T.C. MARMARA ÜN İ VERS İ TES İ ATATÜRK E Ğİ T İ M FAKÜLTES İ SINIF Ö Ğ RETMENL İĞİ A.B.D. HÜLYA SARI 20070052 4-B.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
YASAL TEMELLER BİTLİS AR-GE BİRİMİ STRATEJİK PLANLAMA EKİBİ.
Advertisements

1982 ANAYASASI YARGI BÖLÜM 5 Yargı
İDARİ-ASKERİ-AKADEMİK-ADLİ PERSONEL İpek Özkal Sayan, Türkiye’de Kamu Personel Sisteminin Gelişimi, Yayımlanmamış Doktora Tezi, SBF 2005.
B-E –K-i-R S- e-R –T-T-a-Ş
CUMHURİYETİN GETİRDİKLERİ
TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASASI
Bütçe Türleri: Genel yönetim kapsamındaki idarelerin bütçeleri;
DPT MUSTESARLIGI CALISMA GRUBU. TÜRKİYE’DEKİ MEVCUT BÜTÇE SİSTEMİ  Ülkemizde devlet bütçesi yasal dayanağını Anayasa ve 5018 sayılı Kanundan almaktadır.
BÜTÇENİN KAPSAMI VE HAZIRLANMA SÜRECİ
TEFTİŞ KURULU BAŞKANLIĞI
C)CUMHURİYET'İN BEKÇİLERİNE...
GENEL OLARAK ÜNİVERSİTE TEŞKİLATI
Bütçe Sisteminin Yasal Düzenlemesi
KAMU HARCAMA SÜRECİ AÇISINDAN SAYIŞTAY VE ROLÜ. Bağımsızlık ve Tarafsızlık Bağımsızlık, Sayıştay ın bir yüksek denetim ve yargı kurumu olarak varlığının.
SAYIŞTAY DENETİMİ Yeni Kamu Mali Yönetimi Anlayışı Çerçevesinde Düzenlilik Denetimi MURATPAŞA BELEDİYESİ 28 NİSAN 2014.
KIRIKKALE İL ÖZEL İDARESİ
Devlet Teşkilatı Devletin Ortaya Çıkışı Konusunda Teoriler
Mali İstatistik Kavramı ve Ülkemiz Uygulamaları
Genel İdari Yapı Ferhan ERGÜN –Maliye Uzmanı
4734 Sayılı Kanun Madde 10’da Yer Alan “İhale Dışı Bırakılma Durumları”  İle İlgili Sunulacak Belgeler ve Temin Yerleri.
1. Bütçe ve Yasal Dayanağı
Başbakanlık Proje Grubu Ankara 3 Şubat Mevzuat Merkezî yönetim bütçe kanununda; yılı ve izleyen iki yılın gelir ve gider tahminleri, varsa bütçe.
Ankara, 25 Mart 2011 Mehmet KAYA Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Genel Sekreteri HSYK’ nın Anayasal Değişiklik Doğrultusunda Yeniden Yapılandırılması.
GENEL OLARAK MAHKEMELER
HUKUKUN KAYNAKLARI Doç. Dr. Mustafa ÇEKER.
HAZIRLAYAN: YUSUF SÜNETCİ 4-B
MERKEZDEN YÖNETİM TEŞKİLATI
İDARE HUKUKU YEREL YÖNETİMLER Öğr. Gör. Anıl Çağlar ERKAN.
E.Ü. PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI
YARGI BAĞIMSIZLIĞI & YASAMA VE YÜRÜTME İLE İLİŞKİLER
İLKE VE İNKILAPLARIN EŞLEŞTİRİLMESİ
Tarihte hiçbir zaman mutlak gerçek yoktur...
1924 ANAYASASI.
ÇAĞDAŞ UYGARLIĞA DOĞRU
Kurulun İnceleme ve Araştırması
olarak tanımlanmıştır.
KESİN HESAP.
CUMHURİYET DÖNEMİNDE HUKUK
CUMHURİYET DÖNEMİNDE HUKUK Eskişehir Salih Zeki Anadolu Lisesi
ÜNİTE:2.ADIM ADIM TÜRKİYE
VATANDAŞLIK BİLGİSİ ESRA ERİŞ 4-B KONU : YARGI
Başbakanlık Proje Grubu Ankara 3 Şubat Mevzuat Kanun, kalkınma planları ile ilgili yatırımlar veya bir yıldan fazla sürecek iş ve hizmetler için.
BAKANLAR KURULU ORTA VADELİ PROGRAM KABUL EDİLİR. MAYIS AYI SONUNA KADAR RESMİ GAZETEDE YAYIMLANIR DPT.
GENEL BÜTÇE KANUN TASARISI KESİN HESAP KANUN TASARISI
İDARE HUKUKU BİRİNCİ BÖLÜM Öğr. Gör. A. Çağlar ERKAN.
K ü bra AVCI / / 4-B 3. POZİTİF HUKUKUN KAYNAKLARI Pozitif hukuk kaynaklarını üç başlık altında inceleyebiliriz: Yazılı Kaynaklar Yazısız Kaynaklar.
HUKUKTA BİLGİ YÖNETİMİ BBY Türk Yargı Sistemi
“KAMU PERSONELİ” Kimdir?
METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Türk Kamu Personel Rejiminin Özellikleri ve İstihdam Biçimleri
GENEL BÜTÇENİN HAZIRLAMA SÜRECİ Emine ŞAHİN Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı Mali Hizmetler Uzmanı.
Merkezi Yönetim Bütçeleme Süreci ve Hazırlık Aşaması
İdari Yargı Örgütü 3. Hafta.
Kamu Yönetiminin Yapısı. Türkiye’de Kamu Yönetiminin Yapısı Merkezi Yönetim Türkiye’nin yönetim yapısı, örgütlenme ilkelerine göre «merkezi» ve «yerinden.
YENİ ANAYASA OCAK 2017 OCAK 2017 TARİHLİ ANAYASA MADDELERİNDEN KISALTILARAK ALINTI YAPILAN , GENEL BİLGİLENDİRME AMAÇLI, ÖZET BİR ÇALIŞMADIR.
DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI
“KAMU PERSONELİ” Kimdir?
Temel HUKUK DERS NOTLARI SON HAFTA
DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI
YASALAR VE ÖZEL EĞİTİM.
MEVZUATLA İLGİLİ KAVRAMLAR
Anayasa normlar hiyerarşisinin en üstünde yer alan ve yasama, yürütme ve yargı organlarını bağlayan temel hukuk kurallarını içerir. ANAYASA.
İŞ MAHKEMELERİ.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
I. Anayasa Mahkemesi’nin Yapısı
Bütçe Çeşitleri.
Bütçenin Uygulanması.
HUKUK BAŞLANGICI 12.
Sunum transkripti:

T.C. MARMARA ÜN İ VERS İ TES İ ATATÜRK E Ğİ T İ M FAKÜLTES İ SINIF Ö Ğ RETMENL İĞİ A.B.D. HÜLYA SARI B

Hakimler Savcılar Yüksek kurulu Hakimler Yüksek Kurulu ile Yüksek Savcılar Kurulu’nun1971’den itibaren ardılı olan hakimler ve savcılar yüksek kurulu, mahkemelerin ba ğ ımsızlı ğ ı ilkesinin kurumsallaşması olarak kabul edilir.Kurul 1981 yılında köklü biçimde yeniden yapılandırılmış ve 1982 Anayasası’nın159. Maddesi bu çerçevede oluşmuştur

MADDE 159- (De ğ işik: 12/9/25982/22md.) Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, mahkemelerin ba ğ ımsızlı ğ ı ve hâkimlik teminatı esaslarına göre kurulur ve görev yapar. Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu yirmi iki asıl ve on iki yedek üyeden oluşur; üç daire halinde çalışır.

1961 Anayasası ile kurulan bu kurul yargınınen üst kuruludur. Cumhurbaşkanı kurula, 3 asil 3 yedek üyeyi Yargıtay’dan 2 asil 2 yedek üyeyi ise Danıştay’dan 4 yıl için seçer.süresi biten üyeler tekrar seçilebilir. Kurul başkanı Adalet Bakanı’dır. Adalet Bakanlı ğ ı Müsteşarı kurulun do ğ al üyesidir.

Adli ve idari hakim ve savcıları mesle ğ e kabul etme,atama, nakletme, geçici görevler verme, disiplin cezası verme, görevden uzaklaştırma ve terfi işlemleri yapar. Birinci sınıfa ayrılacak hakim ve savcıları HSYK belirler.

HSYK ayrı bir kamu tüzel kişili ğ ine sahip de ğ ildir. HSYK’ nın kararları yargı denetiminin dışındadır. Hakimler savcıların görevleriyle ilgili idari denetimi Adalet Bakanı’nın izni ile Adalet Bakanlı ğ ı Müfettişi yapar.

IV. Sayıştay Sayıştay genel ve katma bütçeli kuruluşların bütün gelir ve giderleri ve mallarını, Meclis adına denetleyen ve sorumluların hesap ve işlemlerini kesin hükme ba ğ layan bir kuruluştur

MADDE 160- (Değişik: 29/10/ /md.) Sayıştay, merkezî yönetim bütçesi kapsamındaki kamu idareleri ile sosyal güvenlik kurumlarının bütün gelir ve giderleri ile mallarını Türkiye Büyük Millet Meclisi adına denetlemek ve sorumluların hesap ve işlemlerini kesin hükme bağlamak ve kanunlarla verilen inceleme, denetleme ve hükme bağlama işlerini yapmakla görevlidir. Sayıştayın kesin hükümleri hakkında ilgililer yazılı bildirim tarihinden itibaren onbeş gün içinde bir kereye mahsus olmak üzere karar düzeltilmesi isteminde bulunabilirler. Bu kararlar dolayısıyla idarî yargı yoluna başvurulamaz

Başkan ve üyeleri TBMM tarafından seçilir. TBMM adına kamu kurum ve kuruluşları bütün gelir ve giderlerini inceler, denetler ve yargılar. Sayıştay’ın kararlarına karşı vergi yoluna başvuralamaz.

Sayıştay’ın kararları Danıştay’ın karaları ile çatışırsa danıştay’ın kararları esas alınır. Sayıştay Bakanlar Kurulu’nca bütçe tasarısıyla ilgili “ Genel Uygunluk Bildirimi’nde bulunurlar yılında yapılan de ğ işikle silahlı kuvvetlerin elinde bulunan devlet mallarını denetlenmesi Sayıştay’a verilmiştir.

Merkezi yönetim bütçe içersinde bulunanlar; → Genel Bütçeli Kuruluşlar:(TBMM, Cumhurbaşkanlı ğ ı, Başbakanlık, Bakanlıklar,) → Özel bütçeli kuruluşlar :(üniversiteler, ÖSYM, YÖK,TÜB İ TAK) → Düzenleyici ve denetleyici kuruluşlar:(RTÜK, BDDK,REKABET KURUMU, SPK) gibi kurum ve kuruluşların hesap ve işlemlerinin denetimi sayıştaya verilmiştir.

Üyelerinikim seçerBaşkanını kim seçer SayıştayTBMM HSYKCumhurbaşkanıAdalet Bakanı Başkanı

DÖRDÜNCÜ KISIM Malî ve Ekonomik Hükümler B İ R İ NC İ BÖLÜM: MAL İ HÜKÜMLER 1.BÜTÇE A. Bütçenin Hazırlanması Ve Uygulanması B.Bütçenin görüşülmesi C.Bütçelerde de ğ işiklik yapılabilme esasları D.Kesin Hesap E.Kamu iktisadi teşebbüslerin denetimi

BÜTÇE: Bütçe tasarısı Bakanlar kurulu tarafından mali yılbaşından 75 gün önce TBMM’ye sunulur.bütçe komisyonunu 55 gün içersinde kabul edece ğ i metin TBMM’de görüşülür ve mali yılbaşına kadar kabul edilir ve Cumhurbaşkanına gönderilir.cumhurbaşkanı bütçe kanununu geri gönderemez. Bütçe tasarısı daha sonra resmi gazetede yayımlanır. Mali yılbaşında yürürlü ğ e girer.

İ K İ NC İ BÖLÜM: EKONOM İ K HÜKÜMLER 1.Planlama 2.Piyasaların denetimi ve dış ticaretin düzenlenmesi 3.Tabi servetlerin ve kaynakların aranması ve işletilmesi 4.Ormanların ve orman köylüsünün korunması A.Ormanların korunması ve geliştirilmesi B.orman köylüsünün korunması

5.Kooperatifçili ğ in geliştirilmesi 6.Tüketiciler ile esnaf ve sanatkarların korunması A. Tüketicilerin korunması B.Esnaf ve sanatkarların

BEŞ İ NC İ KISIM Çeşitli Hükümler I. İ nkılâp kanunlarının korunması 1.3 Mart 1340 tarihli Tevhidi Tedrisat Kanunu, kasım Şapka İ ktisâsı Hakkında Kanun kasım1925 tarihli Tekke ve Zaviyelerle Türbelerin Seddine ve Türbedarlıklar ile Bir Takım Unvanların Men ve İ lgasına Dair Kanun;

4. 17 Şubat 1926 tarihli Türk Medeni Kanunu, Mayıs 1928 tarihli ve 1288 sayılı Beynelmilel Erkamın Kabulü Hakkında Kanun; tarihli Türk Harflerinin Kabul ve Tatbiki Hakkında Kanun;

tarihli Efendi, Bey, Paşa Gibi Lâkap ve Unvanların Kaldırıldı ğ ına Dair Kanun; tarihli Bazı Kisvelerin Giyilemeyece ğ ine Dair Kanun

YED İ NC İ KISIM Son Hükümler 1. Anayasanın de ğ iştirilmesi, seçimlere ve halkoylamasına katılma 2. Başlangıç ve kenar başlıkları 1. Anayasanın yürürlü ğ e girmesi

1982 ANAYASASI TEKL İ F Meclis üye tam sayısının1/3 ünün yazılı teklifi ile(184) KARAR 3/5-2/5 arası ise; 2/3den çok ise ( arası) (367 den fazla) Kararı cumhurbaşkanı.15 gün içinde yayımlar.veya meclise iade eder. Meclis yine kabul ederse cumhurbaşkanı yayımlar ya da halkoyuna sunar.

KPSS SORULARI 1.Hakimler savcılar yüksek kuruyla ilgili aşa ğ ıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?(2008) a)Anayasa’da açıkça düzenlenmiştir. b)Kurulun başkanı Adalet Bakanlı ğ ı müsteşarıdır c) Adli ve idare yargı hakim ve savcıların mesle ğ e kabul etme,Kurulun yetkilerindendir. d)Kurul, seçimle gelen asil üyeleri arasından bir başkan vekili seçer. e) Üyeler 4 yıl için seçilirler ve süresi biten üye yeniden seçilebilir.

2.Hakimler Savcılar Yüksek Kurulunun başkanı kimdir?(2006) a)Başbakan b)Adalet Bakanı c) Yargıtay d)Danıştay Bakanı e)TBMM Başkanı