16/08/1962 yılında petrol ve petrol ürünleri ticareti yapmak amacıyla BEL-PET adıyla kurulan şirketimiz önce İGATAŞ daha sonra da İSTANBUL ENERJİ adını.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
FAALİYET ALANLARIMIZ 3 Aktarma İstasyonu 1 Depolama Alanı
Advertisements

ETRM Türkiye Elektrik Piyasası ve ETRM TRADE © EĞİTİMİ
ULAŞIMDA ENERJİ VERİMLİLİĞİ
Akıllı Şebekelerde İletişim Teknolojileri
Enerji Verimliliği ve Enerji Kimlik Belgesi (EKB)
ODUNPAZARI GERİ KAZANIM PROJESİ
ENERJİ GÜVENLİĞİ ve ENERJİ ARZI
PLN.4444 Mesleki Uygulama Esasları
Sürdürülebilir Enerji
TÜRKİYE KÖMÜR İŞLETMELERİ KURUMUNUN
OSB’LERİN DOĞALGAZ SORUNLARI VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ
YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI
Türkiye’nin Ekonomik Güvenliği: Fırsatlar ve Tehditler
KRYD-Reel Sektörde Risk Raporlamaları 24 Temmuz
ÇEVKO ‘nun Sorumlulukları ve Belediyelerle Çalışma Sistemi
T.C. Başbakanlık Başbakanlık Düzenleyici Reform Grubu
Enerji Sektöründe Lojistiğin Yeri ve Önemi
İmar ve Belediye Mevzuatı PLANLI YAPILAŞMA
Petrol Sektöründe Tehlikeli Madde Taşımacılığı ve “ADR” Uyum Süreci
İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ENERJİ FAALİYETLERİ
Mustafa Salman Pazarlama Müdürü 16 Eylül 2014 İstanbul
Şehir Trafiği Yönetiminde Dinamik Sistemler ve Konya Büyükşehir Belediyesi Örneği R.Çağrı YÜZBAŞIOĞLU.
ULAŞIMDA ENERJİ VERİMLİLİĞİ Strateji Geliştirme Başkanlığı
Sanayide Enerji Verimliliğini Artırıcı Önlemler
İSTANBUL, ZEYTİNBURNU, BÜYÜKÇEKMECE, ADALAR
Hayrettin GÜNGÖR TBB Genel Sekreteri
YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI: RÜZGAR ENERJİSİ
KURUMSAL BANKACILIK TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş. 3 MAYIS 2010.
Otel ve Alışveriş Merkezlerinde Trijenerasyon Uygulamaları
Mardin’de Sürdürülebilir Turizmin Geliştirilmesi için Teknik Yardım Otel Temsilcileri Odak Grup Toplantısı No: Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye.
İçişleri Bakanlığının 2008/55 Sayılı Genelgesi
BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ ENERJİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
ENERJİDE VERİMLİLİK AHMET SEFEROĞLU KAYSERİ OSB ELEKTRİK DANIŞMANI
Hastane Odaklı Enerji Verimliliği Uygulamaları
ENERJİ VERİMLİLİĞİ KANUNU VE OSB’LERE GETİRDİĞİ YÜKÜMLÜLÜKLER
REYSAŞ ‘’ Mükemmeli hedefleyen şirketler, ürettiklerinin aynı mükemmellik anlayışıyla pazara ulaştırılmasını talep etmektedir. ‘’
İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından Küresel Turizm Merkezi İstanbul Mali Destek Programı kapsamında desteklenmekte olan “İstanbul’da Turizm Merkezlerinin.
BİRİNCİ HAFTA DERS NOTLARI
İNSANLIĞIN İKİ ÖNEMLİ İHTİYACI. Yönetilmezse; Sel Erozyon Heyelan Kontrollü akış Toprağın su ile buluşması Enerji Yönetilirse; Baraj, Gölet ve Setlerle.
Elektrik Enerjisi Üretimi
KOCAELİ ARSLANBEY ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ 2013 YILI İŞ PROGRAMI.
GÜNEŞ ENERJİSİ SİSTEMLERİ Enerji Verimliliği Uzmanı
TARİHÇE Mensace Mermer Madencilik A.Ş yılında Turhalın tanınmış iki ailesi olan Çenesizler ve Sakmanlar tarafından Tokat-Turhal Organize Sanayi Bölgesi’nde.
DOĞAL GAZ PİYASASI DAĞITIM MEVZUATI İŞLEYİŞİ. Enerji Sektöründe 1990’ların Serbestleşen Piyasaları; Kuzey Amerika Kıtası (ABD ve Kanada) Avrupa Kıtası.
Kıyı ve kumsallarımızda günübirlik tesis düzenlemeleri Köyceğiz-Dalyan Özel Çevre Koruma Bölgesi İztuzu kumsalı İlandan önce İlandan sonra
Güneş enerjisi.
KAMU İÇ DENETİMDE SON GELİŞMELER & İÇ DENETİM-SGB İLİŞKİLERİ 02 Mayıs 2010 Ahmet BAŞPINAR Maliye Bakanlığı İç Denetim Merkezi Uyumlaştırma.
HAZIRLAYANLAR fethiye sayarer Cansu üçdemir
ÜLKEMİZDE RÜZGAR ENERJİSİ.
KURUMSAL BİLGİLER - TARİHÇE Ortaklık Yapısı
Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası
Karbon Ayak İzini Azaltmanın Yolları 1
ATIK YÖNETİMİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI
ÇEVRE YÖNETİMİ GENEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ EKİM TAMAMLANAN PROJELER NoProjenin AdıBütçesiSüresiAçıklama 1 Türkiye’de Hayvansal Atıkların Biyogaz Yolu.
UCLG-MEWA ÇEVRE KOMİTESİ TOPLANTISI VE SÜRDÜRÜLEBİLİR KENTLER FORUMU Enerji Üretimdeki Fırsatlar ve Kaynağında Azaltma Dr. Mevlüt Fatih Peker Proje.
İSTANBULDAKİ Çöp depolama alanlarININ DÖNÜŞTÜRÜLMESİ
Yerel Yönetim Merkezi Yönetim
YEREL YÖNETİM BELEDİYE VE GÖREVLERİ.
Türkiye’de Elektrik Üretim ve Tüketiminin Gelişimi DAKA Yenilenebilir Enerji Sempozyumu – 3 / VAN 28 Kasım 2013.
AKENERJİ Elektrik Üretim A.Ş.,1989 yılında kurulmuştur ve Türkiye’nin ilk özel elektrik üretim şirketlerinden birisidir. Çerkezköy, Bozüyük, İzmir-Kemalpaşa’da.
Seyhan Havzası Sektörel Su Tahsis Planı Hazırlanması Projesi Seyhan Havzası Sektörel Su Tahsis Planı Hazırlanması Projesi 3. Yönlendirme Komitesi Toplantısı.
TMMOB Z İ RAAT MÜHEND İ SLER İ ODASI İ STANBUL Ş UBES İ TMMOB Z İ RAAT MÜHEND İ SLER İ ODASI İ STANBUL Ş UBES İ
YOZGAT İLİ 75X100 MODERN HAYVANCILIK PROJESİ
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Müdürü
YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI
TARİFESİNİN BELİRLENMESİ
Elektrik Piyasalarında Sorun Ne?
Yenilenebilir Enerji Nedir?
YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI
Şehir Pazarlama: Gelecekle İletişim
Sunum transkripti:

16/08/1962 yılında petrol ve petrol ürünleri ticareti yapmak amacıyla BEL-PET adıyla kurulan şirketimiz önce İGATAŞ daha sonra da İSTANBUL ENERJİ adını alarak çalışma alanını enerji sektörünün içindeki Petrol, Doğalgaz ve Elektrik ile ilgili faaliyetleri de kapsayacak şekilde genişletmiştir. İSTANBUL ENERJİ A.Ş.

MİSYONUMUZ İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin enerji şirketi olarak sektördeki iş fırsatlarını en iyi şekilde değerlendirmek, Belediye ve bağlı kuruluşlarının enerji ile ilgili kararlarının oluşturulması ve uygulanmasında aktif rol almaktır.

VİZYONUMUZ Potansiyel Enerji Kaynaklarını değerlendirmede öncü, dünya standartlarını yakalamış, piyasa değeri yüksek, çevre dostu bir şirket olmaktır.

PETROL Akaryakıt Ticareti Petrol Türevli Deniz Atıklarının Geri Kazanımı ELEKTRİK Şehir Aydınlatma Tesislerinin Yapım, Bakım, Onarım ve İşletmeciliği Yenilenebilir Kaynaklardan Elektrik Üretimi ENERJİ VERİMLİLİĞİ ÇALIŞMALARI AR-GE ÇALIŞMALARI

Başta İBB ve İSKİ olmak üzere ilçe belediyeleri, belediye iştirak şirketlerine, kamu kurumlarına ve piyasaya toptan ve perakende akaryakıt satışı yapılmaktadır.

MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ % 93

İstanbul il sınırları içerisindeki deniz sahalarında her türlü gemilerden, limanlardan, rıhtımlardan alınan ton / yıl petrol ve petrol türevli atıklar işlenerek geri kazanılmakta, bu işlem sonucunda madeni yağ, solvent ve asfalt ürünleri elde edilmektedir.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi sorumluluk sınırları içindeki karayolları, TEM bağlantı yolları, caddeler, kavşaklar, meydan ve parklara ait yaklaşık aydınlatma direği ve aydınlatma askı hatlarının bakım-onarım ve işletme faaliyetleri gerçekleştirilmektedir.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti kapsamında gerçekleştirilecek olan İstanbul’daki tüm tarihi mekanların mimari aydınlatması ile ilgili çalışmalar şirketimizce yürütülmektedir.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin yıllık 1,4 milyar kWh elektrik tüketiminin tamamına yakınının büyükşehir belediyesi bünyesindeki yenilenebilir enerji kaynaklarından elde edilebilmesi için enerji üretimi faaliyetleri ile ilgili çalışmalar şirketimiz tarafından yürütülmektedir. YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARDAN ELEKTRİK ÜRETİMİ

ODAYERİ (14,3 MW) KÖMÜRCÜODA (7,8 MW) Landfill Gas to Energy Project HASDAL (4 MW) ÇÖP GAZINDAN ELEKTRİK ÜRETİMİ

KARABURUN- (150 MW) YENİKÖY (16 MW) 6

İSKİ su havzalarındaki sazlık ve potansiyel orman atıklarından 6 MW kurulu gücünde elektrik üretimi hedeflenmektedir. Su Havzalarındaki Sazlık ve Orman Atıklarından Elektrik Üretimi

Enerji Verimliliği Kanunu uyarınca başta İBB ve bağlı kuruluşları olmak üzere diğer kamu kurumlarına Enerji Verimliliği Danışmanlık Hizmeti vermek için hazırlıklar yapmaktayız.

BM kuruluşu olan UNIDO-ICHET ile birlikte gerçekleştirilecek olan bu projeyle Üsküdar açıklarında Boğaz Akıntısından Elektrik Üretimi hedeflenmektedir. BOĞAZ AKINTISINDAN ELEKTRİK ÜRETİMİ

9

HİDROJEN YAKITLI ARAÇ VE DENİZ TEKNESİ GELİŞTİRİLMESİ PROJESİ-BM UNIDO-ICHET İLE BİRLİKTE YÜRÜTÜLMEKTEDİR. POMPAJ DEPOLAMALI HİDRO ELEKTRİK ÜRETİMİ, ATIKLARDAN YAKIT VE ENERJİ ÜRETİMİ MİKRO ALGLERDEN BİYO YAKIT ÜRETİMİ, ÇEVRE VE ENERJİ PARKI’NIN PROJELENDİRİLMESİ,

TEŞEKKÜR EDERİM. Hazım FEDAKAR ENERJİ VE AYDINLATMA MÜDÜRÜ