MÜGENUR BAŞÇOBAN 162 6/B.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
HUKUK Hukuk Okuryazarlığı - Tarafım, Tarafsın, Taraf -
Advertisements

İDARİ-ASKERİ-AKADEMİK-ADLİ PERSONEL İpek Özkal Sayan, Türkiye’de Kamu Personel Sisteminin Gelişimi, Yayımlanmamış Doktora Tezi, SBF 2005.
İSTANBUL BAROSU AVUKATLARI MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI
TIBBİ TANITIM PAZARLAMA
T.C İÇİŞLERİ BAKANLIĞI HUKUK MÜŞAVİRLİĞİ
UYGUN AVUKATLIK BÜROSU NİSAN 2011 BİLGİ NOTU I Anayasa Mahkemesi’ne Bireysel Başvuru.
Hakimlerin Çalışmalarının Değerlendirilmesi Bert Maan Zwolle-Lelystad İlk Derece Mahkemesi Başkanı
Mahkemelerde Kalite Yönetimi Ve Kalitenin Kontrolü Bert Maan.
© Swiss Federal Supreme Court / CoE-CEPEJ 1 İsviçre Federal Yüksek Mahkemesinde Mahkeme Yönetimi CEPEJ rehber ilkelerinin uygulaması Ankara –
Murat CİVELEK (Rehber Öğretmen)
Candaş İLGÜN YARGITAY ÜYESİ.
GENEL OLARAK MAHKEMELER
ARABULUCULUĞUN ORTAYA ÇIKIŞI
MESLEK TANITIM SEMİNERİ
Adli Muhasebe ve Adli Müşavirlik Hazırl.:Selcuk Gulten/İlyas Kocaer
HUKUK ALANI İLE İLGİLİ MESLEKLER.
HUKUK Hukuk Okuryazarlığı - Kim, Kimdir? -.
Tıbbi Laboratuar Teknikeri
HUKUK KURALLARI HUKUK KURALLARI HUKUKUN MÜEYYİDESİ HUKUK TÜRLERİ
HUKUKUN DALLARI Doç. Dr. Mustafa ÇEKER.
HUKUK Hukuk Okuryazarlığı - Ceza Mahkemeleri -.
MESLEKLER Hazırlayan: musa bayraktar. MESLEKLER AVUKAT GAZETECİ HALKLA İLİŞKIİLER.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI
ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ Çocuk gelişimi ve eğitimi alanı, özellikle okul öncesi eğitim kurumlarını kapsar.
AVRUPA BİRLİĞİ HUKUKUNDA
FİZİK MÜHENDİSİ TANIM Doğadaki maddelerin yapısını ve
AVUKAT 1.AVUKAT KİMDİR 2.AVUKATIN GÖREVLERİ NELERDİR
TM PUANI İLE ÖĞRENCİ KABUL EDEN FAVORİ BÖLÜMLER
ATATÜRK ÇOK PROGRAMLI LİSESİ
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI
GAZİOSMANPAŞA ANADOLU LİSESİ
Adli Muhasebe SELÇUK GÜLTEN S.M.MALİ MÜŞAVİR.
ÖZEL ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ-1
Osman BAHÇECİ Rehber Öğretmen/Psikolojik Danışman
İLKÖĞRETİM SONRASI EĞİTİM SEÇENEKLERİ
MESLEK NEDİR Meslek, kişilerin belli bir eğitimle edindikleri ve hayatlarını kazanmak için sürdürdükleri düzenli ve kurallı faaliyetler bütünüdür.
HACI MEHMET SABANCI ANADOLU LİSESİ
DURMUŞ ÇAVDAR (Rehber Öğretmen)
2015 YAMANTÜRK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ALAN VE BÖLÜMLER
1 TM - TS. 2 3 Hukuk Hukuk programının amacı, toplumda bireylerin birbirleri ile ve devletle veya devletlerin birbirleriyle ilişkilerini düzenleyen yasaların.
PİLOTLUK Pilot, yolcu veya yük taşıyan hava taşıtını (helikopter ve uçağı) kullanan kişidir.
(Genel) Vergi Hukuku.
MESLEKLER.
HUKUKTA BİLGİ YÖNETİMİ BBY Türk Yargı Sistemi
“KAMU PERSONELİ” Kimdir?
Sayın Bagatur Hukuk Bürosu Türkiye’nin en eski hukuk bürolarından birisi olup, 1966 yılında kurulmustur. Bagatur Hukuk Bürosu üç nesilden beri hukuk.
AVUKAT Mesleğin Gerektirdiği özellikler; Akademik ve sözel yetenekleri iyi olan, Olayları derinlemesine araştırma merakı olanlar, Akıcı konuşma becerisi.
NASIL VERGİ MÜFETTİŞİ OLUNUR ? VERGİ DENETİM KURULU BAŞKANLIĞI.
Yrd.Doç.Dr. Yıldırım Osman Çetmeli
SUNUMU HAZIRLAYAN:STJ.AV.DENİZ GÖMRÜKÇÜ. Güncel Türkçe Sözlük’te “sır” sözcüğünün Arapça bir sözcük olduğu belirtilip, “Varlığı veya bazı yönleri açığa.
DAVA İŞLEMLERİ 17 – 21 EKİM 2016.
ZEYNEP TANRIKULU 5-A İL YÖNETİMİ YAŞADIĞIMIZ YERİN YÖNETİMİ: Ülkemiz, devletin kamu hizmetlerini her yere daha rahat götürebilmesi, toplumun ihtiyaçlarını.
ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ Çocuk gelişimi ve eğitimi alanı, özellikle okul öncesi eğitim kurumlarını kapsar.
ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ
“KAMU PERSONELİ” Kimdir?
ÇOCUK HUKUKU’NUN HUKUK SİSTEMİNDEKİ YERİ VE ÖZEL HUKUKTA ÇOCUK HAKLARI
Türk Medeni Kanununun Kabulü (17 Şubat 1926): Evlenme, boşanma, miras ve aile hukuku ile ilgili kanunlar medeni hukuk kapsamındadır. Avrupa devletlerinde.
MESLEK SEÇİMİ PSİKOLOJİK DANIŞMAN HASAN HÜSEYİN BAKIR.
Karabağlar Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
MEDENİ HUKUK.
MESLEKLERİ TANIYALIM DÖRT YILLIK LİSANS PROGRAMLARI ‘D’
HUKUKUN KAYNAKLARI Hukukun kaynakları, asıl kaynaklar ve yardımcı kaynaklar olarak ikiye ayrılır. Asıl kaynaklar: Yazılı ve yazısız kaynaklar Yardımcı.
MESLEKLERİ TANIYALIM DÖRT YILLIK LİSANS PROGRAMLARI ‘D’
VERGİ HUKUKU KONULARA GÖRE SINIFLANDIRILMIŞÇALIŞMA SORULARI ARASI STAJA BAŞLAMA SINAVLARINDA ÇIKMIŞ SORULARDAN OLUŞTURULMUŞTUR ÖĞR.GÖR.CEMAL.
HUKUKUN DALLARI Doç. Dr. Mustafa ÇEKER.
Meslekleri Tanıyorum Hazırlayan: Ceyda KUŞCU.
İŞ MAHKEMELERİ.
I. Anayasa Mahkemesi’nin Yapısı
HUKUKA GİRİŞ ÖZEL HUKUKUN DALLARI.
Sunum transkripti:

MÜGENUR BAŞÇOBAN 162 6/B

İÇİNDEKİLER 1.AVUKATLIK 2.AVUKATLARIN GÖREVLERİ 3. MESLEĞİN GEREKTİĞİ ÖZELLİKLER 4. ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI 5. EĞİTİMİN SÜRESİ VE İÇERİĞİ

AVUKATLIK Ana Sayfa AVUKATLIK; bireylerin birbirleriyle ve devletle ilişkilerinde ortaya çıkan anlaşmazlıklarda hukuki bilgisine başvurulan ve bireyleri ilgili yerlerde, özellikle mahkemelerde temsil eden ve haklarını savunan kişidir.

GÖREVLER - Bir kimsenin avukatlığını kabul etmeden önce davasını aldığı kişiyi (müvekkilini) dinler, yararlı olabileceğine inanırsa davayı kabul eder, - Dava konusu ile ilgili yasaları, yüksek mahkemelerin kararlarını inceler, - Dava ile ilgili geniş araştırma ve inceleme yapar, - Mahkemelerde çeşitli davalar açar veya müvekkili aleyhine açılan davaya katılır, - Dava ile ilgili tanıkları mahkeme heyetine dinletir ve sorular sorar, - Kararın müvekkili lehine sonuçlanmasını sağlamak için savunma metnini hazırlar ve savunma amacıyla konuşma yapar, - İcra takipleri yapar, - Yeni çıkan yayın ve kanunları takip eder ve yorumlar. Ana Sayfa

MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ ÖZELLİKLER Ana Sayfa MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ ÖZELLİKLER Avukat olmak isteyenlerin; - Normalin üstünde akademik ve sözel yeteneğe, - Olaylar ve ilkeler arasında ilişki kurabilme gücüne, - Olayları derinliğine araştırma merakına, - Başkalarını anlayabilme ve etkileyebilme yeteneğine, - Akıcı konuşma becerisine, - Sorumluluk duygusuna sahip kimseler olmaları gerekir.

Avukatlık tamamen eşit şartlardadır ve aynı teraziye benzer Avukatlık tamamen eşit şartlardadır ve aynı teraziye benzer . Kim haklıysa o davayı kazanır..... Ana Sayfa

ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI Avukatlar, büro ve adliye gibi kapalı ortamlarda, gerektiğinde keşif çalışmaları için açık alanlarda çalışırlar. Çalışmaları sırasında, müvekkilleriyle, yargıç (hakim) ve savcılarla, adli personelle, emniyet görevlileriyle iletişim halindedir. ÇALIŞMA ALANLARI VE İŞ BULMA OLANAKLARI Bu meslekte iş alanı oldukça geniştir. Kişi, kamu kurumlarında, özel şirketlerde çalışabileceği gibi kendi işyerini açıp bağımsız da çalışabilir. MESLEK EĞİTİMİNİN VERİLDİĞİ YERLER Mesleğin eğitimi, çeşitli üniversitelere bağlı hukuk fakültelerinde verilmektedir. Ana Sayfa

Ana Sayfa EĞİTİMİN SÜRESİ VE İÇERİĞİ - Temel eğitimin süresi 4 yıldır. Ön eğitim tamamlandıktan sonra 1 yıllık staj dönemi vardır. Eğitim süresince; Medeni Hukuk, Anayasa Hukuku, İktisat, Borçlar Hukuku, İdare Hukuku, Devletler Umumi Hukuku, Ceza Hukuku, Mali Hukuk, Türk Hukuk Tarihi, Sosyoloji, Ticaret Hukuku, Hukuk Metodolojisi, Umumi Hukuk Tarihi, Avrupa Hukuku, Çevre Korunması Hukuku, İş Hukuku ve Sosyal Güvenlik Hukuku, İcra-İflas Hukuku, Adli Tıp, Devletler Özel Hukuku, Askeri Ceza Hukuku gibi dersler alırlar. - Staj süresince stajyer avukatlara yönelik çeşitli seminer ve ödevler verilmektedir. Staj sonunda, Baro Yönetim Kurulunca sözlü sınav yapılır, başarılı olanlara "Avukatlık" belgesi verilir.

BU GİBİ KAYNAKLARDAN YARDIM ALDIM KAYNAKÇA İnternet Kaynak Kitaplar Ansiklopedi BU GİBİ KAYNAKLARDAN YARDIM ALDIM

BENİ DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM