Dünyanın Bütün Renkleri Bir Araya Toplanmışlar ve Hangi Rengin En Önemli En Özel Olduğunu Tartışmaya Başlamışlar:

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İDİL KIZIL GÜZELLİKLER.
Advertisements

AMAZING STRIPED ICEBERGS Ş A Ş I R T I C I Ç İ Z G İ L İ B U Z D A Ğ L A R I.
I h l a m u r l a r Ç i ç e k A ç t ı ğ ı Z a m a n
Gökkuşağının Altından Geçilir mi?
Beyaz Işık Gerçekten Beyaz mıdır?
Suyun Serüveni Hava bazen yağmurlu, sisli veya karlı olur. Yağmurun, sisin ve karın nasıl oluştuğunu hiç düşündünüz mü?
YOLCULUK Veda ettim gençliğimin gamsız geçen rüyasına, Çıktım aşkın nihayeti bulunmayan sahrasına. Bilmiyordum yol neresi? Varacağım yer neresi? Dayanarak.
Baba, itiraz eder, Olmaz öyle çok dost, Hakikisi belki bir, belki iki, Fazlasını bulamazsın gerçek, hakiki...
Eğitimhane.com için hazırlanmıştır.
İLKNUR DEMİRCİ ÖĞRETİM
LÜTFEN SESLİ İZLEYİNİZ...
BİR HAYAT REHBERİ! BİR HAYAT REHBERİ! ♫ Lütfen sesi açınız! ♫ Lütfen sesi açınız!
Hazırlayanlar kimmiş biliyor musun?
HAZIRLAYAN Gülşah DURAN
BİLMECELER.
Ulu bir çınar ağacının yanında bir kabak filizi boy göstermiş.
ÇANTA. Süslü püslü dışı Kocaman içi Fermuarı var Ceket değil Bil bakalım nedir?
Türkiyenin en büyük mail grubu
013456… NUMARALAR Bizim, kullandığımız sayılar, (1, 2, 3, 4,...) Romen rakamlarıyla (algoritmalarıyla) (I; II; III; IV;...) farkını anlatmak.
HER GÜN BAYRAM Zamanla anlıyor insan:
Dostlar, çeşitli renklerde olur
Dostlar, çeşitli renklerde olur
92 yaşlarında,kısa,çok iyi görünümlü,görünümüne aşırı derecede önem veren bir adam,bugün yaşlı insanların evine taşınıyor. 70 yaşındaki karısı yakın geçmişte.
BİLMECELER.
VARLIKLARIN ÖZELLİKLERİNİ BİLDİREN KELİMELER
Görsel Sanatlar Dersi 2. Sınıflar
Hiç kimse geri dönemez ve parlak geçmişini geri getiremez. Ancak şu andan itibaren herkes yeni bir başlangıç yapabilir ve parlak bir sona ulaşabilir.
RENK.
DRAMA-ÖRNEK OLAY İNCELEMESİ 7. SINIF
*Kırmızı rengi öğreniyorum
RENKLER. RENKLER ŞİMDİ TABLOMUZA BİR GÖZ ATALIM.
Özboyacı İlköğretim Okulu Hazırlayan Faruk YAVUZ.
Beyaz Işık Gerçekten Beyaz mıdır?
BAĞLANMAYACAKSIN SESLİ İZLEYİNİZ.
Bir dilim pasta ya ne dersiniz?
MEYVELER HAZIRLAYANLAR MELTEM METİN EDA KARACA
Ben senden önce ölmek isterim. Gidenin arkasından gelen
Designed By : CardinaLe
Cemal Şimşek HÜZÜN YAĞMURLARI Venüs'ten GELİYORDU.
Medine AY Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi
EY CAN, GİTME BENSİZ… SESLİDİR..SESİ AÇINIZ… OTOMATİK ÇALIŞIR..
GELMEDİN Gelmedin; son hayalde yanıp yanıp kül oldu Bu deruni kavgada kırılan gönül oldu Şimdi menziller elem; yürek duman; sine çak Devleri mahkum eden.
Bilesin Dedim Hiç sevmedim seni şehir, hiç ama hiç. Ne ışıklarını, ne gökyüzünü, ne yağmurunu, gökkuşağını bile.
EY CAN, GİTME BENSİZ… SESLİDİR..SESİ AÇINIZ… OTOMATİK ÇALIŞIR..
GÖKYÜZÜ HEDEF VE HEDEF DAVRANIŞLAR KONU ANLATIMI DEĞERLENDİRME
O olmazsa yaşayamam O olmazsa yaşayamam. " demeyeceksin
Slaytta yer alan sözler Can YÜCEL bey’e aittir.
Mitat Zorlu 1 Adı ve Soyadı : …………………………………………. 12 Ocak 2009 Pazartesi 1. Dinozorlardaki işlemleri incele.Verilmeyen sayıları bul.Bulduğun sayılara ait.
Bağlanmayacaksın bir şeye, öyle körü körüne.

Sis de dağılır.
En son ne zaman ağladınız? Hıçkıra hıçkıra kendine engel olmadan utanmadan sıkılmadan başkalarından gizlemeden en son ne zaman ağladınız? Gözlerinize dolan.
HAYAT BİLGİSİ 2.SINIF DÜNYA VE UZAY
Sözler Can YÜCEL’e aittir.
En hızlı koşan aslandan daha hızlı
LİDER KİM?.
VARLIKLARIN ÖZELLİKLERİNİ BİLDİREN KELİMELER
IŞIK VE RENK Doğada temel olarak yedi renk vardır.Yedi rengin üçü ana, dördü ara renktir. Ana renkler; kırmızı, mavi ve sarıdır. Ara renkler; yeşil, kahverengi,beyaz.
Kazanım : Öğrenci renkleri tanır.
HAYAT BİLGİSİ 2.SINIF DÜNYA VE UZAY.
YAŞAMIN SİHİRLİ ÖRTÜSÜ RENKLER
Renk Kavramı.
GÖKKUŞAĞINA BAKIN!.
CİSİMLERİ RENKLİ NASIL GÖRÜRÜZ.
GÖRSEL SANATLAR RESİM.
RENK BİLGİSİ.
RENKLER.
Ebedî Şehir’de bir gece ve bir sabah… (Sesi açınız)
RENK KULLANIMI Basitlik ve tutarlılık esastır. Slaytlardaki ifadeler, her mesafeden okunabilmeli. Zemin rengi, ancak anlatılan konuya açıklık getirmek.
Sunum transkripti:

Dünyanın Bütün Renkleri Bir Araya Toplanmışlar ve Hangi Rengin En Önemli En Özel Olduğunu Tartışmaya Başlamışlar:

Yeşil söze başlamış: 'Elbette ben en önemli rengim Yeşil söze başlamış: 'Elbette ben en önemli rengim. Ben yaşamın ve umudun rengiyim! Çimenler, yapraklar, ağaçlar için seçilmişim. Yeryüzüne söyle bir bakın, her taraf benim rengimle kaplı...'

Mavi oradan atılmış: 'Sen sadece yeryüzünün rengisin, ya ben Mavi oradan atılmış: 'Sen sadece yeryüzünün rengisin, ya ben? Ben hem denizin hem gökyüzünün rengiyim. Gökyüzündeki mavi insanlara huzur verir ve huzur olmadan da siz hiçbir şey yapamazsınız!

Sarı söze karışmış: 'Siz dalga mı geçtiğinizi sanıyorsunuz Sarı söze karışmış: 'Siz dalga mı geçtiğinizi sanıyorsunuz? Ben güneşin rengiyim, bu dünyaya sıcaklık verenim. Ben olmasam hepiniz soğuktan donardınız!...'

Turuncu onun sözünü kesmiş: 'Ya ben. Ben direncin ve sağlığın rengiyim Turuncu onun sözünü kesmiş: 'Ya ben? Ben direncin ve sağlığın rengiyim. İnsanın yaşaması için gerekli vitaminler benim rengimde bulunur. Portakalı, havucu düşünün. Pek ortalarda görünmeyebilirim ama güneş doğarken ve batarken gökyüzüne o güzelim rengi veren benim unutmayın!.. '

Kırmızı dayanamayıp sözü almış: 'Ben hepinizden üstünüm Kırmızı dayanamayıp sözü almış: 'Ben hepinizden üstünüm!! Ben kan rengindeyim!! Kan olmadan yaşam olur mu? Hem ben cesaret ve tehlikenin rengiyim!! Savaş ve ateş rengindeyim!! Aşk ve tutku benimledir!!! Bensiz bu dünya bomboş kalırdı!.. '

Mor ayağa kalkmış: ' Hepinizden üstün olan benim Mor ayağa kalkmış: ' Hepinizden üstün olan benim! Ben gücün ve asaletin rengiyim. Bütün liderler ve krallar beni seçmişler. Otorite ve bilgeliğin rengi benim. İnsanlar beni sorgulamaz. Onun yerine dinler ve itaat ederler.

Ve bütün renkler bir ağızdan konuşmaya devam edip kavgaya tutuşmuşlar Ve bütün renkler bir ağızdan konuşmaya devam edip kavgaya tutuşmuşlar. Her biri diğerini itip kakıyor ve; 'En üstün benim... ' diyormuş. Derken bir anda şimşekler çakmaya başlamış ve yağmur damlaları gökten inmeye başlamış... Bütün renkler neye uğradıklarını şaşırıp korkuyla birbirlerine sarılmış. Ve YAGMUR’ UN sesi duyulmuş... 'Sizi aptal renkler... Bu kavganızın anlamı ne? Bu üstünlük kavganız neden? Siz bilmiyor musunuz ki her biriniz farklı bir görev için yaratıldınız, birbirinizden farklısınız ve her biriniz çok özelsiniz... Haydi, simdi el ele tutuşup bana gelin!..

Renkler bu sözlerden çok utanmışlar Renkler bu sözlerden çok utanmışlar. El ele tutuşup gökyüzüne doğru havalanmışlar ve bir yay seklinde oraya yerleşmişler. Yağmur; 'Bundan sonra her yağmur yağdığında siz birleşip bir renk cümbüşü olarak gökyüzünden yeryüzüne doğru uzanacaksınız. İnsanlar sizi gördükçe huzur duyacak güç bulacaklar. İnsanlara yarınlar için bir umut olacaksınız... Gökyüzünü bir kuşak gibi saracaksınız ve size GÖKKUSAGI diyecekler. Anlaştık mı?

Bu yüzden ne zaman dünyamızı yağmur yıkasa ardından gökkuşağı belirir Bu yüzden ne zaman dünyamızı yağmur yıkasa ardından gökkuşağı belirir. Biz de gökkuşağındaki o renkler gibi birbirimizden farklı ve hepimiz çok özeliz. Bunun farkında olmalı ve uyum içinde yaşamalıyız..

Üye Olmak İçin Tıklayınız.. Slaytlar,ilginç ve komik resim,videolar,hikayeler,diziler, sanatçılar ve daha fazlası Türkiye’nin Bilgi Deposu Tr-Cafe Mail Grubunda Aradığınız Her şey Bir Tık Kadar Uzağınızda.. Tr-Cafe Mail Grubuna Üye Olmak İçin Tıklayınız..