Ev , okul ve iş yerlerini ısıtma ve aydınlatmada enerjiye ihtiyaç duyarız. Aynı şekilde arabaların çalıştırılmasında, fabrikalarda üretim yapılmasında.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TEMİZ VE TÜKENMEZ ENERJİLER.
Advertisements

SU HALDEN HALE GİRER LALE GÜNDOĞDU.
Suyun Serüveni Hava bazen yağmurlu, sisli veya karlı olur. Yağmurun, sisin ve karın nasıl oluştuğunu hiç düşündünüz mü?
ENERJİ TASARRUFU.
Bulut ve Yağış Oluşumu Su buharı atmosferde yükselirken soğuk hava ile karşılaşır ve su buharı soğuduğunda ise tekrar sıvı hale geçer.Bu olaya yoğuşma.
SU HALDEN HALE GİRER.
Sıcak Hava Yükselir ve Soğuyup Yağış Bırakır
SU HALDEN HALE GİRER Su 3 halde bulunur: Katı, sıvı ve gaz. * Gaz halindeki bir maddenin sıvı hale geçmesine YOĞUŞMA denir. * Kar kışın yağar. Yağmur ise.
SU HALDEN HALE GİRER.
ENERJİ KAYNAKLARI.
SU HALDEN HALE GİRER.
İKTİSAT Enerji Tasarrufu - Enerji Kaynakları -.
ISI NEDİR? Bir maddeyi oluşturan taneciklerin sahip oldukları hareket (kinetik) enerjilerinin toplamına ısı denir. Isı bir enerji türüdür ve ısı enerjisi.
Yenilenebilir Enerji Kaynakları
5. Sınıf Fen Ve Teknoloji Dersi
5. Sınıf Fen Ve Teknoloji Dersi
CANLILAR ve ENERJİ İLİŞKİLERİ
Suyun Serüveni Sıvı hâlde bulunan yeryüzü suları güneş enerjisinin etkisiyle hâl değiştirerek su buharı olarak atmosfere yükselir. Su damlaları ağırlaşır.
SU HALDEN HALE GİRER SUYUN SERÜVENİ GÜNEŞ BİZE ÇALIŞIR.
1.SU HALDEN HALE GİRER Atmosferde yükselen buhar soğuk hava tabakasıyla karşılaştığında yoğuşur. Gaz halindeki madde dışarıya ısı verdiğinde sıvı hale.
SU HALDEN HALE GİRER Atmosferde yükselen buhar soğuk hava tabakasıyla karşılaştığında yoğuşur. Gaz halindeki madde dışarıya ısı verdiğinde sıvı hale geçiyorsa.
GRUP ENERJİ AYŞE SELMA DUYGULU NİHAL KURAKCI GÜLSEREN OKATAN
 Su doğada hangi hallerde ve nerelerde bulunur?
MADDE DÖNGÜLERİ.
FEN ve TEKNOLOJİ / FOTOSENTEZ DENEYLERİ
YENİLEBİLİR VE YENİLENEMEZ ENERJİ KAYMAKLARI
YENİLENEBİLİR ve YENİLENEMEZ ENERJİ KAYNAKLARI
1 SU HALDEN HALE GİRER Atmosferde yükselen buhar soğuk hava tabakasıyla karşılaştığında yoğuşur. Gaz halindeki madde dışarıya ısı verdiğinde sıvı hale.
YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI
Fotosentez ve Solunum Fotosentez ve Solunum.
MADDENİN DEĞİŞİMİ VE TANINMASI
FEN ve TEKNOLOJİ / MADDE DÖNGÜLERİ
ISI VE SICAKLIK.
Isı ve Sıcaklık Farklıdır
Nelerden Bahsedeceğiz
SU HALDEN HALE GİRER.
ENERJİ KAYNAĞI GÜNEŞ Güneş, merkezinde meydana gelen patlamalar sonucunda büyük miktarlarda enerji üretir. Ürettiği enerjinin büyük bir kısmı uzayda kaybolur.
GÜNEŞ BİZE ÇALIŞIR.
DENEYLERİN ABC’si. Ağaç lifleri Bitkilerde bulunan ağsı yapılardır.
IŞIK VE SES.
Temiz Enerji Kaynakları
SU HALDEN HALE GİRER SU HALDEN HALE GİRER.
ISI VE SICAKLIK.
ASİT YAĞMURLARI.
ISINMAK İÇİN KULLANILAN YAKITLAR
Enerji Kaynağı Güneş.
Isı ve Sıcaklık Farklıdır
B. ISI VE SICAKLIK Karların erimeye başladığı ilkbahar mevsiminde
Yakıtlar nelerdir ve nasıl oluşur?
ISINMAK İÇİN KULLANILAN YAKITLAR
ENERJİ.
ENERJİ KAYNAĞIMIZ GÜNEŞ
Su Halden Hale Girer Doğada su halden hale girer. Yeryüzündeki sular birçok hava olayı ile yeryüzüne geri döner. Yeryüzündeki sular Güneş’in etkisiyle.
YAĞMURUN OLUŞUMU.
ENERJİ KAYNAĞIMIZ GÜNEŞ. Enerji kaynağımız güneş Güneş, merkezinde meydana gelen patlamalar sonucunda büyük miktarlarda enerji üretir. Ürettiği enerjinin.
ISI VE SICAKLIK.
ÇEVREMİZDEKİ TEKNOLOJİK ALETLER İYİ Kİ VAR !
1)Elektrikle Tanışalım Günlük hayatımızda evde, okulda kullandığımız araçlar ile fabrikalarda kullanılan makinelerin birçoğu elektrikle çalışır. Elektrik.
Yeryüzü Suları Durgun sular Okyanus Deniz Göl BuzullarAkarsular Nehir Irmak Çay Dere.
Suyun Yolculuğu.
YENİLENEBİLİR ve YENİLENEMEZ ENERJİ KAYNAKLARI
MADDENİN DEĞİŞİMİ VE TANINMASI
 Enerji kaynakları, herhangi bir yolla enerji üretilmesini sağlayan kaynaklardır. Gelin bu kaynakları daha yakından tanıyalım.
FEN BİLİMLERİ-6 ÜNİTE–6 MADDE VE ISI HALİM GÜNEŞ.
ENERJİ. ENERJİ: Bir cismin iş yapabilme yeteneğine enerji denir. -Farklı enerji türleri vardır. - Nükleer enerji Rüzgar enerjisi Isı ve ışık enerjisi.
İKTİSAT Enerji Tasarrufu - Enerji Kaynakları -. Enerji Tasarrufu – Enerji Kaynakları Aslında doğada yenilenemeyen enerji türü yoktur. Fakat bazı enerji.
İ BRAH İ M HAL İ L GÜLER 8/E NO:138. MADDE DÖNGÜLERİ  Yaşama birliklerinde ve onun büyütülmüşü olan tabiatta canlılığın aksamadan devam edebilmesi için.
 Yenilenebilir Enerji, sürekli devam eden doğal süreçlerdeki var olan enerji akışından elde edilen enerjidir. Bu kaynaklar güneş enerjisi, rüzgâr enerjisi,
YENİLENEBİLİR VE YENİLENEMEZ ENERJİ KAYNAKLARI Adı: Muhammed Ali Soyadı: BAYSOY Sınıfı: 6/C No: 93 Adı: Muhammed Ali Soyadı: BAYSOY Sınıfı: 6/C No: 93.
ELEKTİRİK NASIL DAHA VERİMLİ ELDE EDİLİR. Enerji kaynaklarının hepsi bize yaşantımızı devam ettirmek için gerek duyduğumuz enerjiyi sağlarlar.Enerji kaynakları:
Sunum transkripti:

Ev , okul ve iş yerlerini ısıtma ve aydınlatmada enerjiye ihtiyaç duyarız. Aynı şekilde arabaların çalıştırılmasında, fabrikalarda üretim yapılmasında ve başka birçok alanda enerjiden faydalanırız.

Rüzgar, petrol, kömür, doğal gaz yaşamımızı kolaylaştırmak için kullandığımız bazı enerji kaynaklarıdır.

Biz canlılık faaliyetlerimizi gerçekleştirmek için enerjiye ihtiyaç duyarız.biz bu enerjiyi bitkisel besinlerden bitkiler de güneşten alır.

Güneş enerjisi yeryüzüne ışınlarla ulaşır Güneş enerjisi yeryüzüne ışınlarla ulaşır. Güneşten gelen ışınlar maddeyi ısıtır. Böylece dünyaya gelen ışınlarla güneş enerjisi, ısı enerjisine dönüşerek yeryüzünü ısıtır. Güneş dünyamızı ısıtır ve aydınlatır. Başka bir deyişle güneş ısı ve ışık kaynağımızdır.

Güneş pilleri güneş enerjisini elektrik enerjisine dönüştürür Güneş pilleri güneş enerjisini elektrik enerjisine dönüştürür. Güneş pilleri aydınlatma lambalarında ve evlerde ısıtma amacıyla kullanılırken; cep telefonu, televizyon gibi bazı elektronik cihazlarda ve arabalarda kullanılması için geliştirme çalışmaları devam etmektedir.

Güneş enerjisinden yararlanmak için kullandığımız diğer bir teknoloji de güneş panellerdir. Ülkemizin birçok bölgesinde kullanılır. Evlerimizi ısıtma da ya da kullandığımız suyun ısıtılmasında güneş panelleri kullanılır.