Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

92 yaşlarında,kısa,çok iyi görünümlü,görünümüne aşırı derecede önem veren bir adam,bugün yaşlı insanların evine taşınıyor. 70 yaşındaki karısı yakın geçmişte.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "92 yaşlarında,kısa,çok iyi görünümlü,görünümüne aşırı derecede önem veren bir adam,bugün yaşlı insanların evine taşınıyor. 70 yaşındaki karısı yakın geçmişte."— Sunum transkripti:

1

2 92 yaşlarında,kısa,çok iyi görünümlü,görünümüne aşırı derecede önem veren bir adam,bugün yaşlı insanların evine taşınıyor. 70 yaşındaki karısı yakın geçmişte vefat etmiş ve evini terketmek zorunda kalmış. Huzur evinin lobisinde birkaç saat bekledikten sonra,odasının hazır olduğu söylendiğinde nazikçe gülümsüyor.

3 Asansöre doğru yavaşta bastonunu kullanarak yürürken ona küçük odasını tasvir ediyorum ve pencerede asılı olan ve perde görevi gören bir kağıttan bahsediyorum. -”Bunu çok sevdim” diyor ,eline yeni bir oyuncak verilmiş 8 yaşındaki bir çocuğun hayranlığı ile.” -”Bay A.İhsan,odayı henüz görmediniz,bir saniye bekleyin,neredeyse vardık.

4 -”Bunun onunla bir alakası yok” diye cevap veriyor.
“Mutluluk ilerisi için seçtiğim bir şey.Odayı sevip sevmemem mobilyalara bağlı değil,yada dekorla-daha ziyade onu nasıl görmeye karar verdiğime bağlı.” -”Zihnimde odayı karar verdiğim zaten karar verilmiş durumda.Bu her sabah kalktığımda verdiğim bir karar.”

5 “Seçebilirim.Bütün günümü yatakta bedenimin artık iyi çalışmayan kısımlarından kaynaklanan zorlukları sayarak geçirebilirim,ya da hala düzgün çalışan kısımlar için Allah (c.c)’a şükrederek uyanabilirim.”

6 “Her gün bir hediyedir,ve gözlerimi açabildiğim sürece ,yeni güne ve hayatım boyunca yaşadığım bütün anılarıma konsantre olacağım.” “Yaşlılık bir banka hesabı gibidir.Yaşam yolunda yatırdıklarını daha sonra geri çekersin.”

7 Yani sana öğüdüm şudur ki,hatıralarının banka hesabına yatırabildiğin kadar mutluluk yatır.
Hala doldurmakta olduğum banka hesabımı mutlu anılarla doldurmaktaki payın için sana çok teşekkür ederim.

8 Mutluluk için bu ana noktaları hatırlayın.
1-Kalbinizi nefretten arındırın. 2-Zihninizi endişelerden arındırın. 3-Basit yaşayın. 4-Daha fazlasını verin. 5-Daha azını bekleyin.

9 İsterseniz bu mesajı başkalarına gönderin…Bu basit doğrularla birbirimize dokunmanın ve dünyaya iyiliği yaymanın yoludur.Kim bilir sonucunda bir mucize olabilir.

10 Üye Olmak İçin Tıklayınız..
Slaytlar,ilginç ve komik resim,videolar,hikayeler,diziler, sanatçılar ve daha fazlası Türkiye’nin Bilgi Deposu Tr-Cafe Mail Grubunda Aradığınız Her şey Bir Tık Kadar Uzağınızda.. Tr-Cafe Mail Grubuna Üye Olmak İçin Tıklayınız..


"92 yaşlarında,kısa,çok iyi görünümlü,görünümüne aşırı derecede önem veren bir adam,bugün yaşlı insanların evine taşınıyor. 70 yaşındaki karısı yakın geçmişte." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları