Özel Okullarda Ö ğ renim Görecek Ö ğ rencilere Verilecek ‘E ğ itim Ve Ö ğ retim Deste ğ i.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
 Amaç ve kapsam  MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, kamu kurum ve kuruluşları hariç olmak üzere ondan az çalışanı bulunanlardan, tehlikeli ve çok.
Advertisements

YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI
TEOG Tercih ve Yerleştirme Sistemi
Amaç Yeni yetişen nesillerde vergi bilincini oluşturmak ve belge alma alışkanlığını kazandırmak amacıyla Gelir İdaresi Başkanlığımızca "Ülkemi Seviyorum.
ÇAĞDAŞKENT ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ
BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
PERSONEL TOPLANTISINA
HOŞ GELDİNİZ KAMU İHALE MEVZUATI TEMEL EĞİTİMİNE Alattin ÜŞENMEZ
ORTAK 9. SINIF DURUMU Tüm Ortaöğretim kurumları 9. sınıflarında okutulan dersler ortaktır. 9. sınıf öğrencileri Eğitim Öğretim yılı sonunda başarı durumuna.
LOGO DEM DERSANESİ 2011-’12 “10 DALDA BAŞARI ÖDÜLLERİ ” 2014 YILI ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA GEÇİŞ UYGULAMASI TERCİH VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ.
LİSE 1. SINIF (9. SINIF) ORTAK ALAN.
MEBBİS Veri Girişi BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
12 Yıllık Zorunlu Eğitime Yönelik Uygulamalar
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ (TEOG)-2014 Eylül ayında duyurulan ve kısaca TEOG olarak adlandırılan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi bu.
MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü
İZMİR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2014 – 2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEKLİ ÖĞRENCİLERİN TANILAMA SÜRECİ ŞUBAT 2014.
ALANYA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILINA HAZIRLIK TOPLANTISI 12/08/2014.
2014 PARASIZ YATILILIK VE BURSLULUK SINAVI
2013 SBS SİSTEMİ SEMİNERİMİZE HOŞ GELDİNİZ. SINIF BAŞVURU VE ÜCRET YATIRMA TARİHİ SINAV GİRİŞ BELGELERİNİN İNTERNETTE YAYIM TARİHİ SINAV TARİHİ SINAV.
2015 TEOGs Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sınavı.
KONYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 28 – 29 KASIM 2013 TARİHİNDE YAPILACAK TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİM GEÇİŞ VE KONTENJANLAR
SİNCAN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
9. SINIFLARIN DİKKATİNE.
ALANA GEÇİŞ SEÇKİN ŞENTÜRK.
ADAPAZARI REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
Eğitim Öğretim Yılı 9. Sınıf Alan Seçimi Bilgilendirme Toplantısı
Tercih İşlemlerinin Yapılacağı Yerler:
9. SINIFLARIN ALAN SEÇİMİNDE DİKKAT ETMESİ GEREKENLER
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ (TEOG) TERCİH ve YERLEŞTİRME SİSTEMİ –
TEMEL EĞİTİMDEN SORUMLU ŞUBE MÜDÜRLERİNİN GÖREV VE SORUMLULUKLARI 1.
2014 YILI ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA
TEOG (TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ) TERCİH VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ 1.
Milli Eğitim Bakanlığı Parasız Yatılılık Ve Bursluluk Sınavı (PYBS)
ANADOLU TEKNİK PROGRAMI (ATP) / ANADOLU MESLEK PROGRAMLARINDA (AMP) ALANA GEÇİŞ, TERCİH VE YERLEŞTİRME KILAVUZU.
Özgül DEMİRTAŞ.
TEOG tercih ve yerleştirme işlemleri Lise türleri
MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü
2014/2015 ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA GEÇİŞ UYGULAMASI TERCİH VE YERLEŞTİRME e-KILAVUZU 1 MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü.
BALGAT MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
2015 ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TERCİH VE YERLEŞTİRME TAKVİMİ
TERCİH VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ
ALTINDAĞ İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
YİĞİTLER MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
YENİMAHALLE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
TEOG (TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ) TERCİH VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ KAĞITHANE REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Hazırlayan: Zehra AKÇA (Psikolojik Danışman)
GÖLCÜK REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ DERS YILI TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ (TEOG) SİSTEMİ TERCİH VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ 1.
TEOG (TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ) TERCİH VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ 1.
Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleştirileceklerdir.
e ğ itim - ö ğ retim yılından ba ş layarak 6 temel ders için 8. sınıfta ö ğ retmen tarafından dönemsel olarak yapılan sınavlardan bir tanesi.
Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) TEOG ile yerleştirileceklerdir.
ALAN SEÇİMİ. ALANLARA TERCİH VE YERLEŞTİRME ANADALU TEKNİK/ANADOLU MESLEK PROGRAMINDA ALANA GEÇİŞ.
ANADOLU TEKNİK /ANADOLU MESLEK PROGRAMLARINDA ALANA GEÇİŞ, TERCİH VE YERLEŞTİRME Ayşegül ENÖN Rehber Öğretmen.
2016 ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA GEÇİŞ UYGULAMASI TERCİH VE YERLEŞTİRME
Merkezi Sistemle Öğrenci Yerleştirilebilecek Liseler.
11.SINIFTA ÖĞRENİM GÖRECEK ÖĞRENCİLER İÇİN
ANADOLU TEKNİK / ANADOLU MESLEK PROGRAMLARINDA ALANA GEÇİŞ, TERCİH VE YERLEŞTİRME.
667 Karar Sayılı KHK Uyarınca Kapatılan Üniversitelerden ÖSYM Tarafından Yerleştirilen Ö ğ renciler 30/09/2016 Sunum: Ö ğ renci İ şleri Dairesi Başkanlı.
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİNİN DESTEKLENMESİ
8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleştirileceklerdir.
BİLİM Sanat Merkezine Öğrenci Seçimi
T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü
SINAVA GİRMEK ZORUNLU MU?
Kurumlararası Yatay Geçiş
2017 İLKÖĞRETİM VE ORTAÖĞRETİM KURUMLARI BURSLULUK SINAVI
Ortaöğretime Geçiş Sistemi
LİSELERE GEÇİŞTE YENİ UYGULAMA
LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ
2018 Yılında Uygulamaya Konacak Teşvikler ve Yapılacak Diğer Çalışmalar 23 Şubat 2018.
Sunum transkripti:

Özel Okullarda Ö ğ renim Görecek Ö ğ rencilere Verilecek ‘E ğ itim Ve Ö ğ retim Deste ğ i

1. Özel Okulların MEBB İ S üzerinden başvuruları hangi tarihlerde yapılacaktır? E ğ itim ve Ö ğ retim Deste ğ inden yararlanmak isteyen özel okullar A ğ ustos 2014 tarihleri arasında MEBB İ S’te yer alan Özel Ö ğ retim Kurumları modülü üzerinden başvurularını yapacaktır. A ğ ustos 2014 tarihleri

2. Ö ğ rencilerin e-Okul üzerinden başvuruları hangi tarihlerde yapılacaktır? E ğ itim ve Ö ğ retim Deste ğ inden yararlanmak isteyen ö ğ renci velisi/vasisi e- Okuldaki Özel Kurumlar E ğ itim ve Ö ğ retim Deste ğ i Menüsü üzerinden 8-25 A ğ ustos 2014 tarihleri arasında yapacaktır.

3. Ö ğ renci ve okulların ilçe onay işlemleri hangi tarihlerde yapılacaktır? Ö ğ renci başvurusu başvuru yapılan okulda 8-25 A ğ ustos 2014 tarihleri arasında yapılacaktır. Teşvikten yararlanmak isteyen özel okulların ilçe onay işlemleri A ğ ustos 2014 tarihleri arasında yapılacaktır.

4. Destek verilecek Özel Okulların ve destekten yararlandırılacak ö ğ rencilerin ilanı hangi tarihlerde yayınlanacaktır? Destekten yararlandırılacak ö ğ renciler ve özel okulların ilanları 28 A ğ ustos 2014 tarihinde yapılacaktır.

5. Destek verilecek Özel Okul Kontenjanlarının İ lanı hangi tarihlerde yayınlanacaktır? Destek verilecek özel okulların kontenjanları 4 Eylül 2014 tarihinde yayımlanacaktır. 6. Destekten yararlanacak Ö ğ renciler tercihlerini hangi tarih aralı ğ ında yapacaktır? Destekten yararlanmak isteyen ö ğ renciler tercihlerini 5-9 Eylül 2014 tarihinde yapacaklardır

7. E ğ itim ve ö ğ retim deste ğ inden yararlanacak ö ğ rencilerin yerleştirme sonuçları ne zaman ilan edilecektir? E ğ itim ve Ö ğ retim deste ğ inden yararlanmak isteyip tercih yapan ö ğ renciler için 10 Eylül 2014 tarihinde Yerleştirme Sonuçları ilan edilecektir.

8. E ğ itim ve ö ğ retim deste ğ inden yararlanacak ö ğ rencilerin kesin kayıtları hangi tarihlerde alınacaktır? E ğ itim ve Ö ğ retim Deste ğ inden yararlanmaya hak kazanan ö ğ renciler kesin kayıtlarını Eylül 2014 tarihlerinde özel okullarına yapacaklardır.

9. E ğ itim ve ö ğ retim deste ğ inden yararlanacak ö ğ rencilerin kesin kayıt sonrası yedek ö ğ renci kayıtlarının ilanı hangi tarihte açıklanacaktır? Yedek ö ğ rencilerin kayıtlarının ilanı 19 Eylül 2014 tarihinde yapılacaktır. 10. Yedek ö ğ renci kayıtları hangi tarihlerde alınacaktır? Yedek ö ğ renci kayıtları Eylül 2014 tarihleri arasında yapılacaktır.

E ğ itim ve Ö ğ retim Yılında Özel Okullarda Ö ğ renim Gören Ö ğ renciler İ çin E ğ itim ve Ö ğ retim Deste ğ i Verilmesine İ lişkin Tebli ğ ’de yer alan okul türlerine göre toplam kaç ö ğ renciye destek verilecektir? Okul öncesi , ilkokul , ortaokul , ortaö ğ retim/temel lise ö ğ renci olmak üzere toplam ö ğ renciye e ğ itim ve ö ğ retim deste ğ i verilecektir.

Kurum Türü Adı Destek Tutarları Destek Verilecek Ö ğ renci Sayıları 1 Okul Öncesi 2.500, İ lkokul 3.000, Ortaokul 3.500, Ortaö ğ retim 3.500, Temel Lise 3.000,00 Toplam

d) Okul öncesi e ğ itim kurumlarında (anaokulu ve ana sınıfları) ö ğ renim görecek yaşları ay arasında olan ö ğ rencilerin velileri/vasileri e ğ itim ve ö ğ retim deste ğ i için resmi okullardan e-Okuldaki Özel Kurumlar E ğ itim ve Ö ğ retim Deste ğ i Menüsü üzerinden başvuru yapabilecektir.

E ğ itim ve ö ğ retim deste ğ inden yararlanmak isteyen ve herhangi bir okulda kaydı görünmeyen okul öncesi ö ğ rencilerin velileri/vasileri okul öncesi e ğ itim yapılan resmi okullara aday kayıtlarını yaptırarak e ğ itim ve ö ğ retim deste ğ i için e-Okuldaki Özel Kurumlar

İ lkokul, ortaokul ve ortaö ğ retim okullarında ö ğ renim gören ö ğ rencilerin velileri/vasileri, e ğ itim ve ö ğ retim deste ğ i için e-Okul üzerinden belirlenen tarihlerde ö ğ rencinin kayıtlı bulundu ğ u resmi okul müdürlüklerine başvurabilecektir. 19. İ lkokul, ortaokul ve ortaö ğ retim okullarında ö ğ renim gören ö ğ rencilerin başvuruları nasıl yapılacaktır? Başvurular ö ğ rencilerimizin kayıtlı oldu ğ u resmi okul müdürlüklerinde yapılacaktır.

21. E ğ itim ö ğ retim deste ğ i almaya hak kazanan; ilkokul, ortaokul ve orta ö ğ retim okul türlerinde ö ğ renim gören ö ğ rencilerin, destekten yararlanma süresi ne kadardır? E ğ itim ve ö ğ retim deste ğ inden yararlanmaya hak kazanan ö ğ renci okulun e ğ itim süresince bu haktan yararlanacaktır. Örne ğ in ilkokul birinci sınıftan dördüncü sınıf sonuna kadar, beşinci sınıftan sekizinci sınıfın sonuna kadar, dokuzuncu sınıftan on ikinci sınıfın sonuna kadar e ğ itim ve ö ğ retim deste ğ inden ö ğ renci yararlandırılacaktır. Geçişlerde ö ğ renci ayrıca destekten yararlanmak için başvuru yapabilecektir.

22. E ğ itim ö ğ retim deste ğ i almaya hak kazanan ö ğ renciler hangi durumlarda destekten yararlanma haklarını kaybederler? Uzun süreli tedavi gördü ğ ünü sa ğ lık raporuyla belgelendirenler hariç sınıf tekrarı yapan ö ğ renci e ğ itim ve ö ğ retim deste ğ i hakkını kaybedecektir. 23. E ğ itim ve ö ğ retim deste ğ i almaya hak kazanan ö ğ rencilerden belirtilen tarihlerde kaydı yapılmayan ö ğ renciler destekten faydalanabilecek mi? E ğ itim ve Ö ğ retim Deste ğ i almaya hak kazanan ö ğ renci belirtilen tarihlerde özel okula kaydını yaptırmaz ise bu hakkını kaybedecektir.

24. Tercih sonrasında yerleşmeye hak kazanan ö ğ renciler başvurularını nereye yapacaklardır? Yerleşmeye hak kazanan ö ğ renciler e ğ itim ve ö ğ retim deste ğ i almaya hak kazandıkları özel okul müdürlü ğ üne kayıtlarını belirtilen tarihlerde yaptıracaktır.

25. E ğ itim ve ö ğ retim deste ğ i almaya hak kazanan ö ğ rencilerin e ğ itim ve ö ğ retim destek bedeli nasıl ödenecektir? E ğ itim ve ö ğ retim deste ğ i almaya hak kazanan ö ğ rencilerin e ğ itim ve ö ğ retim destek bedeli %35’i Kasım, %35’i Şubat ve %30’u Haziran aylarında olmak üzere ö ğ renim gördükleri okullarına ödenecektir. Okula verilecek farkını veli ödeyecek

28. Ö ğ renciler tercihlerini yaparken nelere dikkat etmelidir? Ö ğ renci velileri, tercih etmeyi düşündükleri özel okulların kayıt ücretlerine ve şartlarına dikkatedeceklerdir.

E ğ itim ve ö ğ retim deste ğ i almaya hak kazanan ö ğ rencilerin Bakanlıkça e ğ itim ve ö ğ retim deste ğ i verilen ve şartları taşıyan farklı bir okula nakil olmaları halinde, destek devam edecek mi? E ğ itim ve ö ğ retim deste ğ i almaya hak kazanan ö ğ rencilerin Bakanlıkça e ğ itim ve ö ğ retim deste ğ i verilen ve şartları taşıyan farklı bir okula nakil olmaları halinde, ö ğ renciye nakil oldu ğ u okulun türüne göre e ğ itim ve ö ğ retim deste ğ i ödemesine devam edilir. Bu durumdaki ö ğ renciler için yapılacak ödemeler, ödeme dönemlerinde nakil oldu ğ u okuluna yapılır.

E ğ itim ve ö ğ retim deste ğ i almaya hak kazanan ö ğ rencilerin velileri/vasileri kayıtlarını yaptırırken hangi belgeler istenecektir? Olimpiyatlarda derece aldı ğ ına dair belge Ö ğ rencinin birlikte yaşadı ğ ı aile bireylerine ait 2014 yılı Haziran ayı toplam gelir durumunu gösteren vergi dairesi, muhasebe birimleri veya ilgili kişi, kurum ve kuruluşlardan alınacak belge, Ailede Ö ğ renim Gören Di ğ er Çocuklar bölümünde üniversitede okuyan veya e ğ itim ö ğ retim yılında üniversitede okumaya hak kazanan ö ğ rencilerin belgeleri, Harp veya vazife malulü sayılanların ilk ve orta ö ğ renim ça ğ ındaki çocuklarıyla haklarında koruma bakım veya barınma kararı verilen çocukların belgeleri, kayıt esnasında özel okula teslim edilir.

34. Okul öncesinde e ğ itim gören ö ğ rencilerde aranacak şartlar nelerdir? Okul öncesi e ğ itimde 16 Mart 2009 ile15 Eylül 2010tarihleri arasında do ğ muş olmak. 35. İ lkokul 1.sınıfta e ğ itim gören ö ğ rencilerde aranacak şartlar nelerdir? İ lkokul birinci sınıflarda 15 Eylül 2014 tarihi itibariyle kayıt şartlarına sahip olmak, 36. Ortaokulu ve imam hatip ortaokulu 5.sınıflarına kayıt yaptıracak ö ğ rencilerinin başvuru şartları nelerdir? 15 Eylül 2014 tarihi itibariyle ortaokul ve imam- hatip ortaokulu beşinci sınıflarına kayıt şartlarına sahip olmak,

39. Ö ğ renci başvurularını alacak resmi okulların ve azınlık okullarının yapacakları işlemler nelerdir? Okul yöneticileri varsa Yönetmelik eki E ğ itim ve Ö ğ retim Deste ğ i Verilebilecek Ö ğ rencilerin Tespit Formu (Ek-12)’nun1’inci maddesinin b, c, d fıkralarında yer alan bilgileri Modüle işleyecektir. Tespit Formu (Ek-12)’nun1’inci maddesinin b, c, d fıkralarında yer alan bilgileri Modüle işleyecektir. Okul yöneticileri Yönetmelik eki E ğ itim ve Ö ğ retim Deste ğ i Verilebilecek Ö ğ rencilerin Tespit Formu (Ek-12)’nun2’nci maddesinde belirtilen; Ailenin Aylık Toplam Gelirine ilişkin belgeyegöre bilgileri Modüle girecektir.

Okul yöneticileri Yönetmelik eki E ğ itim ve Ö ğ retim Deste ğ i Verilebilecek Ö ğ rencilerin Tespit Formu (Ek-12)’nun3’üncü maddesinde belirtilen; Ailede Ö ğ renim Gören Di ğ er Çocuklar bölümünde üniversitede okuyan veya e ğ itim ö ğ retim yılında üniversitede okumaya hak kazanan ö ğ renci bilgilerini Modüle girecektir. Özel okul yöneticileri Yönetmelik eki E ğ itim ve Ö ğ retim Deste ğ i Verilebilecek Ö ğ rencilerin Tespit Formu (Ek-12)’nun6’ncı maddesinde belirtilen; 5580 sayılı Kanunun 13’üncümaddesine göre e ğ itim ö ğ retim yılında kurumlarında ücretsiz ö ğ renim gören ö ğ rencilerin bilgilerini Modüle girecektir.

Okul yöneticileri, Yönetmelik eki E ğ itim ve Ö ğ retim Deste ğ i Verilebilecek Ö ğ rencilerin Tespit Formu (Ek-12)’nda yer alan bilgi ve belgeleri kontrol ederek Modüle işleyeceklerdir. Başvuru çıktısının onaylı bir örne ğ i veliye/vasiye verilecek bir örne ğ i de okul müdürlüklerinde muhafaza edilecektir. Yukarıda belirtilen belgelerin aslı görülerek bir örne ğ i okul müdürlü ğ ü tarafından teslim alınacaktır.

40. Destekten yararlanmak isteyen ö ğ renci velilerinin/vasilerinin yapacakları işlemler nelerdir? Veliler/vasiler, ö ğ rencinin kayıtlı bulundu ğ u resmi veya azınlık okul müdürlüklerinde, e-Okuldaki Özel Kurumlar E ğ itim ve Ö ğ retim Deste ğ i Menüsü üzerinden başvurularını yapacaktır. Belgelerin aslının okula teslim edilmesi grekmektedir

41. Ö ğ rencilere kaç tercih hakkı verilecektir? E ğ itim ve ö ğ retim deste ğ i almaya hak kazanan ö ğ rencilerin velileri/vasileri 5-9 Eylül 2014 tarihleri arasında e-Okul üzerinden en fazla 15 okul tercihi yapacaktır.

42. İ lçe millî e ğ itim müdürlüklerinin yapacakları işlemler nelerdir? İ lçe Millî E ğ itim Müdürlükleri; ücretsiz ö ğ renim gören harp veya vazife malulü kişilerinçocuklarının belgelerini kontrol ederek onaylayacaktır. Özel okullar tarafından başvuru esnasında Modüle girilen Yönetmelik eki E ğ itim ve Ö ğ retim Deste ğ i Verilebilecek Okulların Tespit Formu (Ek-11)’nda belirtilen bilgileri belgeleriyle kontrol ederek Modül üzerinden onay vereceklerdir. Başvuru çıktısının onaylı bir örne ğ i özel okula verilecek bir örne ğ i de ilçe millî e ğ itim müdürlüklerinde muhafaza edilecektir.

44. Kayıt alacak özel okulların yapacakları işlemler nelerdir? Uluslararası federasyonlarca yapılmış olan olimpiyatlara katıldı ğ ına ilişkin belgenin veya resmi makamlarca ulusal veya il düzeyinde yapılan yarışmalarda alınan derecelere (birinci, ikinci, üçüncü) ait belgenin onaylı örne ğ i, Ö ğ rencinin birlikte yaşadı ğ ı aile bireylerine ait 2014 yılı Haziran ayı toplam gelir durumunu gösteren vergi dairesi, muhasebe birimleri veya ilgili kişi, kurum ve kuruluşlardan alınacak belge, Ailede Ö ğ renim Gören Di ğ er Çocuklar bölümünde üniversitede okuyan veya e ğ itim ö ğ retim yılında üniversitede okumaya hak kazanan ö ğ rencilerin belgeleri, Harp veya vazife malulü sayılanların ilk ve orta ö ğ renim ça ğ ındaki çocuklarıyla haklarında koruma bakım veya barınma kararı verilen çocukların belgeleri, kayıt esnasında özel okullar tarafından teslim alınarak muhafaza edilecektir.

Gelir beyanın da hangi tarih baz alınacaktır? Ö ğ rencinin birlikte yaşadı ğ ı aile bireylerine ait toplam gelir durumunu gösteren belgenin tarihi 2014 yılı Haziran ayı olacak.

46. Kontenjanlar hangi kriterlere göre belirlendi? Yörenin kalkınmada öncelik derecesi, gelişmişlik durumu, e ğ itim bölgesinin ö ğ renci sayısı, derslik başına düşen ö ğ renci sayısı ve illerdeki özel okul sayıları göz önünde bulundurularak kontenjanlar belirlenmiştir.

Yerleştirme hangi kriterlere göre yapılacaktır? E ğ itim ve Ö ğ retim Deste ğ i verilebilecek ö ğ rencilerin tespitinde; ö ğ rencinin başarı durumu,ailesinin aylık geliri, ailede ö ğ renim gören kardeş sayısı, anne babanın durumu, ö ğ rencinin aldı ğ ı disiplin cezaları gibi faktörler belirleyici olacaktır. E ğ itim ve Ö ğ retim Deste ğ i verilebilecek okulların tespitinde ise; okulun bulundu ğ u ilin teşvik bölgesi, okulun ö ğ renci puan ortalaması,ücretsiz ö ğ renim gören harp veya vazife malulü kişilerin çocuklarının sayısı, derslik başınadüşen ö ğ renci sayıları, özel okul sayısı, ö ğ retmen başına düşen ö ğ renci sayısı, okuldaki ö ğ retmensayısı, bina kontenjanı gibi faktörler belirleyici olacaktır.

Özel okullarda kayıtlı veya ilk defa kayıt yapacak ö ğ renciler e ğ itim ve ö ğ retimdeste ğ inden faydalanabilecekler midir? E ğ itim ve Ö ğ retim Deste ğ inden yararlanabilmek için resmi okullarda kayıtlı olmak gerekmektedir. Özel okulda kayıtlı olan ö ğ renciler nakillerini resmi okullara almaları halinde 8-25 A ğ ustos 2014 tarihleri arasında E ğ itim ve Ö ğ retim Deste ğ ine nakil oldukları resmi okul müdürlüklerinden başvuru yapabilirler.

İ lkokul, Ortaokul ve Liselerde e ğ itim gören ö ğ rencilere e ğ itim ve ö ğ retim deste ğ i ne kadar süre ile geçerli olacaktır? E ğ itim ve ö ğ retim deste ğ inden yararlanmaya hak kazanan ö ğ renci okulun e ğ itim süresince bu haktan yararlanacaktır. Örne ğ in ilkokul birinci sınıftan dördüncü sınıf sonuna kadar, beşinci sınıftan sekizinci sınıfın sonuna kadar, dokuzuncu sınıftan on ikinci sınıfın sonuna kadar e ğ itim ve ö ğ retim deste ğ inden ö ğ renci yararlandırılacaktır. Geçişlerde ö ğ renci ayrıca destekten yararlanmak için başvuru yapabilecektir.

TEOG sınavına katılan Özel Okulda okuyan ö ğ rencilerin e ğ itim ö ğ retim deste ğ i nasıl yapılacaktır? 8. Sınıf ö ğ rencileri sınıf atlatma işlemi sonrasında resmi okullardan e ğ itim ve ö ğ retim deste ğ i için başvurabileceklerdir. Ödeme miktarı maliye bakanlı ğ ı tarafından belirlrnir

SABIRLA D İ NLED İĞİ N İ Z İ Ç İ N TE Ş EKKÜRLER