David Lodge. Hayatı 28 Ocak 1935’te Londra’nın güneyinde bölgesinde doğdu. Gelenekçi katolik bir ailenin oğlu olarak yetiştirildi.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Özel Bilkent Lisesi Matematik Zümresi 2. Genç Matematikçiler Günü
Advertisements

Prof. Mehmet Zaman Saçlıoğlu
1 Ocak 1989 – 31 Aralık 2004 Güneş Tutulmaları (3)
Karşılaştırmalı Eğitim Yönetimi
PROF. DR. ŞÜKRAN GEÇGİL.
Adalet Ağaoğlu DURNA ARI.
SELİM İLERİ.
Hayatı Edebi Yaşamı Eserleri Ödülleri
13 Nisan 2012, Majesty Mirage Park Resort Hotel, Antalya.
KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜ. KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜ ETKİNLİKLERİ Sosyal, sanatsal ve kültürel bir eğitim-öğretim merkezi olan Kültür Müdürlüğümüz, Öğrenci kulüpleri ve.
Powerpoint Uygulaması
Prof.dr.abdülkadir erengül
VII. Geleneksel TED İ stanbul Koleji Kitap Haftası Ocak 2014.
TARİHİ GELİŞİMİ İLE AVRUPA BİRLİĞİ VE TÜRKİYE İLİŞKİLERİNİN ÇIKMAZI
J.K. ROWLİNG.
Hayatı Eserleri Ödülleri
 Sevinç Çokum 25 Ağustos 1943’te İstanbul Beşiktaş’ta dünyaya geldi.  Üç kız evlada sahip olan ailenin en küçük çocuğudur.  Beşiktaş Büyük Esma Sultan.
KONFERANS (Konferans Sonrası İmza Günü Yapılacaktır)
Yapabildiklerimiz Yapabildiklerimiz
JAMES STIRLING.
ISAAC NEWTON.
S.Ü. MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ KİMYA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
SUNUŞUN İÇERİĞİ TÜRKİYE – AB ÜYELİK SÜRECİ AVRUPA BİRLİĞİ TARİHİ
Kaynak Gösterme Teknikleri
Araştırma Etiği (Ahlakı)
MELEKLER VE ŞEYTANLAR DAN BROWN. Harvard Üniversitesi’nin dünyaca ünlü Simgebilim Profesörü Robert LANGDON anlaşılmaz bir yazıyı çözmek için İsviçre’deki.
KOÜ HUKUK FAKÜLTESİ «Adalet gücü bağımsız olmayan bir milletin, devlet halinde varlığı kabul olunmaz.»
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ GENÇLİK ARAŞTIRMALARI VE UYGULAMA MERKEZİ FAALİYET SUNUMU Merkez Müdürü / Prof. Dr. AYLİN GÖRGÜN BARAN.
MAVİSEL YENER.
SOSYAL BİLİMLER ALANINDA YÜKSELTMELER KONUSUNDA Y.Ö.K’ÜN YAPTIĞI VE YAPMASI GEREKEN ÇALIŞMALAR Prof. Dr. Adil TÜRKOĞLU.
Hayatı Edebiyat Yaşamı Eserleri Ödülleri
FATİH ERDOĞAN. Fatih Erdoğan 23 Nisan 1954'te İzmir'de doğdu. Yaşamının geri kalanını İstanbul'da geçiren yazar, Kültür Koleji ve 1973'te Robert Kolej'den.
ASLI DER.
ÇAĞDAŞ EDEBİTAYIMIZIN ÇAĞDAŞ İNSANI
MÜGE İPLİKÇİ.
ESERLER İ RONI MARGULIES A Deep Approach to Turkish Teaching and Learning Wisconsin Center for Education Research, University of Wisconsin-Madison July.
HİCABİ DEMİRCİ.
T.C ERCİYES ÜNİVERSİTESİ
MİM KEMAL ÖKE.
MATEMATİK PERFORMANS ÖDEVİ
ROLF NEVANLİNNA Nevanlinna ailesi, Finlandiya’da Hame eyaletinde Renko kentinden geldi. Bilinen en eski dedesi kilisenin işlerinde çalışan biriydi. Bundan.
JACK LONDON
LATİN AMERİKA BREZİLYA VENEZUELA.
KİŞİSEL ÇABA- BAŞARILI İŞ YAŞAMI
DANİEL LİBESKİND Duygu Göçmen
Haldun Taner’İn hayatI
JOHN STEINBECK. 1968’DE NEW YORK’TA YAŞAMINI YİTİRDİ 1962 NOBEL EDEBİYAT ÖDÜLÜ VE 1940 PULİTZER ÖDÜLÜ SAHİBİ GERÇEKÇİ ROMAN ÖYKÜ YAZARI.
JOHN FORBES NASH.
BERNA MORAN.
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ÇOCUK SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI ANABİLİM DALI Konuk Konuşmacı Programı.
Hayatı ; 1931 yılında Brooklyn'de doğdu. İrlanda'nın Limerick şehrinde büyüyen yazar, Amerika'ya geri döndü (1949). Newyork'taki pek çok lisede kompozisyon.
Prof. Dr. Erhan Erkut, MEF Üniversitesi
PERFORMANS DEĞERLENDİRMESİ
INTERNATIONAL CONVENTION FOR THE SAFETY OF LIFE AT SEA(SOLAS),1974
Dünyada Uzaktan Eğitime İlişkin İlk Uygulamalar
Yükseköğretim Kurulu Bilgi İşlem Daire Başkanlığı
Bitlis Eren Üniversitesi
1.  Matematik kadınlara göre değildir.  Kadınların matematiğe kafası basmaz.  Immanuel Kant: “Madem güzel kafalarını geometriyle meşgul edecekler,
29 Nisan 2016, Otel Altınyazı, Avanos, Nevşehir. Turizm Eğitimine Hizmet Ödülleri, Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi tarafından 2008 yılında başlatılan.
ENVER AYSEVER ‘’Yazarlık sabır, beceri ve süreklilik gerektiren bir işçilikse eğer, bunun yineleneceği ortamın nasıl olduğunun pek önemi yoktur. Çalışkan.
KÜLTÜREL ÇALIŞMALAR LİSANS PROGRAMI
Coca Cola Reklam Afişi.
F E Z A G Ü R S Y.
William Wyler Hayatı ve Filmleri
Devlet Güzel Sanatlar Akademisi'nde eğitim alan Çınaroğlu, 1961 senesinde buradaki eğitimini tamamladıktan sonra grafiker olarak çalışmaya başladı
HALİDE EDİP ADIVAR.
( ) HAYATI Yakup Kadri Karaosmanoğlu, 1889 yılında Mısır’ın Kahire şehrinde doğmuştur. Sanat hayatına Fecriati topluluğunda başlayan sanatçının,
Kaynak Gösterme Teknikleri
Uluslararası Üniversite Sıralama Sistemleri Genel Bir Değerlendirme
Sunum transkripti:

David Lodge

Hayatı 28 Ocak 1935’te Londra’nın güneyinde bölgesinde doğdu. Gelenekçi katolik bir ailenin oğlu olarak yetiştirildi.

1955 senesinde University College London’dan mezun olan yazar 1959 yılında da aynı okuldan yüksek lisansını aldı.

Doktora çalışmalarını yapmak üzere gittiği Birmingham Üniversitesi’nde çalışmaya başlayan Lodge 1960’dan, tam zamanlı yazarlık yapmak üzere emekli olduğu 1987 senesine kadar bu okulda ders verdi.

Ayrıca 1969 yılında Kaliforniya Üniversitesi, Berkeley’de misafir öğretim görevliliği yapan Lodge, 1977’de de East Anglia Üniversitesi’nde yaratıcı yazarlık üyesi olarak görev aldı.

1987’de Birmingham Üniversitesi’nden emekli olurken üniversite kendisine Modern İngiliz Edebiyatı Onursal Başkanı unvanını verdi.

1989 yılında Man Booker Ödülü jüri başkanlığı yaptı. Ayrıca Royal Society of Literature üyesi olan Lodge, 1998 yılında edebiyata olan katkılarından ötürü İngiliz Şövalyelik Nişanı’na layık görüldü.

Lodge, şu anda da Birmingham’da yaşamaktadır.

Eserleri Lodge’ın romanlarında kendi hayatından izler bulmak mümkündür.

Örneğin ilk romanı (1960)’da II. Dünya Savaşı sonrasında Londra’nın bir banliyösünde yaşayan Katolik bir ailenin hayatından bir kesit anlatmıştır yılında yayınlanan romanı Yerleri Değiştirme (Changing Places) Lodge’ın kampüs romanları üçlemesinin ilk kitabıdır.

Kaliforniya’daki misafir profesörlüğü sırasında edindiği tecrübeleri bu romana yansıtan Lodge, romanı Rummidge Üniversitesi’nde çalışan İngiliz ile Euphoria State Üniversitesi’nden ABD’li isimli iki karakter üzerine oturtmuştur.

Birmingham (Rummidge) ve Kaliforniya (Euphoria)’da yaşayan iki profesörün 6 aylık bir değişim programı ile birbirlerinin yerine geçmesini anlatan Lodge, akademisyenler dünyası hakkındaki gözlemlerini, fikirlerini okuyucuyla bu yolla paylaşır.

Serinin ikinci kitabı Dünya Küçük(Small World, 1984), üçüncü kitabı ise Dr. Robyn Penrose isimli bir İngiliz Dili öğretim görevlisi ile Vic Wilcox isimli bir fabrika müdürünün ilişkisini anlatan İyi İş’tir (Nice Work, 1988).

Bu iki roman Man Booker Ödülü’ne de aday gösterildi ve televizyon dizisi olarak uyarlandı.

1995 senesinde yayınlanan romanı (Therapy)’de televizyon için dizi senaryoları yazan bir yazarın evliliği ve orta yaş bunalımlarını anlattı.

Yine bu romanda yazarın ilk gençliğine ait tecrübelerinden kesitlere rastlanabilir.

The British Museum Falling Down (1965), How Far Can You? (1980) ve Paradise News (1991) isimli romanlarında ise II. Dünya Savaşı sonrası Katolik dünyasında olanlara ve yaşananlara dokunur.

Yazar, pek çok İngiliz ve Amerikan romanıyla ilgili edebiyat eleştirisine imzasını atmıştır. Pazar günleri independent’da yayınlanan makalelerinden oluşan kitabı 1992 yılında yayınlanmıştır.

Lodge, 1990’da Monte Carlo’da düzenlenen Televizyon Festivali’nde BBC için uyarladığı dört-bölümlük “İyi İş” dizisi ile “Gümüş Peri” ödülünü kazandı.

Bunun dışında 1987’de Channel 4 için akademik konferanslarla ilgili bir belgesel olan Big Words-Small Worlds’ü hazırladı.

Ayrıca 1994’te Charles Dickens’ın Martin Chuzzlewit isimli romanını 6 bölümlük bir televizyon dizisi haline getirdi.

İlk oyunu olan The Writing Game ilk olarak 1990’da Birmingham’da sergilendi. Oyun daha sonra Manchester, Cambridge ve Massachusetts’de de oynandı. An itibarıyla son oyunu ise Home Truths’tur.

Ödülleri ve Adaylıkları Yerleri Değiştirme - Hawthhornden Ödülü ve Yorkshire Post Fiction Ödülü How Far Can You Go? - Whitbread Yılın Kitabı Ödülü (1980)

Dünya Küçük - Man Booker Ödülü adaylığı (1984) İyi İş - Man Booker Ödülü adaylığı (1988)

İyi İş – Sunday Express Yılın Kitabı Ödülü (1988) Terapi – Commonwealth Yazarlar Ödülü (1996)

İyi İş - Royal Television Society en iyi televizyon dizisi ödülü (1989) İyi İş – Monte Carlo Uluslararası Televizyon Festivali Gümüş Peri ödülü (1990)

Televizyon Uyarlamaları 1988 – Small World 1989 – Nice Work 1994 – Martin Chuzzlewit

Tiyatro 1999 – Home Truths 1990 – The Writing Game

Kurgu The Picturegoers Ginger You're Barmy The British Museum Is Falling Down Out of the Shelter Changing Places: A Tale of Two Campuses(Yerleri Değiştirme)

How Far Can You Go? 1988 – Nice Work (İyi İş) 1995 – Therapy (Terapi) 1999 – Home Truths 2004 – Author, Author 2008 – Deaf Sentence