Hayvanlar Ve Bitkilerde Üreme

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Üreme, Büyüme ve Gelişme
Advertisements

HAYVANLARDA ÜREME BÜYÜME VE GELİŞME
Üreme Çeşitleri Zafer Zengin Özel Yamanlar Fen Lisesi Biyoloji Öğretmeni
BİTKİLERDE ÜREME.
MİTOZ BÖLÜNME.
HAYVANLARDA ÜREME İnsanlarda olduğu gibi hayvanlardada bir hayat döngüsü vardır. Hayvanlar,beslenme,çoğalma şekli ve yavru bakımı açılarından farklılık.
MAYOZ BÖLÜNME
HÜCRE BÖLÜNMESİ VE KALITIM
HÜCRE BÖLÜNMELERİ.
FEN VE TEKNOLOJİ ÖĞRETMENİ
KELEBEĞİN YAŞAM DÖNGÜSÜ
CANLILARDA SOLUNUM ORGANLARI
HAYVANLARDA ÜREME, BÜYÜME VE GELİŞME
çiçekli Bitkilerde üreme, büyüme, gelişme
HAYVANLARDA ÜREME, BÜYÜME ve GELİŞME
Hücre bölünmesi.
GENETİK.
ATLIOĞLU İLKÖĞRETİM OKULU
BİTKİ VE HAYVANLARDA ÜREME BÜYÜME VE GELİŞME
FEN ve TEKNOLOJİ / HÜCRE BÖLÜNMESİ
FEN ve TEKNOLOJİ / HÜCRE BÖLÜNMESİ
CANLININ KENDİNE BENZER CANLILAR OLUŞTURABLMESİ-ÜREME
ÇİÇEKLİ BİTKİLER.
EŞEYSİZ ÜREME VE ÇEŞİTLERİ
HÜCRE BÖLÜNMESİ ve KALITIM
HÜCRE BÖLÜNMESİ Organizmayı oluşturan hücreler bölünerek sayılarını artırırlar.Her dokudaki hücrelerin bölünme potansiyelleri birbirinden farklıdır.Kemik.
MAYOZ BÖLÜNME.
6.SINIF FEN ve TEKNOLOJİ TESTİ
CANLILARDA ÜREME.
EŞEYLİ VE EŞEYSİZ ÜREME.
Canlıların Dünyasını Gezelim Tanıyalım
CUMHURİYET İLKÖĞRETİM OKULU 6/E SINIFI FEN BİLİRİM BİLGİ YARIŞMASI 06
EŞEYLİ VE EŞEYSİZ ÜREME
KONUMUZ MİTOZ VE MAYOZ.
HÜCRE Bitki Hücresi Hayvan Hücresi.
MİTOZ BÖLÜNME.
Hayvanlarda Üreme Büyüme ve Gelişme
FEN ve TEKNOLOJİ / HÜCRE BÖLÜNMESİ
Mayoz Bölünme.
Mayoz bölünme.
MİTOZ BÖLÜNME MAYOZ BÖLÜNME
adresinden alınmıştır
CANLILARDA ÜREME VE GELİŞME
Ünite- 1 HÜCRE BÖLÜNMESİ ve KALITIM
KAZIM KARABEKİR EĞİTİM FAKÜLTESİ FEN BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ GÜNDÜZ 2-A
OMURGALI VE OMURGASIZ HAYVANLAR
BİTKİLERDE ÜREME.
BİR BİTKİDE ÇİÇEKLİ ÜREME, BÜYÜME VE GELİŞME
KAZIM KARABEKİR EĞİTİM FAKÜLTESİ FEN BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ GÜNDÜZ 2-A
İNSANDA ÜREME, BÜYÜME VE GELİŞME
Türünün Devamlılığını Sağlayan Canlılık Olayı(Üreme)
HÜCRE BÖLÜNMESİ VE KALITIM
Çankırı Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi ~~~~~~~~~~ HAZIRLAYANLAR ~~~~~~~~~~
Büyüme Ve Gelişme Soruları (10 ADET)
H AYVANLARDA Ü REME, B ÜYÜME, G ELIŞME Aydın ZEYFEOĞLU.
Gametogenezis Gonatlarda mayotik bölünme sonucunda gametlerin (sperm ve yumurta hücreleri) oluşmasına gametogenezis denir. Testislerde sperm üretimine.
ÇİÇEKLİ BİTKİLERDE ÜREME
BEN KİMİM ? Karada yaşarım Havucu Çokkkk Severim. Otçulum TAVŞAN.
Ü NITE - 1 HÜCRE BÖLÜNMESİ VE KALITIM HÜCRE BÖLÜNMESİ Hücre bölünmesi bütün canlılarda görülür. (tek hücreli, çok hücreli, çekirdekli ya da çekirdeksiz)
BİTKİLERDE EŞEYLİ ÜREME
HÜCRE BÖLÜNMESİ VE KALITIM
YENİ NESİL SİZİN ESERİNİZ OLACAKTIR.
Midyeler Adet Görür mü ? Adet, memeli hayvanlarda döllenmeyen dişi hücresinin kanla birlikte vücuttan dışarı atılmasıdır. İnek, koyun, keçi vb. gibi.
MAYOZ BÖLÜNME.
6.SINIF FEN BİLİMLERİ. KONU: BITKI VE HAYVANLARDA ÜREME BÜYÜME VE GELIŞME  Canlıların kendilerine benzer bireyler meydana getirmesine üreme ya da çoğalma.
6.SINIF FEN BİLİMLERİ. KONU: BITKI VE HAYVANLARDA ÜREME BÜYÜME VE GELIŞME  Canlıların kendilerine benzer bireyler meydana getirmesine üreme ya da çoğalma.
ÜREME Canlıların nesillerini devam ettirmesi için kendilerine benzer canlı oluşturmasına denir. üreme, canlıların ortak özelliklerinden biridir. ÜREME.
Tek bir bireyden çeşitli yollarla yeni yavruların oluşturulmasına eşeysiz üreme denir. Oluşan bireyler birbirleriyle ve ana canlı ile aynı kalıtsal özellik.
MAYOZ BÖLÜNME. MAYOZ BÖLÜNME GAMET HÜCRELERİ ve SOMATİK HÜCRELER Üremek için özelleşmiş hücrelere gamet hücreleri denir.Gamet hücreleri haploit (n)
Sunum transkripti:

Hayvanlar Ve Bitkilerde Üreme 1 Hayvanlar Ve Bitkilerde Üreme BÜNYAMİN KOÇ MUSTAFA KARADENİZ

Bitkilerde üreme

BİTKİLERDE ÜREME VE GELİŞME Bitkilerde döllenmeyi sağlayan gerçek gametler mayoz bölünmeyle değil, mayozu izleyen mitoz bölünmeli hazırlık dönemiyle meydana getirilir. Bu hazırlık dönemine monoploit gelişme evresi denir.

Bitkilerde döllenmeyi sağlayan gerçek gametler mayoz bölünmeyle değil, mayozu izleyen mitoz bölünmeli hazırlık dönemiyle meydana getirilir. Bu hazırlık dönemine monoploit gelişme evresi denir

Hayvanlarda üreme Kurbağalarda hem erkek hem de dişi bireyler üreme hücrelerini sudaki belli yerlere bırakırlar. Yumurta ile sperm suda birleşirler. Döllenme suda gerçekleşir. Bunun için çok sayıda sperm ve yumurta üretimi yapılır. Yumurta içinde yavru bir miktar gelişerek dışarı çıkar. Yumurtadan çıkan yarı gelişmiş haldeki yavruya iribaş denir. İribaş balık görünümünde olan bir larva

HAYVANLARDA ÜREME(ÇOĞALMA) ŞEKLİ Doğada bulunan hayvanlar beslenme, çoğalma şekli, gelişim özellikleri ve yavru bakımı açısından farklılık gösterirler. Bu nedenle hayvan gruplarının hayat döngüleri birbirinden farklıdır.

Doğada birçok türde hayvan bulunmaktadır Doğada birçok türde hayvan bulunmaktadır. Beslenme, çoğalma şekli, gelişim süreçleri ve yavru oluşturma açısından farklı hayvan türleri bulunur. Bu yüzden hayvanların hayat evreleri birbirinden farklıdır. Doğadaki canlıların doğması, büyümesi, gelişmesi, üremesi ve ölme gibi olayları içinde bulunduran süreye hayat döngüsü denir. Bu döngü üreme olayı ile başlar.

Sorular 1.Aşağıdaki verilen canlılardan hangisi başkalaşım geçirir? A)Fil B)balık C)ayı D) kurbağa 2.1.Hareket edebilmeleri 2.çekirdek,hücre zarı ve sitoplazma içermeleri 3.kamçılı hücreler olmaları Yukardaki verilen özeliklerden hangileri yumurta ve sperm hücrelerinde ortaktır? A)Yalnız 2 B)1ve2 C)2ve3 D)1,2ve3 3.Aşağıdakilerden hangisi bitkinin üremesine doğrudan katkı sağlamaz? A)Çanak yaprak B)Dişicik borusu C)polen D)taç yaprak

4)Kurbağa,yılan,güvercin,balina,tavuk,koyun Yukarıda verilen canlılardan kaç tanesi iç gelişme geçirir? A)2 B)3 C)4 D)5 5)Aşağıdaki canlılardan hangisi diğerlerinden farklı bir döllenme şekline sahiptir? A)Balina B)yarasa C)hamsi D)kedi 6)Aşağıdakilerden hangisi , kurbağanın başkalaşım evrelerinden değildir? A)Pupa B)larva C)iribaş D)ergin kurbağa 7)Aşağıdaki canlılardan hangisinde , eşeysiz üreme görülür? A)Sincap B)yunus C)amip D)yılan

Cevaplar 1)A 2)D 3)A 4)C 5)C 6)A 7)D

İzlediginiz İçin Teşekkürler Tarih:01.12.2014 Pazartesi