VATANSEVERLİK.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Ey kahraman Türk kadını,
Advertisements

UTANDIM ÇOCUK Yazı:Taner Yenidoğan Slayt tasarım: Mustafa Kaplan.
Mustafa’dan Can’a… Taner YENİDOĞAN 06 Kasım 2008.
HAFIZAMIZ ÇANAKKALE “GEÇMİŞİNİ UNUTACAK KADAR HAFIZASIZ, GELECEĞİNİ TASAVVUR EDEMEYECEK KADAR HAYALSİZ BİR MİLLET YAŞAYAMAZ.” Peyami SAFA
ŞEHİDİM “Türk Milleti, kendinin ve memleketinin, yüksek menfaatlerinin aleyhine çalışmak isteyen bozguncu, vatansız ve milliyetsiz beyinlerin saçmalamalarındaki.
ŞEHİTLERİM.
İSTİKLAL MARŞI KAHRAMAN ORDUMUZA.
GÜNEŞLERİN BATTIĞI YER!
VATAN SEVGİSİ.
Çanakkale geçilmez Bomba şimşekleri beyninden inip her siperin Sönüyor göğsünün üstünde o arslan neferin. Ölüm indirmede gökler, ölü püskürmede yer, O.
1915 Çanakkalesi’nin Ender Fotoğraflarından
ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİ KUTLU OLSUN ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİ KUTLU OLSUN
75.YIL ORTAOKULU DEĞERLER EĞİTİMİ MART-NİSAN AYI VATANSEVERLİK RAPORU
SESLİDİR with the hope you to feel the pain before that you have not realized until the teror had reached to you. Terör size ulaşmadan anlayamadığınız.

ALGI ve YANILGI. EKTEKİ FOTOĞRAF GELİBOLU SAVAŞINDAN.
DUATEPE ANITI Bu anıt ders kapsamında öğrenicilerin Duatepe anıtına gitmediği varsayılarak, Duatepe anıtı öğrencilere nasıl anlatılıra cevap bulabilmek.
ÇANAKKALE ASKERLERİ YAZAN:YAŞAR UZUN.
TBMM’NİN AÇILIŞI ve SAKARYA SAVAŞI
Türkiye’nin en büyük mail grubu
KURTULUŞ SAVAŞI’NDA TÜRK KADINI.
ŞEHİTLERİM
ÇANAKKALE ZAFERİ 18 Mart Ocak 1916 (95 nci Yıldönümü)
18 MART (ÇANAKKALE ZAFERİ)
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
Çanakkale zaferi Çanakkale şehitleri.
Değerli Dostlar, son yıllarda ziyaret ettiğim en anlamlı müzelerden birini Sizlere de tanıtmak istiyorum.
18.MART.1915.
ŞEHİDİM BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN,ÜSTÜNDEKİ KANDIR.
ÇANAKKALE ZAFERİ.
ÇANAKKALE ZAFERİ.
ÇANAKKALE ZAFERİ (18 MART 1915)
KAN ATEŞ KUSMUŞTU, TÜRK BATARYALARI HAYKIRMIŞTI:
ÇANAKKALE DESTANI bilgidagi.com.
18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ HAZIRLAYANLAR: MEVLÜDİYE AVŞAR EMİNE YENİSAN.
Çanakkale Savaşı.
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
ÖNCE VATAN Bu toprağa nice canlar verildi, Haindir ülkemi satan diyorum, Zalimler ordusu yere serildi, Önce vatan sonra vatan diyorum. Toprağını sürdüm.
HAZIRLAYAN: AYŞE NUR OKUR HANDAN YOL MERYEM RASULİ
Çanakkale Zaferi İçindekiler: Savaşın nedenleri ve sonuçları
ŞEHİT VE GAZİLERİMİZİN ANISINA..
HAZIRLAYAN: ZÜBEYDE DURMUŞ 6_B 532
ÇANAKKALE SAVA Ş I Çanakkale Cephesi I. Dünya Sava ş ı’nda İ tilaf Devletleri’nin saldırısı sonucu açılmı ş bir cephedir. Dünya tarihinin en kanlı sava.
ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNE
Çanakkale Zaferi Hazırlayanlar: Fatma Dinç Sevgi Hançerli.
KURTULUŞ SAVAŞINDA TÜRK KADINI
Hazırlayan:Yasin KAYNAR Serkan AKKAYA
ÇANAKKALE ZAFERİ yılında I. Dünya Savaşı'nın başlamasıyla İtilaf devletleri bu isteklerini gerçekleştirme fırsatının doğduğuna inandılar. Bu inançla.
FARUK NAFİZ ÇAMLIBEL Bir destana benziyor senin bugünkü halin.
ATATÜRK’ÜN GÖREV ALDIĞI SAVAŞLAR
MİLLİ MÜCADELE.
Şehitlerimizi Rahmetle Anıyoruz YIL Sonra…
HAZIRLAYAN İ dris Y AVUZYİĞİT Dada ş kent Merkez Camii Imam Hatibi
KEMAL ATATÜRK ( ) Milli mücadelenin önderi. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, çağdaş Türkiye'nin yaratıcısı, askeri ve siyasi.
VATAN SEVERLİK IRZ VE NAMUSTAN MAHRUM KALANLAR MİLLET VE VATAN HİSSİ TAŞIMAZLAR;BÖYLELERİNDEN SAKINMALILAR. MEVLANA GÖLHİSAR MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ.
ÇANAKKALE SAVAŞI. ATATÜRK VE SİLAH ARKADAŞLARI SEYİT ONBAŞININ GÜLLEYİ KALDIRMASI.
BURAYA TIKLAYINIZ Büyük Taaruz ve sonucu nedir? Misak-ı Milli nedir?

ÇANAKKALE Çanakkale Savaşı, I. Dünya Savaşı sırasında yılları arasında Gelibolu Yarımadası'nda Osmanlı Devleti ile İtilaf Devletleri arasında.
KURTULUŞ SAVAŞI’NDA TÜRK KADINI. Dünyada hiç bir milletin kadını "Ben Anadolu Kadınından fazla çalıştım. Milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte Anadolu.
ÇANAKKALE ZAFERİ 18 MART 1915.
MİLLİ MÜCADELE DÖNEMİNDE KADIN KAHRAMANLAR. Dünyada hiç bir milletin kadını "Ben Anadolu Kadınından fazla çalıştım. Milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte.
KURTULUŞ SAVAŞI’NDA TÜRK KADINI. Dünyada hiç bir milletin kadını "Ben Anadolu Kadınından fazla çalıştım. Milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte Anadolu.
Cumhuriyetimizin Kurucusu… Mustafa Kemal ATATÜRK.
ŞEHİTLERİM.
ŞEHİTLERİM.
SLAYT GEÇİŞLERİ İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ… SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER… Sesli İzleyiniz.
Sunum transkripti:

VATANSEVERLİK

Vatanseverlik Vatanını sevme ve vatanı için her türlü özveride bulunma duygusudur. Ülkemizde buna örnek verilebilecek bir çok vatansever kadın, çocuk, asker vardır. Bunların bir kaçına değinicek olursak ;

Kurtuluş Savaşı Kadın Kahramanları Nene Hatun, Halide Edip, Erzurumlu Kara Fatma, Adile Onbaşı, Kara Ayşe ve daha nicesi Onlar İstiklal Harbi`nin sembol kadınlarıydı O listede adı çok anılmayan; ama daha küçük bir kız çocuğu iken cephelerde at süren, çarpışan bir de Nezahet Onbaşı vardı. Babasıyla Geyve Savaşı, Konya İsyanı, I ve II İnönü Savaşları ile Sakarya ve Gediz muharebelerinde gösterdiği kahramanlıklarla anılacaktı Yaşı küçük olduğu için Cumhuriyetin kadın kahramanlarının listesine bile çok sonraları girecekti Çünkü o, Türkiye Büyük Millet Meclisi`nin İstiklal Madalyası ile ödüllendirmeye karar verdiği ilk çocuktu.

BEN BABAMLA ÖLMEYE GİDİYORUM, SİZ NEREYE GİDİYORSUNUZ? Nezahet Onbaşı BEN BABAMLA ÖLMEYE GİDİYORUM, SİZ NEREYE GİDİYORSUNUZ?

Nene Hatun Nene Hatun o günleri özetle şöyle anlatmıştır: Ağabeyim Hasan cepheden ağır yaralı olarak bir gece önce eve gelmişti. Bir yandan ona bakarken, bir yandan da 3 aylık çocuğumu emziriyordum. Kardeşim o gece kollarımın arasında öldü. Sabaha karşı minarelerden 'Moskof Aziziye'ye girdi' diye haykırışlar başlayınca, kardeşimin alnını öpüp, 'Seni öldüreni öldüreceğim' diye and içtim. Yavrumu Allah'a emanet ettikten sonra, ağabeyimin tüfeğini ve satırımı alıp dışarı fırladım. Sel gibi Aziziye'ye akıyorduk. Tabyanın mazgallarından düşman ölüm yağdırıyordu. Düşmanda iyi silah vardı, bizde de iman. İleri atıldım. Dadaşlar arasına karıştım. Satırım durmadan kalkıp iniyordu. Tabya'nın geri alınmasının ardından, aralarında Nene Hâtun'un da bulunduğu yaralıların tedâvisine başlandı. Fakat bu sırada Nene Hâtun yaralı olmasına rağmen diğer yaralıların tedavisini yapmak için çalışmıştır.

Çanakkale Savaşı Kahramanları Seyit Onbaşı .. 18 Mart Deniz Savaşı sırasında, Rumeli Mecidiye Tabyası’nda ayakta kalabilen tek top vardı onun da mermi kaldıran vinci bozulmuştu. Seyit Onbaşı büyük bir güçle 215 Okkalık mermiyi üç kez kaldırarak namlunun ucuna sürmüş ve bu kahramanlığı ile Ocean gemisi büyük bir yara almıştı. 

Cevdet Paşa Cevat Paşa ( ÇOBANLI ); 18 Mart kahramanı olarakta bilinen Cevat Paşa, Çanakkale boğazındaki tüm istihkâmların komutanıdır. Mahiyetinde bulunan istihkâmların stratejilerini, sahte istihkamların ve projektörlerin yerlerini, seyyar projektör yerlerini, (ki bunun icadı kendisine aittir ) deniz mayınların yerlerini ve derinliklerini, Nusret mayın gemisinin hareketini ve mayınları dökeceği bölgenin tayinini, "Allah'ın izni" ile, en iyi şekilde sağlayan komutandır. Apaçık zaferin en büyük payı kendisine aittir.

Bir askerin annesine yazmış olduğu mektup Yine bu akşam nöbetteyim anne Ortalık o kadar karanlık ki göz gözü görmüyor Ama içimde bir his o gece biliyor musun? Bir an daldım öyle karanlığa kız kardeşimi görür gibi oldum Sanki babam'ın göz yaşlarını hissettim yüreğimde İçim ürperdi birden nöbette bir asker ağlıyordu anne Oğlun seni özlemişti anne oğlun sizi özlemişti anne Bir ihbar aldık o gece toplandık tüm askerler Gece karanlığında dağlarda o çakalları Vatanımın toprağına bastığı o ayakları kırmaya gidiyorduk Ve çatışma başlamıştı o anda Kaç asker şehit oldu anne dökülüyordu gözlerimden yaşlar Elini bırakmadım şehitimin gözlerime baktı O garip bedenini boşluğa bıraktı içim yanıyordu İçim kanağlıyordu anne İşte o zaman dahada kızdım birbiri ardına mermileri sallıyordum Ve birden ahhhhhh Gözlerim karardı ben vuruldum anne O an yanımda sen vardın sanki Kollarına bırakır gibi bıraktım kendimi Kalk oğlum diye haykırırcasına bağrıyordun Tuttum ellerini bırakma dedim beni Ağlama anam sil göz yaşlarını bedenim toprak olsa Ruhum yanında bedenimi sardığın gibi ruhumuda al kollarına Baba sensin bu değil mi ? Ben gidiyorum vatan Nice benler gitti uğruna feda olsun vatan sana Akar anamın göz yaşları tabutumun başında Hissettirme anne göz yaşlarını bana Oğlunun kanı dökülmüş çok mu vatana Sen dökme göz yaşlarını ağlatma beni ana 

VE DAHA NİCESİ… Onlar bu ülkenin her karış toprağını korumak için yaşadılar… NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE !

CUMHURİYET BÖYLE KAZANILDI…

Her şartta savaştılar…

BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR. TOPRAK UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR…

BİZİ DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER