YILDIZLAR GRUBU 1-SENA ÖZCAN 2-SELİN İNCEBEL 3-NİSA SAĞLAM

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KANIN VÜCUTTA DOLAŞIMI DARICA HALİDE EDİP İLKÖĞRETİM OKULU
Advertisements

ORGANLARIMIZ VE GÖREVLERİ.
SOLUNUM SİSTEMİ.
Vücudumuz Bilmecesini Çözelim 3.
DERS: HAYAT BİLGİSİ KONU: ORGANLARIMIZ
Hazırlayan  Ercan YÜRÜK Fen Ve Teknoloji Öğretmeni 
SOLUNUM SİSTEMİ 04/05/2006 SOLUNUM SİSTEMİ.
İnsanda Dolaşım Sistemi & Kan Dolaşımı ve Lenf Dolaşımı
SAĞLIK Sağlık Okuryazarlığı - Dolaşım Sistemi -.
BOŞALTIMDA GÖREVLİ YAPI VE ORGANLAR
VÜCUDUMUZDA SİSTEMLER
DOLAŞIM SİSTEMİ.
DOLAŞIM SİSTEMİ a)KAN b)KALP c)DAMARLARDAN OLUŞUR.
SOLUNUM SİSTEMİ 1.Solunum Nedir? 2.Solunum Organlarımız
Solunum Sistemi
KANIN VÜCUTTA DOLAŞIMI
NASIL SOLUK ALIP VERİRİZ?
ÇALIŞKAN CANAVARLAR Ders:Fen ve Teknoloji
Besin maddelerinin oksijenli ve oksijensiz
Z.Aycan TUNCER 4/B Sınıf Öğretmeni
DÜZENLEYEN İlkOkulu 4-B Sınıf Öğretmeni
Solunum Sistemi ANAHTAR KAVRAMLAR Alveol Diyafram Bronş Bronşçuk.
SOLUNUM SİSTEMİ Solunum sistemi, kandaki karbondioksit gazının oksijen gazı ile yer değiştirmesini sağlayan sistemdir. Solunum Sistemi Solunum sisteminde.
FEN BİLİMLERİ ÖĞRETMENİ : EMİNE KURTEL
SAĞLIK Sağlık Okuryazarlığı - Solunum Sistemi -.
ANA SAYFA KONU ANLATIMI DEĞERLENDİRLENME HAZIRLAYANLAR ÇIKIŞ.
SOLUNUM SİSTEMİ
DOLAŞIM SİSTEMİ.
KANIN VÜCUTDA DOLAŞIMI KALBİN GÖREVLERİ
Sistemlerimiz Destek ve hareket sistemi Dolaşım sistemi
CANLI VÜCUDUNDA BOŞALTIMA NEDEN İHTİYAÇ VARDIR?
SOLUNUM SİSTEMİ Hücrede besinlerin oksijenle parçalanarak enerji üretilmesi olayına solunum denir. Besin + oksijen karbondioksit + su +
KANIN VÜCUTTA DOLAŞIMI-6.sınıf
Atatürk ortaokulu 6/b sınıfı.
İnsan Vücudu.
KALPTEN POMPALANAN KAN DAMARLAR İÇİNDE BAŞINIZDAN AYAKLARIMIZIN UCUNA KADAR TÜM VÜCUDUMUZU DOLAŞMAKTADIR. DOLAŞIM SİSTEMİ.
ANA SAYFA KONU ANLATIMI DEĞERLENDİRLENME HAZIRLAYAN ÇIKIŞ.
S OLUNUM SISTEMI ŞEHİT POLİS İSMAİL ÖZBEK ORTA OKULU GÜRKAN AKKAŞ 6/C MEHMET YAZICI ÖMER GÜNEŞ.
SOLUNUM SİSTEMİ.
Solunum Sistemi ve Yardımcı Organlar Ali Metin ÇEVİK /B
6.SINIF: VÜCUDUMUZDAKİ SİSTEMLER DOLAŞIM SİSTEMİ
Organlarım Çalışmazsa
İÇ ORGANLARIMIZ.
DOLAŞIM SİSTEMİ.
Organlarımız ve Görevleri
VÜCUDUMUZ BİLMECESİNİ ÇÖZELİM
DOLAŞIM SİSTEMİ 6. SINIF.
NASIL SOLUK ALIP VERİRİZ?
ORGANLARIM. Akciğer, hava soluyan omurgalılardaki temel solunum organıdır. Ana görevi atmosferdeki oksijeni kan dolaşımına nakletmek ve dolaşımdaki karbondioksiti.
SOLUK ALIP VERME.
BOŞALTIM Vücumuzdaki yaşamsal olaylar sonucunda bazı atık maddeler oluşur.Bu atık maddelerin dışarı atılması olayına BOŞALTIM denir. Vücumuzdaki yaşamsal.
 Kalbimizin çeşitli odacıkları vardır.Bu odacıklar arasında geçişler bulunur.Kanımızı pompalamak ile görevlidir.  Kalp iki büyük iki küçük odacık.
4.SINIF VÜCUDUMUZUN BİLMECESİNİ ÇÖZELİM KANIN VÜCUTTA DOLAŞIMI  Kanın vücutta dolaşımını sağlayan yapı ve organları tanır ve model üzerinde gösterir.
Hücrelere gerekli olan besin ve oksijenin götürülmesini, hücrelerde oluşan atık maddelerin ve karbondioksitin uzaklaştırılmasını sağlar. Hücrelere gerekli.
BURAYA TIKLAYINIZ Vücudumuz neden sıcaktır?
HAZIRLAYAN:Bedirhan YILMAZ
DOLAŞIM SİSTEMİ  .
İNSAN VÜCUDU İLE İLGİLİ BİLİNMESİ GEREKENLER
DOLAŞIM SİSTEMİ
İNSAN VÜCUDU.
DOLAŞIM SİSTEMİ a)KAN b)KALP c)DAMARLARDAN OLUŞUR.
1.DÖNEM FEN PROJESI SOLUNUM AD: ARDA BILGIÇ SıNıF: 8/C NO:172.
DAMARLAR ATAR DAMARLAR Sağlık Slayt
DOLAŞIM SİSTEMİ.
VÜCUDUMUZ BİLMECESİNİ ÇÖZELİM
SAĞLIK Sağlık Okuryazarlığı - Dolaşım Sistemi -. Dolaşım Sistemi Sağlık Okuryazarlığı – Dolaşım Sistemi Dolaşım sistemi kalp, kan ve kan damarlarından.
DOLAŞIM SİSTEMİ.
DOLAŞIM SİSTEMİ a)KAN b)KALP c)DAMARLARDAN OLUŞUR.
Emir Şaşmaz 6/B 431. Canlılık için gerekli besin ve oksijenin tüm hücrelere taşınmasını, metabolik faaliyetler sonucu ortaya çıkan zararlı maddelerin.
SAĞLIK Sağlık Okuryazarlığı - Dolaşım Sistemi -. Dolaşım Sistemi Sağlık Okuryazarlığı – Dolaşım Sistemi Dolaşım sistemi kalp, kan ve kan damarlarından.
Sunum transkripti:

YILDIZLAR GRUBU 1-SENA ÖZCAN 2-SELİN İNCEBEL 3-NİSA SAĞLAM 4-ESMA KÜÇÜKBIYIK 5-SUDE ÇİMEN 6-HABİBE GELEŞ 7-HÜMEYRA ÖZGÜLER

.Kan dolaşımı İnsan vücudunun her kısmında enerjiye ihtiyaç duyar. Dolayısıyla enerjinin üretilebilmesi için besin ve oksijenin vücudun her kısmına ulaştırılması gerekir. Ayrıca vücut yapılarının işleyişinin sağlıklı olması için de oluşan atık maddeler uzaklaştırılmalıdır. Bu işlemler kan dolaşımıyla gerçekleşir. TANIM Vücudumuzda besin,oksijen ve atık maddelerin taşınması işlemine dolaşım adı verilir.. İnsan vücudunda dolaşım; kan, damarlar ve kalp tarafından gerçekleştirilir

Kan Kan, sıvı bir yapıdır. Kırmızı renklidir, damar içerisinde akarak besin ve oksijeni ihtiyaç duyulan yapı ve organlara taşır. Organlarda oluşan atık maddeler de kan tarafından, atılacağı organa getirilir. Damarlar Damarlar; içerisinde kanın bütün vücuda dolaştığı borulardır. Damarlar değişik büyüklükte olabilir. Kılcal damarlar çok incedir. Atardamar ve toplardamar adı verilen damarlar ise daha kalındır. Damarlar ağaç kökleri gibi dallanarak bütün vücuda yayılır. Bu sayede damar içerisindeki maddeler bütün vücuda ulaştırılabilir. Kalp Kalp, göğüs kafesi içerisinde yer alan bir organdır. Her insanın kalbi yaklaşık olarak kendi yumruğu büyüklüğündedir

B.Stetoskop Hastaların kalp ve akciğerlerini dinlemek için doktorların kullandığı araca, stetoskop adı verilir. Stetoskoplar kalbin sesini dinleyen doktorlar kalbin düzenli atıp atmadığını fark eder. Akciğerlerin stetoskopla dinlemesiyle soluk alıp verme ile ilgili bir sorun olup olmadığı anlaşılır. Cam huni,"Y" boru, balon, makas, serum hortumu ve koli bandı kullanarak evde basit bir stetoskop yapılabilir

C.Kan Vücutta neden dolaşır? Soluk alıp verme ve kalp atışı, insanın hayatı boyunca devam eden vücut faaliyetleridir. Kalp atışı ve soluk alıp verme birbirinden bağımsız gibi görünse de birbirinin görevlerini tamamlayan özelikleri vardır. Soluk alma ve dolaşım vücudun her yerine oksijenin ulaşmasını sağlamasını sağlamada birlikte etkili olur. Soluk alma ile kana alınan oksijenin organlara ulaşması dolaşım sayesinde gerçekleşir. Kanla sadece oksijen taşınmaz besinlerin vücudun her yerine ulaşması dolaşımla gerçekleşir. Vücut faaliyetleri sonucu oluşan zararlı maddeler vücuttan dışarı atılmalıdır. Organ ve yapılardan alınan karbondioksit ve diğer bazı zararlı maddeler kanla taşınarak akciğer ve böbrek gibi organlara getirilir Zararlı maddeler bu organlardan dışarı atılır.

SON