BİR BABANIN ENGELLİ OĞLUNA MEKTUBU

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
1 yaşınızdayken 2 yaşınızdayken 3 yaşınızdayken
Advertisements

5 EKİM Bu gün var edildim, buradayım, varım. Müthiş bir
Öğretmen okulun ilk gününde, 5
AĞLAYAN BEBEK GÜLEN DEDE
…Bu sunuda anlatılan olaylar gerçekten yaşanmıştır…
SİLVAN İMAM LİSESİ FAHRETTİN KAYA
Hayat ertelenemez… Ümit Aydemir.
Lütfen Bu iletiyi okuyun.
BİR ÖYKÜMÜZ VAR.
NOKTALAMA İŞARETLERİ.
75.YIL ORTAOKULU DEĞERLER EĞİTİMİ MART-NİSAN AYI VATANSEVERLİK RAPORU
SENİ ÇOK SEVİYORUM ANNE …
Mümkün Olmuyor Ağlamak Ama
SES DÜĞMESİNİ AÇABİLİRSİNİZ
HAYALİMDEKİ MESLEK CEREN ŞEKER 3/C-29
Anne Mümkün Olmuyor Ağlamak Ama Sol Yanım Acıyor Necdet YILMAZ 2008
ANNE BEN NASIL DOĞDUM? Ooo! Hayır tatlım, sen benim içimde büyüdün. Sonrada…… Anne ben bu yumurtadan mı çıktım?
NOKTALAMA İMLERİ.
Vaktiyle bir Keloğlan varmış… Bütün ailece çiftlikle meşgul olurlarmış
Aşağıdaki bilmecelerin cevabı sizce ne olabilir? İki pencerem var, Etrafı etten duvar, Sabahları açarım, Geceleri kapatırım. Altı mermer, Üstü mermer,
(BELİRTEÇ) ZARF.
Hayat Kat Kattır. TIKLAMADAN SESLİ İZLEYİNİZ.
Yavrum ve ben.
Bu sabah kalktığında...sana dikkatle baktım...bana konuşmanı umdum....
STRESE GİRENİN İMANINDAN ŞÜPHE EDERİM!
TIKANDI BABA Seval KEMERTAŞ tarafından düzenlenmiştir.
KABUL EDEMEM.
Öğretmen okulun ilk gününde, 5
UYUMAK İSTEMEYEN ZÜRAFA
 Merhaba Öğretmenler,  O hiç bitmek tükenmek bilmeyecek merhabalardan bir tanesi daha...  Hatırlarmısın öğretmenim gittiğin günü?Hani okulun yanındaki.
UYUMAK İSTEMEYEN ZÜRAFA
Bir yaz günü üçgen tek başına parkta oynuyordu.
…Bu sunuda anlatılan olaylar gerçekten yaşanmıştır…
İŞTE MASALIMIZ BAŞLIYOR.
DE Ğ ERLER İ M İ Z Kazanım: De ğ erlerini fark eder. 9. Sınıf 21 nolu kazanım etkinli ğ i.
Sarı Yumak ile Kara Yumak arkadaş olmuşlardı
ANNELER BABALAR/ÇOCUĞUNUZ SINAVA GİRİYOR …. Çocuklarımızı çok severken kişisel isteklerimizin, beklentilerimizin onlar için belki de aşırı bir yük olacağını.
BABALAR VE KIZLARI.
BAŞARI VE MOTİVASYON.
KARAGÖZ İLE HACİVAT MEKTUP HÜSEYİN ÖZDEMİR 6/B 1230.
Boya sandığına saklı düşler
ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU
40 Yaşımda ben….
  Sevgili TEDP ;    Başlangıçta sen benim için angarya bir çalışmaydın. Sabah uyan, evin işini yap, TEDP etkinliklerine katıl, okulda ders yap…Çok yoğun.
OKUL REHBERLİK SERVİSİ – ORS-
İBRETLİK BİR HİKAYE.
Bu sabah kalktığında...sana dikkatle baktım...bana konuşmanı umdum....
DÜRÜSTLÜK BİR ERDEMDİR
Annemin yalnızca bir gözü vardı
ÖZGE CANIMIZ İ Ç İ N YASTA DE Ğİ L İ SYANDAYIZ Ölmek istemedim anne Zorla dokundular bana Götürdüler beni zorla Engel olmak istedim Canımı yaktılar,
MERHAMET ŞEVKAT FEDAKARLIK
MESLEK SEÇİMİ SÜRECİNDE AİLENİN ROLÜ
ELİF’İN VÜCUDU.
Nasrettin Hoca henüz çocukmuş. Annesi bir gün onu yanına çağırmış:
Lütfen Bu iletiyi okuyun. Bir zamanlar oldukça kırıcı karaktere sahip bir çocuk vardı. Bir gün babası çocuğa bir çuval dolusu çivi vererek, her sinirlendiğinde.
DEVLET BAŞKANI ZALİM OLURSA. Abdullah bin Abbâs -radıyallâhu anhümâ- anlatıyor:
İnsan İradesi ve Kader İnsanı diğer varlıklardan ayıran en temel özellikler, -akıl -irade AKIL, iyiyi kötüden, güzeli çirkinden, doğruyu yanlıştan ayırt.
O’ nun adı Noktaydı. Üzgündü. Ağlayarak yolda giderken öğretmenle karşılaştı. Öğretmen ona neden üzüldüğünü sordu. Noktada öğrencilerin onu unuttuğunu.
4/A 51 BÜŞRA CUHADAR.  Fedakarlık, bencilce düşünmeyerek başkaları için kendimizden ödün vermektir. Bazı insanlar sevdikleri için çırpınır, onlariçin.
Bir zamanlar dünyaya gelmeye hazırlanan bir çocuk varmış.
DAHA İYİ BİR İLETİŞİM İÇİN…
EYVAH KAYBOLDUK.
Raßi$h-CéM meLeğinden biricik kocasıNa…. oNsuz bir hiç oLduğum insan! Bugün en mutlu günüm.. Seninle ‘kocamla’ beraber geçirdiğim ilk doğum günüm eminim.
GÜRKAN’IN YALANI Elif Emine BALCI. Gürkan ve Semih adında birbirlerine çok yakın iki arkadaş vardı. İkisi de sekiz yaşında ve aynı sınıftalardı. Bir hafta.
KIRMIZI ÇİZGİ Can AKIN ŞAİR VE FOTOĞRAF SANATÇISI.
NOKTALAMA İŞARETLERİNİ TANIYALIM
Oğlum ve ben.
İÇİNDEKİLER TEMİZ OLALIM (ÖYKÜLEYİCİ) BESLENME (BİLGİLENDİRİCİ) YAĞ SATARIM (BİLGİLENDİRİCİ) SAĞLIKLI YAŞAMAK(ŞİİR) KÜÇÜK YEŞİL SABUN (ÖYKÜLEYİCİ)
İSMAİL ACUN. ÖĞRETMENLER GÜNÜ’NÜZ KUTLU OLSUN Başarımda sen varsın…Kalbim ismini ansın…Saygılar seninle olsun…Sevgili öğretmenim’miz 5 yaşında başlarsın.
Sunum transkripti:

BİR BABANIN ENGELLİ OĞLUNA MEKTUBU Feramuz SÖZÜPEK/ Turhal

Canım Oğlum Turanım,1982 yılının 30 haziran Çarşamba günü, öğleden sonra dünyaya geldin.Dünyaya geldiğinde baygın ve yorgun haldeydin.Annende yorgun düşmüştü ki kendinden geçmişti.Ertesi gün sabaha kadar kendine gelmeden uyumuştu.Ebe hanımın uğraşlarıyla seni kendine getirdiler ama her gün akşamdan sabaha kadar ağlıyordun.Sabahları uyumaya başlardın.Bir hafta sonra, sabahleyin uyuduğunda biz de uyumuştuk.Bir anda annen sıçrayarak uyandı ki sen beşikte ağzında köpükler yığılı halde sanki boğulmuştun.Kucağımıza aldığımızda kafanı o tarafa bu tarafa sanki cansızmışsın gibi bırakıyordun.Seni alıp hemen doktora götürdüm.Tabi bu arada taksi çağıralım, gidelim deyinceye kadar yarım saat geçmiştir.

Doktor gördüğünde “Ah canım,havale geçiriyor” dedi Doktor gördüğünde “Ah canım,havale geçiriyor” dedi.O zaman bizde havalenin ne olduğunu bilmiyoruz!...Çevremizde hiç böyle bir şeyle karşılaşmamışız…. “Bir şey olur mu?” diye sorunca, “İlerde belki özür bırakabilir” dedi.Ama yine de böyle bir şeyi konduramadık.Sevgili oğlum, doktor, senin oksijen çadırında kalmanı söyledi. Ama yaşananları bize yazıp vermedi.Seni fakülteye götürmemizi istedi.Bende hemen seni apar topar alıp götürdüm.Orada topuktan kan alarak tahlil yaptılar.Hiç bir şeyinin olmadığını sölediler.Ondan sonra, tekrar bir hafta arayla ikinci,üçüncü kez havale geçirdin.İkinci ve üçüncü havalende annen hemen seni ayılttı. Tekrar doktora gidip durumu anlattık.Doktor bize “Siz evhamlısınız!” dedi. “Öyle bir şey yok,merak etmeyin” diyerek bizi gönderdiler.

Biz yaşadıklarımızı ne kadar anlatsak da yavrum, o anı görmeleri gerektiğini sölediler.İlk doktora götürdüğümüzde, doktor o an gördüklerini yazarak bize verseydi fakültede ki doktorlar da ne olduğunu anlayacaklardı.Biz ne kadar anlatsak da anlayamadılar.Neyse oğlum, canım, başka doktorlara götürdük ama ne çare!.. Yapılacak bir şey olmadığını söylediler.

Canım oğlum bir yaşına kadar bütün hareketlerin normaldi Canım oğlum bir yaşına kadar bütün hareketlerin normaldi.Yürümeye, konuşmaya tam bir yaşında başladın.Fakat cümle kurmakta zorlandın.Canım oğlum, çok tatlı, sevimliydin ve herkes tarafından çok seviliyordun. Yavrucuğum, sen iki buçuk yaşındayken kardeşin Ahu doğdu.O kadar çok seviyordun ki anlatamam.Önceleri kardeşin senin durumunu anlamıyordu.Büyüdükçe durumunu anlamaya çalışıyor, annene ve bana senin neden böyle olduğunu soruyordu.Anladığında o da çok üzülmüştü.

Turan’ım nihayet okul yaşın geldi Turan’ım nihayet okul yaşın geldi.Seni, görev yaptığım okula götürüp birinci sınıfa bırakıyordum.Fakat oradaki çocuklar gibi hemen öğrenemediğin için üzüldüğünü anladım.Annende tekrar doktora götürmek istedi.Ankara Hacettepe Üniversitesi’nde Psikiyatri Bölümü Baş Hekimi, rahmetli Atalay Yörükoğlu’ na götürdük. Doktor bize senin EĞİTİLEBİLİR DÜZEYDE olduğunu söyledi.

Ne yazık ki eğitim alacağın yaşta Turhal’da eğitim uygulama okulları yoktu.Daha sonra ilkokulların birisinde alt sınıf açıldı.Bu konuda eğitim alan bir sınıf öğretmeni görevlendirdiler. Oraya kayıt yaptırıp eğitim almanı sağladık.Daha sonra Tokat’ a eğitim uygulama okulunun açıldığını duyduk.2000 yılında kayıt yaptırdım.Beş yıl orada eğitim aldın.2005 yılından bu yana Turhal Eğitim Uygulama ve Özel Eğitim Okullarında eğitim almaya devam etmektesin.Bu zamana kadar emeği geçen, sana okuma-yazma öğreten, eğitim veren öğretmenlerine teşekkürler…

Oğlum, canım, geçmişte ki olayları anlatırken tekrar tekrar o anları yaşıyor, hüzünleniyoruz.Ama yine de mutluyuz. Sen bizsiz, biz de sensiz olamayız.Seni çok ama çok seviyoruz.

Turan’ım canım oğlum, senin haline binlerce şükürler olsun Turan’ım canım oğlum, senin haline binlerce şükürler olsun.Sen yine de okumayı, yazmayı, yemeyi, içmeyi, gezmeyi biliyor, iyiyi-kötüyü ayırt edebiliyor, çevremizdeki arkadaş ve akrabalarımızı tanıyor, onlara nasıl davranacağını biliyorsun.Allah bizim gibi çocukları olan arkadaşlara sabır versin.Çocuklarımızı da kötülüklerden korusun.

Canım oğlum nice nice mutlu ve sağlıklı yıllar dileğiyle…Baban… Feramuz SÖZÜPEK/ Turhal