YENİ TTK KAPSAMINDA TÜRMOB DENETİM EĞİTİMİ PROJESİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Finansal Eğitim Merkezi ve Eğitim Teknolojileri 2012 – 2013 Dönemi Değerlendirmesi Mesleki Gelişim ve Kurumsal İletişim Grup Başkanlığı Temmuz 2013.
Advertisements

Eğitim Programı Kurulum Aşamaları E. Savaş Başcı ASO 1. ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ AVRUPA BİLGİSAYAR YERKİNLİĞİ SERTİFİKASI EĞİTİM PROJESİ (OBİYEP)
Yeni TTK ve Bağımsız Denetim Alanına Getirdikleri
6102 SAYILI TÜRK TİCARET KANUNU AÇISINDAN ŞİRKETLERİN DENETİMİ. DR
TÜRK TİCARET KANUNU DEĞİŞİKLİĞİ
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
0 YÜCEL AKDEMİR TÜRMOB GENEL SEKRETERİ TÜRKİYE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER ODALARI BİRLİĞİ UNION OF CHAMBERS OF CERTİFİED.
0 YÜCEL AKDEMİR TÜRMOB GENEL SEKRETERİ TÜRKİYE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER ODALARI BİRLİĞİ UNION OF CHAMBERS OF CERTİFİED.
MÜRACAAT VE EĞİTİM SÜRECİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 17.EKİM.2009
1/8 Bologna Sürecinde Yönetişim Kırklareli Üniversitesi 3 Ekim 2012 Yrd.Doç.Dr. Mustafa Turan
Tanışma Toplantısı 19 Mart 2009 Değişim Sürecinde Gerekli Bilgiler Doç.Dr.Nagihan OKTAYER Erasmus Koordinasyon Komitesi Üyesi
HÜTF TIP-BİLİM DOKTORU (MD-PhD) BÜTÜNLEŞİK PROGRAMI YÖK’nin tarihli sayılı yönetmeliği ile açıldı ve eğitim yılında faaliyete.
1 Özgür TÖNGEL İzleme ve Değerlendirme Birimi Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı DEZAVANTAJLI GRUPLARA YÖNELİK SOSYAL İÇERME MALİ DESTEK.
Muhasebe Meslek Mensubunun Gündemi: 6102 Sayılı TTK’nın Getirdikleri ve Yapılması Gerekenler Prof. Dr. Cemal İBİŞ Marmara Üniversitesi Adana, 17 Ocak 2012.
Mesleki Uzmanlık Alanlarının Gelişiminde Kurumsallaşmanın Önemi
Mustafa Kemal Üniversitesi
DOÇ.DR. YILDIZ AYANOĞLU 1969 yılında Bulgaristan'da doğdu. İlk ve orta eğitimini tamamladıktan sonra Razgrad Ticaret Lisesinin Sanayi İşletmelerinde Muhasebe.
Türkiye'de Büyük Kentler Dışında Kurulan Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümlerinin Özellikleri ve Kurulmakta Olan Bölümlere Öneriler 50.Kütüphane Haftası Doç.
Örnek Bİr VerİtabanI TasarImI
BRENTON WOODS SİSTEMİNİN ÇÖKÜŞÜ VE KÜRESELLEŞME
TÜBİTAK Bilimsel Araştırma Projelerini Hazırlama Eğitimi Şubat 2014
Atatürk Üniversitesi KKEF BÖTE-2
“Sürdürülebilir Kalkınma Açısından İklim Değişikliği Politikaları” 16 Mayıs 2012 Rektörlük – Hünkar Dairesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Beşiktaş YTÜ İKTİSADİ.
Bağımsız Denetim : Finansal Tabloların önceden belirlenmiş muhasebe ve raporlama kriterlerine (muhasebe standartları) uygun bir biçimde hazırlanıp hazırlanmadığının.
KAVRAKOĞLU Eğitim Yönetim Sistemi (LMS) eduGate. eduGate-Uni Akademik kurumların eğitim süreçlerinin yönetilmesi için geliştirilmiş ve Uzaktan eğitim.
TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU İzmir Bölge Müdürlüğü 1/25.
Denetçinin Sorumluluğu
Gençlerin kapasitelerini geliştirmek ve genç liderler yetiştirmek, Gençler arasında ortaklıklar geliştirmek, Balkanlar, Kafkasya, Orta Doğu, Batı Asya.
İLAÇLA AKILCI TEDAVİ EĞİTİMİNDE TFD’nin ROLÜ
1 İSTANBUL EKONOMİK ARAŞTIRMALAR DERNEĞİ “Hocaların Gözüyle 2012 Yılında Türkiye Ekonomisi Araştırması” Kantitatif Araştırma Özeti Ocak 2012 İstanbul.
İleri Muhasebe ve Denetim Düzenleme Programı
DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ VI. LİSELERARASI MATEMATİK YARIŞMASI
Eğitici Eğitimlerinin Organizasyonu
14. Müh. Dek. Konseyi 4-5 Mayıs 2007, KTÜ, Trabzon.
Yaşar Üniversitesi Finans, Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü
ERCİYES ÜNİ. TIP FAKÜLTESİ TIP EĞİTİMİ ANABİLİM DALI
5. İzmir İktisat Kongresi “Küresel Yeniden Yapılanma Sürecinde Türkiye Ekonomisi” NİTELİKLİ ÜNİVERSİTE EĞİTİMİ HERKESİN HAKKI Prof. Dr. Kayhan Erciyeş.
SMMM Hasan Önder GÜVEN 1983 yılı İzmir doğumlu, İlk ve Orta Öğretimini Ankara’da tamamladıktan sonra 2005 Yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Ekonomi Bölümünden.
Türmob Yönetim Kurulu Üyesi Antalya YMM Denetim Ve Tasdik Sempozyumu
Prof.Dr. Kırali MÜRTEZAOĞLU Mühendislik Fakültesi Dekanı
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ TOPLULUĞU
ERGENLİK: FIRTINALI DÖNEM AMA KİMİN İÇİN? Dr. Gülden AYKANAT İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Gençlik Danışmanlık ve Sağlık Hizmet Merkezi.
VI. ULUSAL TIP EĞİTİMİ KONGRESİ Gizem Tomaşan, UTEK 2010 VI. Ulusal Tıp Eğitimi Kongresi 2-5 Haziran 2010, Adnan Menderes Üniversitesi, AYDIN Akreditasyonda.
KAMU İÇ DENETİMDE SON GELİŞMELER & İÇ DENETİM-SGB İLİŞKİLERİ 02 Mayıs 2010 Ahmet BAŞPINAR Maliye Bakanlığı İç Denetim Merkezi Uyumlaştırma.
5. İzmir İktisat Kongresi “Küresel Yeniden Yapılanma Sürecinde Türkiye Ekonomisi” NİTELİKLİ ÜNİVERSİTE EĞİTİMİ HERKESİN HAKKI Prof. Dr. Aydın Öztürk İzmir.
H ACETTEPE ÜNİVERSİTESİ BASKETBOL TOPLULUĞU Kuruluş Yılı 15 Ekim 2010 Başkan Umutcan KAYIKÇI Akademik Danışmanlar Prof.Dr. Engin YILMAZ Doç.Dr. Mutlu HAYRAN.
MESLEK ANALİZİ ÇALIŞTAYI III 21 – 25 Ocak 2013 Ankara
Diferansiyel Denklemler
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ’NDE ÖLÇME DEĞERLENDİRME ÇALIŞMALARI
Bağımsız Denetime (ve TMS’ye) geçişte Tecrübe Paylaşımları
YGS DENEME SINAVI SORU HAZIRLAMA KOMİSYONU TOPLANTISI
Proje Adı Proje Yürütücüsü Proje Ortağı
Demokratik Katılımın Güçlendirilmesi için Türkiye ve Avrupa’dan Savunuculuk ve Lobicilik İyi Örneklerinin Yaygınlaştırılması Projesi 3. Eğitim İzleme ve.
YENİ TÜRK TİCARET KANUNU SÜRECİNDE YOL HARİTASI Hazırlayan: Recep Aşır Temmuz 2012.
SPK Lisans Türleri ve Lisanslama Sınavları
TÜRKİYE MUHASEBE UZMANLARI DERNEĞİ EXPERT ACCOUNTANTS’ ASSOCIATION OF TURKEY 1942.
I. TEMD Üyesi olmak II. 38 yaşından gün almamış olmak (11 Mayıs 2016'da 38 yaşından gün almamış olmak) III. Başvuru formunu doldurmak BAŞVURU DOSYASINDA.
TBMM’YE BİREYSEL BAŞVURU YOLLARININ TANITILMASI VE DESTEKLENMESİ PROJESİ 1 Mayıs Mayıs 2016.
1 Kurumsallaşma Ve Mesleki Saygınlık İlişkisi Erol Demirel SMMM 2 Haziran 2016/Ankara.
BİZ KİMİZ 2000 Yılından bu yana farklı organizasyonlarda aktif olarak görev almış; alanında uzman ve akademik anlamda ciddi projelere imza atmış bir ekibiz.
İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ KONUSUNDA FARKINDALIK GELİŞTİRME PROJESİ
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü
GIDA GÜVENLİĞİ PROJESİ KOBİ EĞİTİM SEMİNERİ
İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ BİLGİ VE BELGE YÖNETİMİ BÖLÜMÜ
İş Projesi Planı Sunucu Adı | Şirket Adı.
PLANLAMANIN TAMAMLANMASI VE DENETİM PROGRAMLARININ HAZIRLANMASI
SLAYT.
Doç. Dr. Yalçın KIRDAR Maltepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Öğretim Üyesi.
İŞLETME FAKÜLTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ TANITIMI
Sunum transkripti:

YENİ TTK KAPSAMINDA TÜRMOB DENETİM EĞİTİMİ PROJESİ Prof. Dr. Nejat BOZKURT Prof. Dr. Cemal İBİŞ Marmara Üniversitesi Ankara, 06.06.2012

İlgili TTK Hükmüne Göre (md.397/1); Yeni TTK ve Denetim İlgili TTK Hükmüne Göre (md.397/1); Sermaye şirketlerinin ve şirketler topluluğunun finansal tabloları, denetçi tarafından Uluslararası Denetim Standartları (UDS) ile uyumlu Türkiye Denetim Standartları’na (TDS) göre denetlenir.

YENİ TTK KAPSAMINDA TÜRMOB PROJESİ TÜRMOB DENETİM EĞİTİMİ MODELİ YENİ TTK KOBİ TFRS BAĞIMSIZ DENETİM

TÜRMOB Bağımsız Denetim Projesinin Süreci PROJE SÜRECİ Bağımsız denetim materyallerinin hazırlanması. Bağımsız denetim eğitmenlerinin eğitilmesi. Bağımsız denetçi olmak isteyen meslek mensubunun eğitilmesi.

Genel ve İstanbul- Koordinatör Uygulama Koordinatörü Denetim Projesi Ekibi TÜRMOB-TESMER Prof. Dr. Nejat Bozkurt Proje Koordinatörü Genel ve İstanbul- Koordinatör Prof. Dr. Cemal İbiş Ankara - Koordinatör Doç. Dr. Kadir Gürdal Prof. Dr. Serdar Özkan İzmir - Koordinatör İzmir Koordinatör Yrd. Mehmet Kuzu Uygulama Koordinatörü Dr. Tuba Şavlı Proje Koordinatör Yrd. Çağla Akdemir

Denetim Eğitim Materyalleri Bağımsız Denetim Ders Notları – 310 Sayfa Sanal Eğitim Videosu – 36 Saat Bağımsız Denetim Uygulama Dosyası – 277 Sayfa Bağımsız Denetim Sınıf İçi Uygulama Slaytları - 107 Bağımsız Denetim Sanal Ortam Eğitim Slaytları – 391 Slayt Bağımsız Denetim Sınıf İçi Eğitim Slaytları – 107 Slayt

Denetim Materyalinin Özellikleri Tüm dökümanlar bu proje için özel olarak hazırlanmıştır. Tüm denetim eğitimi yaklaşımı IFAC -2012 Uluslararası Denetim Standartları’na uygun olarak hazırlanmıştır. Uygulanan denetim yaklaşımı «Risk Süreçli Denetim Yaklaşımı»nı içermektedir. Kullanılan denetim uygulama dosyası, birebir uygulamaya yöneliktir.

Denetim Eğitmeni Olma Süreci Yeni TTK Eğitimi 7 Saat KOBİ TFRS Eğitimi 42 Saat Sunum Teknikleri Eğitimi 14 Saat Denetim Eğitimi 157 Saat Oryantasyon Eğitimi Toplam Eğitim - 227 Saat

Denetim Eğitici Eğitiminin Kapsamı Derse Devam 5 Adet Ara Sınavda Başarı Bitirme Projesinde Başarı Deneme Dersinde Başarı Bitirme Sınavında Başarı

Denetim Eğitmen Sayıları İstanbul Ankara İzmir İstanbul : 62 Ankara : 82 İzmir : 38 Toplam : 182

Denetim Eğitmen Profili 147 Kişi SMMM 19 Kişi YMM Öğretim Üyesi 16 Kişi

Denetim Eğitiminin Uygulama Süreci

Denetim Eğitimi ve Bitirme Süreci Yeni TTK Sınıf İçi Eğitim 7 Saat KOBİ TFRS Sınıf İçi Eğitim 14 Saat TTK ve KOBİ TFRS Sanal Eğitimler Sanal Ortam Denetim Eğitimi 36 Saat Denetim Sanal Ortam Değerlendirmesi Sınıf İçi Denetim Eğitimi 28 Saat Sınıf İçi Denetim Eğitimi Değerlendirmesi Toplam 85 Saat

İlgİnİz ve sabrINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER ve sayGILAR