2011-2012 YILI MUŞ B İ L İ M VE SANAT MERKEZ İ NDE TANILAMA VE YERLEŞT İ RME SÜREC İ NDE İ ŞLEM BASAMAKLARI.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÇAN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Advertisements

ŞEKER İLKÖĞRETİM OKULU
2007 / 30 SAYILI MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMDE TANITIM VE YÖNELTME ÇALIŞMALARI GENELGESİ DOĞRULTUSUNDA İLÇEMİZ İLKÖĞRETİM VE ORTAÖĞRETİM KURUMLARINDA YAPILMASI.
T.C. YENİMAHALLE KAYMAKAMLIĞI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İLSİS BÖLÜMÜ
EĞİTİM KURUMU YÖNETİCİLERİ GÖREV SÜRESİ UZATMA İŞLEMLERİ
VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ (VBS)
ORTAK 9. SINIF DURUMU Tüm Ortaöğretim kurumları 9. sınıflarında okutulan dersler ortaktır. 9. sınıf öğrencileri Eğitim Öğretim yılı sonunda başarı durumuna.
ÖZEL EĞİTİM VE KAYNAŞTIRMA UYGULAMALARI
ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT İLKÖĞRETİM OKULU
Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Proje Ekibi
İZMİR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2014 – 2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEKLİ ÖĞRENCİLERİN TANILAMA SÜRECİ ŞUBAT 2014.
YARIN SİZDEYİZ PROJESİ
POLATLI REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ
ÜSTÜN YETENEKLİLER EĞİTİM MERKEZİ. Misyonumuz Hedef kitlesindeki öğrencilerden zeka, yaratıcılık, sanat, liderlik kapasiteleri veya özel akademik alanlarda.
TEFBİS Hanehalkı Eğitim Harcamaları Anketi Uygulama Örneği
BİLİM Sanat Merkezine Öğrenci Seçimi
BİLİM Sanat Merkezine Öğrenci Seçimi
Projeler.meb.gov.tr Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı PROJELER KOORDİNASYON MERKEZİ BAŞKANLIĞI 2010.
ÖZEL EĞİTİM NEDİR? Çoğunluktan farklı ve özel gereksinimli çocuklara sunulan, üstün özellikleri olanları yetenekleri doğrultusunda kapasitelerinin en üst.
HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ
ADAPAZARI REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
Tercih İşlemlerinin Yapılacağı Yerler:
ÖZEL EĞİTİM DÜZENLEMELERİ
9. SINIFLARIN ALAN SEÇİMİNDE DİKKAT ETMESİ GEREKENLER
TEOG (TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ) TERCİH VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ 1.
ERZURUM AŞKALE YENİKÖY İLKOKULU/ORTAOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU Sıra No HİZMET ADIİSTENEN BELGELER TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1Öğrenci Kayıt.
YENİ ORTA ÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ Sema TÜRKMEN Rehber Öğretmen.
Aday Öğretmenlik İşlemleri
KARESİ REHBERLİK ARAŞTIRMA MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ
HOŞGELDİNİZ BİLİM SANAT MERKEZLERİNE
1. SINAV İTİRAZLARI. 2 MEB Merkezi Sistem Sınav Yönergesinin Sınav itirazları konulu 20. maddesi; Başvurusu/sınavı geçersiz sayılan, sınava girmeyen,
TEOG (TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ) TERCİH VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ KAĞITHANE REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Hazırlayan: Zehra AKÇA (Psikolojik Danışman)
Okul öncesi, İlköğretim ve Orta öğretim çağındaki üstün veya özel yetenekli öğrencilerin, bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını ve kapasitelerini.
ELAZIĞ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ 2016 – 2017 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEKLİ ÖĞRENCİLERİN TANILAMA SÜRECİ EKİM 2015.
BİLİM VE SANAT MERKEZİ ÖĞRENCİ SEÇME SÜRECİ TANITIM TOPLANTISI NİĞDE REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ.
ÖZEL EĞİTİM VE REHBERLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÖZEL EĞİTİM VE REHBERLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Özel Yeteneklerin Geliştirilmesi Daire Başkanlığı.
BİLİM Sanat Merkezine Öğrenci Seçimi
Bilim Sanat Merkezi Öğrenci Seçim Sistemi BİLSEM – 2016
BİLSEM TANILAMA SÜRECİ
BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ ÖĞRENCİ TANILAMA İŞ VE İŞLEMLERİ
İBRAHİM KURŞUNGÖZ REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÜSTÜN YETENEKLİ ÇOCUKLARIN TANILAMA TAKVİMİ VE SINIF.
BİLİM Sanat Merkezine Öğrenci Seçimi
EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ TANILAMA SÜRECİ
Yöneltme/Yerleştirme
ÖZEL EĞİTİM VE REHBERLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÖZEL EĞİTİM VE REHBERLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Özel Yeteneklerin Geliştirilmesi Daire Başkanlığı.
ÖZEL EĞİTİM VE REHBERLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÖZEL EĞİTİM VE REHBERLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Özel Yeteneklerin Geliştirilmesi Daire Başkanlığı.
BURDUR REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
Destek Eğitim Odaları.
ÖZEL YETENEKLİ ÖĞRENCİLER ve BİLSEM
BİLİM VE SANAT MERKEZİ: ÖĞRENCİ TANILAMA
Bandırma Rehberlik ve Araştırma Merkezi
ÖZEL EĞİTİM VE REHBERLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÖZEL EĞİTİM VE REHBERLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÖZEL YETENEKLİ ÖĞRENCİLER VE BİLİM VE SANAT MERKEZLERİNE.
T.C. HALİLİYE KAYMAKAMLIĞI Profilo İlkokulu Müdürlüğü HİZMET STANDARTLARI TABLOSU.
Aday Öğretmenlik İşlemleri
TANILAMA.
Staj Bilgilendirme 2017 Makina Mühendisliği Bölümü Staj Komisyonu
BİLİM Sanat Merkezine Öğrenci Seçimi
ÖZEL EĞİTİM Özel eğitime ihtiyacı olan bireylerin eğitim ve sosyal ihtiyaçlarını karşılamak için özel olarak yetiştirilmiş personel, geliştirilmiş eğitim.
KARAMAN REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ
BİLİM SANAT MERKEZİ TANILAMA SÜRECİ
2017 – 2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BİLİM SANAT MERKEZLERİ ÖĞRENCİ TANILAMA KILAVUZU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI.
BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI DOSYASI
Sivas Bilim ve Sanat Merkezi Müdürlüğü
BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Bilim Sanat Merkezi Öğrenci Seçim Süreci BİLSEM – 2016/2017
HOŞGELDİNİZ.
ÖZEL EĞİTİM VE REHBERLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Staj Bilgilendirme 2018 Makina Mühendisliği Bölümü Staj Komisyonu
BİLİM SANAT MERKEZİ TANILAMA SÜRECİ
2018 – 2019 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI
Sunum transkripti:

YILI MUŞ B İ L İ M VE SANAT MERKEZ İ NDE TANILAMA VE YERLEŞT İ RME SÜREC İ NDE İ ŞLEM BASAMAKLARI

Hedef Tanılama Grubu Merkezimizin 2011–2012 eğitim-öğretim yılı için hedef kitlesi; 2010–2011 ilköğretim 2. ve 3. sınıf düzeyindeki üstün/özel yetenekli öğrencilerdir.

Ö ğ renci Nasıl Aday Gösterilir? Ö ğ renci Nasıl Aday Gösterilir? MUŞ il ve ilçe merkezleri ile köylerindeki tüm ilköğretim 2. ve 3. sınıf öğrencilerinin sınıf öğretmenleri, tanılamaya katılması için aday gösterecekleri öğrenciler için ayrı ayrı gözlem formu (EK-1/B) doldurur ve okul müdürlüğüne teslim eder.

Sınıftaki öğrencileri, en iyi o sınıfın öğretmeni tanır. Öğretmenin yapacağı isabetli seçim/ seçimler hedefe ulaşmayı kolaylaştırır. Öğrenci önerimi tamamen öğretmenin inisiyatifindedir.

Üstün yetenekli birey sayısı, uluslar arası araştırmalara göre toplam popülasyonun %2 sini oluşturur. Bu orandan hareketle sınıf mevcudunun %10 unu tanılamaya sokmak uygun olacaktır. Bu orandan daha yüksek sayıda öğrenci önerilmesi bilimsellikten uzak olmakla birlikte seçimin objektifliğini de etkilemektedir.

Gözlem formları (EK-1/B) Okul Müdürlüğünce onaylanır. İlköğretim okullarımızca aday gösterilen her öğrenci için 5 TL sınav ücretini toplu olarak Muş Bilim ve Sanat Merkezi Okul Aile Birliğine ait İş Bankası Merkez Şubesi hesabına yatırılır.

Okul Müdürlüğü; aday gösterilen öğrencilerin toplu olarak belirtildiği aday öğrenci listesini hazırlar.

Aday gösterilen her öğrenci için fotoğraflı onaylı öğrenci belgesi düzenlenir. Hazırlanan tüm belgeler; 1. Gözlem Formu (Ek:1B), 2. Öğrenci Belgesi( Fotoğraflı e-okul çıktısı) 3. Toplu Aday Öğrenci Listesi, 4. Banka Dekontu(tüm adaylar olarak), Okul müdürlüğü tarafından kapalı bir zarfa konularak resmi üst yazı ile birlikte en geç 25/02/2011 tarihine kadar bağlı bulunduğu ilçe milli eğitim müdürlüğüne teslim edilir.

TANILAMA SÜREC İ Ön Değerlendirme Aday gösterilen ilköğretim kurumları 2. ve 3. sınıf öğrencilerinin gözlem formları yönergenin 36. maddesine göre oluşturulan tanılama komisyonu üyelerince değerlendirilecektir. Değerlendirme sonucuna göre grup taramasına alınacak öğrenci listeleri okullarına bildirilecektir. Ayrıca; web adresinden yayımlanacaktır.

Grup Tarama Ön değerlendirme sonucunda grup taramasına katılması uygun görülen öğrenciler; 04/04/ /04/2011 tarihleri arasında, üst danışma kurulunca belirlenen ölçme araçları ve ölçütleri doğrultusunda grup taramasına alınacaktır. Grup taraması sonucunda bireysel incelemeye uygun bulunan öğrenci listeleri okullarına bildirilecektir.

Bireysel İ nceleme Bireysel İ nceleme Grup taramasında yeterli performans gösteren öğrenciler üstün yeteneklilerin bireysel incelemesinde kullanılacak objektif ve bağıl ölçme araçlarının uygulanmasında tanılama komisyonunca uygun görülen psikolojik danışmanlarca merkezimizde bireysel incelemeye alınacaktır.

Kayıt ve Yerleştirme Bakanlıkça merkezimize kayıt olması uygun bulunan öğrencilerin okul müdürlüklerine ve öğrenci velilerine merkezimiz tarafından kayıt işlemleri yapılmak üzere bildirilecektir.

AÇIKLAMA Takvime uyulmaması tüm süreci ve katılımcıları olumsuz etkileyecektir. Bu konuda göstereceğiniz hassasiyet için teşekkürler….

YARINLARIMIZI B İ RL İ KTE HAZIRLAYALIM… UYGAR DÜNYADA YER İ M İ Z İ KORUMAYI, SA Ğ LAMLAŞTIRMAYI İ ST İ YORSAK, YETENE Ğİ N HER ZERRES İ NE, ZEKANIN HER KIVILCIMINA VE MAHARET İ N EN KÜÇÜK IŞI Ğ INA B İ LE İ HT İ YACIMIZ VAR.

MUŞ Bilim ve Sanat Merkezi Adres : Hürriyet Mah. Atatürk Bul. Polis Evi Arkası Merkez/MUŞ Telefon : Faks : e-posta : Elektronik A ğ :