TAM SAYILAR Kaan DEMİREL 20120907041.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Yrd. Doç. Dr. Mustafa Akkol
Advertisements

TAM SAYILAR.
ISI VE SICAKLIK Yunus Emre KARAKUŞ Fen ve Teknoloji.
KÜMELER BİRLEŞİM KESİŞİM FARK.
TAM SAYILARDA BÖLME İŞLEMİ
EĞİM EĞİM-1 :Bir dik üçgende dikey (dik) uzunluğun yatay uzunluğa oranına (bölümüne) eğim denir. Eğim “m” harfi ile gösterilir. [AB] doğrusu X ekseninin.
TAM SAYILAR.
Saydığımızda 15 tane sayı olduğunu görürüz.
KARMA Ş IK SAYILAR Derse giriş için tıklayın... A. Tanım A. Tanım B. i nin Kuvvetleri B. i nin Kuvvetleri C. İki Karmaşık Sayının Eşitliği C. İki Karmaşık.
RASYONEL SAYILAR Q.
TAM SAYILAR.
ÜNİTE DEĞERLENDİRMESİ 1.Sınıf Türkçe
MATEMATİK.
TAM SAYILAR.
RASYONEL SAYILAR.
ÜSLÜ SAYILAR Hazırlayan:Yunus YILMAZ
TAM SAYILAR VE MUTLAK DEĞER
BİRİNCİ DERECEDEN BİR BİLİNMEYENLİ DENKLEMLER
Toplama ve Çıkarma işlemi
A Adı ve Soyadı : Şubesi : No :
Tam sayılarda bölme ve çarpma işlemi
KUVVET VE HAREKET SELİN ÇIRAK 1.
TEST – 1.
Üsküdar Halk Eğitim Merkezi Eczane Çalışanlarının Eğitimi
TOPLAMA İŞLEMİNDE VERİLMEYEN TOPLANANI BULMA.
8 ? E K S İ L E N EKSİLEN _ 5 5 ÇIKAN FARK(KALAN) 8.
Ek-2 Örnekler.
Yard. Doç. Dr. Mustafa Akkol
KAZANIM: RASYONEL SAYILARI TANIR VE SAYI DOĞRUSUNDA GÖSTERİR.
TAM SAYILAR.
Tam Sayılarda Çarpma İşlemi
BİRİNCİ DERECEDEN İKİ BİLİNMEYENLİ DENKLEMLER
TAM SAYILARLA İŞLEMLER
DOĞAL SAYILAR VE TAM SAYILAR
İŞLEM YAPMAYI GEREKTİREN PROBLEMLER
RASYONEL SAYILAR.
SAYI DOĞRUSUNDA GÖSTERİMİ
KOORDİNAT GEOMETRİYE GİRİŞ
İlköğretim matematik öğretmenliği 2. grup
KAREKÖKLÜ SAYILAR KAREKÖKLÜ SAYILAR √.
AÇI VE AÇI ÇEŞİTLERİ NELERDİR? ÖZEL AÇILAR AÇIORTAY
TAM SAYILAR Pınar AKGÖZ.
? ? TAM SAYILAR NEDİR? ? ? ? İbrahim Erdem
T M SAYI AR Z.
TEMEL KAVRAMLAR.
ŞEYDAGÜL YİĞİT
TAM SAYILAR.
ELİF KORKMAZ İlköğretim Matematik Öğretmenliği
RASYONEL SAYILAR Q.
TAM SAYILARI SAYI DOĞRUSUNDA GÖSTERME TAM SAYILARDA DÖRT İŞLEM
Tam Sayılar.
TAM SAYILAR.
Hazirlayan:eren Fikret şahin
RASYONEL SAYILAR Q.
SAYILAR.
TAM SAILAR İÇİNDEKİLER TAM SAYI KAVRAMI MUTLAK DEĞER
Tam sayılar.
RASYONEL SAYILAR.
RASYONEL SAYILAR.
RASYONEL SAYILAR.
KONU: TAM SAYILARDA TOPLAMA ÇIKARMA FURKAN KARA F
TAM SAYILAR VE MUTLAK DEĞER
MATEMATİKTE TAM SAYILARI ÖĞRENİYORUZ
Tamsayılar.
TAM SAYILAR.
TAM SAYILAR.
UZUN -KISA.
7.SINIF TAM SAYILAR İrfan KAYAŞ
TRİGONOMETRİ. 1-AÇI,YÖNLÜ AÇI, YÖNLÜ YAYLAR A- Açı: Başlangıç noktaları aynı olan iki ışının birleşim kümesine ‘açı’ denir. Bu ışınlara açının kenarları,
Sunum transkripti:

TAM SAYILAR Kaan DEMİREL 20120907041

Tam Sayıları Tanıyalım ve Sıralayalım Yeryüzündeki derinlikleri ve yükseklikleri belirleyebilmek için deniz seviyesi (”0” metre) tüm dünyada referans olarak kabul edilir.

Tam Sayıları Tanıyalım ve Sıralayalım Deniz seviyesinin üstünde kalan yükseklikler sayının önüne “+” ve deniz seviyesinin altındaki derinlikler ise sayının önüne “-” işareti konularak ifade edilir.

Tam Sayıları Tanıyalım ve Sıralayalım Normal koşullarda saf suyun donma sıcaklığı sıfır derece selsiyus olarak kabul edilir. Bu nedenle sıcaklıklar “sıfırın üstünde” veya “sıfırın altında” şeklinde ifade edilir.

Tam Sayıları Tanıyalım ve Sıralayalım Binalarda zemin kat 0 kabul edilirse zemin katın üstündeki katlar “+”, altındaki katlar ise “-” işareti ile gösterilir.

Tam Sayıları Tanıyalım ve Sıralayalım Sayıların önüne konulan “+” ve “-” işaretleri sayıların yönünü belirten işaretlerdir. Önünde “+” işareti olan sayılar “pozitif sayılar” , “-” işareti olan sayılar ise “negatif sayılar” olarak adlandırılır.

Tam Sayıları Tanıyalım ve Sıralayalım 0 (sıfır) sayısı ne negatif ne pozitif sayıdır. Pozitif ve negatif sayılar sayı doğrusu modeli üzerinde aşağıdaki gibi gösterilir.

Tam Sayıları Tanıyalım ve Sıralayalım Pozitif ve negatif tam sayılar kümesinin “0” ile birleşim kümesi tam sayılar kümesi olarak adlandırılır ve bu küme “Z” harfi ile gösterilir. Bu durum Z = Zˉ U {0} U Z+ şeklinde ifade edilir. Bir tam sayının önünde “+” işareti yoksa bu tam sayı pozitif tam sayıdır.

Tam Sayıları Tanıyalım ve Sıralayalım Çözelim-Öğrenelim En küçük negatif tam sayıyı ve en büyük pozitif tam sayıyı bulabilir misiniz? Nedenleriyle açıklayınız. Aşağıda verilen sayıları küçükten büyüğe doğru sıralayınız. a) -33, +33, -7, -100, +10 b) -15, +20, -2012, +2015

Tam Sayıları Tanıyalım ve Sıralayalım Çözelim-Öğrenelim +9 > +6 > +4 > -3 > -2 > 0 şeklinde verilen sıralamadaki hataları bularak doğru sıralamayı yapınız ve sayı doğrusunda gösteriniz.

Mutlak Değer İki kurbağa sayı doğrusunda başlangıç noktasından zıt yönde hareket ederek 5’er birim yol aldıktan sonra duruyorlar. Kurbağaların son bulundukları noktalara karşılık gelen tam sayıları verilen sayı doğrusunda gösteriniz. Kurbağaların aldıkları yolları karşılaştırınız.

Mutlak Değer

Mutlak Değer -3 ve 3 sayılarının “0” noktasına olan uzaklıkları 3 birimdir.

Mutlak Değer Bir tam sayının sayı doğrusunda 0’a (başlangıç noktasına) olan uzaklığına bu tam sayının mutlak değeri denir. Bir a tam sayısının mutlak değeri “|a|” şeklinde gösterilir. Örneğin -4 ve +4 tam sayılarının mutlak değeri; |-4| = 4 , |4| = 4’tur.

Mutlak Değer 0’dan farklı bütün tam sayıların mutlak değerleri her zaman pozitiftir.

Mutlak Değer Çözelim-Öğrenelim Aşağıdaki sayıların mutlak değerlerini hesaplayınız. -19, 19, -2121, 3, -27, 0 Aşağıdaki ifadelerin doğru veya yanlış olduğunu yanlarını “D” veya “Y” yazarak belirtiniz. (…)Negatif tam sayıların mutlak değerleri pozitiftir. (…)Mutlak değeri pozitif olan sayılar pozitiftir. (…)0’ın mutlak değeri pozitiftir. (…)Pozitif tam sayıların mutlak değerleri pozitiftir.

Mutlak Değer Çözelim-Öğrenelim Aşağıda verilen sayıların mutlak değerlerini bulunuz. Bu sayıları ve mutlak değerlerini bir sayı doğrusu çizerek gösteriniz. a) -8 b) +4 c) -9 d) +1 Aşağıda verilen tam sayıları büyükten küçüğe doğru sıralayınız. |-7|, -2, |+9|, -5, 0, |-4|, |189|