ULAKBİM UASL Mayıs 2007 İktisadi ve İdari Bilimlerde Otorite Kaynak: OECD.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Dünya çapında 60’dan fazla ülkede kullanılan Westlaw International;
Advertisements

Duke University Press Elektronik Koleksiyon ve Servisler.
Hazırlayan Ebru SIRMACI
-Scopus- Uz. Kübra DEMİR
Cambridge Journals Online
 Bir bilim dalının çeşitli konularında yazılmış eserlerin tümüne ulaşmak için, mevcut bilgi kaynaklarının gözden geçirilmesi ve ilgili yayınlara ulaşılması.
360Core Kütüphane Kullanıcıları için Kütüphaneciler için
Journal Use Reports Süreli Yayın Koleksiyonu Geliştirmenizde Güçlü Karar Destek Hizmeti - Kasım
MATHSCINET KULLANIM KILAVUZU
ULAKBIM UASL Mayıs İçerik Türleri: Bilgide Bir Servet Hukuk Dergileri Online Hukuk Kitapları Yasalar, İçtihatlar ve Mahkeme Kararları Gazete ve.
OECD’NİN İŞLEYİŞİ VE KARAR ALMA MEKANİZMALARI
Oxford Online Dergi Koleksıyonu’ nun Etkin Kullanımı. Bölüm 1 Oxford Dergılerını Tarama ve Tarama Seçeneklerini Genışletme.
E-Journal A.M.S. (EJAMS) Kütüphaneciler için e-dergi koleksiyonlarının yönetiminde, kullanıcılar için ise bu koleksiyonlardan yararlanmada kolaylık sağlar.
Copyright 2006 Thomson Corporation 1 Ulusal Akademik Site Lisansı (UASL) Projesi çerçevesinde THOMSON SCIENTIFIC – ISI WOK EĞITIM SEMİNERLERİ – 2007 TEKNİK.
VERİ TABANI KULLANICI EĞİTİMİ
Nuray Demirkol Ziraat Yüksek Mühendisi Başuzman 13 Ekim 2009 Ankara TÜBİTAK-ULAKBİM CAHİT ARF BİLGİ MERKEZİ.
CABI Bilgi Kaynaklarında Yenilikler; E-kitaplar, E-arşivler ve Referans kaynakları Clodagh Corcoran&Merve Okur.
Oxford Online Dergi Koleksıyonu’ nun Etkin Kullanımı. Bölüm 1 Oxford Dergılerını Tarama ve Tarama Seçeneklerini Genışletme.
İNGİLTERE’ DE E-DEVLET
Veri Tabanı İçeriği Tarama Seçenekleri Basit Tarama Gelişmiş Tarama
WEB OF SCIENCE İLE ATIF TABANLI ARAŞTIRMA DEĞERLENDİRMESİ Eğitmen: Metin TUNÇ This presentation is an introduction to InCites - the new web-based.
Kullanım Kılavuzu Erişim Linki Bir üniversiteyi ilerleten, yükselten kitaplardır. WEL, o üniversitenin.
“About” JSTOR about.jstor.org İçerik, koleksiyonlar ve kaynaklar hakkında bilgiler, destek, haberler.
CAB VetMed Resource Kurum: Tarih:
A.Ekrem ÖZKUL Kürşat ÇAĞILTAY
BIOMED CENTRAL’IN AÇIK ERIŞIM YAKLAŞIMLARI VE ÇÖZÜMLERI Johanna KuhnBioMed Central Muğla Üniversitesi.
Emerald Management eJournals Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi 08 Nisan 2011 Mine Tonta Tel:
BİLİMSEL POLİTİKALARA DESTEK (8. Öncelik). Amaçlar  AB politikalarının tanımı ve uygulanması  Aşağıdaki özelliklere sahip projelere bilimsel destek.
WILEY InterScience WILEY InterScience. Erişim Adresi:
OvidSP Gelişmiş Tarama
Pratik kullanım rehberi elektronik dergileri. Hoş Geldiniz! IOP Elektronik Dergiler Rehberi İletişim için İçindekiler journals.iop.org 2 journals.iop.org.
T H O M S O N S C I E N T I F I C CAB ABSTRACTS ™ Comprehensive Agriculture & Applied Life Science Research.
İstanbul Medipol Üniversitesi
PROGRAM YETERLİLİKLERİ ÇALIŞMASI
Veri Tabanları Kullanıcı Ara Yüzünde Yeni Yaklaşımlar
KOÇ ÜNİVERSİTESİ SUNA KIRAÇ KÜTÜPHANESİ
ANKOS 3. ULUSLARARASI TOPLANTISI 6-7 HAZIRAN 2003 ANKARA.
Springerlink.com Emel Kaynak Mikro Bilgi Kayıt ve Dağıtım A.Ş EĞİTİM ARAŞTIRMA HASTANELERİ EĞİTİM TOPLANTISI.
Makro İktisat İktisadi Analiz
World Bank Online Veri Tabanları
Engineering Village Platformu Foksiyonlar ve Arama fırsatları Tübitak - Ekual Mayıs,2008 Emre Bilinç ITS.
Uzm. Fatma BAŞAR Cahit Arf Bilgi Merkezi Eğitim ve Tanıtım Sorumlusu 22 Eylül 2010 T.C. Sağlık Bakanlığı Eğitim Toplantısı TÜBİTAK.
Bilgi Kaynağı Olarak Veritabanları
ARDEB FONLARI I & II Doç. Dr. Ülkan Kılıç
MİKRO Bilgi Kayıt ve Dağıtım A.Ş. IHS “Information Handling Services” Specs & Standards Veritabanı Aysun ÇAKAN
Zehra TAŞKIN BBY408 Tıbbi Bilgiye Erişim
SPRINGERLINK YENİLİKLERİ VE YENİ TIBBİ İÇERİKLER N ADJA M ADANI M OUDARRES M ETIN T UNÇ EKUAL 2010 A NTALYA.
ULUSAL AKADEMİK LİSANS TOPLANTISI 6 Kasım 2006, İstanbul.
TÜBİTAK ULAKBİM Cahit Arf Bilgi Merkezi Araştırma Faaliyetleri ve Bilimsel İçeriğe Erişimde Cahit Arf Bilgi Merkezi & Dünden Bugüne TÜBİTAK EKUAL.
Springerlink.com Emel KAYNAK Stm-Info Bilgi Hizmetleri ve Yayıncılık
STM İNFO Hakkında ULAKBİM UASL Antalya 2007 Metin Tunç STM-INFO Bilgi Hizmetleri ve Yayıncılık
Elibrary.worldbank.org World Bank eLibrary Sunumu.
Malzeme Bilimi & Mühendisliği online veritabanı © Trans Tech Publications Inc.
Trans Tech Publications (TTP) 1967 yılında ünlü bir Avrupalı bilim adamı ve eğitimci tarafından kurulmuştur. Malzeme bilimi ve mühendisliği alanlarında.
HUKUKTA BİLGİ YÖNETİMİ BBY Veri Tabanları (Uluslararası) Nazan Özenç Uçak Güz.
Lexicomp Online  1978 yılında kurulmuş olup, bünyesinde 360 Eczacı ve Doktor barındırmaktadır ve çeşitli ülkelerde ilave bağlantılı doktor ve eczacı.
Doç.Dr.Dilek Seymen DEÜ.İİBF İktisat Bölümü
BÖLÜM 5 LİTERATÜR TARAMASI NASIL YAPILIR?BİR MAKALENİN BÖLÜMLERİELEŞTİREL OKUYUCU İÇİN KONTROL LİSTESİARAŞTIRMA RAPORUNUN YAZILMASI Beşinci Bölüm Konuları.
Ata TÜRKFİDANI Yaşar Üniversitesi, İzmir ANKOS AEKA OpenAIREplus – Zenodo Son Gelişmeler 3. Ulusal Açık Erişim Çalıştayı Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı.
BBY 368 Bilimsel ve Teknik Bilgiye Erişim 2. Mühendislik ve Sanayi Genel veri tabanları Nazan Özenç Uçak.
BBY 368 Bilimsel ve Teknik Bilgiye Erişim 2: Mühendislik ve Sanayi Nazan Özenç Uçak.
ULUSLARARASI İKTİSAT Giriş Giriş Prof.Dr.Dilek Seymen DEÜ.İİBF İktisat Bölümü.
OECD : Yapısı, Amaçları ve Mali Piyasalardaki Rolü
Bilimsel Bilgiye Erişim
Prof.Dr.Dilek Seymen DEÜ.İİBF İktisat Bölümü
Oxford Dergılerını Tarama ve Tarama Seçeneklerini
Gülbiye Yenimahalleli Yaşar
F.Ç DERS: İLERİ ARAŞTIRMA TEKNİKLERİ : İKİNCİL KAYNAKLAR.
Bibliyometrik Analiz Örneği: Bilgi Dünyası Dergisi
Veri Tabanı İçeriği Tarama Seçenekleri Basit Tarama Gelişmiş Tarama
Sunum transkripti:

ULAKBİM UASL Mayıs 2007 İktisadi ve İdari Bilimlerde Otorite Kaynak: OECD

Organisation for Economic Co-operation and Development (OECD) Hakkında: OECD aralarında kurucu üye olarak Türkiye’nin de bulunduğu 1947 yılında kurulmuş olan hükümetler arası forum niteliğindeki organizasyondur. 130 ülkede çalışmalarını devam etmektedir. Demokratik yönetim ve pazar ekonomisine dayalı yaklaşımlarını uluslar arası düzlemde beyan etmiş 30 kurucu üyeden oluşmaktadır. Bunun yanında 100’ün üzerinde ülkeden sivil toplum kuruluşları ile aktif ilişkilere sahiptir.

OECD Misyonu: OECD Konvansiyonunun 1. Maddesinde belirtildiği biçimi ile, OECD aşağıda belirtilen hususları başarmak üzere çalışır: - Dünya ekonomisindeki gelişmeyi sağlamak üzere üye ülkelerin finansal istikrarını korumak, yaşam standartlarını yükseltmek, sürdürülebilir ekonomik büyüme ve istihdam artışını sağlamak; - Ekonomik gelişme süreçlerindeki üye ülkelerin başarım durumlarını diğer dünya ülkelerine duyurmada katkıda bulunmak; - Uluslar arası kural ve kanunlar çerçevesinde ayrımcılığın olmadığı temellerde çok taraflı dünya ticaretinin gelişmesini sağlamak.

OECD Bilgi Hizmetleri: OECD’nin temel hizmetlerinden biri ekonomik ve sosyal gelişime yönelik sürekli araştırmalar ile üye ülkelerin hükümet birimlerine bilgi hizmetleri sunmaktır. Çalışmalar iktisadi ve sosyal alanlara yöneliktir. Bu alanlar makro ve mikro iktisat yaklaşımları ile ticaret, eğitim, ekonomik gelişim, bilim ve yenilik, enerji, gibi birçok alanı kapsamaktadır. Bilgi hizmetleri yanında önlem ve çözümlere yönelik tavsiye niteliğindeki öneriler üye ülke hükümetlerine ayrıca sunulmaktadır.

Agriculture and Food Development Education and Skills Emerging Economies Employment Energy Environment and Sustainable Development Finance and Investment/Insurance and Pensions General Economics and Future Studies Governance OECD Temaları: Industry, Services and Trade National Accounts and Historical Statistics Nuclear Energy Science and Information Technology Social Issues/Migration/Health Taxation Territorial Economy Transition Economies Transport

OECD Hizmetleri Sonucunda Oluşan Bilgi Materyalleri: İstatistikler 1963 yılından günümüze küresel kapsama sahip olan ve verileri derleyebilir formattaki istatistik veritabanıdır. Sadece finans perspektifli olmayıp makro ve mikro iktisadın bütün alanlarını kapsamaktadır. Bütün istatistikler 1963’ten günümüze çevrimiçi ortamda mevcuttur.

OECD Hizmetleri Sonucunda Oluşan Bilgi Materyalleri: Dergiler OECD tarafından yayınlanan - 33 süreli yayın yılından günümüze -bütün sayılar olmak üzere -çevrimiçi ortamda -tam metin olarak mevcuttur.

OECD Hizmetleri Sonucunda Oluşan Bilgi Materyalleri: Kitaplar OECD hizmetleri sonucunda oluşan en önemli yayın grubudur yılından bu yana yayınlanmış 5.500’ü aşkın sayıda kitap çevrimiçi ortamda mevcuttur. Çevrimiçi ortamdaki kitapların kullanım koşullarında sınırlama yoktur.

OECD Hizmetleri Sonucunda Oluşan Bilgi Materyalleri: Toplantı Bildirileri OECD, kuruluşundan bu yana bütün üye ülkelerde ve ilgili diğer ülkelerde hükümet ve sivil toplum kuruluşları ile ortak toplantılar düzenlemektedir. Düzenlenen bu toplantılarda sunulan bildiriler önemli bilgi materyali çıktılarıdır yılından bu yana yayınlanan toplantı bildirilere çevrimiçi ortamda erişilmektedir.

OECD Hizmetleri Sonucunda Oluşan Bilgi Materyalleri: Referans Kaynakları “At a Glance” ve “Reference” başlıkları altında sunulan OECD referans kaynakları iktisadi ve sosyal bilimlere yönelik araştırmacıların sıkça başvurdukları genelde makro göstergelerin işlendiği referans kaynaklardır yılından bu yana yayınlanan referans kaynaklarına çevrimiçi ortamda erişilmektedir.

SourceOECD’ye Dair OECD’in hizmetleri sonucunda oluşan bilgi materyallerinin çevrimiçi ortamda bir arada sunulduğu veritabanıdır yılından bu yana hizmete sunulmuştur. Arşivsel kapsam olarak; ’ten günümüze bütün OECD İstatistikleri ’den bu yana bütün OECD dergileri ’den bu yana bütün kitaplar ’den bu yana bütün toplantı bildirileri ve referans kaynaklarını kapsar.

SourceOECD Web Site:

Yayın Türlerine Özelleştirilmiş Tarama Seçenekleri Alt turuncu çubukta faydalı bilgiler: News Librarians Users Guide Price List alerts Üst Arama Çubuğu Genel Erişim Fonksiyonları

Menü ve Hızlı Arama Fonksiyonları Go To: Yayın türlerine göre taramanızı sağlayan drop-down menü listesi. Quick Search: yayın başlığı ve özetini esas alarak aramanızı gerçekleştirir. Genel Erişim Fonksiyonları

Gelişmiş Arama Fonksiyonları ve 6 Adım 2. Aramanızı alanlara özelleştirme ve tam metin arama seçeneği 1.Terim, tam giriş biçimi veya kök tarama seçeneği 4. Yayın türüne özelleştirme seçeneği 5. Yayın yılına/yıllarına sınırlama 6. Sonuçlar sıralanma seçenekleri 3. Boolean Operatörlereri Genel Erişim Fonksiyonları

İktisadi ve İdari Bilimler Grubu Kullanıcıları ve SourceOECD İktisadi ve İdari Bilimlere yönelik; Bütün Dünya’da en saygın kuruluşun kaynağı olması, 130’dan fazla ülkenin bilgilerini kapsayan en kapsamlı kaynak olması, Sadece finansal perspektifte kalmayıp makro ve mikro iktisadın bütün alanlarında içeriğe sahip olması,

İktisadi ve İdari Bilimler Grubu Kullanıcılar ve SourceOECD 1960’lara varan geniş arşive sahip olması, Çevrimiçi veritabanlarının bütün kullanım kolaylıklarını ve avantajlarını sağlaması, Kullanım faydaları ile SourceOECD bilimsel araştırma gerçekleştiren iktisadi ve idari bilimler kullanıcıları için gerekli bir kaynaktır.

Teşekkürler. Sorular?