ADRES DEFTERİMDE NELER VAR?. Arkadaşlarınızın, akrabalarınızın ve tanıdığınız diğer kişilerin adresleri, telefon numaraları, e-posta adresleri vb. bilgilerini.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Bilgisayar Ağları ve İnternet
Advertisements

MS OFFICE 2013.
Microsoft Access Bu program Microsoft program paketinin içerisinde yer alan; çok büyük miktarlardaki verilerin depolanabileceği veritabanı oluşturmamıza.
MS OFFICE Access 2013.
Sigortalı Tescil ve Hizmet Daire Başkanlığı /c
VERİ TABANI VE YÖNETİM SİSTEMLERİ
CEIT-102 Access 2. HAFTA.
Client Center’ e Giriş Client Center’ e ulaşmak için //clientcenter.serialssolutions.com yazmanız yeterlidir. Kullanıcı adı ve şifrenizi bu alanlara girip.
Veri ve Veri Yapıları Genel olarak bilgisayarlar.
KAVRAMSAL MODEL ikinci aşama.
Örnek Veritabanı Yazılımı: Microsoft Access
Hiperkitap Kullanıcı Kılavuzu. Kütüphane web sayfanızda yer alan arama kutusunu kullanarak istediğiniz bir aramayı gerçekleştiriniz. Örneğin; fizik. Fizik.
İLİŞKİSEL VERİ MODELİ Tablolar ile Gösterim
3 Örnek Veritabanı Tasarımı
KESTEL BELEDİYE BAŞKANLIĞI.  Kestel Belediyesi adlı kablosuz ağa bağlanılması gerekir.  İstemcilerin IP, Ağ Geçidi ve DNS ayarlarını otomatik alması.
VERİ TABANI VE YÖNETİM SİSTEMLERİ
VERİ TABANI VE YÖNETİM SİSTEMLERİ  Birincil Anahtar Türleri  Access Veri Tabanında Bulunan İlişkiler  İlişkileri Tanımlama Bir – Çok İlişkisi Çok –
VERİ TABANI YÖNETİM SİSTEMLERİ
KISITLAMALAR (Constraints)
Veri Tabanı Veri Tabanı Nedir? Veri tabanı yazılımı Veri tabanı yöneticiliği Veri tabanı yönetim sistem yazılımları Veri tabanı Nerelerde Kullanılmaktadır?
TC Kimlik Numaranızı Giriniz
VERİTABANI OLUŞTURMAK
VERİ TABANI VE YÖNETİM SİSTEMLERİ
CONTENT MANAGEMENT SYSTEM (İÇERİK YÖNETİM SİSTEMLERİ)
Microsoft Office Access Yrd. Doç. Dr. Doğan AYDOĞAN.
WordPress ile iTEC Öğretmen Bloğu
ADRES DEFTERİM.
Veri tabani nedir? Veritabanı basit olarak bilgi depolayan bir yazılımdır. Bir çok yazılım bilgi depolayabilir ama aradaki fark, veritabanın bu bilgiyi.
Veritabanı Kavramları
Başkent Üniversitesi Öğrenme ve İçerik Yönetim Sistemi
Microsoft Office Access
Veri Tabanı Yönetim Sistemleri I
VERİLERİ DÜZENLİYORUM ACCESS TANIMLAR Veri Tabanı: Düzenli bilgiler topluluğudur. Sistematik erişim imkanı olan, yönetilebilir, güncellenebilir, taşınabilir,
BİLİŞİM SUÇLARI ve ALINACAK TEDBİRLER
ÖĞRENCİ İŞLERİ ÖĞRENCİ OTOMASYON SİSTEMİ BİLGİ SUNUMU
STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI Bütçe Daire Başkanlığı
Microsoft Office Access
Hafta Rapor Hazırlamak Form aracılığı ile tablolara veri girişi yapıldıktan sonra, ekran çıktısı veya yazıcı çıktısı almak amacı ile rapor hazırlanmaktadır.
Microsoft Office Access
Microsoft Office Access
Yazılım Geliştirme Projesi
Microsoft EXCEL (1).
ADRES DEFTERİM.
WORD WORD UYGULAMA.
Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi
VERİ KAYNAKLARI YÖNETİMİ 5. ÜNİTE. GİRİŞ Bilgi sisteminin öğelerinden biride “veri yönetimidir”. Geleneksel yada çağdaş, birinci yada ikinci elden derlenen.
Veritabanı Kavramları
Veritabanı Yönetim Sistemleri
İnsan Kaynakları Bilgi Sistemleri
Sağlık Alanında Veri Tabanı Uygulamaları
UNV13107 TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİSİ KULLANIMI. Veri tabanı Bilgisayar ortamında saklanan düzenli verilerdir. Bilgisayar ve ağ ortamındaki bilginin temel.
ÖTÖ 451 Okul Yönetiminde Bilgisayar Uygulamaları R. Orçun Madran.
İLİŞKİSEL VERİ MODELİ GÖSTERİMİ
1 T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI İLİŞKİSEL VERİ MODELİ GÖSTERİMİ (Bir Çanta Fabrikasının Veritabanı)
WEB’DEN KİŞİSELLEŞTİRİLMİŞ KART DOLUMU KILAVUZU. WEB’DEN DOLUM AŞAMALARI Webden dolum için öncelikle internet tarayıcımızın adres Kısmına
 1 T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI İLİŞKİSEL VERİ MODELİ GÖSTERİMİ Emin YALÇIN VERİTABANI YÖNETİMİ.
MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI
DOSYA MENÜSÜ.
T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ TİREBOLU MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ EMRE TANRIVERDİ Danışman Öğr. Gör. Erol.
Veri Tabanı Ve Yönetimi Vize Ödevi
İleri Excel 1 Fuat Tosun.
SAĞLIK NET GÖNDERİMİ İÇİN HEKİMLERİN YAPMASI GEREKENLER
IP ve MAC Adresleri Geçtiğimiz ders… IP Adresi DNS Sunucusu MAC Adresi
Dosya Yönetimi.
Ağ Nedir IP Adresi DNS Sunucu
Bilgisayar Uygulamaları II
6.1.3.D1 Dosyalarım Nereye Gitti?
Veri Tabanı Temel Kavramlar.
Oturma Düzeni Grafiği Oluşturma
Excel (Hesap Çizelgesi) Programı
Sunum transkripti:

ADRES DEFTERİMDE NELER VAR?

Arkadaşlarınızın, akrabalarınızın ve tanıdığınız diğer kişilerin adresleri, telefon numaraları, e-posta adresleri vb. bilgilerini nerede ve nasıl saklıyorsunuz? Bu bilgilerin belirli bir düzende bir yerlere depolanması gerekir. Tüm bunları ezberinizde tutabilir misiniz?

Bilgilerin belirli bir düzene göre saklandığı ortamlara veritabanı denir. Adres Defteri: Kişilerle ilgili ad, adres, e-posta adresi, telefon numarası gibi bilgilerin dijital olara tutulduğu bir veritabanıdır.

Bilgisayarımıza ya da internete arkadaşlarınızın, akrabalarınızın ve tanıdığınız diğer kişilerin adresleri, telefon numaraları, e-posta adresleri vb. bilgilerini kaydedebiliriz. İnternette kişisel bilgilerimizi her isteyenle paylaşmak zorunda mıyız? Peki bir başkasına ait bilgileri paylaşmalı mıyız?

Veritabanı Nedir? Bilgilerin depolandığı ortamlara veritabanı denir. Bilgiler kağıt, kitap, defter, dosya, klasör gibi nesnelerde saklanarak veritabanı oluşturulabileceği gibi bilgisayar, internet gibi ortamlarda saklanarak da veritabanı oluşturulabilir. Veri tabanı alanlar ve kayıtlardan oluşur. Alan: Yandaki tabloda istenilen bilgi başlıklarının her birine alan denir. Kayıt: Yandaki tabloya her bir satıra girilen bilgiye kayıt denir.

Alan Adı: İstenilen her bilgiye alan denir. İstenilen bilgi çeşidine göre alan türü değişebilir. Alan Türleri: Sayı: Adet, sayfa sayısı, TC no gibi rakam girilen alanlardır. Seçim(Evet/Hayır): Evet/Hayır, Doğru/Yanlış, Açı/Kapalı gibi ikili seçim yapılan alanlardır. Tarih/Saat: Tarih yada saat bilgisi girilen alanlardır. Para Birimi: Fiyat, masraf, kar zarar gibi para tutarı girlen alanlardır. Metin: Adı, Soyadı, Adresi gibi metin girilen alanlardır. Otomatik Sayı: Kayıt sırası, Kayıt no gibi kayıt girildikçe otomatik olarak bir artan alanlardır.

Veritabanı Oluşturma Microsoft Access programını kullanarak iki adımda veritabanı oluşturabiliriz. Birinci adımda programı açıp tablolar kısmındaki Tablo1’e sağ tıklayıp “Tasarım Görünümü” diyerek önce tablo adını, sonra veritabanımızdaki alanları belirliyoruz. İkinci adımda Tablonun üzerine iki kere tıklayıp kayıtlarımızı giriyoruz.

Her kayıt için farklı olan ve mutlaka girilmesi gereken alanlara verilen özelliktir. T.C. No, Kayıt No, Abone No gibi her kullanıcı için mutlaka girilen, farklı olan ve sadece bir tane olan alanlardır… Birincil Anahtar

Aşağıdaki sayfada verilen bilgilerle bir veritabanı oluşturalım.