Felsefece Bakış.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KONUMUZ DİN FELSEFESİ.
Advertisements

ÜÇ FİLTRE SOKRATES. ÜÇ FİLTRE SOKRATES SOKRATES (M.Ö ) “Kendi kendini tanı" özdeyişinin felsefesinin temel kuralı olduğuna inanmış, “Hiç bir.
Canım OĞLUMA/KIZIMA Speakers On.
KENDİNİ GELİŞTİR KENDİNİ GELİŞTİR PROBLEM ÇÖZME.
ERGENLERLE SAĞLIKLI İLETİŞİM
ÇOCUKTA VİCDAN GELİŞİMİ
AHLAK FELSEFESİ.
Hayat ertelenemez… Ümit Aydemir.
Bir süre önce, başka bir kadınla çıkmaya başladım ve bu aslında
Lütfen Bu iletiyi okuyun.
SINAV KAYGISINDA ANNE BABANIN ROLÜ
ÖZEL ÇAYCUMA AÇI DERSHANESİ
SBS - AİLELERE ÖNERİLERİMİZ
Kan rengi , kıpkırmızı güllere bayılırdı... Zaten onlarla adaştı...
Erkek Dükkanı.
Kısa bir zaman önce New York da yeni kocalar Satan bir mağaza açıldı.
KUMDA AYAK İZLERİ
SUNUM.
BİR YETİŞKİNİN BİR ÇOCUĞA SÖYLEDİĞİ EN GÜZEL 30 SÖZ
Yavrum ve ben.
Zor insanla başa çıkma yolları
ETKİN İLETİŞİM BECERİLERİ GELİŞTİRME
Adam üç yaşındaki kızına, pahalı bir hediyelik kaplama kağıdını ziyan ettiği için kızmıştı.
Sevgili günlük, Bugün çok yoruldum. Neden mi bugün hem eğlendik hem öğrendik… Merak mı ediyorsun? Peki anlatayım…
A.Ü.İ.F.. AİLEMİZ A.Ü.İ.F. ANNEM ve BABAM ABİMABLAM KIZ KARDEŞİM ERKEK KARDEŞİM BEBEK A.Ü.İ.F.
BİR KORUYUCU MELEĞİ VARDIR
Bir yaz günü üçgen tek başına parkta oynuyordu.
MÜDÜRLER VE BEBEKLER Ahmet ÇELEBİ / KONYA. Yaşama farklı açılardan baktığımızda ilgisizmiş gibi gözüken şeyler arasında birtakım benzerlikler bulabiliriz.
DÜN BUGÜN YARIN.
ANNELER BABALAR/ÇOCUĞUNUZ SINAVA GİRİYOR …. Çocuklarımızı çok severken kişisel isteklerimizin, beklentilerimizin onlar için belki de aşırı bir yük olacağını.
NOKTALAMA İŞARETLERİ.
Şiddetle itiraz ettim: "Ama ben seni seviyorum!!!"
5. BÖLÜM 0-18 YAŞ ÇOCUKLARININ GELİŞİM DÖNEMLERİ ve ÖZELLİKLERİ
Onları sevdiğinizi ve onların iyiliğini kendi iyiliğiniz kadar önemli olduğuna ilişkin açık bir mesaj verebilirsiniz.
YARDIM ETME Amaç : Öğrencilerin yardım etme duygularının geliştirilmesi Düzey : 1. sınıf ve üstü Materyal: Yazı tahtası,kalem,fon kağıdı Süre.
HAZIRLAYANLAR NURTAÇ ÜNLÜ DERYA DEMİR GÜLŞAH BAŞARAN
*Düşünelim çözelim *Hayallerim Çizgide Saklı
ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU
PARAGRAFTA ANLAM.
ANNELER BABALAR/ÇOCUĞUNUZ SINAVA GİRİYOR …
Küçük kız babası ile ormanda yürüyüş yaparken, ayağı takılıp yere düşüyor. Can acısıyla "Ahhh" diye bağırınca ilerideki dağın tepesinden "Ahhh" diye bir.
SEVGİ ZENGİNLİK BAŞARI
ÇOCUK İSTİSMARINI ÖNLEME
Bu hikaye bir babanın para ve değerli bir eşyayı kaybettiği için 5 yaşındaki kızına ceza verdiği zaman meydana geldi. Paranın bulunamadığı zor zamanlardı.
SORUN YOKTUR BAKIŞ AÇILARI VARDIR.
TEŞEKKÜR EDERİM Cem Yurtsev
7. BÖLÜM KAVRAM, BECERİ ve SOSYAL BECERİ ÖĞRETİMİ ÖZEL EĞİTİM GÜZEL GELECEK.
7 Günlük, 7 Aylık, 7 Yıllık EVLİLİK
9. BÖLÜM ENGELLİ HAKLARINA GENEL BİR BAKIŞ ÖZEL EĞİTİM GÜZEL GELECEK.
ÖZEL EĞİTİM GÜZEL GELECEK
Nasrettin Hoca henüz çocukmuş. Annesi bir gün onu yanına çağırmış:
SBS - AİLELERE ÖNERİLERİMİZ ERHAN BUDAK (Psikolojik Danışman)
Lütfen Bu iletiyi okuyun. Bir zamanlar oldukça kırıcı karaktere sahip bir çocuk vardı. Bir gün babası çocuğa bir çuval dolusu çivi vererek, her sinirlendiğinde.
ÖZÜRLÜLÜK(ENGELL İ )NED İ R? Bedensel, zihinsel ve ruhsal özelliklerinden belirli oranda fonksiyon kaybına neden olan organ yokluğu ve bozukluğu sonucu.
ÇOCUKTA CİNSEL GELİŞİM VE SAĞLIKLI BESLENME
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA.  Bahanelerle kendinizi küçültmeyin  Sizi engelleyen tek şey kendinizsiniz  Kendinizi engellemeyeceğinize söz verin Birbirinizden.
Hepimiz evlerimizde ailemizle birlikte yaşarız. Bu yaşantıda bazı kararlar alınması gerekir.
KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ
Bölüm 1 : Genel Kavramlar
ALANYA MÜFTÜLÜĞÜ Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Tek ebeveynli ailelere yönelik rehberlik faaliyet raporu.
Alibaba 12 dolardan 300 milyar dolara…
Oğlum ve ben.
Seni Benim Gibi CAN AKIN ŞAİR VE FOTOĞRAF SANATÇISI SESLİDİR.
Mehmet Taha DEMİRASLAN 11/B  Milattan önce Atina`da 469 yılında doğmuş ve milattan önce 399 yılında ölmüştür.  Babası heykelci annesi ise ebeydi.
Canım OĞLUMA/KIZIMA Speakers On.
ONTOLOJİK DELİL - Bu delil Tanrı’nın varlığını «Tanrı» kavramının çözümlemesiyle ortaya koymayı amaçlar. - Buna göre, Tanrı kavramı eğer çelişki içeren.
DİN FELSEFESİ VI. Ünite.
Sunum transkripti:

Felsefece Bakış

Aldatmaya ve aldanmaya en elverişli şeyler bilmediğimiz şeylerdir Aldatmaya ve aldanmaya en elverişli şeyler bilmediğimiz şeylerdir. Bir defa, görülmedik şeylere insan nedense kolay inanır; sonra da, üzerlerinde konuşmaya, düşünmeye alışık olmadığımız için, bunlara kolay kolay karşı da koyamayız. Bu yüzden insan en az bildiği şeye en çok inanır.” Montaigne / Denemeler Yukarıdaki alıntıdan hareketle “bilmek” ve “inanmak” kavramlarını karşılaştırınız.

Mongolfier Kardeşler icat ettikleri balonla ilk uçuşlarını yapmak istedikleri sırada, meydanda toplanmış seyircilerden biri yanındaki yaşlı baya dönerek: “İyi de bu ne işe yarar bayım?”der. Yanındaki yaşlı bay –ki o sırada Fransa’yı ziyaret etmekte olan ünlü Amerikalı bilgin ve siyasetçi Benjamin Franklin’dir- gülümseyerek şu yanıtı verir: “Yeni doğmuş bir bebek ne işe yarar bayım?” Yukarıdaki alıntıyı insanın bilme etkinlikleri ve yarar düşüncesi çerçevesinde yorumlayınız.

Eğer bütün insanlığın fikri karşısında tek bir fikir olsaydı ve bu karşıt fikri de tek bir kişi savunsaydı bile, insanlığın bir kişiyi susturmasının o bir kişinin, elinde güç olması halinde, bütün insanlığı susturmasından daha haklı bir gerekçesi yoktur...” “Boğmaya çalıştığımız fikrin yanlış fikir olduğundan asla emin olamayız, eğer emin olsaydık, boğmak yine de kötülük yapmak olurdu.” J.S.MİLL Yukarıdaki alıntıda Mill’in yaklaşımını belirleyen temel hareket noktası nedir? Bu yaklaşımı ideal bir devlet ve düzen açısından değerlendiren bir yazı yazınız.

Bütün gün bisikletiyle sokaklarda geziyor Bütün gün bisikletiyle sokaklarda geziyor...Ya da varlık üzerine temel sorunlarla ilgileniyor. Bugün, mesela, banyodayken kapıyı açıp babasına bağırdı: “Nasıl oluyor da banyonun koca kapısı benim ufacık gözlerimden geçebiliyor?” “Aman tanrım! Sonra ne oldu?” diye sordum. “Babası ona kesin bir açıklama yaptı; banyo kapısı, göz, ışınların geçmesi, optik sinirlerden beyindeki görme merkezine giden yol ve beynin, gözlemciye, bellekte küçük bir kapı imgesini sağlaması...” “Peki bu onu tatmin etti mi?” Onu tanıyorsun. Ne dediğini tahmin et: “Beynin kapının gerçek büyüklüğünü bana verdiğini nasıl bilebilirim ki?” “Şey...”, bir an duraksadım, “Sen ne düşünüyorsun, nasıl bilebiliriz?” “Yapma anne!” dedi kızım, “Sen de mi?” Çocukluk Felsefesi / Gareth B. Matthews

Yukarıdaki diyalogda 6-7 yaşlarında bir çocuktan söz edilmektedir Yukarıdaki diyalogda 6-7 yaşlarında bir çocuktan söz edilmektedir. Bu çocuğun kafasına takılan sorun bilgi felsefesinin hangi temel sorunudur? Bu sorun hakkında bilgi veriniz.

Sevgili Tanrım, İnsanların ölmelerine izin verip yenilerini yapmak yerine neden elindekileri tutmuyorsun? “ Jane (6 yaşında) “Sevgili Tanrım, Ne diye bu kadar çok insan yarattın. Başka bir dünya daha yapıp fazlalıkları oraya koyamaz mısın?” J.B. (7 yaşında) “Sevgili Tanrı, Zürafaların görünümünü isteyerek mi böyle yaptın, yoksa yanlışlıkla mı oldu?” Norman (4 yaşında) Çocukların Tanrı’ya yazdıkları yukarıdaki mektuplar, Tanrı’nın varlığına ilişkin hangi kanıta yönelik eleştiri olarak düşünülebilir? Bu kanıt ve bu kanıta yöneltilen eleştiriler hakkında bilgi veriniz.