İSİM UZAYLARI.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
.NET FRAMEWORK -MASAÜSTÜ VE SUNUCU YAZILIMLARI
Advertisements

Bilgisayar Ağları Son Hafta
Serileştirme (Serialization)
SGB.NET’İN TEKNİK ALTYAPISI
Visual Basic .net VeriTabanı Uygulamaları
WEB TASARIM Temel Kavramlar.
PHP VE MYSQL.
Özel Site.NET İnternet Nedir? Soner Sevindik.
C# İsim uzayları(namespace)
Silverlight Daron Yöndem INETA Türkiye Başkanı
LINQ { C# 3.0 ve Language Integrated Query }
.NET FRAMEWORK.
WEB Tasarımı & .NET Bolum 1
Bilgisayar Dosya Uzantıları
İSİM UZAYLARI.
İSİM UZAYLARI.
BTEP 203 – İnternet ProgramcIlIğI - I
İSİM UZAYLARI (Name Space)
FRAMEWORK.
C++’A GİRİŞ Yılmaz Kılıçaslan.
Kırklareli Üniversitesi Pınarhisar Meslek Yüksekokulu
Namespaces and .NET Class Library (İsim Alanları Sınıf Kütüphanesi)
XML TEKNOLOJİLERİ BTP 206. Ders İçin Gerekli Olan Ders Kitabı –XML, Zafer Demirkol, Pusula Yayınları Yardımcı Ders Kitabı –XML How To Program, Deitel.
Nesneye Dayalı Programlama
XML Genişletilebilir İşaretleme Dili (eXtensible Markup Language), hem insanlar hem bilgi işlem sistemleri tarafından kolayca okunabilecek dokümanlar oluşturmayı.
Bilgisayar Mühendisliği Bölümü
Temel HTML Eğitimi Erman Yükseltürk.
HTML (HYPER TEXT MARKUP LANGUAGE) TEMEL ETİKETLERİ
İSİM UZAYLARI (NAMESPACE).
Erişim Denetimi, Fonksiyon
WEB TASARIMININ TEMELLERİ
İSİM UZAYLARI (NAMESPACE)
=>SÖZCÜKTE ANLAM<=
LINQ (Language Integrated Query)
İnternet Teknolojisi Temel Kavramlar
İnternet Teknolojisi Temel Kavramlar
Veritabanı İşlemleri.
WEB TASARIMINDA TEMEL KAVRAMLAR
BTEP 203 – İnternet ProgramcIlIğI - I
Net Class Framework ’ ün en üst yapısına İsim Uzayı denir. İsim uzayları ; pascal programlama dilinde 1990 ve hatta öncesinden beri varolmuş, C’de yer.
.  HTML gibi işaretleme etiketlerini kullanan, verilerin depolanmasını sağlayan ve bu verileri metin formatında saklayan bir dildir.  HTML ile XML.
İSİM UZAYI Bir programın organizasyonu ve erişebilirliği üzerinde size daha fazla kontrol sağlayan C# özelliğidir.”Namescapes” olarak da bilinir.
HTML :Hyper Text Markup Language explorer, firefox, opera herhangi bir derleyiciye ihtiyaç duymadan çalışabilir metin biçimlendirme resim ekleme ve biçimlendirme.
 Bilgisayarlar arasında bilgi alışverişini, dosya iletimini sağlamaktadır.  Bu protokol kullanılarak, internet üzerinde bulunan herhangi bir bilgisayarda.
Mobil Web XHTML-MP .NET ve Mobil Web Uygulamalar
DÖNGÜLER.
C# İsim Uzayları (Namespace)
Chapter 1: A First Program Using C#
LINQtoSQL Silverligth Uygulamalarında LinqtoSql. LINQ (Language Integrated Query) özellikle dil içerisinde, Sql tarzı sorgular yazabilmemizi ve bunları.
=>SÖZCÜK TÜRLERİ<=
C++ Ders Notları 3.Ders (String İşlemleri)
İnternet Teknolojisi Temel Kavramlar
=> SÖZCÜKTE ANLAM <=
İKMAP İnternet 1 Ders Notu
Bilgi Teknolojisinin Temel Kavramları
Modül 1: Giriş. Genel Bakış Temel.NET kavramları Geliştirme ortamında gezinti Bir C# projesi oluştur Use Visual Studio.NET Veriye eriş Hata ayıkla ve.
İSİM UZAYLARI. İSİM UZAYI Bir programın organizasyonu ve erişebilirliği üzerinde size daha fazla kontrol sağlayan C# özelliğidir.”Namescapes”

NOT: Bu slayt üzerindeki resmi değiştirmek için resmi seçin ve silin. Ardından, kendi resminizi eklemek için yer tutucudaki Resimler simgesini tıklatın.
HTML HTML Nedir? HTML Ne İşe Yarar?. HTML (HyperText Markup Language / Hareketli-Metin İşaretleme Dili) basitçe, tarayıcılarla görebileceğimiz, internet.
Metadata, z39.50, FRBR, ve RDA. Ders içeriği Web kaynakları ve web kaynaklarında kimlikleme Derin web – Yüzeysel web Arama Motorları Metadata Kopya Kataloglama.
ALGORİTMA VE PROGRAMLAMAYA GİRİŞ
Dünyanın bilgisine açılan pencere...
YAPISAL PROGRAMLAMA Hafta-6
Uzay ve Uzay Çalışmaları.
Dünyanın bilgisine açılan pencere...
Dünyanın bilgisine açılan pencere...
Bilgisayar Mühendisliğine Giriş
C# ve Veri tabanı İşlemleri
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

İSİM UZAYLARI

XML (Extensible Markup Language- Genişleyebilir İşaretleme Dili) bir etiketleme dilidir ve etiket isimleri programcı tarafından belirlenir.

Bir programın organizasyonu ve erişebilirliği üzerinde size daha fazla kontrol sağlayan C# özelliğidir .”Namescapes” olarak da bilinir.  

Namespace ler .NET Framework sınıf kütüphanesindeki veri türlerini ve sınıfları kullanabilmemiz için C# dilinde using anahtar sözcüğü ile birlikte kullanılır ve derleyiciye bildirilir.

SYSTEM System = Genel tanımlamaların olduğu uzaydır. System.configuration= System ve uygulama  ayarlamaları ilgili sınıfları barındırır. System.data = Data işlemleri ile ilgili sınıflar barındırır. System.linq = Linq işlemleri ile ilgili sınıflar vardır. (linq =sql komutları gibi bir sorgu dilinin tüm nesneler üzerinde kullanılabilmesini sağlayan yapıdır.)

System.web = Web üzerinden veri transferi, get post işlemlerinin yapıldığı sınıflar barındırır System.web.security =Ssl sertidikaları ile ilgili sınıflar barındırır. System.web.ui =Qeb yazılım geliştirmede kullanılan controlleri barındır. alt ad uzayları html genel kontrolleri ve aspx kontrollerini içerir System.xml.linq =  Xml veriler üzerinde sorgularla ilgili sınıflardır. System.net.mail = Mail işlemleri smtp,pop3,imap işlemleri

İSİM UZAYI NASIL DEKLARE EDİLİR? Bir isim uzayı namespace anahtar kelimesi kullanılarak deklare edilir.Namespace’in genel olarak şekli şöyledir. namespace isim{//üyeler} Burada isim,isim uzayının ismidir.Bir isim uzayının içinde tanımlanan her şey o isim uzayının kapsamı içindedir.

TEŞEKKÜRLER KRİSTİNA ÜZÜMCÜ