Mitat Zorlu 1 aeoi daaderedaoyii naamerekuolii raayereyuokii maaserenuolei yaamereraoneri.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SÜRELİ METİN OKUMA İbrahim KURT
Advertisements

Ebe ebe nerede? Su doldurur derede. Dere boyu odunluk. Berna bal yedi.
ÇİZMELİ KEDİ Füsun FEYZİFAR.
KIRMIZI BAŞLIKLI KIZ.
ADEM Adem nasılsın? İyiyim. Adem dalda mısın? Daldayım.
EVİMİ VE AİLEMİ SEVİYORUM
Merhaba çocuklar ben Masallar Ülkesi’nden
Yağmur Gözlü Çocuk Metni Sunusu
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
"Merhaba sevgili izleyiciler. İşte size ilginç bir yarışma haberi daha
ABDULLAH KÜÇÜK TÜRKÇE ÖĞRETMENİ.
KURBAĞA PRENS Bir zamanlar yedi güzel kızı olan bir kral varmış. Bu kızların en güzeli en küçük olanmış.Güzel günlerde sarayın yakınındaki serin gölün.
Sayın kaymakamım. Sayın İlçe Milli Eğitim müdürüm ve Şube Müdürlerim
Talat, akıllı ol. ak akı Anne o akıllı. ı Ela ile Ata akıllı. a akıl
9. Sınıf Dil ve Anlatım MART
ÖZGÜVENİ GELİŞTİREN ETKENLER
OLAYLARI OLUŞ SIRASINA KOYMA Mustafa BİLGE Yenişehir/MERSİN
BAYKUŞ KARDEŞİN PARTİSİ.
türkçe performans ödevi
Anne ayı, “Sarı Yumak, bu gece erken uyumalısın, yarın okula başlıyorsun” dedi. Sonra okul çantasını onun ayak ucuna koydu.
EŞ SESLİ KELİMELER.
Kİ BAĞLACININ YAZIMI Ki bağlacı anlam bakımından iki cümleyi birbirine bağlar. Ki sözcüğü iki cümleyi birbirine bağlıyorsa ayrı yazılır. Not: Cümleden.
Mitat Zorlu 1 Adı ve Soyadı : …………………………………………. 13 Şubat 2009 Cuma Bana, 8 eklendiğinde 15 olurum. Beni bulmanı istiyorum. 7’ye 5 eklersen benim yaşımı.
FİİLDE ÇATI Fiillerin özne ve nesne ile olan ilişkisine çatı denir.
Kırmızı Başlıklı Kız Bir varmış bir yokmuş. Bir kırmızı başlıklı kız varmış. Kırmızı başlıklı kızın babannesi hastaymış. Kırmızı başlıklı kızın annesi.
Mitat Zorlu 1 Adı ve Soyadı: ……….……………………………. 31 Mart 2009 Salı Matematik Benim boyum … parmaktır. Benim boyum ….. parmaktır. Benim boyum … parmaktır.
Mitat Zorlu 1 Adı ve Soyadı: ……….……………………………. 13 Mayıs 2009 Çarşamba Matematik İşlem sırası verilen problemleri yazar mısın? Arda.
2. SINIFLAR BİLGİ YARIŞMASINA HOŞGELDİNİZ
SÖZCÜKTE ANLAM.
FİİL ÇATISI.
1.Soru Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bağlaç olan ''de'' yanlış yazılmıştır? A) Bence annen de haksızdı, sen de haksızdın. B) Bıçak ta, kaşık ta ikisi.
KEDİ SESİ DUYARSAN CEVABIN YANLIŞTIR. ALKIŞ SESİ DUYARSAN CEVABIN DOĞRUDUR.
Mitat Zorlu 1 ALİ YALKIN İLKÖĞRETİM OKULU 2/A SINIFI ÇALIŞMA SAYFASI Adı ve Soyadı: ……….…………………………………..…… No: ……… 29 Aralık 2009 Salı Yandaki şeklin ‘sini.
Mitat Zorlu 1 ALİ YALKIN İLKÖĞRETİM OKULU 2/A SINIFI ÇALIŞMA SAYFASI Adı ve Soyadı: ……….…………………………………..…… No: ……… 15 Ocak 2010 Cuma Annem marketten 2.
Mitat Zorlu 1 Adı ve Soyadı : …………………………………………. 9 Mart 2009 Pazartesi Matematik Aşağıdaki örnek örüntüyü incele. Benzer örüntüyü rakamlarla kendin oluştur.
Haziran, temmuz, ağustos Eylül, ekim, kasım
CÜMLEDE ANLAM.
Mitat Zorlu 1 Bu varlıklar kelebek, kurbağa, horoz, horoz ve penguen şeklinde dizilmişler. Adı ve Soyadı: ……….……………………………. 04 Mayıs 2009 Pazartesi Matematik.
4 bütün ekmek 6 yarım ekmek 5 muz eder. 6 soru 12= basamak
Mitat Zorlu 1 Adı ve Soyadı : …………………………………………. 17 Şubat 2009 Salı Matematik 18 Kedi merdivenleri birer birer inerek balığa ulaşacak. Basamakları 20’den.
HAZIRLAYAN NECLA OĞUR.
Mitat Zorlu 1 Adı : ………………………………………… Soyadı : …………………..…………………. çarşamba 6’nın 8 fazlası kaçtır? ………………………… 3’ün 5 fazlası kaçtır? …………………………
Mitat Zorlu 1 Adı ve Soyadı: ……….……………………………. 4 Haziran 2009 Perşembe Matematik 1 tane 2; … eder. 2 tane 2; … eder. 3 tane 2; … eder. 4 tane 2; … eder.
Bremen Mızıkacıları.
Mitat Zorlu 1 Adı ve Soyadı: ……….……………………………. 30 Nisan 2009 Perşembe Matematik Çocuklar, yapmanız gereken kavanozları ikili gruplara ayırıp, ayrı renklere.
SEVGİ ZENGİNLİK BAŞARI
DÜRÜSTLÜK BİR ERDEMDİR
KURT AİLESİ.
KURT AİLESİ.
İLETİŞİM.
Bir varmış, bir yokmuş…Evvel zaman içinde Kırmızı Başlıklı Kız ailesi ile birlikte ormanda mutlu bir şekilde yaşarmış.Ormanın diğer ucunda ise anneannesi.
Sevgili Öğrencilerim Yoğun bir çalışma sonrasında İyi bir tatili hakkettiğinize inanıyorum.Yine de tatilinizde Kitap okumayı ve konu tekrarları yapmayı.
DÜZENLİ OLMAK.
ÇOCUKTA CİNSEL GELİŞİM VE SAĞLIKLI BESLENME
Karışık olarak verilen kelimeleri anlamlı cümle olarak yazalım …
CANIN KUŞLARI Can, o gün annesine ne kadar çok sıkıldığını anlatıyordu: — Neden oyuncaklarınla oynamıyorsun? diye sordu annesi. — Ama onlar benimle oynamıyorlar.
KONU : HATA YAPABİLİRİZ KAZANIM :
KONU : YÜZÜMÜZ NE ANLATIYOR KAZANIM :
Çocuklar gibi sevindi kadıncağız. (durum zarfı) Nermin gibi güzel bir kızım var benim de. (sıfatın zarfı) Küçük kızım dün hasta gibiydi. (yüklem) Senin.
ZAMİRLER HAZIRLAYAN UMUT ÖZBEY TÜRKÇE ÖĞRETMENİ. 1- Aşağıdaki cümlelerin hangisinde zamir kullanılmamıştır? A) Onları geçen gün gördüm. B) Bu soruyu kim.
Metinleri Okuyalım.
OKUL ÖNCESİ ÇOCUKLARIN BESLENMESİ
Metinler e,l,a,t i,n,o,r,m u,k,ı,y,s MEB Türkçe Okuma Yazma Öğreniyorum Kitabından H azırlayan Erdem Ekin Doyran Ayten Şevket Gülveren İlköğretim Okulu.
bitmeyen sevgi Genç adam ellerinde bir buket çiçek, sahile koşarak geldi... Gözleri şöyle bir sahilde gezindi, aradığını göremeyince ilk gördüğü banka.
Tural Garayev & Muhammet Hommenov
"Merhaba sevgili izleyiciler. İşte size ilginç bir yarışma haberi daha
İÇİNDEKİLER TEMİZ OLALIM (ÖYKÜLEYİCİ) BESLENME (BİLGİLENDİRİCİ) YAĞ SATARIM (BİLGİLENDİRİCİ) SAĞLIKLI YAŞAMAK(ŞİİR) KÜÇÜK YEŞİL SABUN (ÖYKÜLEYİCİ)
Kurbağa Prens Bir zamanlar yedi güzel kızı olan bir kral varmış. Bu kızların en güzeli en küçük olanmış. Güzel günlerde sarayın yakınındaki serin gölün.
Sunum transkripti:

Mitat Zorlu 1 aeoi daaderedaoyii naamerekuolii raayereyuokii maaserenuolei yaamereraoneri

Mitat Zorlu 2 ıudıdi lıkıyarualdıyedi lıımarukaldıdedi sııluusardıindi sırıtanusaydısildi sırdıısanukaydıdeldi

Mitat Zorlu 3 dadedıdu Oya’daeldedaldıuyudu Ata’ daAli’deyandıduydu Esra’daMine’dearadıkurdu elmadaderedetaradıokudu masadayerdeuyardıuydu

Mitat Zorlu 4 nınninnunma Oya’nınded e ninsuyununuyuma dayınınanneninkolununduyma yakanınnineninonunkurma elmanındereninkurununokuma masanınkedininsorununuyma

Mitat Zorlu 5 elleridereanteniokula Oya’nınkirlimi? Dayı,annemiyolla. Anne,ninemekur. Oradaderin 1 akar. Masalkedisiiyiuyudu.

Mitat Zorlu 6 İki kedi yemek almaya kırları turluyordu. Bir tarlada yolduklarını torbaya koydular. Tavuk ile balık onların en sevdiği yiyeceklerdi.Kuytu bir yerde onları yediler. Yaptıkları yanlış olsa da umurlarında değildi. Onların tek derdi yemekti. Karnı doyan kediler, tarlada uykuya daldılar. Mallarını arayan Nermin nine, iki kediyi de yakaladı. Masalı okuyalım. Sonunu tahmin edelim Hırsız Kediler

Mitat Zorlu 7 Kediler, Nermin ninenin ellerini tırmaladılar. Oradan ayrıldılar. Ormanda onları kurtlar kıs kıvrak yakaladılar. Kediler oradaki kayınlara tırmandılar. “İmdat !” diye bağırdılar. Nermin nine elinde uzun sopa ile yanlarına geldi. İkisini de titrerken gördü. Onları oradan indirdi. …. Sizce, nine onlara nasıl bir ceza vermiştir?

Mitat Zorlu 8

9 DENİZ KIZI OKULDA Burak çok heyecanlıydı. Çok yakında bir tiyatro ekibi gösteri için okullarına gelecekti. Burak günler öncesinden biletini almıştı, ilk defa tiyatrocuları görecekti, ilk defa bir oyun izleyecekti. Heyecanla beklediği gün nihayet geldi. Bir pazar günüydü. Burak erkenden kalktı. Kahvaltısını yaptı. Elbiselerini giydi. Biletini tekrar kontrol etti. Babası Burak'ı okuluna bıraktı. Burak koşarak tiyatronun sergileneceği salona yöneldi. Biletini kapıda duran görevliye verdi. Görevli, Burak'a oturacağı yeri gösterdi.

Mitat Zorlu 10

Mitat Zorlu 11 Burak etrafına baktı. Bazı arkadaşlarının henüz gelmediğini gördü. Sabırsızlıkla oyunun başlamasını bekledi. Salonun ışıkları söndü. Perdeler açıldı. Sahne sanki camsız bir akvaryumdu. Büyüklü küçüklü rengârenk balıklar ve ortada bir deniz kızı... Burak çok şaşırmıştı, ilk defa bir deniz kızı görüyordu.

Mitat Zorlu 12

Mitat Zorlu 13 Oyun, Deniz kızının yaşam öyküsü üzerine kurulmuştu. Onun mutlu bir yaşamı vardı. Deniz kızı dans ediyordu. Elinde yosunlardan oluşan bir buket vardı. Sahnede sanki bütün balıklar dans ederek neşeyle deniz kızına eşlik ediyorlardı. Deniz kızının yosunlardan oluşmuş buketini seyircilere atmasıyla perdeler kapandı. Salondan alkış sesleri yükseldi. Oyun sona ermişti. Fakat ışıklar yanmamıştı. Perde yeniden açıldı. Deniz kızı sahnedeydi, seyircileri selâmladı. Perde tekrar kapandı. Işıkların yanmasıyla salon boşalmaya başladı.

Mitat Zorlu 14

Mitat Zorlu 15 Burak çıktığında babası onu kapıda bekliyordu. Burak yolda babasına oyunu anlattı. Bundan sonra sık sık tiyatroya gitmek istediğini de söyledi. 1. Sınıf Türkçe Kitabı Komisyon (Bu kitap için yazılmıştır.)