WEB TASARIMININ TEMELLERİ HTML. HTML FORMLARI VE BİLGİ GİRİŞİ FORM, FORM ELEMANLARI BARINDIRAN BİR ALANDIR. FORM ELEMANLARI KULLANICILARDAN BİLGİ GİRİŞİNE.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
HTML.
Advertisements

HTML e GİRİŞ Temel HTML etiketleri.
HTML
HTML’e Devam Uygulama.
HTML’ ye Giriş Uzm. Murat YAZICI.
Support.ebsco.com EBSCOhost Collection Manager Selector Accounts(Seçici Hesaplar) Kullanıcı Kılavuzu.
Tablolar Tablolar etiketi ile belirtilir. Bir tablo etiketi satırlara bölünür ve her satır da etiketi ile sütunlara bölünür. etiketinin anlamı "table.
İSİM UZAYLARI.
Frame (Çerçeve) Çerçeve tekniği, bir web sayfasını istenilen miktarda parçaya bölüp, bu sayfa üzerinde birkaç sayfa birden görüntülenmesine olanak verir.
BTEP 203 – İnternet ProgramcIlIğI - I
Javascript Oğuz İNAL.
Kırklareli Üniversitesi Pınarhisar Meslek Yüksekokulu
Konak.NET.
Halk Sağlığı Müdürlüğü
IT504 ~~DOM~~ Belge Nesne Modeli I
Php Form İşlemleri.
HTML (HYPER TEXT MARKUP LANGUAGE) TEMEL ETİKETLERİ
Form İşlemleri. Form İşlemleri Bütün programlama dillerinde kullanıcının girmiş olduğu bilgiler üzerinde.
 HTML nin en önemli araçlarından biri de bilgi girişinde kullanılan form kontrolleridir.  Formlar, web sayfası tasarlayan kişi veya şirketlerle internet.
WEB TASARIMININ TEMELLERİ
Support.ebsco.com Kullanıcı Kılavuzu Gelişmiş Arama.
BAĞLANTI (KÖPRÜ) OLUŞTURMA
WEB TASARIMINDA TEMEL KAVRAMLAR
C#.NET 5.0 C# .NET 5.0 Eğitimleri Volkan KANAT.
İNTERNET PROGRAMCILIĞI I BTP 207 Ders 4. Etiketi Sayfaya resim eklemek için kullanılır. JPG, BMP, GIF, PCX, PNG, TIFF, WMF gibi resim formatlarını destekler.
PHP İş Başında (Formlarla PHP)
Cascading Style Sheets (Stil Şablonları)
Listeleme Etiketleri.
Name formun adı Action formun gönderilecegi adres. Bu adres uzun URL yada lokaldeki CGI adresi Kullanılan method POST yada GET GET ile adres satırında.
HTML (Hyper Text Markup Language) İnternet dökümanları oluşturmaya yarayan işaretleme dilidir.
WEB TASARIMININ TEMELLERİ
Javascriptte Olay Fonksiyonları (Events)
HTML HYPER TEXT MARKUP LANGUAGE Ayşe AK İ DA Ğ I Bilişim Teknolojileri Ö ğ retmeni.
Hazırlayan: Yrys Moidin kyzy. 1) html; 1. html (hypertext markup language ): hipermetin işaretleme dili. 2) Bu tag wep sayfasında bulunan ilk tagdır.
BİLGİSAYAR MUHASEBE YAZILIMLARI
Yrd. Doç. Dr. Doğan AYDOĞAN
Form İşlemleri. Bütün programlama dillerinde kullanıcının girmiş olduğu bilgiler üzerinde işlem yapılır. Php'de kullanıcı tarafından bilgileri alabilmek.
Cambridge Journals Online KISA KULLANIM REHBERİ Erişim Adresi:
Dersi Özeti Kursun içeriğini özeti Alt başlıkları Proje Kurs esnasında kullanmayı planladığımı editörler HTMLe giriş Temel etiketler Notepad+’da.
2-Hafta Temel İşlemler * Html Komutlarının Yapısı * Açıklamalar
İnternet Programlama-I
İnternet Programlama-I
PROJECT NEDİR VB PROGRAMINDA BİR UYGULAMA GELİŞTİRİKEN “PROJECT”LERLE ÇALIŞIRIZ. PROJECT, BİR UYGULAMA GELİŞTİRMEK İÇİN KULLANILAN DOSYALARIN TAMAMIDIR.
HTML Dili ’ nin Genel Özellikleri. HTML Nedir? İşaretleme dili (HyperText Markup Language) Belirteçler (tags) W3 konsorsiyumu (Tim Berners-Lee) W3 konsorsiyumu.
Web Teknolojileri Hafta 6 1. İçerik  Html Formlar  Javascript 2.
TÜRKİYE İŞ KURUMU DENİZLİ İL MÜDÜRLÜĞÜ E-İSTİHDAM TANITIM PROGRAMI-2008.
HTML. Tablo Etiketleri 5 Tablolar sayesinde sayfamızdaki nesnelerin yerleşimini, hizalamasını ve sayfa yapısını istediğimiz şekilde ayarlayabiliriz.
Web Tasarımı 2.Hafta. HTML Nedir  Hyper Text Markup Language (Hiper Metin İşaretleme Dili) web sayfalarını oluşturmak için kullanılan standart metin.
DOSYA MENÜSÜ.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ 1 MODÜL : WEB TASARIM. HTML 2.
İnternet Programlama-I
DOĞRULAMA KONTROLLERİ
Globalpiyasa.com’da Firma Web Sitesi Nasıl Oluşturulur?
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
HTML 5 NEDİR? Web sayfası geliştirmek için üretilen bir dildir.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
PHP İş Başında (Formlarla PHP)
Web Teknolojileri Hafta 6.
E-İrsaliye İrsaliye Dosyası GÖNDERME (UPLOAD) Ekranı Kullanım Kılavuzu
Diyalog pencereleri.
Mailinize gelen şifre aktive edilecek.
XHTML ile HTML Arasındaki Farklar
İNTERNET PROGRAMCILIĞI 1
WEB TASARIMI STİL ŞABLONLARI (CSS KULLANIMI) SAVAŞ TUNÇER.
WEB TASARIMI – HTML BİLGİSİ SAVAŞ TUNÇER
WEB TASARIMI-HTML FORMLAR SAVAŞ TUNÇER
Web Programlama Kursu Bu kurs ne değildir? Neyi amaç edinmiştir?
İST1111 BİLGİSAYAR UYGULAMALARI HTML-3 Form Oluşturma
İNTERNET PROGRAMCILIĞI 2
Milli Eğitim Bakanlığı Eğitek Haydar TUNA Teknik Öğretmen ve Yazar
Sunum transkripti:

WEB TASARIMININ TEMELLERİ HTML

HTML FORMLARI VE BİLGİ GİRİŞİ FORM, FORM ELEMANLARI BARINDIRAN BİR ALANDIR. FORM ELEMANLARI KULLANICILARDAN BİLGİ GİRİŞİNE İZİN VERMEK İÇİN KULLANILAN METİN KUTULARI, SARKAN LİSTELER, RADYO (SEÇENEK) BUTONLARI, ONAY (CHECK) KUTULARI V.B. NESNELERDİR.

FORM ELEMANLARI ŞİMDİDE FORMDA KULLANILAN BAZI ELEMANLARI LİSTELEYELİM FORM SUBMIT VE RESET BUTONLARI(BUTTON) METİN ALANI(TEXT) SEÇME LİSTELERİ(SELECT LISTS) DENETİM KUTUSU(CHECKBOX) RADİO BUTTONS METİN BÖLGESİ (TEXTAREA)

... FORM OLUŞTURMAK İÇİN TAGI KULLANILIR.

“ACTION” ÖZELLİĞİ VE “SUBMIT” BUTONU SUBMIT BUTONUNA TIKLADIĞINIZDA, FORM İÇERİĞİ BAŞKA BİR DOSYAYA GÖNDERİLİR. “ACTION” ÖZELLİĞİ, FORMDAKİ BİLGİLERİN GÖNDERİLDİĞİ DOSYAYI BELİRLER. BU MUHTEMELEN BİR “ASP” DOSYASIDIR, GÖNDERİLEN BİLGİLER ALINIR VE İŞLENİR.

“ACTION” ÖZELLİĞİ VE “SUBMIT” BUTONU Username:

(VERİ GİRİŞİ) FORMLARDA EN ÇOK KULLANILAN TAGLARDAN BİRİDİR. BİLGİ GİRİŞİNİN (INPUT) NE ŞEKİLDE OLACAĞI “TYPE” ÖZELLİĞİ İLE BELİRLENİR. First name:

RADYO BUTONLARI BİRKAÇ SEÇENEKTEN SADECE BİRİNİ SEÇMEK İÇİN KULLANILIRLAR. Male Female

ONAY KUTULARI (CHECKBOXES) BİR VEYA BİRDEN FAZLA SEÇENEK SEÇİLEBİLİR. I have a bike I have a car

ŞİFRE ALANLARI FORMUMUZ İÇİNDE ŞİFRE GİRİLMESİ GEREKEN YERLERDE KULLANILIR

TEXT AREA ELEMANI UZUN MİKTARDA BİR YAZI GİRİLECEKSE BU DURUMLARDA “TEXT AREA” KULLANILIR. buraya düşüncelerinizi yazınız...

SEÇME LİSTELERİ SEÇME LİSTELERİ; KULLANICILARI BELİRLENMİŞ OLAN BİR LİSTEDEN BİR YADA DAHA FAZLA ELEMAN SEÇMELERİNİ SAĞLAYAN OLDUKÇA ESNEK BİR YAPIDIR.ÖRNEĞİN BİR ÜLKE LİSTESİNDEN ÜLKE SEÇMEK GİBİ... BİR ELEMANIN SEÇİLİ OLMASINI İSTİYORSAK “SELECTED” DEMEMİZ LAZIMDIR.

ÖRNEK türkiye ingiltere

SEÇME LİSTELERİ İSTENİRSE TÜM LİSTEDEN BİRDEN FAZLA ELEMAN SEÇİMİ AYARLANABİLİR. BUNUN İÇİN MULTIPLE YAZISININ EKLENMESİ YETERLİDİR. AYRICA “SIZE” PARAMETRESİ İLEDE GÖRÜLECEK ELEMAN SAYISI DA BELİRTİLİR

SAYFA BAŞLIĞI SAYFA İLE İLGİLİ BİR TAKIM BİLGİLER VERMEK İÇİN HTML SAYFALARINDA “HEAD” (SAYFA BAŞLIĞI) ŞEKLİNDE ADLANDIRILAN BİR BÖLÜM VARDIR. BU BÖLÜMDEKİ BİLGİLER TARAYICIDAN GÖSTERİLMEZ. BU BÖLÜMDE SADECE AŞAĞIDAKİ TAG’LAR KULLANILABİLİR:,,,, VE

HTML HEAD ELEMANI HEAD TAGI, SAYFA İLE İLGİLİ GENEL BİLGİLER İÇERİR. AYRICA “META-INFORMATION” ŞEKLİNDE DE ADLANDIRILIRLAR. “META”, BİR ŞEY HAKKINDA BİLGİ DEMEKTİR.

HTML HEAD ELEMANI META-DATA DENİLDİĞİ ZAMAN “DATA” (VERİ) İLE İLGİLİ BİLGİ, META- INFORMATION DENİLDİĞİ ZAMAN DA SAYFA İÇERİĞİ İLE İLGİLİ BİLGİ ANLAŞILIR.

HTML HEAD ELEMANI BU BÖLÜMDEKİ BİLGİLER BROWSER’DAN GÖSTERİLMEZ. BU BÖLÜMDE SADECE BİRKAÇ TAG KULLANILABİLİR. BUNLAR; BASE,LINK,META, TITLE, STYLE VE SCRIPT TAGLARIDIR.

HEAD TAGLARI BASE LINK META TITLE STYLE SCRIPT

... SAYFA İLE İLGİLİ BİLGİ İÇERİR. BASE,LINK,META, TITLE, STYLE VE SCRIPT TAGLARINI BARINDIRIR.

... SAYFA İLE BİLGİLER VERİR. ÖRNEĞİN SAYFANIN TASARIMCISI, HANGİ PROGRAMLA OLUŞTURULDUĞU, ANAHTAR KELİMELER V.B.

HTML META HEAD BÖLÜMÜNDE BULUNMASI GEREKEN BİR TAG’DIR.

ARAMA MOTORLARI İÇİN ANAHTAR KELİMELER BAZI ARAMA MAKİNELERİ META TAGININ “NAME” VE “CONTENT” ÖZELLİKLERİNİ KULLANARAK ARAMA YAPARLAR. BU NEDENLE META TAGININ BAZI ÖZELLİKLERİ ÖNEMLİDİR.

META İLE SAYFANIN TANIMLANMASI

META İLE ANAHTAR KELİMELERİN TANIMLANMASI

HTML SCRIPT’LERİ HTML SAYFALARINIZI DİNAMİK VE ÇEKİCİ HALE GETİRMEK İÇİN “SCRIPT” DENİLEN BASİTLEŞTİRİLMİŞ PROGRAM KODLARINI EKLEYEBİLİRSİNİZ. SCRIPT’LER BASİTLEŞTİRİLMİŞ PROGRAM KOMUTLARIDIR. HTML İÇİNDE DAHA ÇOK “JAVASCRIPT” VE “VBSCRIPT” KULLANILIR.

... HTML KODLARI İÇİNE SCRIPT YAZABİLMEK İÇİN TAG’I KULLANILIR. AMA SCRIPT KULLANIMINDAN ÖNCE HANGİ SCRIPT DİLİNİN KULLANILACAĞI BELİRTİLMELİDİR.

ÖRNEK script örneği document.write("Hello World!")

ESKİ TARAYICILAR SCRIPTLERİ DESTEKLEMEZ ESKİ TARAYICILAR SCRIPTLERİ DESTEKLEMEZ VE BUNLARI ÇALIŞTIRAMADIKLARI İÇİN HATA VERİRLER. BU TARAYICILAR KODLARI ÇALIŞTIRMAK YERİNE ONLARI SANKİ BİR METİNMİŞ GİBİ ZİYARETÇİYE GÖSTERİRLER. BU DURUMU ENGELLEMEK İÇİN SCRİPTLER AÇIKLAMA “COMMENT” TAGININ İÇİNE YAZILIR.

ESKİ TARAYICILAR SCRIPTLERİ DESTEKLEMEZ SCRIPTLERİ AÇIKLAMA TAGI İÇİNE ALIRSANIZ, ESKİ TARAYICILAR YAZILAN KODLARI GÖZ ARDI EDECEKTİR. EĞER TARAYICI ESKİ DEĞİLSE AÇIKLAMA TAG’I İÇİNDEKİ SCRİPTLERİ ÇALIŞTIRACAKTIR.

ÖRNEK JavaScript:

ÖRNEK VBScript:

... ESKİ BROWSER’LARDA SCRIPT ÇALIŞMADIĞI ZAMAN BİR MESAJ GÖRÜNMESİNİ SAĞLAR. Tarayıcınız VBScript desteklemiyor!