Mayıs 1904 Ölüm tarihi 25 Mayıs 1983 Babası Abdulbaki FAZIL Annesi Mediha Hanım

4 – 5 yaşında dedesinden okuma yazma öğrenmiştir. Okuduğu Bazı Okullar 1912 Gedikpaşa Fransız Mektebi Amerikan Mektebi Büyük Dere Emin Efendi Mahalle Mektebi

Büyük Reşit Paşa Numune Mektebi Mektebi Fünun’u Bahriye (Deniz Okulu) Deniz Okulundaki Hocaları Yahya Kemal Beyatlı Ahmet Hamdi Akseki Hamdullah Süphi Tanrıöver Hüseyin Cahit Yalçın

1921’de Darülfünün’de felsefe okumuştur. Sonra felsefe eğitimi için parise gitmiştir. 1931-1933 yılları arasında askerliğini yapmış. Hayatı kesintilerle doludur . Bunun nedeni hayatındaki mesken değişikliği ve ruh halidir.

Siyasete karışmıştır. 8 temmuz 1981’de Atatürk’e hakaretten hüküm giymiş. “Vatan Haini Değil, Büyük Vatan Dostu Vahidüddin” Yazdığı bu eserle mahkumiyetine karar verilmiş.

Bu eseri araştırılmıştır. Eseri araştıran; Türk İnkılap Tarihi Enstitüsü Başkanı Doç. Dr. Seçil Akgün Araştırmada eser de herhangi bir suç unsuru bulunmamıştır Yine de Atatürk’ e hakarete meyilli denilerek cezaya çarptırılmış.

ÇALIŞMALARI

12 yaşında şiire başlamıştır. 17 yaşında ilk şiir kitabı M.E.B kitaplarında okutulmuş ÖRÜMCEK AĞI ve KALDIRIMLAR adlı şiir kitaplarıyla genç yaşta ünlü oldu. BEN Ve ÖTESİ ile takdir toplamaya devam etti.

Önce felsefe ile uğraşmıştır. 1934’te Beyoğlu Ağa Camisin’de vaav veren Abdulhakim Arvasi ile tanışır. Bu zat onun hayatında büyük bir yer edinmiştir. Bu tanışma onun hayatında dönüm noktası olmuştur.

Bundan sonra islami kimliği ile ön plana çıkmaya başlamış. Bütün eserlerinde üstün ahlak anlayışı görülmüştür. Bazı tiyatro eserleri Tohum Para

Bir Adam Yaratmak Nam_ı Diğer Parmaksız Salih Bir Adam Yaratmak adlı eseri Türk Tiyatrosunun en güçlü yapıtlarındandır

Dergi ve gazetelerle münasebeti Büyük doğu hareketini Büyük Doğu dergisindeki yazılarıyla başlatmış. Bu dergide tek parti yönetimini şiddetle eleştirmiş. Hakkında yüzlerce dava açıldı. 163. maddeye aykırılıktan mahkum edildi.

ÖDÜLLERİ 1980’de Kültür Bakanlığı Büyük Ödülü İman ve İslam Atlası adlı eseriyle fikir dalında Millî Kültür Vakfı Armağanı(1981

Türkiye Yazarlar Birliği Üstün Hizmet Ödülü'nü (1982) Bu tarihte sultan-üş Şüara ünvanı verilmiştir. Yaşar Nabi “ bir mısrası Türk Milletini ihya etmeye yeter “ demiştir

Necip Fazıl ÜSTAD lakabını almıştır. Çok hazır cevap biri olarak tanınmıştır. Hayatını iki ayırmıştır. İslamdan uzak olduğu dönemi çöpe benzetmiş İkinci kısmında ise kendini dine vermiştir.

ŞİİRLERİ Kaldırımlar Çile Anneciğim Bekleyen Beklenen

Büyük Doğu Marşı Canım İstanbul Takvimdeki Deniz Dalgalar Destan

Zindandan Mehmed’e Mektup Üstad’ın Vasiyetnamesi Surda Bir Gedik Açtık Hatırına Düşeceğim Otel Odalarında

Anneciğim İşim Acele Gel Muhasebe

Kaldırımlar Sokaktayım kimsesiz bir sokak ortasında; Yürüyorum, arkama bakmadan yürüyorum Yolumun karanlığa saplanan noktasında, Sanki beni bekleyen bir hayal görüyorum

Kara gökler kül rengi bulutlarla kapanık; Evlerin bacasını kolluyor yıldırımlar. İn cin uykuda, iki yoldaş uyanık, Biri benim, biri serseri kaldırımlar .

BEKLEYEN Ne ölü bekler sabahı, Ne taze ölüyü mezar. Nede şeytan, bir günahı, Seni beklediğim kadar.

Geçti istemem gelmeni, Yokluğunda buldum seni; Bırak vehmimde gölgeni, Gelme, artık neye yarar.

Necip Fazıl’dan Sözler Tam otuz yıl saatim işlemiş, ben durmuşum gökyüzünde habersiz uçurtma uçurmuşum (necip fazıl ilk otuz yılını felsefe ve dinden uzak konularla geçirmiştir bu sözle bu konuya vurgu yapmaktadır)