Excel’de VBA programlama (Visual Basic Application) Ders 6

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
.NET FRAMEWORK -MASAÜSTÜ VE SUNUCU YAZILIMLARI
Advertisements

Dosya ve Klasör İşlemleri
Excel’de VBA programlama (Visual Basic Application) Ders 2
Internet Tabanlı Programlama Dr. Erman Yukselturk
Nesneye Dayalı Programlama
Nesneye Yönelik Programlama
C Programlama Diline Giriş
Excel’de VBA programlama (Visual Basic Application) Ders I
MS-DOS DESEM 2008 EMRE UNSAL – ÖZLEM AKTAŞ. İ ŞLET İ M S İ STEM İ Kavramı İ şletim sistemini, bir bilgisayar sisteminde kullanıcı ile iletişim kurarak,
WEB SAYFALARININ SUNUCUYA YERLEŞTİRİLMESİ Okutman İlyas KOÇ.
Excel’de VBA programlama (Visual Basic Application) Ders 8
2. VISUAL BASIC PROGRAM YAPISI
Excel’de VBA programlama (Visual Basic Application) Ders 4
Veri Tabanı Yönetim Sistemleri
7. DİZİLER Diziler birçok değişkene aynı adla ulaşmayı sağlayan bir grup veri yapısıdır. Bir dizi aynı tipte ve aynı adı paylaşan bir grup değişken demektir.
PHP-Dosya ve Dizinler Internet Tabanlı Programlama Dr. Erman Yukselturk.
İSİM UZAYLARI (NAMESPACE).
Bilgisayar Programlama Güz 2011
Veri Yapıları ve Algoritmalar
FIRAT ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ DERLEYENLER: Ahmet Can ÇAKIL Ali Murat GARİPCAN Özgür AYDIN Şahin KARA KONTROL : Prof. Dr. Asaf VAROL KONU : LİSTELERE.
Excel’de VBA programlama (Visual Basic Application) Ders 3
PROGRAMLAMA DİLLERİNE GİRİŞ Ders 7: Dosyalama İşlemleri Yrd. Doç. Dr. Altan MESUT Trakya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği.
8. VİSUAL BASİC İLE TEMEL DOSYALAMA İŞLEMLERİ
HAZİRAN ASP ACTIVE SERVER PAGES Demet AMİNCİ Selçuk YUVARLAK Yusuf ŞENEL Endüstri Mühendisliğinde Bilgisayar Uygulamaları Dersi Projesi, 2004.
Dosya İşlemleri BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI BÖLÜMÜ
İŞLETİM SİSTEMLERİ Öğr. Gör. S.Serkan TAN.
C#.NET 5.0 C# .NET 5.0 Eğitimleri Volkan KANAT.
Bilgisayara Giriş Uzm. Murat YAZICI.
DOS İŞLETİM SİSTEMİ DOS işletim sistemini öğrenmek bilgisayarda bilginin nasıl depolandığını ve depolama ortamında düzenlenmenin hangi mantıkla yapıldığının.
Dosya Yönetimi 118.
İŞLETİM SİSTEMİ.
BGK207 Bilgisayar I EN101, EN201 Temel Bilgi Tek. Kul. I
Görsel Programlama III Ders 8 Öğr.Gör. Mustafa KARABULUT.
Ders 1: ARRAYLIST Hazırlayan : Yrd. Doç. Dr. Barış GÖKÇE
NESNEYE YÖNELİK PROGRAMLAMA
Dosya İşlemleri Öğr. Gör. Mustafa SARIÖZ BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ VE PROGRAMLAMA BÖLÜMÜ BİLG 223 AĞ İŞLETİM SİSTEMLERİ DERSİ.
Dosya İşlemleri Öğr. Gör. Mustafa SARIÖZ BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ VE PROGRAMLAMA BÖLÜMÜ BİLG 223 AĞ İŞLETİM SİSTEMLERİ DERSİ.
Değişken Türleri.
Excel’de VBA programlama (Visual Basic Application) Ders 5
VİSUAL BASİCTE KULLANILAN VERİ TÜRLERİ.
VERİ ERİŞİM ARABİRİMİ PROGRAMLAMA DİLLERİ KENDİ OLANAKLARIYLAVERİTABANI ERİŞİMİNİ TAM ANLAMIYLA GERÇEKLEŞTİREMEZLER. BU NEDENLE VERİ ERİŞİM ARABİRİMİ (DATA.
Celal Bayar Üniversitesi Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi
Programlama Dilleri Visual Basic C# C++ Pascal Delphi.
Celal Bayar Üniversitesi Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi
Chapter 14: Files and Streams. 2Microsoft Visual C# 2012, Fifth Edition Dosyalar, Dosya Ve dizin Sınıfları Geçici Depolama – Genellikle bilgisayar belleği.
Celal Bayar Üniversitesi Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi
KOMUTLAR ÖNCEKİ KUŞAK BASIC VERSİYONLARINDA ÇOK FAZLA KOMUT İŞLERİ YAPILIYOR OLAMASINA RAĞMEN VB’DE KOMUT KULLANIMI MÜMKÜN OLDUĞUNCA AZALTILMIŞTIR. ÖRNEĞİN.
Dosya ve Klasör İşlemleri
Bilgisayar (Computer) Bilgisayar, uzun ve çok karmaşık hesapları bile büyük bir hızla yapabilen, mantıksal (lojik) bağlantılara dayalı karar verip işlem.
BMS-301 Kabuk Programlama Güz 2015 (2. Sunu) (Yrd. Doç. Dr. Deniz Dal)
Modül 1: Giriş. Genel Bakış Temel.NET kavramları Geliştirme ortamında gezinti Bir C# projesi oluştur Use Visual Studio.NET Veriye eriş Hata ayıkla ve.
BM-308 Paralel Programlamaya Giriş Bahar 2016 (1. Sunu) (Yrd. Doç. Dr. Deniz Dal)
Programlama Laboratuarı-I DERS - 3 Program Geliştirme Derleyici ve DevC++ Derleyicisi.
BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA DERSİ 4. DERS NOTU Konu: M-dosya yapısı ve Kontrol Yapıları 1.
Ünite II: Bilgisayarı Kullanma ve Yönetme Basit Düzenlemeler Yapma Dosyaları Düzenleme Yazdırma.
Linux Komutları.
Paralel Programlamaya Giriş
STRING FONKSİYONLARI Dim ders As String
Bilgisayar Donanımı Dersi
C Programlama Dili Bilgisayar Mühendisliği.
BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA Ders 10: Dosyalama İşlemleri
BÖTE 323: Internet Tabanlı Programlama Dr. Ercan TOP
2. VISUAL BASIC PROGRAM YAPISI
Windows Server 2012 R2 FILE SERVER
Excel’de VBA Programlama (Visual Basic Application)
YAPISAL PROGRAMLAMA Hafta-6
Bilgisayar Bilimi Problem Çözme Süreci-2.
Program Kurulum Seti Hazırlamak
FİLLER.
Sunum transkripti:

Excel’de VBA programlama (Visual Basic Application) Ders 6

Dosyalarla Çalışmak Dosya İşlemleri Dosya Erişimi Dosya Yönetimi Verilerin kalıcı olarak saklamak için bir disk dosyasına kaydetmek gerekir. Her uygulamanın kendine has dosya formatı vardır (.doc, .xls, .bas vb. ). Bunarın dışında veri yönetimi için güçlü ve esnek araçlar kullanmak gerekebilir. Dosya İşlemleri Dosya Erişimi Dosya Yönetimi Dosya veya klasör oluşturulması kopyalanması silinmesi taşınması Veri okunması yazılması eklenmesi

Dosya İşlemleri İçin Yaklaşımlar Klasik Yaklaşım Nesne Yönelimi Basic dili deyimleri kullanarak Metin ve İkili dosya erişimleri Dosya yönetimi FSO (File System Object) Metin dosya erişimi Dosya yönetimi Bu iki yaklaşımın kullanımı; sonucu değil, kodun nasıl yazılacağını etkiler. Her iki yaklaşım birlikte kullanılabilir.

FileAttr(dosyano, bayrak) deyimi Klasik Yaklaşım ile Dosya Yönetimi Klasik Yaklaşım ile Dosya Yönetimi VBA’da çok ender kullanılır. Eski kodlardan gelen alışkanlıkları sürdürenler için konmuştur. FileAttr(dosyano, bayrak) deyimi Açık dosya ile ilgili bilgileri döndürür. Eğer =1 ise dönen değer dosya modunu tanımlar. 1=INPUT, 2=OUTPUT, 4= RANDOM, 8=APPEND, 32= BINARY Kill dosyaadi deyimi Belirtilen dosyayı siler. dosyaadi argünamı * ve ? joker karakterleri içerebilir.

Klasik Yaklaşım ile Dosya Yönetimi Input yerine Output, Append, Binary ve Random yazarak yandaki programı yeniden deneyiniz

Klasik Yaklaşım ile Dosya Yönetimi RmDir dizin adı deyimi belirtilen dizini(klasörü) siler MkDir dizin adı deyimi belirtilen dizini(klasörü) oluşturur. ChDir dizin adı deyimi belirtilen dizini(klasörü) geçerli yol(path) yapar. CurDir sürücü adı deyimi belirtilen sürücüdeki geçerli dizini(klasörü) döndürür. Dir(Şablon) deyimi şablon ile eşleşen dosya veya dosyaların adını döndürür. Name eski As Yeni deyimi dosya adını değiştirir.

Nesne Yönelim ile Dosya Yönetimi Nesne yönelim ile dosya erişiminde kullanılan FileSystemObject sınıfı dosya yönetiminde de kullanılır. Nesne hiyerarşisinin en üstünde olduğu için ilk önce FSO sınıfının bir örneği oluşturularak başlanır. Dim fso Set fso = CreateObject("Scripting.FileSystemObject") Sistemdeki bütün sürücüleri,klasörleri ve dosyaları yönetmenize izin verir. Hiyerarşideki nesneler; Sürücü sistemdeki tek bir disk sürücüsüne karşılık gelir Folder bir sürücüdeki tek bir klasöre yada altdizine karşılık gelir. File bir klasördeki tek bir dosyaya karılık gelir.