ESF/EUROCORES EUROPEAN COLLABORATIVE RESEARCH. 2 ESF/EUROCORES Nedir?  ESF’in faaliyetlerinden birisi olan EUROCORES, ulusal fonlama kurumları (National.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
8. SINIF 3. ÜNİTE BİLGİ YARIŞMASI
Advertisements

Finansal Eğitim Merkezi ve Eğitim Teknolojileri 2012 – 2013 Dönemi Değerlendirmesi Mesleki Gelişim ve Kurumsal İletişim Grup Başkanlığı Temmuz 2013.
Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ayşen APAYDIN.
AB Eğitim Programları Koordinatörlüğü
1 Ocak 1989 – 31 Aralık 2004 Güneş Tutulmaları (3)
İnşaat ve ahşap işçileri Avrupa Federasyonu - EFBH Avrupa çapındaki 31 Ülkede 73 üye Yaklaşık işçi temsil edimekte İcra Komitesi İnşat Daimi.
Almıla KINDAN Mavi Bayrak Ulusal Koordinatörü 5-6 Nisan 2012, Bitez-BODRUM Almıla KINDAN Mavi Bayrak Ulusal Koordinatörü 5-6 Nisan 2012, Bitez-BODRUM MAVİ.
1 2 HE in General …………… EM…………… EM Projects …………….. VenueVenue MEU KYK Info on EM in General Yüksek Lisans ve Doktora Programları İçin Hareketlilik.
Prof. Dr. Mahmut D. MAT Melik ş ah Üniveritesi Avrupa Birliği FP7 Projelerinde Hakemlik Deneyimleri.
1509 Uluslararası Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı.
ULUSAL İSG AĞI TOPLANTISI AJANS’IN 2007 YILI ETKİNLİKLERİ SAKİNE OVACILLI 17 NİSAN 2007 ANKARA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ.
Zamanı Ölçme Yıl Ay Hafta Gün
AB MÜZAKERE SÜRECİNDE SON GELİŞMELER
SON 3 YILDA BÖLÜMDE ÖZDEGERLENDİRME KONUSUNDA NELER YAPILDI? 7 Mart 2002.
eAvrupa, eAvrupa+ ve Türkiye
E Y L E M 5. 1 Gençlerin ve Gençlik Politikalarından Sorumlu Olanların Toplantıları PROGRAMI.
Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı TÜBİTAK TEYDEB... Firma düzeyinde katma değer oluşturanların, Ar-Ge ve yenilik çalışmalarını.
TÜBİTAK Yurt İçi Bilimsel Etkinlikleri Destekleme Programı
BİLİM İNSANI DESTEKLEME
Capacity Building for Sustainable Management of Mountain Watershed in Central Asia and the Caucasus- GCP /SEC/002/TUR under FAO-Turkey Partnership Program.
AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ POLİTİKA DESTEK PROGRAMI ( ) PROGRAM HAKKINDA GENEL.
AB 7. Çerçeve Programı “People Alt Programı” Başlangıç düzeyindeki araştırmacılar için eğitim ağları.
Bu proje Avrupa Birliği ile Türkiye Cumhuriyeti Tarafından finanse edilmektedir. IPPC (EKÖK) - “Entegre Kirlilik Önleme ve Kontrol” Teknik Yardımı 3.cü.
Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu
AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ POLİTİKA DESTEK PROGRAMI ( ) 2011 YILI İŞ PROGRAMI.
LOGO TÜBİTAK Proje Eğitimi Etkinliklerini Destekleme Programı Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu MSc. Gülşah ÇELİK Proje.
Kimya Sanayiinde Entegre Risk Yönetimi “Üçlü Sorumluluk”
KARABÜK İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Comenius Regio Projesi Yerel Ortaklar Toplantısı.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ AFET TIBBI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
Erasmus Staj Hareketliliği Programı Akademik Yılı Verileri Akademik Yılı Programı Uygulanışı.
TEST – 1.
Member of Consortium This project is co-financed by the European Union and the Republic of Turkey Düşük Sıcaklık Güç Üretimi Section 14.
MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü
Bilişim Enstitüsü ++ Bilişim Enstitüsü ++ Bilişim Enstitüsü ++ Bilişim Enstitüsü ++ Bilişim Enstitüsü ++ Bilişim Enstitüsü ++ Bilişim Enstitüsü C ++ Nesne.
This project is co-financed by the European Union and the Republic of Turkey REPUBLIC OF TURKEY MINISTRY OF SCIENCE, INDUSTRY AND TECHNOLOGY ORTAK İZLEME.
LOGO Akdeniz Belediyeler Birliği Gençlik Bilgilendirmesi Sunumu Antalya Büyükşehir Belediyesi Eurodesk Temas Noktası.
AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ POLİTİKA DESTEK PROGRAMI ( ) 2012 YILI İŞ PROGRAMI.
PERFORMANS PROGRAMI HAZIRLIK SÜRECİ Nisan, Yeni Kamu Yönetimi Anlayışı Üzerine Genel Bir Değerlendirme Ana Hatlarıyla Performans Programı Performans.
Ar – Ge Yardımı İstek Formu Dönem Raporu Hazırlanması
OKUL ÖNCESİ EĞİTİMDE DEĞERLER EĞİTİMİ YILLIK ÇALIŞMA PLANI
Mevsim Şeridi
FP 6-TRAMS PROJESİNİN SAĞLIKLI YAŞAMI DESTEKLEME BİLİM OFİSİ PAYLAŞIM TOPLANTISI SCIENCE SHOP ON EMPOWERMENT OF HEALTHY LIFE SKILLS Doç. Dr.
COST European Co-operation in the Field of Scientific and Technical Research Prof. Dr. M.
Toplama Yapalım Hikmet Sırma 1-A sınıfı.
MESLEK ANALİZİ ÇALIŞTAYI III 21 – 25 Ocak 2013 Ankara
1.HAFTA 26 Ağustos 2009 ÇARŞAMBA 2.HAFTA 01 EYLÜL 2009 SALI 3.HAFTA 09 EYLÜL 2009 ÇARŞAMBA 4.HAFTA 15 EYLÜL 2009 SALI 5.HAFTA 23 EYLÜL 2009 ÇARŞAMBA 6.HAFTA.
1.HAFTA 26 Ağustos 2009 ÇARŞAMBA 2.HAFTA 01 EYLÜL 2009 SALI 3.HAFTA 09 EYLÜL 2009 ÇARŞAMBA 4.HAFTA 15 EYLÜL 2009 SALI 5.HAFTA 23 EYLÜL 2009 ÇARŞAMBA 6.HAFTA.
ARDEB FONLARI I & II Doç. Dr. Ülkan Kılıç
Hacettepe Biyoetik E ğ itim Uygulama ve Araştırma Merkezi (HÜBAM) Faaliyetleri Hacettepe Biyoetik E ğ itim Uygulama ve Araştırma.
Araştırma Planlama, Proje Yazma ve Kaynak Bulma
Genel Bilgilendirme Yrd.Doç.Dr.Sevinç HATİPOĞLU Erasmus Kurum Koordinatörü 07 Ekim 2009 Tanışma Toplantısı.
Toplumda Hayat Boyu Öğrenme Kültürü ve Farkındalığının Oluşturulması
ArgentinaArmeniaAustraliaAustria Belgium (Flemish) Belgium (French) Bosnia and HerzegovinaBotswanaBrazilBulgariaCanadaChileChina Chinese Taipei CroatiaCyprus.
Şifa Üniversitesi Tıp Fakültesi
What is Climate Change? İklim değişikliği, yıllar itibariyle gözlemlenen verilere dayanarak, atmosferin bileşiminin ve doğal iklimin, insan faaliyetleri.
Aile Yaşam Döngüsü Yrd. Doç. Dr. Zeliha Cansever
Türkiye’nin CERN’e Ortak Üyeliği M. Hakan KIZILTOPRAK TOBB Başkanlık Özel Müşaviri (CERN Industrial Liaison Officer for TURKEY)
Zahide Türkan SUBAŞI İzocam. Zahide Türkan SUBAŞI İzocam.
SİYASET BİLİMİ LİSANS PROGRAMI
EKONOMİ LİSANS PROGRAMI
Uzun vadeli kredilerin döviz kompozisyonu
EKON 331 ULUSLARARASI TİCARET VE EKONOMİ BÖLÜM 1 GİRİŞ
Uzun vadeli kredilerin döviz kompozisyonu
2010 TAKVİMİ İYİ SENELER.
Uluslararası İlişkiler ve Programlar Ofisi
ERASMUS+ PERSONEL HAREKETLİLİĞİ Bilgilendirme Toplantısı.
ERASMUS STAJ HAREKETLİLİGİ ORYANTASYON PROGRAMI
Ocak 2010 PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA CUMARTESİ PAZAR 1 2 3
FEAP Üyeliği.
Sunum transkripti:

ESF/EUROCORES EUROPEAN COLLABORATIVE RESEARCH

2 ESF/EUROCORES Nedir?  ESF’in faaliyetlerinden birisi olan EUROCORES, ulusal fonlama kurumları (National Funding Agencies) aracılığı ile çok-uluslu ve çok-disiplinli çalışmalari desteklemek amacıyla tasarlanmış bir programdır.  Program 2005 yılında yeniden yapılandırılmış ve “EUROCORES: New Scheme” adıyla faaliyetlerini sürdürmektedir.

3 Temaların Belirlenmesi EUROCORES her yıl Avrupanın öncelikli temalarını belirlemeyi ve bu temalarla ilgili programlar oluşturmayı amaçlamaktadır. Temaların Belirlenip Projelelere dönüşmesi 2 aşamada gerçeklemektedir. I. Aşama: Öncelikli ana TEMA/PROGRAMlar belirlenir II. Aşama: Bu programlara uygun PROJE çağrıları yapılır. İki aşamanın tamamlanması yaklaşık 2 yıllık bir süreyi kapsar. Halen desteklenen 21 adet EUROCORES programı mevcuttur.

4 İki önemli “Deadline” Yılı için TEMA/PROGRAM oluşturma: 1 Haziran Yılı için Kısa PROJE Önerisi (outline): 1-8 Haziran 2006

Yılının seçilen temaları:  Inventing Europe: Technology and the Making of Europe, 1850 to the Present  The Evolution of Cooperation and Trading: From Microbes to Man (TECT)  Cold Quantum Matter (EuroQUAM)  Quality Control of Gene Expression (RNAQuality)

6 Inventing Europe için  Kısa Proje Önerisi : 31 Mayıs 2006  Detaylı Proje Önerisi : 1 Temmuz-13 Eylül 2006 Katılımcı ülkeler: Austria, Belgium, Croatia, the Czech Republic, Denmark, Estonia, Finland, France, Iceland, Italy, the Netherlands, Norway, Portugal, Spain, Sweden, Turkey and the United Kingdom

7 TECT için  Kısa Proje Önerisi : 8 Haziran 2006  Detaylı Proje Önerisi : 10 Temmuz-26 Eylül 2006 Katılımcı ülkeler: Austria, the Czech Republic, Finland, France, Germany, Hungary, Iceland, Italy, the Netherlands, Portugal, Romania, Spain, Sweden, Turkey, the United Kingdom, United States

8 RNAQuality için  Kısa Proje Önerisi : 29 Mayıs 2006  Detaylı Proje Önerisi : 3 Temmuz-4 Eylül 2006 Katılımcı ülkeler: Austria, Belgium, Czech Republic, Denmark, Estonia, Finland, France, Germany, Iceland, Italy, Poland, Spain, Sweden, Turkey, United Kingdom

9 EuroQUAM için  Kısa Proje Önerisi : 29 Mayıs 2006  Detaylı Proje Önerisi : 3 Temmuz-4 Eylül 2006 Katılımcı ülkeler: Austria, Belgium, Croatia, Czech Republic, Denmark, Finland, France,Germany, Iceland, Italy, Lithuania, Poland, Spain, Turkey, and United Kingdom

10 I. AŞAMA: Tema/Programların belirlenme süreci  1.1Öncelikli temaları oluşturmak için çağrı yayınlanır: 1 Haziran’dır -Poster  1.2ESF Eylül ayına kadar temaları seçer  1.3ESF Aralık ayına kadar üye kurumlarla (ülkelerle) görüş alışverişinde bulunur

11 I. Aşama Devam  1. 4 Ülkelerin üye kurumları 29 Aralık’a kadar ”letter of commitment” gönderir.  1.5Üye kurumlar Şubat ayı sonuna kadar destek miktarlarını belirler.

12 II. AŞAMA: Programlara proje başvuru süreci  2.1 Programlara uygun proje taslak (outline proposal) başvurusu için 15 Mart’ta çağrı yapılır. Proje özeti hazırlayan grup en az 3 farklı ülkeden araştırmacı ya da gurubu içermek zorundadır. Hazırlanan kısa projenin teknik adı: (CRP-Collobarative Research Proposal)’dır.

13 II. Aşama Devam  2.2Proje taslakları için son başvuru: Haziranin ilk haftası Proje taslaklarını değerlendirmek için ESF’in hazırladığı bir panel (Review Panel) tertip edilir. Bu panelde proje taslakları değerlendirilir ve kabuller ve redler belirlenir. Bu aşamada ulusal fonlama kuruluşları kabul edilen taslakların konularının ya da yürütücelerinin kendi bilim prensiplerine uyup uymadığını kontrol etme hakkında sahiptirler (eligibilty). Ya da yürütücüler doğrudan kendileri sözkonusu kurumlardan onay almak durumundadırlar. Proje Taslaklari TUBITAK’a ya da doğrudan ESF’e gönderilir. ONLINE Başvuru

14 II. Aşama Devam  2.3Haziran sonu: Proje özetleri tam bir projeye (full proposal) dönüşür. Deadline:1 Eylül a. Projeler en az üç hakeme gönderilir, ve bunlardan en az birisi Avrupalı dışından olacaktır. b.Gelen hakem raporları anonim olarak yayınlanır ve başvuranlar hakem raporuna cevap verme hakkına sahiptirler

15 II. Aşama Devam  2.4 Aralık 2006 tarihine kadar daha önce kurulmuş olan Review Panel toplanır ve hakem raporları ve başvuranların varsa itirazlarını da gözönünde bulundurarak projeleri fonlamak için öncelik sırasına koyar (Ranking). Liste ESF’e gönderilir.  2.5Aralık-Mart tarihleri arasında destekleme kararı verilir. Nisan 2007 tarihinde kabul edilen ancak ulusal kurumlar tarafından desteklenmeyen projeler için Management Committe toplanır ve bütçe uygunsa bunları destekler (Multi-log). Mayıs 2007’de desteklenen projeler belli olur.

16 Sonuç Şu Anda Ne yapmalı? 1-“Outline” hazırlığı 2- İki “partner” bulma

17 Sonuç 1 Kısa Proje (Outline) Kriterleri  Suitability to the Call for Proposals  Novelty and originality  European added value (scientific)  Qualification of the applicants

18 Sonuç 1 Outline şunları içerir  A short description of the CRP (max words, incl. objectives, milestones,  methodologies (e.g.: experiments, fieldwork etc);  Short description of how (and why) the partners contributing to the CRP will work together;  Short CVs of PL, all PIs and Associate Partners (max. 1 page each, incl. 5 most relevant publications);  Estimated budget (consistent with the rules of relevant national funding agency) tabulated according to a provided template.

19 Sonuç 2 “Partner” Bulma  En kısa zamanda 3 farklı ulustan araştırmacı/gurubu bularak CRP taslağı oluşturmak için pratik yöntemlerden birisi PROGRAM/TEMALARI hazırlayanlar (proposer) ile doğrudan irtibata geçmek olabilir.  Programı oluşturan kimseler kendi projelerine başvurabildikleri için onların ortak araştırma projelerine (CRP) katılmak pek çok açıdan avantaj sağlayacaktır.

20 Links  Programların detayları hakkında daha fazla bilgi için   adreslerine başvurabilirsiniz.

21 TEŞEKKÜRLER