ÜLKELER COĞRAFYASI.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İspanya.
Advertisements

CERN.
Ukrayna Ukrayna.
ÖZBEKİSTAN KIRGIZİSTAN KAZAKİSTAN
CERN. CERN PROGRAMI Milan Geneva Paris Milano'nun merkezinde adını verdiği Piazza Del Duomo meydanında bulunur. Avrupa'nın dördüncü büyük katedralidir.
FRANSA.
Avusturya.
Çözülme ve toprak oluşumu
COĞRAFİ BÖLGELER.
Çözülme, Toprak Oluşumu ve Toprak Çeşitleri
Portekiz.
Doğu Anadolu Bölgesi.
EKVATORAL İKLİM.
MAKROKLİMA İKLİM TİPLERİ Hazırlayan BARIŞ KIRCALI ÖZEL MERVE KOLEJİ.
5. SINIF SOSYAL BİLGİLER 3. ÜNİTE: Bölgemizi Tanıyalım (Akdeniz)
Okullarda Arkeoloji Kulüpleri Kurma ve Avrupa Kültürünü Tanıtma K1 PROJESİ Kaman Endüstri Meslek Lisesi.
Karadeniz İklimi Hazırlayanlar: Onat Özçelik, Meltem Tutar,
EGE BÖLGESİ.
MARMARA BÖLGESİ Marmara Bölgesi yurdumuzun kuzey batısında bulunur.
ÜLKELER NEDEN FARKLI GELİŞMİŞLERDİR
Konu : türkiye’de iklim bölgeleri
KENTLER VE SİMGELERİ HAZIRLAYAN Zeynep Sarah ALAM
Belçika.
İNGİLTERE.
Fransa.
Dünyadaki Toprak Çeşitleri, Özellikleri ve Sınıflandırılması
Güneydoğu Anadolu Bölgesi
DIŞ KUVVETLER Dış Kuvvetler
Coğrafi Bölgeler.
OKAN POLAT AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ ÜLKELER COĞRAFYASI DERSİ SUNUMU KONU:İTALYA
İsviçre.
KONU:Sanayileşmiş Bir Ülke:Fransa BEYZA NUR SAMUR 11/B
DÜNYADA NÜFUS DAĞILIŞI VE EKONOMİK FAALİYETLER
5.SINIF SOSYAL BİLGİLER BÖLGEMİZİ TANIYALIM “AKDENİZ BÖLGESİ”
GÜNEY AFRİKA CUMHURİYETİ.
5.sınıf 3. ünite Bölgemizi Tanıyalım
FAS.
BÖLGEMİZİ TANIYALIM.
İTALYA’NIN FİZİKİ VE BEŞERİ COĞRAFYASI
Norveç.
AKDENİZ BÖLGESİ TOPRAK TİPLERİ
«Hafif düzeyde zihinsel engelli
İtalya.
TÜRKİYENİN İKLİM ÇEŞİTLERİ
DÜNYADA NÜFUSUN ALANSAL DAĞILIŞI
Güney Avrupa. Avrupa'nın güneydeki topraklan Akdeniz Bölgesi'nin bir parçasıdır. Denize yakın bö­lümleri dağlıktır; yukanda tanımlanan Akde­niz iklimi.
Lüksemburg.
İTALYA.
Türkiye’de İklimler Adı: İsmail Soyadı: Akyol No:
TÜRKIYE IKLIMLERI Erdoğan GÜL.
BÖLGEMİZİ TANIYALIM.
MARMARA BÖLGESİ.
DÜNYA ÜZERİNDEKİ ÖNEMLİ BOĞAZLAR VE KANALLAR.
TÜRKİYE İKLİMİ Türkiye'de gerek matematik konumun gerekse özel konumun etkisiyle birden fazla iklim görülür. Orta kuşakta bulunması sebebiyle dört mevsim.
GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ
NEREDE, NİÇİN YAŞIYORUZ? NEREDE, NİÇİN ÜRETİYORUZ?
1-HARİTA -ÖLÇEK –EKVATOR-MERİDYEN 2-İKLİMLER –ETKİLEYEN FAKTÖRLER
EGE BÖLGESİ Ege Bölgesi adını komşu olduğu denizden almıştır.
İtalya Yüz ölçümü: km 2 Nüfusu: İdare şekli:Cumhuriyet Başkenti:Roma Önemli şehirleri :Napoli, Milano, Torino, Venedik, Cenova Dili:İtalyanca.
Sosyal Bilgiler Bölgemizi Tanıyalım.
Sosyal Bilgiler Bölgemizi Tanıyalım.
Yüzölçümü bakımından Okyanusya’dan sonra en küçük kıta olan Avrupa, Eski Dünya kara kütlesinin (Avrasya), kuzeybatısında Asya’dan yarımada şeklinde ayrılan.
Portekiz.
Ülkenin Kimlik Kartı. Ülkenin Kimlik Kartı Fransa’nın Bayrağı Mavi Devrimin Hürriyet sloganını temsil eder. Bunun yanı sıra adalet, bireycilik ve liberalizm (serbest.
Fransa Yüzölçümü: km 2 Nüfusu: İdare şekli:Cumhuriyet Başkenti:Paris Önemli şehirleri :Marsilya, Lyon, Nantes Dili:Fransızca Dini:Hıristiyanlık.
Hollanda Yüz ölçümü: km 2 Nüfusu: İdare şekli:Meşruti Krallık Başkenti:Amsterdam Önemli şehirleri :Rotterdam, Groningen, Eindhoven Dili:Hollandaca.
İKLİMLER GÖZDE KISACIK 98 F\9-B.
5. SINIF SOSYAL BİLGİLER 3. ÜNİTE: Bölgemizi Tanıyalım
5. SINIF SOSYAL BİLGİLER 3. ÜNİTE: Bölgemizi Tanıyalım
Yeryüzünün herhangi bir yerinde hava olaylarının ortalamasına
Sunum transkripti:

ÜLKELER COĞRAFYASI

FRANSA CUMHURİYETİ (Fransızca:République Française)

AVRUPA KITASI

FRANSA’NIN ÖZELLİKLERİ

FRANSA’NIN KÜNYESİ DEVLETİN ADI FRANSA CUMHURİYETİ BAŞKENTİ PARİS YÖNETİM BİÇİMİ (CUMHURİYET ) YARI BAŞKANLIK RESMİ DİLİ FRANSIZCA YÜZÖLÇÜMÜ 552.000 KM2 NÜFUSU 65,59 Milyon ( Ocak 2013) NÜFUS YOĞUNLUĞU(KM2/KİŞİ) 119/KM2 OKUMA YAZMA ORANI %99

1) FRANSA’NIN DÜNYA ÜZERİNDEKİ KONUMU

FRANSA CUMHURİYETİ

FRANSAYA AİT OLAN TOPRAKLAR

FRANSA’NIN KOMŞULARI Kuzeyinde Manş Denizi ile Kuzey Denizi, Güneyinde İspanya ve Akdeniz, , Batısında Atlas Okyanusu, Doğusunda İtalya ve İsviçre Kuzeydoğusunda Almanya, Lüksemburg ve Belçika yer alır.

FRANSA TOPLAMDA 26 BÖLGEYE AYRILIR. 21 TANESİ METROPOLİTAN FRANSA’DA 4 TANESİ DENİŞ AŞIRI İLLERDE 1 TANESİ DE KORSİKA ADASINDA BULUNUR. BU BÖLGELER KENDİ ARASINDA İLLERE AYRILMIŞTIR.

2) FRANSA’NIN FİZİKİ ÖZELLİKLERİ

FRANSA’NIN DAĞLARI 1) ALP DAĞLARI 2) PİRENE DAĞLARI 3) MASSİF CENTRAL 4) JURA DAĞLARI

JURA DAĞLARI MASSİF CENTRAL ALP DAĞLARI PİRENE DAĞLARI

Alp dağlarının ve bütün Avrupa’nın en yüksek noktası olan Mont Blanc (4.810 m.) yer almaktadır.

MONT BLANC

MONT BLANC

ALPLERİN FRANSIZ HALİ

Juralarla gelince Alp sistemine bağlı olan dağların en alçak sıralarıdır. Fransa ve Isveçre de yayılan Juralar birbirine paralel sıralardan meydana gelmiştir. (En yüksek yeri 1.710 m. dir). Batı Alpler'in kuzeyinde yer alan, Ren ve Rhône ırmaklarını ayıran sıradağlardır. Büyük bölümü Fransa ve İsviçre sınırları içinde kalan Jura Dağları Almanya 'ya da uzanmaktadır.

3) FRANSA’NIN İKLİM ÖZELLİKLERİ

Güneydoğuda ise Akdeniz iklimi egemendir. Kuzey ve kuzeybatı kesimlerinde ılıman iklim egemendir ve denizelliğin etkisi iç bölgelerin de iklimlerini biçimlendirmektedir. Güneydoğuda ise Akdeniz iklimi  egemendir. Batı kesimler okyanusal iklim etkisi altındadır ve yüksek miktarda yağış alır.

4) FRANSA’NIN BİTKİ ÖRTÜSÜ

Fransa’nın Atlas okyonusu kıyılarında geniş yapraklı ormanların yetiştiği okyanusal iklim etkilidir.Akdeniz kıyıları boyunca ise Akdeniz iklimi hakimdir.Burada meşe,maki ve kızılçamlardan oluşan bitki örtüsü hakimdir.

5) FRANSA’NIN TOPRAK YAPISI

Ilıman okyanusal iklimin gözüktüğü kuzey ve batı kıyılarında görülen toprak tipi: Kimyasal çözülme oldukça hızlıdır. Toprak mineral ve humus bakımından zengin olan Kahverengi orman toprağıdır. İç kesimlerde görülen karasal iklimin toprak tipi: Kahverengi-Kestane Bozkır Toprağı: Orta kuşak yarı step alanlarında görülür. Kireç ve tuz oranı yüksek, humus açısından fakir.  Akdeniz iklimin görüldüğü güney kıyılarındaki toprak tipi:Terra Rossa (Kırmızı Toprak): Akdeniz iklim kuşağında kalker üzerinde oluşan topraklar. Kirecin ayrışması ile ortaya çıkan demirin oksitlenmesi kırmızı renk almasını sağlamıştır.

6) FRANSA’NIN HİDROLOJİK ÖZELLİKLERİ PARİS

FRANSA’NIN NEHİRLERİ 1)RHİNE NEHRİ 1298 km 2)LOİRE NEHRİ 1012 km 3)MEUSE NEHRİ 940 km, 4)RHÔNE NEHRİ 812 km 5)SEN NEHRİ 776 km

LOİRE NEHRİ Fransa'nın güneydoğusunda bulunan ülkenin akarsu Toplam uzunluğu 1.020 km. olup Fransa'nın en uzun ırmağıdır

Kuzeybatı Fransa'da önemli bir akarsudur. Sen Nehri, Kuzeybatı Fransa'da önemli bir akarsudur. Fransa'nın ikinci en uzun nehridir.  Burgonya'dan doğar ve Manş Denizi ‘ne Le Havre yakınlarında dökülür. Nehir 776 km uzunluğundadır.

EYFEL KULESİ ÜZERİNDEN SEN NEHRİ MANZARASI

RHÔNE NEHRİ Rhône, Avrupa 'nın 812 km uzunluğunda bir nehri. İsviçre Alpleri'ndeki İsviçre'nin Rhone Buzulu kenarında doğar Fransa'da Arles ve Marsilya şehirleri yakınında, delta oluşturarak  Akdeniz'e dökülür.  Bu ırmak, Lyon bölgesinde, Alp Dağları ile Fransa ortasındaki, Massif Central diye bilinen büyük yayladan geçer.

Havzalar ve ovalar üç geniş bölgeye yayılır FRANSA’NIN HAVZALARI Havzalar ve ovalar üç geniş bölgeye yayılır Paris havzası, Armotik massifi, Massif Central ve Vojlar arasında yer alır. Akitanya havzası, Massif Centralm güney bölümü ile Pireneler arasında kalır. Ron havzası, Alplerle Massif Central arasında kalan nispeten dar bir vadi görünümündedir

AKİTANYA HAVZASI  Fransa'nın güneydoğusunda bulunan bölgenin Atlas Okyanusu'na kıyısı bulunmakta (Biskay Körfezi) ve Pireneler boyunca İspanya ile sınır oluşturmaktadır. Bölgeden geçip Atlas Okyanusu'na dökülen iki nehir şunlardır: Dordogne nehri ve Garonne nehri. En büyük ve merkez şehri Bordeaux 'dur. Yörede ünlü Bordo şarabı üretilmektedir.

7) FRANSA’NIN BEŞERİ ÖZELLİKLERİ

FRANSA NÜFUSU 2013’TE 65,59 MİLYON

8) FRANSA’NIN NÜFUS ÖZELLİKLERİ

DÜNYA NÜFUS TABLOSU

DÜNYADAKİ NÜFUS YOĞUNLUĞU

1992-2003 YILINA GÖRE ERKEK KADIN NÜFUSU

9) FRANSA’NIN EKONOMİK ÖZELLİKLERİ

2013 Dünya Ticaret Sıralaması FRANSA BU SIRALAMADA 21. SIRADADIR.

1999 YILINA KADAR PARA BİRİMİ FRANKTIR.

10) FRANSA’NIN TURİZM ÖZELLİKLERİ

İSTANBUL İLE FRANSA’NIN UÇUŞ MESAFESİ 3 SAAT

  LOUVRE MÜZESİ

1793 yılında kurulmuş, yılda 8 1793 yılında kurulmuş, yılda 8.5 milyon ziyaretçi ile Dünyanın en çok ziyaret edilen müzesidir. Avlusunda da camdan bir piramide ev sahipliği yapar .

MONA LİSA TABLOSU

PARİS ÜNİVERSİTESİ

DİSNEYLAND PARİS (EURO DİSNEY)

Notre Dame Katedrali

Gotik mimarinin en eşsiz eserlerinden biri olarak kabul edilen kilise 130 metre eninde ve 69 metre yüksekliğindedir. Notre Dame Katedrali Paris, Fransa'da bulunan dünyaca ünlü bir katedraldir.  Meryem Ana'ya ithafen isimlendirilmiştir. Gotik yapı Île de la Cité'in doğu kısmında, Paris'in diğer tüm önemli yapıları gibi Seine Nehri'nin kıyısında bulunur. Girişi batıya bakar

EYFEL KULESİ

PANTHEON (ANIT MEZAR)

SEN NEHRİ

DÜNYA TURİZM SIRALAMASI Sıra Ülke Dünya Turizm Örgütü Bölgesi [3] Uluslararası Gelen Turist sayısı (2012) Uluslararası Gelen Turist sayısı (2011) 2012'nin 2011'a göre değişim oranı 2011'nin 2010'a göre değişim oranı 1  Fransa Avrupa 83.0 milyon 81.6 milyon +1.8% +5.0% 2  ABD Kuzey Amerika 67.0 milyon 62.7 milyon +6.8% +4.9% 3  Çin Asya 57.7 milyon 57.6 milyon +0.3% +3.4% 4  İspanya 56.2 milyon +2.7% +6.6% 5  İtalya 46.4 milyon 46.1 milyon +0.5% +5.7% 6  Türkiye 35.7 milyon 34.7 milyon +3.0% +10.5% 7  Almanya 30.4 milyon 28.4 milyon +7.3% +5.5% 8  Birleşik Krallık 29.3 milyon -0.1% +3.6% 9  Rusya 25.7 milyon 22.7 milyon +13.4% +11.9% 10  Malezya 25.0 milyon 24.7 milyon +1.3% +0.6% Not: Tüm detayları görmek için (DTÖ) Dünya Turizm Barometresi 'ne bakınız. [4]

BİZİ DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ… SUNUMU HAZIRLAYANLAR HATİCE UYAR 20115609065 GAMZE KARTAL 20115609021 BİZİ DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ…