Düzenleyici Etki Analizinin Türk Hukuk Sistemine Tanıtılması “Eğiticilerin Eğitimi” 18-20 Kasım 2008 Bölüm 9: Örnek Çalışma.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Düzenleyici Etki Analizinin Türk Hukuk Sistemine Tanıtılması “Eğiticilerin Eğitimi” Kasım 2008 Oturum 8 Temel DEA kavramları ve yöntemleri (Etkileri.
Advertisements

1 Uzlaşma hakkında İ zmir, Eylül Hukuk davalarının ele alınışı hakkında kısa bilgi Dava dilekçesi Deliller Son yazışmalar /______/___________/_______/_____________/_/______________.
Balık Pasaportu Hatice Kütük 2008
ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME DERSİ
Bu slayt ‘ten indirilmiştir.
TÜRK HALKI, VEREMİ VE VEREMLE SAVAŞI DOĞRU BİLİYOR MU?
Madde : Ölçme değerlendirme ve test tekniğinde her bir soru için kullanılan terimdir. Madde analizi temelde; belli niteliklere sahip olması gereken bir.
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ.
Orta Doğu Teknik Üniversitesi
I. ULUSLAR ARASI ENTELEKTÜEL SERMAYENİN ÖLÇÜLMESİ VE RAPORLANMASI SEMPOZYUMU ENTELEKTÜEL SERMAYENİN ÖLÇÜLMESİ:İMKB'DE İŞLEM GÖREN SİGORTA ŞİRKETLERİ ARASINDA.
Yrd.Doç.Dr.Levent Malgaca,2010
PowerPoint Slayt Hazırlama
KARAR ANALİZİ (KARAR AĞAÇLARI)
Açık ve Uzaktan Öğretim Modelleri
Etkili Sunum Teknikleri
PROGRAM – PROJE YÖNETİMİ YÖNETİŞİM
T.C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI İç Denetim Başkanlığı TAŞINIR İŞLEMLERİNDE SİSTEM DENETİMİ UYGULAMASI Ahmet SANDAL, İç Denetçi (KİDES) Mehmet KURU,
Ölçme Düzeyleri Ölçeklerin Kullanılması
Araştırma Yöntemleri.
Etkili Sunumlar İçin Dikkat Edilmesi Gereken Kurallar
Örnek Bİr VerİtabanI TasarImI
EĞİTİMDE ÖLÇME & DEĞERLENDİRME -6-
Yazılım Proje Yönetimi
TARTIŞMA YÖNTEMİ.
Kıbrıs T ü rk Toplumu Ortak Akıl Forumu i ç in Soru Konferansı ® Ç alışma Akımı Rev 1, 12 Aug‘08.
ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME DERSİ
Çalıştay: Başbakanlık Uzmanları için DEA 13 Ekim 2009 EuropeAid/125317/D/SER/TR Oturum 1 DEA Projesi Bileşenleri ve Çıktılar.
İleri Muhasebe ve Denetim Düzenlemesi Programı– Modül 28 Emeklilik Fonları Richard Berr Direktör, Değerleme ve Raporlama 20 Haziran 2006.
G ÖREV 11. Bir eğitsel yazılım geliştirmek istiyoruz ve yazılımın aşağıda listelenen tüm işlemleri gerçekleştirebilmesi gerekli. Kullanıcı yazılıma kullanıcı.
G ÖREV 13. G ÖREV 13 A 1 no’lu veya 2 no’lu arayüzü seçen öğrencilerin öğrenci numaralarını ve seçilen arayüz numaralarını bugün öğrendiğimiz komutlardan.
Bilişim Teknolojileri Dersi
DOĞRU YANIT C SEÇENEĞİDİR DOĞRU YANIT D SEÇENEĞİDİR.
“Genel DEA Eğitimi” 6-8 Temmuz 2009 Karen Hill, DEA Proje Ekip Lideri Oturum 5 “Problemi Tanımlamak ve Mevcut Durum Tespiti”
Düzenleyici Etki Analizinin Türk Hukuk Sistemine Tanıtılması “Eğiticilerin Eğitimi” Kasım 2008 Oturum 4 DEA Moldova Kurumsal Çerçeve.
Decision Making and Performance Management in Public Finance Kamu Maliyesinde Karar Alma ve Performans Yönetimi TR08IBFI03 Politika Analizi Çalışma Programı.
Telif Hakkı  2008 Intel Firması. Tüm hakları saklıdır. Intel, Intel logosu (the Intel Logo), Intel Eğitim Girişimi (Intel Education Initiative) ve Intel.
Prof. Dr. İbrahim LAZOL DAÜ-2012
YAPIM KUŞAĞINI TANIYALIM.
Düzenleyici Etki Analizinin Türk Hukuk Sistemine Tanıtılması “Eğitimcilerin Eğitimi” Kasım 2008 Oturum 5 Problemin Tanımlanması ve Mevcut Durumun.
Düzenleyici Etki Analizinin Türk Hukuk Sistemine Tanıtılması DEA’ların Şeffaflık, Konsültasyon ve İletişim Unsurlarının Artırılması Mart 2009 Oturum.
DERECELİ PUANLAMA ANAHTARLARININ HAZIRLANMASI
Ias 18 Hasılat Kapsam Mal veya hizmet satışı
Çalıştay: Başbakanlık Üst Düzey Yöneticiler için DEA Oturum 2: DEA Projesi Bileşenleri ve Çıktılar 14 Ekim 2009 EuropeAid/125317/D/SER/TR.
Operasyon Yönetimi: küçük işletmelerde ürün ve lojistik
Düzenleyici Etki Analizi’nin Türk Hukuk Sistemine Tanıtılması “Eğiticilerin Eğitimi” Kasım 2008 EuropeAid/125317/D/SER/TR.
1 IV. AMAÇLARIN BAŞARILMASI İÇİN GEREKLİ OLAN ÖZEL EĞİTİM VE İLGİLİ SERVİSLERİN BETİMLENMESİ.
FBBM509 - Yapay Zeka Proje Raporu – Aşama 1
Probleme Dayalı Öğrenme Dr. Betül Kalender 3 Ocak 2009.
Bilişim Teknolojileri Dersi
Aşağıdaki numaralandırılmış kutucuklarda fotosentez sonucu çıkan ürünler verilmiştir. Tabloya göre aşağıda verilen soruları kutucuk numaralarını kullanarak.
ÖDEV-BAŞARI Sevgili Öğrenciler;Ödevin eğitim hayatınızda çok önemlidir. Ödevin amaçları şunlardır Derse hazırlıklı gelmek Derste öğrenilen konuları pekiştirmek.
BÜTÇELERİN OLUŞTURULMASI
Bilişim Teknolojileri Dersi
Bilişim Teknolojileri Dersi
İstanbul Tıp Fakültesi İlkyardım Eğitimcisi Eğitimi Deneyimi
HATİCE TUNCER Eğitsel İçerikli Siteler.
FOET (ISCED F) (EĞİTİM VE ÖĞRETİM ALANLARI SINIFLAMASI)
HUKUKTA BİLGİ YÖNETİMİ BBY Giriş: Ders tanımı ve içeriği
ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME BİRİMİ NİLGÜN OĞUZHAN TEOG SINAVINA KADAR YAPILAN UYGULAMALAR.
PROJE NEDİR ? Mehmet ŞAHİN ÇORUM. BU BİR PROJE MİDİR ?
Hazırlayan: Muharrem Toptaş.   Bilgisayar öncesi en basit tabiri ile kağıda çizilen karakterlerin, sayfaları hızlıca döndürülmesiyle oluşturulan ufak.
TÜRK BEŞLERİ.
Görev 13.
KİŞİSEL / SOSYAL REHBERLİK
Çarpım tablosu. ( Her çarpım tablosunu bir kağıda çıkartın
Eşleştirme ve Doğru/Yanlış Maddeleri
Görev 12.
SUNUM BAŞLIĞI (Proje Adı)
Eğitim İhtiyaç Analizinin tüm örneklerini sayfamızda bulabilirsiniz.
KONSOLİDE MALİ TABLO ÖRNEKLERİ
Sunum transkripti:

Düzenleyici Etki Analizinin Türk Hukuk Sistemine Tanıtılması “Eğiticilerin Eğitimi” Kasım 2008 Bölüm 9: Örnek Çalışma

Amaçlar Aşağıdakileri anlamak için: Etkileri Tanımlamak Etkileri Ölçmek ve Analiz etmek Seçenek önermek

Sorun – İnşaat izinleri almak

Sorun – İzinsiz İnşaat

Bölümün yapısı Bireysel egzersiz (15 dak) Grup egzersizi (60 dak) Sonuçların sunumu ve tartışma (45 dak) Genel yorumlar ve kapanış (15 dak)

Görev Konuyu anlamak için çalışma sayfasını bireysel olarak oku ve grup çalışmasına hazırlan. (15 dak.) Aşağıdaki egzersizi grubunuzla beraber tamamlayın. (60 dak.) Sonuçlarınızı diğer gruplara sunarak, tartışmaya katılın (tüm gruplar). (45 dak.)

Egzersiz Etkileri tanımlar ve sınıflandır (bir kağıda liste yapın) Mümkün olduğunca fazla etki yazın Etkiler birbirine eklenebilir olması gerekir Eğer uygunsa; zaman içerisinde yayılmasını dikkate alın (5 yıldan fazla değil) Eğer uygunsa, iki farklı senaryo düşünün (aralıklı) İmkansız denilecek veya ölçülmesi zor etkileri, ölçülebilir etkilerin altına ayrıca listeleyin Net faydaları hesaplamak için aşağıdaki tabloyu kullanın Sonuçları ve tavsiyeleri yazın

Sonuçların sunumu Aşağıdaki gibi bir kağıtta sonuçlarınızı tüm gruplara sunun ve eğitmenler ile gruplardan gelecek soruları cevaplayın EtkilerSeçenek 1 (Bir şey yapma) (düşük senaryo – yükek senaryo) Seçenek 2 (İnşaat işleri izinleri konulu kanun) (düşük senaryo – yükek senaryo) Toplam Fayda 1. … Toplam Maliyet 1. … Net Faydalar