03.04.2015 TAŞIDIĞIMIZ YÜKLERİN HER ZAMAN BİR NEDENİ VARDIR.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
AT SIRTINDA KÜTÜPHANE.
Advertisements

Serüvene koşmak için, trenler bekliyorsan,  Güneşi yakalayıp gözlerine yerleştirmek için,  beyaz yelkenlerin gelip seni almalarını bekliyorsan,  Ve.
YAŞAMIN ÖĞRETTİKLERİ (psikoloji arşivi)
ALTI ŞAPKALI DÜŞÜNME TEKNİĞİ
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
A.
Bir süre önce, başka bir kadınla çıkmaya başladım ve bu aslında
- Buraların yabancısıyım demiş.
BİR ÖYKÜMÜZ VAR.
Baba ve minik oğlu şehrin sıcak(!) bir sokağından arabayla geçerken…
BOŞANMA SEBEBİ.
ADILLAR(ZAMİRLER) Bunu siz mi aldınız? Burası çok sıcak.
GELECEĞİN SUÇLUSUNU YETİŞTİRMENİN EN BASİT KURALLARI…
Vaktiyle bir Keloğlan varmış… Bütün ailece çiftlikle meşgul olurlarmış
Bu olay, Marmara Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü 1993 yılında bitiren Dilek isimli bir kızın başından geçmiş. (Böyle anlatılıyor, soyadı.
ÇOCUK EĞİTiMİ.
STRESE GİRENİN İMANINDAN ŞÜPHE EDERİM!
Okulu: 75.Yıl M. Akif Ersoy İlköğr. Okulu Süre:40 dakika Ders:Türkçe
YAMAÇTAKİ MANASTIR SÜMELA MANASTIRI.
İNANÇ BAŞARININ NERESİNDE ?
9. Sınıf Dil ve Anlatım ŞUBAT
Genc adam yoğun iş temposundan iyice bunalmıştı. Vakit akşama yaklaşıyordu,ama mesai kavramına çok yabancı oldugu icin evine ne zaman gidecegi belli değildi.
Cömertlikte ve yardım etmede akarsu gibi ol.
“ Hayatın Ortağı Olmak …” ''günümüz ergenleri” ile erişkinler arasındaki uzaklık daha da artacaktır. Günümüzün ''ergen dünyası'' nı, bu dünyada geçerli.
EWAN 22 YAŞINA O YIL BASMIŞTI, KENDİNDEN EMİN, ZEKİ VE ÇEKİCİ BİR GENÇ ADAM OLMANIN GURURUNU TAŞIYORDU. EWAN 22 YAŞINA O YIL BASMIŞTI, KENDİNDEN EMİN,
Sözcük Türleri Setenay KAYA Hazırlık-D/153
Problem 6 adet kibrit çöpü ile 4 adet ‘eşkenar üçgeni’ nasıl elde edebiliriz?
MALTEPE ÜNVERSİTESİ İlköğretim Matematik Öğretmenliği TUFAN ÇOLAK.
ZAMİRLER (ADILLAR). ZAMİRLER (ADILLAR) Bu konuda seni uyarmıştım. Şunları bahçeye bırakır mısın? Aşağıdaki cümlelerdeki zamirleri bularak türlerini.
Erciyes Üniversitesi Eğitim Fakültesi
Okulun ilk günü, ilk derste profesörümüz, önce kendini tanıttı, sonra 'Bu yıl, yepyeni bir öğrencimiz var. Çok ilginç biri bakalım bulabilecek misiniz'
Şiddetle itiraz ettim: "Ama ben seni seviyorum!!!"
Ahmet Altan İçimizde Bir Yer / Yanlış Bir Gün ’den...
ses düğmesini açabilirsiniz seksen iki yılda; açık alınla... Bir kutlama kartı geldi Korkut’tan; yani evvel zaman, kalbur saman içindeki, “bizim.
İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
BİR ÖYKÜ.
1. Aşağıdaki altı çizili sözcüklerden hangisi soyut değildir
EMPATİ NEDİR?.
CÜMLEDE ANLAM.
ZAMİRLER.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA.
Örnek: Sizlere konu hakkında bilgi vereceğim.
OSMANİYE ORTAOKULU DEĞERLER EĞİTİMİ
Sis de dağılır.
SINAVDAN ÖNCE YAPACAKLARIMIZ.
DERS :ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ VE MATERYAL GELİŞTİRME KONU :KARIN OLUŞUMU
SINAVDAN ÖNCE YAPACAKLARIMIZ.. SINAV HAFTASI DENEME SINAVI ÇÖZÜN.(SAAT 10:00-12:00 ARASI) UYKU DÜZENİNİZE DİKKAT EDİN. SİZE ZARAR VEREBİLECEK ETKİNLİKLER.
Kalbinizin Sesini Dinleyin. Bu öykü, çiftlikten çiftliğe, yarıştan yarışa koşarak atları terbiye etmeye çalışan gezgin bir at terbiyecisinin genç oğlunun.
Facebook.com/KimPsikolojiKim kimpsikoloji ZORLU MÜCADELE.
ÇİVİ.
BOŞANMA SEBEBİ.
Neyi Öğreneceğiz? Çarpma işleminin,toplama işleminin daha kolay ve daha hızlı bir yolu olduğunu öğreneceğiz.
İZAFİYET TEORİSİ HAZIRLAYANLAR SUNANLAR Abdurrahman enes özbİber
İSTEDİĞİNİZ SORUNSUZ BİR TAŞINMA İŞLEMİ İSE >DOĞRU YERDESİNİZ< EVDEN EVE NAKLİYAT Adres: Kemalpaşa Mah. 20/4 Sk. No:21 Bağcılar / İstanbul Telefon : 0212.
Bilal BİLGİN - Gazi Anaokulu- Rehber Öğretmeni
Ahmet Eren Köksal ZamirlerZamirler. ZAM İ R NE DEMEK İsimlerin yerine kullanılan sözcüklerdir.Bütün zamirler sıfatlardan farklı olarak isim çekim eki.
1 2 NİÇİN BU SEMİNER... ACABA NELER ANLATILACAK “En İyi Tamir Bakımdır.”
3 1 2 RAKAMLAR
DUYGULARIMI KONTROL EDİYORUM
FİİLLERDE KİP.
Ayaz GÖNÜLDAŞ (Gebze Mutlukent İ.Ö.O.) Saat üçü çeyrek geçiyor :15.
Etik Günü 25 Mayıs tarihi bütün dünyada etik günü olarak kutlanmaktadır. Bizim kültürümüze kavram ve çerçeve olarak farklı olan bu terim son yıllarda ülkemizde.
Keloğlan ve Kuyu Bir varmış, bir yokmuş. Evvel zaman içinde, kalbur saman içinde, bir Keloğlan’la ninesi varmış. Bunlar çok yoksul insanlarmış. Keloğlan’ın.
STRES YÖNETIMI EGITIMI STRES INSANıN KENDI HAYATA BAKıŞ AÇıSıYLA OLUŞAN BIR DURUMDUR. STRES Yönetimi Bugün kanser ve kalp hastalığı gibi birçok.
Çin düşünürü Lao Tzu'nun öyküsü
AT SIRTINDA KÜTÜPHANE.
OKULLARDA DEVAMSIZLIK SORUNU
OKULLARDA DEVAMSIZLIK SORUNU
Bu olay, Marmara Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü 1993 yılında bitiren Dilek isimli bir kızın başından geçmiş. (Böyle anlatılıyor, soyadı.
03:15 Saat üçü çeyrek geçiyor
Sunum transkripti:

TAŞIDIĞIMIZ YÜKLERİN HER ZAMAN BİR NEDENİ VARDIR

BU ÇOK AĞIR

LÜTFEN BİRAZ KESMEME İZİN VERİN

BİRAZ DAHA KESMEME İZİN VERİN

o halde zorluk ile karşı karşıya gelmekten çekinmeyin, göğüslediğiniz bu zorluk için, ileride mutlak bir mutluluk sizindir...

BİLGİNİN ALABİLDİĞİNE SINIRSIZ VE BUNDAN YIL ÖNCE HAYAL BİLE EDEMEYECEĞİMİZ BİR HIZLA PAYLAŞILDIĞI, TÜKETİLDİĞİ VE ÜRETİLDİĞİ BİR ÇAĞI YAŞIYORUZ.

NEW YORKNEW YORK’UN YILLARI ARASINDA BELEDİYE BAŞKANLIĞINI YAPAN, ÖZELLİKLE SUÇLARI ÖNLEMESİYLE ÜNLENEN RUDY GİULİANİ BU BAŞARISINI ŞÖYLE ANLATIYOR:

“BİR SOKAĞIN SUÇ BÖLGESİNE DÖNÜŞME SÜRECİ ÖNCE TEK BİR PENCERE CAMININ KIRILMASIYLA BAŞLIYOR. ÇEVREDEN TEPKİ GELMEZ VE CAM HEMEN TAMİR EDİLMEZSE, ORADAN GEÇENLER O BÖLGEDE DÜZENİ SAĞLAYAN BİR OTORİTE OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYOR, DİĞER CAMLARI DA KIRIYOR. ARDINDAN DAHA BÜYÜK SUÇLAR GELİYOR...

BİR ELEKTRİK DİREĞİNİN DİBİNE BİRİ, BİRELEKTRİK TORBA ÇÖP BIRAKSIN. O ÇÖPÜ HEMEN ORADAN KALDIRMAZSANIZ, HER GEÇEN ÇÖPÜNÜ ORAYA BIRAKIR VE ÇOK KISA BİR SÜREDE DAĞLAR GİBİ ÇÖP BİRİKİR. BEN İLK KONAN ÇÖP TORBASINI KALDIRTTIM.”

‘KIRIK CAM TEORİSİ’ ABD’Lİ SUÇABD PSİKOLOGU PHİLİP ZİMBARDO’NUN 1969’DA YAPTIĞI BİR DENEYDEN GELİŞTİ. ZİMBARDO, SUÇ ORANININ YÜKSEK OLDUĞU, YOKSUL BRONX VE DAHA YÜKSEK YAŞAM STANDARDINA SAHİP PALO ALTO BÖLGELERİNE 1959 MODEL BİRER OLDSMOBİLE BIRAKTI. ARAÇLARIN PLAKASI YOKTU, KAPUTLARI ARALIKTI. BRONX’TAKİ OTOMOBİL ÜÇ GÜN İÇİNDE BAŞTAN AŞAĞIYA YAĞMALANDI. DİĞERİNE İSE BİR HAFTA BOYUNCA KİMSE DOKUNMADI.

ARDINDAN ZİMBARDO İLE İKİ ÖĞRENCİSİ ‘SAĞ KALAN’ OTOMOBİLİN YANINA GİDİP ÇEKİÇLE KELEBEK CAMINI KIRDI. DAHA İLK DARBE İNDİRİLMİŞTİ Kİ ÇEVREDEKİDARBE İNSANLAR (ZENGİN BEYAZLAR) DA OLAYA DAHİL OLDU.BİRKAÇ DAKİKA SONRA O OTOMOBİL DE KULLANILMAZ HALE GELMİŞTİ. “DEMEK Kİ” DİYORDU ZİMBARDO, “İLK CAMIN KIRILMASINA YA DA ÇEVREYİ KİRLETEN İLK DUVAR YAZISINA İZİN VERMEMEK GEREK...”

KİMSENİN FARK ETMEDİĞİ ÇÖZÜMLERİ GÖREBİLİYORMUSUNUZ? (YARATICI DÜŞÜNME)

H İ K A Y E N İ N C E V A B I

GEÇİMLERİNİ YETİŞTİRDİKLERİ KATIRLARLA TAŞIMACILIK YAPARAK SAĞLAYAN KÖYLÜLERDEN BİRİ VEFAT ETMİŞ. MİRAS OLARAK DA ÜÇ OĞLUNA ON YEDİ ADET KATIR BIRAKMIŞ.

KÖYLÜNÜN VASİYETNAMESİNDEN KATIRLARIN YARISINI BÜYÜK OĞLUNA, ÜÇTE BİRİNİ ORTANCA OĞLUNA VE DOKUZDA BİRİNİ DE KÜÇÜK OĞLUNA BIRAKTIĞI ANLAŞILMIŞ. MİRASI PAYLAŞTIRMAK İÇİN GELEN MUHTAR KATIRLARI YAN YANA DİZMİŞ. ANCAK ON YEDİNİN YARISINI, ÜÇTE BİRİNİ VE DOKUZDA BİRİNİ KATIRLARI KESMEDEN DAĞITAMAYACAĞINI ANLAMIŞ. ÖLÜ KATIRLARIN HİÇBİRİNİN İŞİNE YARAMAYACAĞINDAN DOLAYI OĞULLAR DA BU DURUMA İTİRAZ ETMİŞ. KÖYLÜLER BU İŞİN İMKÂNSIZ OLDUĞUNU VE MUHTARIN BU İŞİ ÇÖZEMEYECEĞİNİ DÜŞÜNÜRLER…

MUHTAR GİDİP KENDİ KATIRLARINDAN BİRİNİ DE ON YEDİ KATIRA İLAVE EDEREK DAĞITILACAK KATIR SAYISINI ON SEKİZ YAPARAK MİRASI ŞU ŞEKİLDE BÖLMÜŞ:

KATIRLARIN YARISINI VEYA DOKUZ TANESİNİ EN BÜYÜK OĞULA, ÜÇTE BİRİNİ VEYA ALTI TANESİNİ ORTANCA OĞULA, DOKUZDA BİRİNİ VEYA İKİ TANESİNİ DE EN KÜÇÜK OĞULA VERMİŞ. DOKUZ, ALTI VE İKİYİ TOPLADIĞINDA ON YEDİ OLDUĞUNU GÖREN MUHTAR, HERKESİN ŞAŞKIN BAKIŞLARI ARASINDA, KENDİ KATIRINI ALARAK EVİNE GİTMİŞ.