BAŞARILI EMZİRMEDE 8 ADIM.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
1EĞİTİM BİRİMİ DİYARBAKIR KHB 90 GÜN ÇALIŞMASI  ‘’Hedeflerle Yönetim İlkesine’’ dayanan bir proje çalışmasıdır.  Çalışma kapsamında 90 gün.
Advertisements

10 ÖNERİ.
1- İlgili tüm sağlık personeli bu politika doğrultusunda düzenli aralıklarla bilgilendirilmiştir.
«BEBEGİNİZE İLK 6 AY SADECE ANNE SÜTÜ VERİN»
ORAL MUKOZİT OLUŞAN HASTALARIN BAKIMINA YÖNELİK BİR UYGULAMA ÖRNEĞİ
BAŞARILI EMZİRME İLE İLGİLİ ON ÖNERİ.
ALTIN BEBEK DOSTU İL KONYA.
Demir Gibi Türkiye Emzirmenin Korunması, Özendirilmesi, Desteklenmesi ile Demir Yetersizliği, Anemisinin Önlenmesi Ve Kontrolü.
Anne Sütü "Sağlıklı Nesiller, Emzirilen bebeklerden Oluşacak"
TURGUTLU DEVLET HASTANESİ
MUCİZE BESİN ANNE SÜTÜ ŞARKÖY DEVLET HASTANESİ ŞARKÖY DEVLET HASTANESİ.
DOĞUMHANE HİZMETLERİ HOŞGELDİNİZ.
EMZİRME NASIL OLUYOR ?.
Anne Sütünü Arttırmak ve Emzirmeyi Yeniden Başlatmak
BESLENMEDE DANIŞMANLIK EĞİTİMİ
BESLENMEDE DANIŞMANLIK EĞİTİMİ Başarılı emzirmede 10 Adım
BEBEK DOSTU İLÇE SEYDİŞEHİR DEVLET HASTANESİ
ANNE SÜTÜ OLUŞUMU VE YARARLARI
8 ÖNERİ.
ÇANKIRI HALK SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ.
MAMA KODU SAĞLIK UYGULAMALARI
ERGANİ DEVLET HASTANESİ EĞİTİM BİRİMİ
ÜREME SAĞLIĞI ALANINDA
Emzirmenin Yararları Prof. Dr. Mustafa Bakır Marmara Universitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı.
GEBE KALMADAN ÖNCE YAPILMASI GEREKENLER
Bebekler yaşasın diye annelere öğütler
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YOLLARI
YETERSİZ SÜT Dyt. Nazan ÇETİN.
Şube Müdürlüğümüzce Kadın Sağlığı Bebek ve Çocuk Sağlığı
Demir Gibi Türkiye Emzirmenin Korunması, Özendirilmesi, Desteklenmesi ile Demir Yetersizliği, Anemisinin Önlenmesi Ve Kontrolü.
İzolasyon Odalarının Temizliği
ÖZGÜVEN SAĞLAMA VE DESTEK OLMA Halk Sağlığı Müdürlüğü Çocuk Ergen ve Kadın Üreme Sağlığı Birimi.
MEMEYİ RED Uzm. Dr. Sevim ÜNAL.
2009 Eğitim Yılı Çalıştayı Dönem 4 ve 5 Raporu. Başlıklar  Stajlar  Teorik dersler  Pratik eğitimi  Sınavlar  Yardımcı eğitim alanları  Öğretim.
BESLENMEDE DANIŞMANLIK EĞİTİMİ
0-1 YAŞ DÖNEMİNDE BESLENME
ANNE SÜTÜ VE EMZİRME DANIŞMANLIĞI EĞİTİMİ
EMZİRME ÖYKÜSÜ NASIL ALINIR?
RELAKTASYON Dyt. Gülay TÜRKMEN.
BEBEĞİN EMMEYİ REDDETMESİ EMZİRMEDEN VAZGEÇMENİN
18-35 yaş grubu kadınlar için kızamıkçık aşısı uygulaması
Sağlıklı ve mutlu bir nesil için anne sütü
Emzirme Öyküsünün Alınması. Amaç: Emzirme ile ilgili sorunları tanımada yardımcı olacak bir emzirme öyküsünün alınması konusunda bilgi ve beceri kazanmak.
BAŞARILI EMZİRMEDE 10 ADIM
Kolon kanserinde hemşirelik bakımı
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YOLLARI
BEBEK DOSTU İL KONYA.
BEBEK DOSTU İL KONYA.
1 – 7 EKİM EMZİRME HAFTASI.
EMZİRME TEKNİĞİ Prof.Dr. Sevin Altınkaynak Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları.
GÖRME TARAMA GKD ANNE SÜTÜ.
PS İ KOLOJ İ K DANI Ş MAN VE REHBER Ö Ğ RETMEN ZEYNEP KOCAMAN.
MİSYONUMUZ İNSANİ VE TOPLUMSAL DEĞERLERİ ÖZÜMSEMİŞ, ÖZ GÜVENİ YÜKSEK, SORUMLULUK SAHİBİ, SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERE KATILAN, DONANIMLI ÖĞRENCİLER.
DEPOLAMA KURALLARI Depolama Aşamasında Dikkat Edilmesi Gereken Kurallar Ürünün, doğru ürün sıcaklık aralıklarında depolanması sağlanmalıdır.
MEME KANSERİ CANAN ZENGİN
BİNBAŞI DÜNDAR TAŞER MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
Ten tene temas Dr. Nazan ÇALBAYRAM.
HASTA BEBEKLERİN BESLENMESİ
Aile Sağlığı Birimleri İçin Başarılı Emzirmede 8 Adım
MEMEYİ RED.
DOĞUBEYAZIT GEVHER NESİBE MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
Sağlık Bilimleri Fakültesi
ANNE SÜTÜNÜN TEŞVİKİ ve BEBEK DOSTU SAĞLIK KURULUŞLARI PROGRAMI 1.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri Fakültesi
Ten tene temas.
KANGURU BAKIM EĞİTİMİ. Amaç; Kanguru bakımı uygulamasının önemini, yararlarını ve uygulama yöntemini öğrenmek.
Sunum transkripti:

BAŞARILI EMZİRMEDE 8 ADIM

Emzirme ile ilgili hastanenin, kendine ait bir yazılı 1- EMZİRMEYE İLİŞKİN YAZILI BİR POLİTİKA HAZIRLANMALI VE BU DÜZENLİ ARALIKLARLA TÜM SAĞLIK PERSONELİNİN BİLGİSİNE SUNULMALIDIR Emzirme ile ilgili hastanenin, kendine ait bir yazılı politika belirlemesi ve bu politikanın hastane içinde uygulanması sağlanmalıdır. Hazırlanan politika ile “Başarılı Emzirmede 10 Adım”tablosunun sağlık personelinin ve annelerin ulaşabileceği alanlara (poliklinikler ,servisler ve hasta bekleme odalarına) asılmalıdır.

2- TÜM SAĞLIK PERSONELİ BU POLİTİKA DOĞRULTUSUNDA EĞİTİLMELİDİR   İlgili sağlık personelinin anne sütü konusunda eğitimlerinin yapılmalıdır Tüm sağlık personelinin konu hakkında bilgilendirilmesi gereklidir. 3- HAMİLE KADINLAR, EMZİRMENİN YARARLARI VE YÖNTEMLERİ KONUSUNDA BİLGİLENDİRİLMELİDİR 32 haftanın üzerindeki tüm gebelere anne sütü eğitimi verilmelidir.

Annelerin emzirmeye teşvik edilmesi, doğum 4-DOĞUMU İZLEYEN YARIM SAAT İÇİNDE EMZİRMEYE BAŞLAMALARI İÇİN ANNELERE, YARDIMCI OLUNMALIDIR Annelerin emzirmeye teşvik edilmesi, doğum sonrası eğitim ve doğumu izleyen ilk yarım saat içinde emzirmeye başlamaları için annelere sağlık personeli tarafından yardımcı olunmalıdır.(tensel temas) 5-ANNELERE, EMZİRMENİN NASIL OLACAĞI VE BEBEKLERİNDEN AYRI KALDIKLARI DURUMLARDA SÜTÜN SALGILANMASINI NASIL SÜRDÜREBİLECEKLERİ GÖSTERİLMELİDİR, Annelere, bebeklerinden ayrı kaldıklarında sütün nasıl sağılacağı ve nasıl saklanacağı konusunda bilgi verilmelidir.

Tıbben gerekli görülmedikçe anne sütü dışında 6- TIBBEN GEREKLİ GÖRÜLMEDİKÇE, YENİDOĞANLARA ANNE SÜTÜNDEN BAŞKA BİR YİYECEK YADA İÇECEK VERİLMEMELİDİR, Tıbben gerekli görülmedikçe anne sütü dışında hiçbir yiyeceğin( su dahil ) bebeğe verilmemelidir. 7- ANNE İLE BEBEĞİN 24 SAAT BİR ARADA KALMALARINI SAĞLAYACAK BİR UYGULAMA BENİMSENMELİDİR, Anne ile bebeğin gece ve gündüz aynı odada kalması hastane içinde uygulanmalı ve annelere önerilmelidir.

8- BEBEĞİN HER İSTEYİŞİNDE EMZİRİLMESİ TEŞVİK EDİLMELİDİR, Bebeklerin her istediğinde (her ağladığında) emzirilmesi önerilmeli ve anneler bu yönde bilgilendirilmelidir. 9-EMZİRİLEN BEBEKLERE YALANCI MEME VEYA EMZİK TÜRÜNDEN HERHANGİ BİR ŞEY VERİLMEMELİDİR, Hastane içinde bu malzemelerin kullanımına izin verilmemeli , yazılı ve sözlü uyarılarla anneler uyarılmalı ve anneler bu uygulamanın nedenleri ile ilgili olarak bilgilendirilmelidir.

Annelerin ,hastaneden taburcu olduktan sonra da 10-ANNELER, TABURCU OLDUKTAN SONRA EMZİRMEYİ SÜRDÜRMELERİ KONUSUNDA TEŞVİK EDİLMELİ, EMZİRMEYLE İLGİLİ KARŞILAŞABİLECEKLERİ SORUNLARI ÇÖZEBİLMELERİ İÇİN SAĞLIK KURULUŞLARINA, ANNE DESTEK VE ANNEDEN ANNEYE DESTEK GRUPLARINA YÖNLENDİRİLMELİDİR. Annelerin ,hastaneden taburcu olduktan sonra da emzirmeyi sürdürmeleri ve emzirmeyle ilgili karşılaşabilecekleri sorunları çözebilmeleri için yakın oturdukları yerlerdeki birinci basamak ya da diğer sağlık kuruluşları, anne destek ya da anneden anneye destek kuruluşları hakkında hastaneden çıkmadan bilgilendirilmesi ve yönlendirilmesi gereklidir.